![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() Açelya ile başlangıç yapayım sayfa renkli görünsün ![]() ![]() Lilium Ponticum(Trabzon zambağı) yerel adıyla Agrita, köyden istemiştim 3 tane soğan vardı sadece bir tanesi gelişimini tamamladı ve çiçek açmak için gün sayıyor ama çiçeğini göremeyeceğim sanırım 2 gün sonra Trabzona gidiyorum ![]() ![]() Arap Yasemini bu sene çoştu, 2 m boyu geçti tamamen çiçeklerle kaplı. ![]() Binanın bahçesine diktiğim gülden vazoya almıştım, görünümü çok güzel. ![]() Lambranthus (Damat mendili) bu sene çok daha güzel kendini sergiledi, gelecek sene için dallarından bol bol çelik alıp üreteceğim. Seyrine doyum olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aslanağzı bu yıl biraz geç ve seyrek oldu, iklimin etkisi herhalde... ![]() Bonsai ormanından bir görünüm, 3 senedir uğraşıp duruyorum her kış topraklarından söküp(5 cm kalınlığında toprak tabakası işte) köklerine ve dalcıklarına berberlik çalışması yaparım.Ön planda görünen ağaç incir ağacı, saksılardan birinde kendi kendine oluşmuştu atmaya kıyamadım onu da bonsai haline çevirdim, ağacın gövdesinde yaprak ve dalcıklar oluşmaya başladı bile. (bu yılın ürünü) ![]() Bir başka bonsailer görünümü... ![]() Çin karanfilleri tek tek değilde topluca göründüklerinde hoş oluyor... ![]() Bu sene dev hatmi daha bir güzel görünecek besbelli, düzgün büyüyen gövdelerden belli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() Gaillardia(Gayret Çiçeği) bana göre biraz nazlı bir çiçek, dalları ve çiçek sapları diğer çiçekler gibi dik büyümüyor sağa sola yatıyor nedense... ![]() Bu gül türünü yeni aldım, geçen hafta Yalovadan sipariş yapmıştım. Türkiyem gülü ![]() Haseki küpesinin tek bir rengi var bende, geçtiğimiz günlerde sipariş yaptığım tohumlardan ekmiştim bir iki tane çimlendi bakalım yetiştirebilecekmiyim.Havalar bu aralar çok sıcak gidiyor büyümelerini olumsuz etkileyecek sanırım... ![]() Hüsnüyusuf çak az miktarda yetiştirebildim, tohum ekmiştim fideledim fideler büyüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu ay başında Japon gülünün tepesini kesmiştim iyice büyümüştü, saksı yetersiz gelecek endişesi taşıyordum artık boylanmasın diye tepe kısmını kestiğim iyi oldu çiçeklenmesi daha iyi... ![]() Mavişler aşırı sıcaktan dolayı fazla çiçeklenemedi tek tük çiçeklerini sergiliyor.. ![]() Mimulus(Misk Çiçeği) bu sene ilk defa denediğim bir çiçek ve başarılı oldum. Yalnız çok güneşli yerde yaprakları hemen kendinden geçiyor artık tüm gün güneş gören yere koymuyorum yarı gölge yer daha iyi... ![]() Kış sonu eşim Fransadan getirmişti, geldiği günden beri çiçekler üzerinde demek ki yerlerini çok sevdiler... ![]() Zeytin de Fransadan geldi şimdi çiçek halinde artık marketten Zeytin almaya gerek yok nasıl olsa terasımda ağacı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
![]() Oxalis gurup olarak mükemmel bir çiçek, çoğu kişi bu çiçeği nedense sevmez... ![]() Terasımdaki kokulu güllerden tek bu pembe gül.... ![]() Görünüşü güzel fakat kokusu yok, peyjaz gülü... ![]() Sardunyalardan bir gurup... ![]() Hakkında pek olumlu bilgiler olmasa da fena bir çiçek değil aslında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu çiçeğin adını bilmiyorum ama kendisini çok sevdim saçlarını iki metre yüksekten neredeyse yere kadar ulaştırma cabasında, çok kolay üretilebiliyor. Adını bilen varsa lütfen yazsın... ![]() Dev hatmi bir iki günde hızla gelişerek sanki çiçeğini açmak ister gibi acele ediyor.Suyu çok seviyor bol bol su veriyorum ona... ![]() Lychnis coronaria(Karanfil gülü), Kırklareli 'ye gezmeye gittiğimde kırlardan tohumunu toplamıştım kolay yetişen ve gurup olarak çok güzel görsellik sunan bir çiçek... ![]() Ölümsüz veya ömürsüz çiçek, bu çiçeği çok severim rengini kaybetmeden yıllarca bir kenarda çiçeğini saklayabilirsiniz. Geçen seneden kalma, kışın soğuklara direndi ve bu sene daha güçlü olarak çiçek verdi, birkaç tane daha çiçek açmak için sırada bekliyor. ![]() Saat Çiçeği geçen sene bahçedeki zor şartlardan kurtarılarak saksıya alındı itinalı bakım ile kendine geldi ve çiçeğini sergiledi.Seneye daha da gür çiçek açmasını bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|