agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2010, 11:21   #331
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
merhaba
Çiçekleriniz çok güzel, daha hepsine bakmadım, çünkü ilk sayfada Euphorbiaları görünce dayanamadım sormak istedim nasıl o kadar çiçekleniyor diye. Benim de var ama çok az çiçeklendi.Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz da fazla çiçek açıyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.
Seve seve yardımcı olurum sevgili mavisedir.
Euphorbia Milii doğrudan güneşe koyabileceğiniz bir çiçek. Baharda atın güneşe. Havalar soğuyuncaya kadar almayın. Nemli ortam seviyorlar. Sıcak havalarda güneş gittikten sonra mutlaka su sıkın yaprak ve hatta çiçeklerine. Çok seviyorlar. Kışın içeri almanız gerekiyor. Eviniz kaloriferli ise yapraklarına su püskürtmeye devam edebilirsiniz. Yazın suyu çok seviyor. Ben hergün veriyorum. Kışın daha seyrek ama kaktüsler gibi susuz bırakabileceğiniz bir çiçek değil. Eğer kış için de güneşli bir ortam bulursanız bütün sene açıyor. Çiçeklerinin rengi biraz daha açılır, boyutu küçülür ama endişelenmeyin gayet normaldir.
Organik gübre tercih ediyorum. Bütün yaz düzenli olarak verdim. Toprağını da çok sert olmayacak şekilde ayarlayın. Mümkünse perlit ekleyin. Saksı değişikliğini ise baharda yapın. Dilerim hepsi işinize yarar da bol çiçekli bir kızınız olur.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 11:30   #332
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Benim kızlarım da açtı. Resimlerini çekebiliyorum ama keşke kokusunu da size iletebilsem.

Eklenen Resimler

Eski 05-10-2010, 11:31   #333
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2010
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Dışarı koymadım hiç ama evim çok aydınlık ve güneşli.İhtiyacını karşılıyor sanırım ama hiç gübre vermedim.Sıvı çiçek besini versem olur herhalde.Birde saksını değiştidiğim de bütün yapraklarını döktü, daha korkuyorum saksı değiştirmeye.Bu normal bişey mi? Size de oldu mu?

mavisedir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 11:35   #334
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Gelin adını sonuna kadar hakediyor.

Eklenen Resimler

Eski 05-10-2010, 11:40   #335
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Dışarı koymadım hiç ama evim çok aydınlık ve güneşli.İhtiyacını karşılıyor sanırım ama hiç gübre vermedim.Sıvı çiçek besini versem olur herhalde.Birde saksını değiştidiğim de bütün yapraklarını döktü, daha korkuyorum saksı değiştirmeye.Bu normal bişey mi? Size de oldu mu?
Euphorbia Milii de yaprak dökümünün başlıca nedenleri az su ya da aşırı su verilmesidir. Bir de ani ısı değişimleri rahatsız eder. Sizi üzmesin. Yeniden çıkacaktır yaprakları. Yaprak oluşumu çiçek oluşumunu tetikler.
Yazın dışarı koymanızı tavsiye ederim. Açık havayı çok sever. Üstelik tohum oluşmasını da sağlamış olursunuz.
Sıvı gübreniz kaktüsler için ise kullanın. Onun dışındaki sıvı gübreleri vermemeye özen gösterin. Ağır gelebilir. Saksı değişimini çok sık yapmanıza gerek yok. Yaparken de köklerini rahatsız etmeyin. Olduğu gibi alıp, yeni saksısına geçirin. Toprak ekleyin. Bunlara dikkat ettiyseniz hiç sorun yok.

Eski 05-10-2010, 11:41   #336
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Euphorbia Milii de tohum keseleri.

Eklenen Resimler

Eski 05-10-2010, 11:44   #337
Ağaç Dostu

Çiçekleriniz çok zarif açmış Sayın Günüm, inanılmaz görünüyorlar cidden. Çiçeklerinizle sağlıklı huzur dolu günler dilerim size. Güle güle büyütün hepsini, ellerinize sağlık.

