![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
22 09 2015
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kış hazırlıkları ve teras
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() Terasa yaptığım sundurma doldu ![]() Terasa kuytu bir boşluğu kapatarak yaptığım kışlık geçici sera doldu ![]() Ön kapalı balkon doldu ![]() Kaktüsler kapalı balkondaki kışlık yerlerinde uykuya çekildi. ![]() Aaa bu mu? oğlum banyo yapmıştı cici çocuk olmuştu araya sıkışmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Çiçekleriniz çok güzel ama oğlunuzun ıslak haline bayıldım en çok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Haa daha bitmedi tabi salonun fransız balkonun üstünü pleksi ile kapatıp bir kısım kaktüslerde oraya koymuştum onu sonra eklerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Maşallahınız var sayın:ykolko ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Ykolko, çiçekleriniz muhteşem. 751 ve 752 nolu mesajlardaki çiçeklerin isimleri nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn.Ykolko, ellerinize sağlık. Hepsi muhteşem çiçekler ama birçoğunun isimlerini de yazsa idiniz öğrenmiş olurduk ve araştırmaya başlardık. Bir de fırça çalısı balkonda nasıl yetişiyor onu merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kış dönemine girerken.
Ve ... tillandsia tasarımım. (Aynı zamanda duvara da asılabiliyor çünkü sundurmada baharda esintiler yarı gölge olan ayaklarından birine aşılama ) kısmet olursa. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Harika olmuş Ykolko,toprak neresinde,ben mi göremiyorum.Sanatsal bir çalışma olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bahar hazırlıkları.
Uzun süredir bazı mecburiyetlerden dolayı ihmal ettiğim sayfamı güncelleyeyim dedim. ![]() Tilandsia için iftar vakti (Boş saksıları dolduran yağmur çok işe yarıyor ) ![]() Yasemin kışı problemsiz hatta gelişerek geçirdi. ![]() Mimoza bahara merhaba dedi. ![]() ![]() Abutilon megapotamicum ( ağaç küpesi ) tüm yıl yaprak döksede hiç çiçeksiz kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
İlk bahara girerken
![]() Diğer Abutilon ( ağaç küpesi ) her daim çiçekli ![]() sukulentim her seneki gibi ![]() Justicia brandegeeana ( Karides çiçeği ) ilk çiçeğini gözterdi ( salon camı önünde ) ![]() Gala ilk çiçeğini açtı ve bahçeye transfer oldu ( Terasta yer sıkıntısı sebebi ile ) ![]() Solanum ilk çiçeği ile bahara merhaba dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bahara girerken
![]() Sarı bodur abutilon kapalı balkonda bol bol çiçek açtı ve terasta devam ediyor. ![]() Sedun palmeri her yıl olduğu gibi benim güzel kış sarışınım olarak yaşamını sürdürüyor ( kar,buz,soğuk onu mutlu ediyor ) ![]() Eşimin papatyaları devamlı genişleyerek büyüyor terasta en çok alan işgal eden o ama dokunulmazlığı var ![]() ![]() Annemin bodur kokulu karanfilleri serinde daha mutlu geliştiler, yağmur güneş derken goncalar çoğalmaya başladı. ![]() Orkidemin sanırım bu üçüncü yılı sanede sadece bir ay çiçeksiz kalıyor ( salon camı önünde ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bahara girerken
Ve Crokus lar.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Maaşallah bitkileriniz çok güzeller..Bakınca bir sanat eserine gösterilebilecek kadar özen gösterildiği hissediliyor..Ben de tam tersi saksıları çamurlu üstübaşı pislenmiş yaramaz çocuklar gibi görmeyi çok seviyorum ..Ama nedense böyle görünce de çok beğeniyorum.Anlamadım gitti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sn. banusemiha, bahçede olunca yapaylıktan uzak doğala yakın olmasını tercih ederim, fakat teras olunca belirli bir düzende olmayınca daha az sayıda bitki yerleştirebiliyorum. ve terasın bizim yaşadığımız boş alanında biraz fazla nüfusun rahatlıkla kullanabilmesi için sınırlı bir düzende olmasını tercih ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Sevgili ykolko, Kimse alınmasın ama agaclar.net'te gördüğüm en güzel sedum palmeri sizinkisi olsa gerek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sayın Duygu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sn. Ykolko gerçekten de çok güzel çiçekleriniz var. Tebrik ederim çok iyi bakmışsınız. Bir sorum olacaktı çiçek topraklarını siz mi hazırladınız ayrıca gübrelemesini nasıl yapıyorsunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
------------------------------------------------------------------ Bu toprak karışımı her bitkiye uymayabilir, forumda toprak karışımları ile ilgili bölümlere bakarsanız daha doğru bilgi alabilirsiniz,sizleri yanıltmak istemem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
17 03 2016
![]() Minik kaktüsüm uyanıp çiçek açarak diğer kaktüslerime hadi uyanın bahar geldi diyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs sezonunu resmen açıyoruz :)
![]() Kaktüs sezonunu açtık hadi hayırlısı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ve 12. yıl anısına.
![]() 12. yıl hatıramız. ![]() Sayın Zafer İnandık kardeşimin hediyesi ( turuncu begonvil ) çok çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayı teras raporu
![]() ![]() Zafer İnandıklı kardeşimin hediyesi boyuna posuna bakmadan çiçek açmaya kalktı ![]() ![]() Terasın elektrik panosu ![]() ![]() Annemin tarihi soğanlıları ![]() Petunya, karanfil kokuları ve diğer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayı teras raporu
![]() Limonlarım çiçeklenmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Ve... kaktüs çiçeği olmazsa olmazlarımdan ( echinocereus viridiflorus ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Nisan
![]() Çoğunuzun bildiği bir bitki ismini siz bulun ? 😃 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |