![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Gelin adını sonuna kadar hakediyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Dışarı koymadım hiç ama evim çok aydınlık ve güneşli.İhtiyacını karşılıyor sanırım ama hiç gübre vermedim.Sıvı çiçek besini versem olur herhalde.Birde saksını değiştidiğim de bütün yapraklarını döktü, daha korkuyorum saksı değiştirmeye.Bu normal bişey mi? Size de oldu mu? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazın dışarı koymanızı tavsiye ederim. Açık havayı çok sever. Üstelik tohum oluşmasını da sağlamış olursunuz. Sıvı gübreniz kaktüsler için ise kullanın. Onun dışındaki sıvı gübreleri vermemeye özen gösterin. Ağır gelebilir. Saksı değişimini çok sık yapmanıza gerek yok. Yaparken de köklerini rahatsız etmeyin. Olduğu gibi alıp, yeni saksısına geçirin. Toprak ekleyin. Bunlara dikkat ettiyseniz hiç sorun yok. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia Milii de tohum keseleri. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekleriniz çok zarif açmış Sayın Günüm, inanılmaz görünüyorlar cidden. Çiçeklerinizle sağlıklı huzur dolu günler dilerim size. Güle güle büyütün hepsini, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili mavisedir. Siz de Euphorbianız hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Açıp açmadığını merak ederim kızınızın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Memnuniyetle haberdar ederim, ilginiz için teşekkürler. Şuan bol bol yaprak çıkardı, bir sürü sarartıp dökmesine rağmen çok iyi gözüküyor. Sitede daha yeni sayılırım fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum. O işi becerebilirsem kendisi ile tanışırsınız ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çin Mitolojisinde Euphorbia Milii
Euphorbia Milii ile ilgili öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Taiwan'da neden bu kadar önemli bir çiçek olduğunu merak edip, biraz araştırdım. Çünkü bütün hibritler Taiwan orijinli. Poysean, Thailand'da yaşayan Çinli göçmenler tarafından Euphorbia Milii'ye verilen isim. Bu isim Sekiz Aziz anlamına gelmekteymiş. Çin Mitolojisinde Sekiz Aziz: 1. Sağlık 2. Cesaret 3. Zenginlik 4. Güzellik 5. Yaratıcılık 6. Zeka 7. Şiirsellik 8. Şeytanın üstesinden gelme yeteneği Eski Euphorbia hibritlerinin karakteristik özelliği, her demette sekiz çiçek açmaları olduğu için bu isimle anıyorlarmış. Bu nedenle evlerinde veya balkonlarında mutlaka bu çiçekten bulunduruyorlarmış. Poysean yani Euphorbia Milii'nin bütün bu pozitif güçleri evlerine ve sahiplerine taşıyacaklarına inanılıyormuş.Taiwan'da bu çiçeğin bu denli önem taşımasının sebebi de buymuş. Ben bu çiçeği daha çok sevmeye başladım. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim rüyama bile girdi bunlar |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok pahalı değil sevgili yağ-mur. Ancak sipariş edilebilen sitelerin minimum sipariş tutarları var. Ben baharda e-bay de bir satıcıya rastlayıp ondan almıştım kızlarımı. 100'e yakın çeşit satmıştı. Takipteyim ama bir kez daha koymadı satışa Euphorbia Milii. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
ben de bir kaç yerde gördüm Taiwandan siparişe en az 500 dolar diyor,ama e bayda bir sınırlama göremedim siz bakarmısınız birde ben hiç alışveriş yapmadım e bay dan gerçi bu aralar alamamda ama olsun bir fikir olurdu benim için![]() http://home.shop.ebay.com/Home-Garde...uphorbia+milii |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Baktım sevgili yağ-mur. Çoğu Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Singapurlu bir satıcı var gönderebilen. Onun da fiyatları çok pahalı. Bekliyorum uygun satıcı düşer belki diye. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
