agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni7776Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-05-2015, 22:37   #901
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Asıl paylaşmak istediğim bu kareydi, özür

Eklenen Resimler

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2015, 22:53   #902
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...

Eklenen Resimler

Eski 25-05-2015, 23:08   #903
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Öncelik yeni emanetlerim olmalıydı aslında, sevgili limonik'ten gelen güzellikler. Köklü olanlar yerlerine yerleşti, köklü olmayanlarda üretimhanemde . Tekrar teşekkürler sevgili limonik ...
Asıl ben teşekkür ederim Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle sevgili berçin (çingene şalvarı yolculuktan kötü etkilenmişe benziyor, eğer hala toparlayamadıysa birkaç gün suda bekletmenizi öneririm... o biraz su arsızıdır )

Alıntı:
Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...
Kamelya saksısında çıkan şey -umarım yanılıyorumdur fakat- canavar otu gibi geldi bana... Eğer öyleyse ivedilikle sökmenizi ve balkonunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm.

Limonik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2015, 23:12   #904
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık.

Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum
bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2015, 23:16   #905
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2015, 23:51   #906
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Limonik Mesajı Göster
Asıl ben teşekkür ederim Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle sevgili berçin (çingene şalvarı yolculuktan kötü etkilenmişe benziyor, eğer hala toparlayamadıysa birkaç gün suda bekletmenizi öneririm... o biraz su arsızıdır )

Kamelya saksısında çıkan şey -umarım yanılıyorumdur fakat- canavar otu gibi geldi bana... Eğer öyleyse ivedilikle sökmenizi ve balkonunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm.
Sevgili Limonik gönderdiğin çingene şalvarı çeliklerini böldüm ve köklendirdim hatta yeni yerlerine de yerleştirdim bu gün. Yapı ve gelişim olarak cam güzeline benziyor çabuk köklendiği gibi yapraklanması da hızlı, biraz gelişsinler keyifle paylaşacağım görüntülerini..

Diğer taraftan dehşete düştüm canavar otu nedir. Bende sevinmiştim ilk defa gördüğüm çiçeklerine...

Eski 25-05-2015, 23:58   #907
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık.

Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum
bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler.
Beyaz kamelya acaba bu yüzden mi çiçek tomurcuklarını açmadan döktü, ayrıca yaprak gelişimi yavaş olduğu gibi sağlıksız sevgili akçabardak. Zehirli güzellik desenize

Eski 26-05-2015, 00:07   #908
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin.
İzlediğim kadarıyla kaktüs ailesinin tomurcuk gelişim süreci gerçekten uzun sürüyor. Benim opintiaların tomurcukları sanırım Haziran ayının ikinci veya üçüncü haftası açacaktır ...

Eski 26-05-2015, 00:25   #909
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sahip olmayı çok istediğim bir bitkiydi Emilii, keşke diğer çelikleri de (e mliiler )yaşatabilseydim. Sahiplendiren büyüğüme sevgi ve selamlarla ...

Eklenen Resimler

Eski 28-05-2015, 23:13   #910
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
Galeri: 1
............

Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.

Eklenen Resimler

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2015, 21:42   #911
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.

Bu mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba.

Sevgilerimle...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2015, 20:05   #912
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur Mesajı Göster
Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.
Gül hanımcığım bu ne güzelliktir yine, aşığım bu bitkiye maşallah.Umarım bir gün bende görürüm bu güzelliği. Sevgi ve selamlar ...

Gül Batur ve YeniGine beğendi.

Düzenleyen berçin : 30-05-2015 saat 20:22 Neden: İmla hatası.
Eski 30-05-2015, 20:21   #913
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.

Bu mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba.

Sevgilerimle...
Teşekkür ederim sevgili SDurul ablacığım, tam olmasa da telafi etmeye çalışıyorum ...

Evet sukulent gillerden dam koruğunun alt türlerinden birisi olduğunu bende sonradan öğrendim, tam hatırlamıyorum ama en az dört yıl olmuştur. Eşimle gittiğimiz bir arazi keşfinde kayaların üzerinden koparıp almıştım şimdi her saksıda, bahçede ayak basılmayan yerlerde çok şık yer örtücü olabilir .

Sevgi ve saygılar...

Eski 30-05-2015, 20:37   #914
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Üç farklı saksı, dokuz ayrı yaprak güzeli (Kolyos). Bu güzelleri benim için sevgili arkadaşlarım sevgili Lovefolife ve Aliys fide halinde tedarik etmişlerdi. Şimdi geliştiler,serpildiler maşallah ... (Renkleri daha canlı ve parlak, cep telefonuyla ancak bu kadar ... )

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2015, 20:55   #915
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun ...

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2015, 21:01   #916
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun ...
Bu bitkinin kelebek kanatlı çiçeklerine bayılıyorum. Şahane çiçeklenmiş Berçin hanımcım.

Yaprak güzelleri de şahane.

Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum.

Keyifle izledim bitkilerinizi.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2015, 21:01   #917
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Güller tek tek açmaya devam ediyor. Saksıda her ne kadar zor olsa da bir iki tomurcuk görmek beni ve eşimi mutlu ediyor ...

