![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İçeri alsam canlanırmı bilmem çünkü toplar çürümüş üzüldüm şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk,çok teşekkür ederim bu gün aldım içeri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk; Aslında bahçelere bile pek vakit ayıramıyorum. Ama sen benim için özel bir dostsun. Kendimi balkonunu gezmeye mecbur hissettim. İlk sayfadan başlayarak, tüm bitkilerini gördüm. Son derece sağlıklı durumdalar. Önceleri salt salon ve balkon bitkileri iken, birden bahçe bitkileri ilede karşılaşmak, benim için sürpriz oldu. Çok sevindim. Keşke yanımda tohumlar olsaydıda, sende görmediklerimden gönderseydim. Gerçi bayağı bir çeşit yapmıssın. Keyifle ve sağlıkla büyüt. Birde ilk sayfalardan itibaren, hevesle büyüttüğün çilli begonyan dikkatimi çekti. 5-6 poz fotoğrafı var ama hiç çiçekli halini görmedim. Belki ben gözden kaçırdım. ![]() Neyse, illaki açacaktır. İstanbul' la dönüşümüzde, Samsun Çarşamba Havaalanı'nda görüp fotoğrafladığım, çok güzel bir çilli Begonyanın iki kare fotoğrafı ile birlikte, selam ve sevgilerimi gönderiyorum. ![]() Seninkininde, böyle çiçekleneceği günler elbette gelecektir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
oy, orhan bey oy... ben çilli begonyamı malesef kaybettim. aralıksız çiçek açtığı yıl omuştu benimkinin de. ağaç gibiydi, çok büyümüştü, birden gitti ![]() o kadar üzgünüm ki ona. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu sene zor bir kış oldu, benim de 3 senedir bende olan, bu yıl bahçeye kavuşturduğum kışa dayanıklı yaseminim çok bozuldu, begonyamı ise kaybettim korumaya aldığım halde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk; Begonyanıza çok üzüldüm. ![]() ''Mantar yüzünden kaybettim.'Diyorsunuz. Mantarı baştan farkedip, ilaçlayamadınız mı? Ben, mantar gözlemlediğim tüm bitkilerimi (Bunlara saksıdakilerde dahil.) Aliyette ve Antracol denilen bir fungisitle, 15-20 gün ara ile birkaç kez ilaçlıyorum. Durumları iyileşiyor. Bunu bana, Çarşamba Havaalanı yakınındaki Açelya Çiçekçilik' ğin sahibi önermişti. Kendileri tüm iç ve dış mekan bitkilerini bu şekilde koruyorlarmış. Biraz zor ama dilerim, Sevgili Satı Uğurtan'ın söylediği gibi kökten sürer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
ludisia discolor
çok güzel bir orkide türü, bakımı da kolay, çiçek açtırması da. şu güzelliğe bakar mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
pervane çiçeği
ismini pervane çiçeği olarak bilirim, mevsimlik çiçek gibi satılır. amaaaaa, kışın koruyabilirseniz kış boyu seyirlik çiçekler açar size. hastalıklara hassastır, küllenme olduğunda kolay yayılır onda. bu da tek kusuru |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
kasımpatı
sonbahar günlerinin rengi kasımpatı. bıraksanız boyunuza yetişir, size kafa tutar bu komşumun, bendeki bodur cinsi, kafa tuttuğu yok bana ![]() ama çiçekler geçtikten sonra yorgun düşüyor, budanmak istiyor. boyutuna göre sağlam bir dip budamasının ardından yeniden yeşil yeşil, öbek öbek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
ilk baharı bekliyoruz
kış yordu artık, ilk bahar gelse de çiçeklerimize kavuşsak, lalegülüm kışın bile açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
lavanta
bahçemin vazgeçilmesi lavantalar... hele çiçekleri ile mora boyandıklarında küçük bir saksı demeyin, fazla sık dikmeyin derim. kısa sürede çapını genişletiyor. kökü derine uzanmak istiyor, bu yüzden de saksıda keyifli olmuyor. bahçenin renk armonisini değiştiriyor gri/yeşil yaprakları ile. bahçe için mutlaka olması gereken, hastalıktan pek de etkilenmeyen, kurak alanlarda da rahat yaşayabilen kolay bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
hediyelerim
nergislerimden önce kokulular, sonra sarı olanlar açtı. balkon kapısından gelen mis gibi bir koku.... Düzenleyen ilksenozturk : 21-03-2012 saat 07:04 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
amarilis
bende 5 soğan var. dışarıda saksıdalardı ama tüm yaprakları pörsümüştü. içeri aldım ve kışı iç mekanda geçirdiler. daha önce de dışarıda bırakmayı deneyip kaybetmişsim bir amarilisimi. sonuç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
kalanşolar