Eski 05-10-2010, 11:47   #338
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Çok teşekkür ederim sevgili mavisedir. Siz de Euphorbianız hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Açıp açmadığını merak ederim kızınızın.

Eski 05-10-2010, 12:00   #339
Ağaç Dostu

Memnuniyetle haberdar ederim, ilginiz için teşekkürler. Şuan bol bol yaprak çıkardı, bir sürü sarartıp dökmesine rağmen çok iyi gözüküyor. Sitede daha yeni sayılırım fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum. O işi becerebilirsem kendisi ile tanışırsınız

Eski 05-10-2010, 13:19   #340
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Çin Mitolojisinde Euphorbia Milii

Euphorbia Milii ile ilgili öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Taiwan'da neden bu kadar önemli bir çiçek olduğunu merak edip, biraz araştırdım. Çünkü bütün hibritler Taiwan orijinli.
Poysean, Thailand'da yaşayan Çinli göçmenler tarafından Euphorbia Milii'ye verilen isim. Bu isim Sekiz Aziz anlamına gelmekteymiş.
Çin Mitolojisinde Sekiz Aziz:
1. Sağlık
2. Cesaret
3. Zenginlik
4. Güzellik
5. Yaratıcılık
6. Zeka
7. Şiirsellik
8. Şeytanın üstesinden gelme yeteneği

Eski Euphorbia hibritlerinin karakteristik özelliği, her demette sekiz çiçek açmaları olduğu için bu isimle anıyorlarmış. Bu nedenle evlerinde veya balkonlarında mutlaka bu çiçekten bulunduruyorlarmış. Poysean yani Euphorbia Milii'nin bütün bu pozitif güçleri evlerine ve sahiplerine taşıyacaklarına inanılıyormuş.Taiwan'da bu çiçeğin bu denli önem taşımasının sebebi de buymuş.
Ben bu çiçeği daha çok sevmeye başladım.

Denizardacan beğendi.
Eski 05-10-2010, 17:34   #341
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Günüm Mesajı Göster
Euphorbia Milii ile ilgili öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Taiwan'da neden bu kadar önemli bir çiçek olduğunu merak edip, biraz araştırdım. Çünkü bütün hibritler Taiwan orijinli.
Poysean, Thailand'da yaşayan Çinli göçmenler tarafından Euphorbia Milii'ye verilen isim. Bu isim Sekiz Aziz anlamına gelmekteymiş.
Çin Mitolojisinde Sekiz Aziz:
1. Sağlık
2. Cesaret
3. Zenginlik
4. Güzellik
5. Yaratıcılık
6. Zeka
7. Şiirsellik
8. Şeytanın üstesinden gelme yeteneği

Eski Euphorbia hibritlerinin karakteristik özelliği, her demette sekiz çiçek açmaları olduğu için bu isimle anıyorlarmış. Bu nedenle evlerinde veya balkonlarında mutlaka bu çiçekten bulunduruyorlarmış. Poysean yani Euphorbia Milii'nin bütün bu pozitif güçleri evlerine ve sahiplerine taşıyacaklarına inanılıyormuş.Taiwan'da bu çiçeğin bu denli önem taşımasının sebebi de buymuş.
Ben bu çiçeği daha çok sevmeye başladım.
bende biraz çeşit baktım internetten gerçekten dediğiniz gibi Taiwan'da çok fazla çeşit var gözüm döndü doğrusu Taiwan dan bir yakın bulmamız lazım bir an önce, çözebildiğim kadarıyla getirtmek pahalı oluyor benim rüyama bile girdi bunlar

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 17:55   #342
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Çok pahalı değil sevgili yağ-mur. Ancak sipariş edilebilen sitelerin minimum sipariş tutarları var.
Ben baharda e-bay de bir satıcıya rastlayıp ondan almıştım kızlarımı. 100'e yakın çeşit satmıştı. Takipteyim ama bir kez daha koymadı satışa Euphorbia Milii.