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2015, 21:12   #918
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Geç gelen frezya güzelleri eşimin sürprizleri arasındaydı ve dikim zamanının geç oluşundan dolayı açacaklarını düşünmemiştim. Şimdi hem açıyorlar hemde tomurcuk dolular... Siyah petunyayı fide halinde almıştım, tohum almayı istiyorum ama nasıl anlayacağım tohum oluşturduğunu ...

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2015, 21:15   #919
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar

samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2015, 21:33   #920
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Clematis Piilu yerini çok sevdi, hem açıyor hem tomurcuk vermeye devam ediyor. İlk açan gün güzeli ve lilyum salyangozlardan ufakta olsa zarara uğradılar.

Bu yıl orkidelerim tomurcuklarını açmadan döktü, bu güzelde döktü ama son tomurcuklarına kıymadı anlaşılan...

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2015, 21:44   #921
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Bu bitkinin kelebek kanatlı çiçeklerine bayılıyorum. Şahane çiçeklenmiş Berçin hanımcım.

Yaprak güzelleri de şahane.

Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum.

Keyifle izledim bitkilerinizi.
Kelebek kanatları başka, kanatların üzerindeki küçük yüz ifadesine benzer şekilleri başka. Bende kış mevsiminde kaybettiklerimden sonra asla açılmayacağım diye söz verdim kendime ama nafile. Hakkımızda hayırlısı sevgili sakdağ'cığım ...

Eski 30-05-2015, 22:02   #922
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur Mesajı Göster
Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar
Tekrar deneyelim sevgili samur, güneşi fazla sevmiyor yarı gölge kışında at kapı önüne gibi bir durumu var. Geçen yıl tek çiçek sapı çıkartıp açana kadar bende bilmiyordum açtığını, bu yıl bana da büyük sürpriz oldu.

Güllerin saksıları büyük, her bahar coşkulu yaprak ve tomurcuk dolu,umut ediyor insanoğlu işte. Sonra tek tek tomurcukları görüyorum vaz geçiyorum site bahçesine indirip dikmekten, yaz ortası bir hastalık ne yaprak ne tomurcuk. Sonbaharda yine aynısı, bu kez kararlıyım demeyeyim de ciddi şekilde düşüneceğim...

YeniGine, aleydi ve samur beğendi.
Eski 30-05-2015, 22:51   #923
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Senecio'nun tuttuğundan eminim artık, kaybettiğimi düşündüğüm tüylü dostumun tek yaprağı düşmüş allta ki saksıya donmamış, tomentosa ise arada şans eseri kurtarmışım. bekliyorum gelişimini.....

Eklenen Resimler

Eski 30-05-2015, 23:30   #924
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Bu siyah petunyaları 2. bir sayfada görüşüm oldu. Harika ,farklı bir zevk katmış. çok aradım satıcıda her renk var ama siyah bulamadım. Sayfanızı gezerken sayın akçabardak size yazmış sanırım oronbaş otu olduğunu öğrendiğim ot benim bir kaçyerde de gördüm bahçede. Hemen icabına bakılacak.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2015, 23:31   #925
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari . Sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2015, 20:45   #926
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari . Sevgiler .
Sevgili aleydi, herhalde ilk defa bir soruya iki buçuk ay sonra cevap alıyorsundur. Kusura bakma lütfen . Eminim sorduğun soruların cevabını çoktan bulmuşsundur. Hosta benimde ilk tecrübemdi bu yıl, eşim üç çeşit sipariş etmiş ancak ikisi aynı çıkmıştı ve bir tanesi çiçek açtı. Yavaş veya çelimsiz olmalarının sebebi galiba saksı büyüklüğü ile alakalı, nede olsa bahçe bitkisi. Siyah petunya malesef rürgarda kök kısmıdan kırıldı, tutturmaya çalışsam da sıcakların da tesiri ile kaybettim. Maalesef bahar başında çok güzel olan küpeler bu yazın sıcağına mağlup oldu. Şu anda bir kaç saksı kaldı. Geçte olsa benden de sevgiler

YeniGine ve aleydi beğendi.
Eski 16-08-2015, 21:06   #927
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Kendimi ödevini geç teslim eden öğrenciler gibi hissediyorum şu anda, bu sebeple mevsime uygun taze görüntülerle telafi edebilirim belki.

Samsun'a özgü deveci armutu; Bol çiçek vermesine rağmen iki meyve verdi.( E saksıda dalları eğecek hali yoktu zaten.)
İki şeftali fidanından geçen sene 6 kg'ma yakın meyve almıştım, bu yıl meyve çok görünüyordu ama meyveler olgunlaşmadan döküldü. Hasat beş adet
Elma; İki fidan bol çiçek beş adet meyve, buna da şükür geçen sene hiç vermediler.
Böğürtlen çok güzel meyve verdi vermeye devam ediyor. Terasa çıkan bir iki ağzını tatlandırıyor .

Hepside görümlük işte...

Eklenen Resimler

Eski 16-08-2015, 21:14   #928
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Ortanca,petunyalar, duman çalısı, gaura ve güller uyum içinde ...

Eklenen Resimler

Eski 16-08-2015, 21:18   #929
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Glayöller yine muhteşem açtılar

Eklenen Resimler

Eski 16-08-2015, 21:21   #930
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

...

Eklenen Resimler

Etiketler
teras bahçeciliği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025