yapımarketlerde nedense -bana göre- pahalı satıyorlar bu bitkiyi ![]() bende 3 rengi var; turuncu, sarı, pembe kırmızısı ve katmerlisi edinmek istediğim renklerden. çok kolay bir bitkidir, kolay üretilir, güzel çiçeklenir, dekoratiftir. nemli ortamda olanların daha çok çiçeklendiğini gözlemliyorum. 2. senesinde küçük yapraklı cinsleri boya gidip bir miktar çirkinleşebiliyor, gençleştirme budamasından korkmayın, hem budadıklarınız ile yeni saksılar doldurabilirsiniz. fotoğraftakiler işte o gençleştirme mahsulleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
binlerinannesi
benim binlerin annesinin yeri artık bahçe oldu. güneşi direk alabileceği bir yere koydum. eylülden beri çiçekte. bitiriyor, yeniden başlıyor. böyle bir birki olduğunu bilmezdim. fotoğraftan anlaşılacağı gibi alt kısımları bozuldu bu süreçte ama yine de çok güzel bence. Düzenleyen ilksenozturk : 05-04-2012 saat 07:10 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
sümbüller
kapıyı açınca mis gibi burnuma doluyor sümbüllerimin kokusu. bence soğanlı bitkiler içerisinde en rahatı sümbül, yıllarca aynı soğan mevsimi geldiğinde çiçek veriyor. tabi iyi saklanabilirse. bölünmemekte ama yaşamakta çiçek aşmakta direnen 5 yaşında bir sümbülüm vardı benim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
bende yetiştirmek istiyorum bunca resimi gördükten sonra nerden başlayabilirim yaa ufff bende istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
mevsimlerden ne mevsimindeyiz?
lale mevsimi ![]() bahçemdeki ve balkonumdaki lalelerim çok güzel açtılar. özellikle bu kışın soğuk geçmesi onlara yaradı, aynı soğan 5e bölünmüş ve 5 tane de tek kökten çiçek açmış ki daha önce raslamamıştım. forumu fotoğrafları ile doldurasım var o kadar güzeller ki... tut kendini yüreğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
telgrafımın çiçeği
kolay yetişir telgraf çiçeği, kolay köklenir, çoğalır, yayılır, genişler kolay da çiçeklenir, yeni başlayan veya sabırsız kişiler için idealdir. ama kışa gelemez bir çok türü, içeri alın veya yedekleyin. siz biraz ihtimam gösterin, o sizin kadim dostunuz olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
O resimde gördüğünüz mücevher orkide.Ben de var,çiçekleri de çok uzun ömürlü,bu yıl tohum bile verdi ama bir arkadaşıma verdim,o da kaybetmiş,bir deneyecektik.kısmet.benim iki yıllık çiçeğim,sevgili Doğayla Barış'ın hediyesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
katır tırnağı
raitingim yüksek değil ama yine de paylaşmak istiyorum katırtırnağı pembe ve beyaz iki renk bu yıl ilk defa deniyorum, bakalım... beyaz olan dikilir dikilmez çiçeklerini döktü, boylanmaya başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
clematisler
geçen yıl bahçedeki göknarın etrafına saksıda duran sellukamı sardırmıştım ama onu kaybettim. bu yıl clematisi deniyorum. göknarı beyaz kocaman çiçekler ile donatma fikri güzel olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
telgraf çiçeği
bahçenin iç kenarına sevgili alcen'in bana gönderdiği telgraf çiçekleri ile böyle bir uygulama yapayım dedim. demirlere saksıları bağladım ![]() telgrafların şimdiye kadarki tüm enerjilerini çoğaltmak için sömürdüğümden henüz gürleşip sarkmadılar ama gürleşip sarkmaya başladıklarında görüntüden umutluyum. fotodan net anlaşılmıyor pek gerçi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
su bitkileri
su bitkileri havuz(cuk)u için çalışmalara başladım, ilk işim havuz olabilecek özellikteki saksısını komşumdan istemek oldu, sağolsun ![]() sevgili gultar'ın paylaştığı su sümbülümü yerleştirdim. bir kenarına sıra halinde japon şemsiyeleri yerleşecek, bir de su mercimekleri... tabi son ikisi henüz elimde yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Su sümmülleri covalmiş arkadaşım maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
evet, tek kökten bu hale geldiler, inşallah yakın zamanda da havuzcuklarını doldururlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
sucullar
su sümbülleri havuzcuğuma japon şemsiyeleri ekledim. siteden arkadaşımın gönderdiği su mercimekleri malesef yolda çok hırpalanmışlar, olmadı. veee nilüferim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|