İki gün önce Euphorbialara bakarken bu satıcıda http://myworld.ebay.co.uk/palmaii/ üç tane mükemmel kondisyonda milii görmüştüm , hem yakın (Macaristan), hem Türkiyeye gönderiyor . Akşam sizin yazıları görünce kontrol ettim satmış ;( Ama takip etmek lazım , elinde çok enteresan bitkiler var , yine çıkabilir . Sevgiler . |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O resimdeki güzellik senin oğlun mu? Dünya tatlısı. Allah bağışlasın. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
kısmet ne diyelim, bir kaç tane alınca indirim yapmıyorlar mı?adresinizide özelime atarsanız bendeki e.milli nizi müsait bir zamanımda gönderirim |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sevgili Günüm, sayfanıza ilk kez bugün bakıyorum ve hayranlığımı anlatmanın tarifi yok sanırım. Bu kadar çeşide sahip olmanız ve hepsinede ayrı özen gösterdiğiniz hepsininde muhteşem görünüşünden belli oluyor gerçekten. Bu bakımdan sizi tebrik ediyorum ve dahada bol çiçeklerle güle güle büyütün diyorum. Milileriniz ve begonyalarınızı ayrıca beğendim. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkondalar sevgili yağ-mur. Almasam diyorum içeri. Cam kenarına dizdim yağmurdan uzak. Olmaz mı acaba? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bilemiyorum sevgili Günüm bende sizden cevap alırım diye umut ediyordum ben içeriye aldım iki gün önce ama kaloriferler yanınca yaprakları bir baygın geldi gözüme bende tekrar balkona aldım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Henüz almayalım. Ben biraz araştırayım. Size de bilgi vereyim. Annemin çiçekleri yaz-kış kapalı balkonda durur. Devasa büyüklüktükler. Ama benim balkonum açık. Farkı olur mu bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili yağ-mur. O da İngiltereli bir kız. e-bay den almıştım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili erfiliz, çok teşekkür ederim sıcacık cümleleriniz için. İki saksıyla başlayan çiçek sevgim son birkaç yıldır koleksiyon haline geldi. Uluslararası yaptığım alışverişlerin ve ağaçlar.net'in çok katkısı var. Elimdeki kaynaklardan peşine düştüğüm çiçekleri buldukça kızlarımın sayısı gördüğünüz hale geldi. Daha güzelleri sizin olsun inşallah. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bauhaus'a bir hafta önce gittiğimde tomurcuklu Amerilislerle karşılaştım. Yeni gelmişler sanırım. Büyük soğanlı olanlardan aldım bir tane. Tomurcuk renginden beyaz olduğunu umarak aldım. Bana sürpriz yaptı. Yalnız beyaz olmakla kalmadı, bir de katmerli çıktı. İkinci çiçek sapını da çıkardı. Üçüncü çiçek sapı büyüyemeden düştü. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia Milii " Variegated Leaves pink" |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia Milii "Candyland" |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia Milii "Warunchanok" |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2010
|
Alıntı:
inşallaah .daha önce hem evim müsait degildi hemde maddi imkanlara dayalı oldugunu düşünüyordum çiçek bakımıın her nekadar maddiyat istesede öbenli olan istemekmiş bunu ögrendim.siz sever ve isterseniz bi şekilde elde ediyorsunuz zaten çalmak yolmak nazlanmak arsızca istemek heryol mübah![]() kendinize çok iyi bakın ki kızkarınızada iyi bababilesiniz görüşmek umuduyla.. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında eklerken biraz utanıyorum sevgili yağ-mur. Ortaya çıkmak benim kişiliğime çok ters. Bu başlığı açmak için bile uzun zaman cesaret topladım. Euphorbia milii sahibi olmak için uzun yıllardır bekliyordum. Takip etmediğim sera kalmamıştı. Şimdi bulunca sizlerle de paylaşmak istiyorum. İnşallah tohumları büyütebilirsem seneye birçok kızımız olacak. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Günüm gerçekten de yağmur söylediğinde çok haklı bu Euphorbia millileri görünce bayıldım .Ayrıca amarlisinizde harika çıkmış güle güle büyütün ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|