Eski 05-10-2010, 21:18   #343
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

ben de bir kaç yerde gördüm Taiwandan siparişe en az 500 dolar diyor,ama e bayda bir sınırlama göremedim siz bakarmısınız birde ben hiç alışveriş yapmadım e bay dan gerçi bu aralar alamamda ama olsun bir fikir olurdu benim için

http://home.shop.ebay.com/Home-Garde...uphorbia+milii

Eski 06-10-2010, 06:35   #344
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Baktım sevgili yağ-mur. Çoğu Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Singapurlu bir satıcı var gönderebilen. Onun da fiyatları çok pahalı. Bekliyorum uygun satıcı düşer belki diye.

Eski 06-10-2010, 08:03   #345
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
İki gün önce Euphorbialara bakarken bu satıcıda

http://myworld.ebay.co.uk/palmaii/

üç tane mükemmel kondisyonda milii görmüştüm , hem yakın (Macaristan), hem Türkiyeye gönderiyor .
Akşam sizin yazıları görünce kontrol ettim satmış ;(
Ama takip etmek lazım , elinde çok enteresan bitkiler var , yine çıkabilir .
Sevgiler .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 08:05   #346
Ağaç Dostu

Ayşe Yıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2010
Sevgili Günüm, sayfanıza ilk kez bugün bakıyorum ve hayranlığımı anlatmanın tarifi yok sanırım. Bu kadar çeşide sahip olmanız ve hepsinede ayrı özen gösterdiğiniz hepsininde muhteşem görünüşünden belli oluyor gerçekten. Bu bakımdan sizi tebrik ediyorum ve dahada bol çiçeklerle güle güle büyütün diyorum. Milileriniz ve begonyalarınızı ayrıca beğendim.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 08:14   #347
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
İki gün önce Euphorbialara bakarken bu satıcıda

http://myworld.ebay.co.uk/palmaii/

üç tane mükemmel kondisyonda milii görmüştüm , hem yakın (Macaristan), hem Türkiyeye gönderiyor .
Akşam sizin yazıları görünce kontrol ettim satmış ;(
Ama takip etmek lazım , elinde çok enteresan bitkiler var , yine çıkabilir .
Sevgiler .
Canım arkadaşım takibe geçtim. Bu satıcıdan alışveriş ettim galiba. Benim favori satıcılarımda var. Ama Euphorbiası olduğunu farketmemiştim.
O resimdeki güzellik senin oğlun mu? Dünya tatlısı. Allah bağışlasın.

Eski 06-10-2010, 08:17   #348
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu Mesajı Göster
Sevgili Günüm, sayfanıza ilk kez bugün bakıyorum ve hayranlığımı anlatmanın tarifi yok sanırım. Bu kadar çeşide sahip olmanız ve hepsinede ayrı özen gösterdiğiniz hepsininde muhteşem görünüşünden belli oluyor gerçekten. Bu bakımdan sizi tebrik ediyorum ve dahada bol çiçeklerle güle güle büyütün diyorum. Milileriniz ve begonyalarınızı ayrıca beğendim.
Çok teşekkür ederim sevgili ayse_afyonlu. Euphorbia milii benim koleksiyonluk çiçeğim. Yıllardır peşinde koşuyordum. 40'ından sonra kısmet oldu bulabilmek. Dahasını da istiyorum ama getirttiğim çiçeklerden 4 tanesi yolda ölmüş. Bu riskler gözümü korkutuyor. Ama aramaya devam ediyorum.

