![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
lavanta
bahçemin vazgeçilmesi lavantalar... hele çiçekleri ile mora boyandıklarında küçük bir saksı demeyin, fazla sık dikmeyin derim. kısa sürede çapını genişletiyor. kökü derine uzanmak istiyor, bu yüzden de saksıda keyifli olmuyor. bahçenin renk armonisini değiştiriyor gri/yeşil yaprakları ile. bahçe için mutlaka olması gereken, hastalıktan pek de etkilenmeyen, kurak alanlarda da rahat yaşayabilen kolay bir bitki. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
hediyelerim
nergislerimden önce kokulular, sonra sarı olanlar açtı. balkon kapısından gelen mis gibi bir koku.... Düzenleyen ilksenozturk : 21-03-2012 saat 08:04 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
amarilis
bende 5 soğan var. dışarıda saksıdalardı ama tüm yaprakları pörsümüştü. içeri aldım ve kışı iç mekanda geçirdiler. daha önce de dışarıda bırakmayı deneyip kaybetmişsim bir amarilisimi. sonuç |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
kalanşolar
yapımarketlerde nedense -bana göre- pahalı satıyorlar bu bitkiyi bende 3 rengi var; turuncu, sarı, pembe kırmızısı ve katmerlisi edinmek istediğim renklerden. çok kolay bir bitkidir, kolay üretilir, güzel çiçeklenir, dekoratiftir. nemli ortamda olanların daha çok çiçeklendiğini gözlemliyorum. 2. senesinde küçük yapraklı cinsleri boya gidip bir miktar çirkinleşebiliyor, gençleştirme budamasından korkmayın, hem budadıklarınız ile yeni saksılar doldurabilirsiniz. fotoğraftakiler işte o gençleştirme mahsulleri |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
binlerinannesi
benim binlerin annesinin yeri artık bahçe oldu. güneşi direk alabileceği bir yere koydum. eylülden beri çiçekte. bitiriyor, yeniden başlıyor. böyle bir birki olduğunu bilmezdim. fotoğraftan anlaşılacağı gibi alt kısımları bozuldu bu süreçte ama yine de çok güzel bence. Düzenleyen ilksenozturk : 05-04-2012 saat 08:10 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
sümbüller
kapıyı açınca mis gibi burnuma doluyor sümbüllerimin kokusu. bence soğanlı bitkiler içerisinde en rahatı sümbül, yıllarca aynı soğan mevsimi geldiğinde çiçek veriyor. tabi iyi saklanabilirse. bölünmemekte ama yaşamakta çiçek aşmakta direnen 5 yaşında bir sümbülüm vardı benim ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|