![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Serpil güllerin rengine bayıldım harika bebek latinler ne güzel bakıyorlar dışarıya çiçeklerin hepsi çok canlı maşallah ellerine saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bu gün üç sera gezildi, Zeytinburnu belediye fidanlığı ( sanki bu gün herkez ordaydı cıvıl cıvıl ne güzel herkez çiçeğe koşmuştu bugün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Hemen orada hızlıca düşünüldü ve petunyalara yer bulundu aylar önce çan sarmaşığı tohumu ektiğim ve artık çıkmasından ümidi kestiğim saksı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Kayısı renkli sarmaşık gülüm dün tomurcuktu ,sabah açmıştı ,öğlen böyle olmuş. Sırada iki tomurcuk var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bordo beyaz sardunyanız çok güzel gerçekten güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın serpil özdemir, Balkonunuz çok düzenli ve renkli. Çan sarmaşığını bende bahçeye dikmiştim, heralde 2-3 ay oldu daha tık yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Günebakan çok teşekkür ederim .Umarım hayal ettiğim gibi büyür. Sn. Serkan Zeytinburnu fidanlığı çok uygun bence . Ful yasemin imi 5 liraya almıştım geçen sene ,yine passifloramı da 5 liraya . Bu hafta 4 tane petunya fidesine 2 lira verdim uğramanızı tavsiye edebilirim meyve fidanından süs bitkisine aradığınız pek çok şey bulabiliyorsunuz . Sn Nevzat ekip gözünün içine baktığımız mini seralar yapıp uğraştığımız tohumlar nazlarından öldürüyor .Binbir emek verdiğim latin tohumlarından yanlızca ikisi çıktı .Kalanları birkaç gün suda bekletip balkondaki saksılara ektim çıkarsanız çıkın dedim . (nasıl olsa elde var iki ya )Şaşırdım teker teker çıkmaya başladılar . Hemde onlar daha kuvvetli daha kalın gövdeli .Şimdi nereye baksam önüm arkam sağım solum latin. Artık karar verdim tohumlar için özel çaba yok . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür güllerimde şenlik var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Akşam güneşinde passiflora resmi çekiyordum kiii , tomurcukları gördüm. Düzenleyen serpil özdemir : 26-05-2011 saat 07:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Akşamları birer ikişer atıştırmaların dışında , ilk toplu hasat ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet ferforje rafım çiçekliğe döndü ve bu gün geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Hanımeli sarılmak için sol tarafta ,pembe kokulu sarmaşık gül sağ tarafta tenekelerinin boyanmasını bekliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Ceylanda ikisinin ortasında yer alacak . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sevgili Serpil balkonunuz harika görünüyor. Hele ceylanlarınız muhteşem duruyor.Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Bizde pişer ( ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz nardane hnm. ,ziyaretiniz için teşekkür ederim .Onları nasıl öpüp sevip şımartıyorum bilseniz , kuruyan sararan yapraklarını çiçeklerini alırken bile saçlarınızda kırıklar var onları alıyorum hanımefendi diyorum .Onlarda böyle cevap veriyorlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili mandalinci . Kayısı gülüm çok nazlı ama çokta tatlı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili serpil rafın çok kullanışlı olmuş ayrıca çileklerinede imrendim afiyet olsun sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün tenekelerimin boyasıda kurudu ,saat altıbuçuktan dokuza kadar ancak ceylanımla hanımelimi yerine yerleştirebildim .Hanımeli tam bir arap saçıydı oda bende çok yorulduk çok dikkat ettim ama umarım hırpalamamışımdır . artık oda huzura erdi , nereye saracağını şaşırmış oraya buraya uzayıp duruyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Saat on itibariyle son durum yarın akşamda sarmaşık gül yerine yerleşecek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Bana ceylan aşkını aşılayan sevgili Türkan hnm hoş geldiniz , çok teşekkür ediyorum sardunya aşkınız ve siz iyiki varsınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Sevgili serpil. Ne mutlu bana eğer böyle bir güzelliği size aşıladıysam.Tabi bu bir şaka inanıyorumki bu sevgi sizde hep vardı bundan sonrada olacaktır sağlıkla bu güzelliklerin keyfini sür inşallah sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
BİR İLKBAHAR ŞİİRİNE BAŞLANGIÇ Hava ne kadar güzel öğretmenim, Yollar, ağaçlar, kuşlar ne kadar güzel. Yeryüzü pırıl pırıl öğretmenim, Gizlisi saklısı kalmamış dünyanın, Nesi var nesi yoksa dökmüş ortaya Bütün bitkiler, bütün hayvanlar, bütün taşlar Sürüngenler, konglomeralar, serhaslar, Hepsi, hepsi orada öğretmenim. Ne olur biz de gidelim, Burada kalsın kitaplar, Burda kalsın iğneli karafatmalar, Kollarından bacaklarından gerilmiş kurbağalar, Burda kalsın hepsi. Bomboş kalsın evler,okullar Hapishaneler, hastaneler.. Öğretmenim, sevgili öğretmenim, Sırtımıza alırız hastaları, Kimbilir ne özlemişlerdir kırları. Ya mahpuslar? Ne sevinirler kim bilir, Sarılıp sarılıp öperler adamı... M. Cevdet ANDAY |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
KIR ŞARKISI Tam otların sarardığı zamanlar, Yere yüzükoyun uzanıyorum Toprakta bir telâş, bir telâş.. Karıncalar öteden beri dostum. Ellerime hanımböcekleri konuyor Ne şeker şey onlar! Uç böcek, uç böcek diyorum Uçuyorlar.. Pan'ın teneffüsü bile Ilık, okşamakta yüzü. Devedikenleri, çalılık vesâire Bir âlem bu toprakların üstü. Tabiatla haşır neşir Kırlarda geçen ikindi vakti. Sakin - dinlenmiş - rahat Bir gün daha bitti... Behçet Necatigil ( 1916 - 1979 ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Türkan hnm evet sardunyaların kadifemsi yaprakları ve buruk kokusu çocukluk anılarımın kokusudur .Pek çok insanın anılarında vardır vita kutulu pencere önlerinin vazgeçilmezleri sardunyalar .Kokusunu sevmiyorum diyenler bile sever gizli gizli aslında anıların kokusudur o .Bende anılar dosyasında biyerlere kilitlemiştim belkide bu kokuyu bana tekrar siz ve balkonunuz hatırlattı ellerinize emeğinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
gece karanlık ve yinede dahada bembeyaz gül |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Serpil hanım, ferforje çiçekliğinize vuruldum desem inanır mısınız? ben de balkonumda saksıları bu şekilde aralıklı yerleştirebileceğim, ferforje bir sistem arıyordum. Hem asabileceğim, hem saksı koyabileceğim bir şey. Ankara koçtaştan aldığım 3lü ferforje saksılıkta saksılar düz duramıyor, bugün mumçiçeğim devrilmiş. siz özel mi yaptırdınız, nerelere yaptırailiriz böyle bir şeyi? nasıl bilgiler vermeliyiz? ellerinize emeğinize sağlık diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|