Eski 06-10-2010, 14:11   #349
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Baktım sevgili yağ-mur. Çoğu Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Singapurlu bir satıcı var gönderebilen. Onun da fiyatları çok pahalı. Bekliyorum uygun satıcı düşer belki diye.
kısmet ne diyelim, bir kaç tane alınca indirim yapmıyorlar mı?adresinizide özelime atarsanız bendeki e.milli nizi müsait bir zamanımda gönderirim

Eski 09-10-2010, 02:28   #350
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Fuşya rengi paskalya çiçeğim.
ne kadar güzeller sevgili Günüm haziran ayında açmış güzeller,maşallah portakal renkli olanıda çok güzel bayıldım bende beyaz aldım aylar önce bir kaç yeni yaprak verdi o kadar sizinkiler balkonda mı bu mevsimde yoksa içerideler mi?

Düzenleyen yağ-mur : 09-10-2010 saat 02:29 Neden: eksik yazı
Eski 09-10-2010, 11:55   #351
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Balkondalar sevgili yağ-mur. Almasam diyorum içeri. Cam kenarına dizdim yağmurdan uzak. Olmaz mı acaba?

Eski 09-10-2010, 15:30   #352
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Balkondalar sevgili yağ-mur. Almasam diyorum içeri. Cam kenarına dizdim yağmurdan uzak. Olmaz mı acaba?

bilemiyorum sevgili Günüm bende sizden cevap alırım diye umut ediyordum ben içeriye aldım iki gün önce ama kaloriferler yanınca yaprakları bir baygın geldi gözüme bende tekrar balkona aldım

Eski 10-10-2010, 07:59   #353
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Henüz almayalım. Ben biraz araştırayım. Size de bilgi vereyim. Annemin çiçekleri yaz-kış kapalı balkonda durur. Devasa büyüklüktükler. Ama benim balkonum açık. Farkı olur mu bilmiyorum.

Eski 12-10-2010, 00:23   #354
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Alıntı:
Çok yavaş büyüyor. Ama beyaza yakın yaprakları ile ilginç bir cins.
Sevgili Günüm budamı yurt dışından,çok güzel maşallah serpilip saksıdan sarkan halini düşünemiyorum

Eski 17-10-2010, 11:11   #355
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Galeri: 41
Alıntı:
Calamondin. Geçen sene epeyi küçüktü. Bu bahara çok hızlı büyüyerek girdi.
Üzerinde hala meyveleri var. Nasıl tohum alınacağını bilirsek koparıp, değerlendirebiliz.
Sevgili Günüm, ben bir güzel çiçegi gördün, ceropegiya arka tarafta, pembecik güzel minin çiçekler var, ne adı onu?

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2010, 11:32   #356
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Aloinopsis

Alıntı:
Çiçeğini görebildim. Bir tane açtı bu sene.
Günüm, bu sukkulent kışın balkonda ne kadar hava soguya dayanıyo? Kaktüsler için sadece balkonda yerim kaldı, acaba kışın orda bırakınca, dayanırlarmı?

Eski 17-10-2010, 11:36   #357
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Saxifraga sarmentosa

Alıntı:
Begonya türü. Tam ismini hatırlayamadım. Gelin teli olarak da biliniyor.
Günüm, bunu adı Saxifraga sarmentosa, bu da benim en sevdigi çiçegim.

Eski 17-10-2010, 11:44   #358
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Stephonatis

Alıntı:
Stephonatis Floribunda. Çok seviyoruz bu kızımla birbirimizi.
Günüm, benim ricam olur - bu stephanotis bütün boyu olarak fotografı eklermisiniz, zamanı olursa. Benimki 5 sene balkonda yaşıyo, koca adam oldu , amo hiç çiçek açamadı. Bu sene ondan anlaşma yaptım - er çiçekler bana göstermezse, komşuya gidecek

Eski 17-10-2010, 12:36   #359
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Stephanotis Floribunda

Sevgili Swetlana komşu bensem , açmasın , gelsin beriye , benim balkona

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2010, 13:41   #360
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Swetlana Mesajı Göster
Sevgili Günüm, ben bir güzel çiçegi gördün, ceropegiya arka tarafta, pembecik güzel minin çiçekler var, ne adı onu?
Sevgili Swetlana hangi çiçek bilemedim ben. Resim numarasını yazar mısın? Ona göre bakayım.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025