![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
oy, orhan bey oy... ben çilli begonyamı malesef kaybettim. aralıksız çiçek açtığı yıl omuştu benimkinin de. ağaç gibiydi, çok büyümüştü, birden gitti mantar yüzünden kaybettim, şuan iki kuru dal halinde, yaşa diyorum ona sürekli gidip gelip ama derman da olamadım ki...o kadar üzgünüm ki ona. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu sene zor bir kış oldu, benim de 3 senedir bende olan, bu yıl bahçeye kavuşturduğum kışa dayanıklı yaseminim çok bozuldu, begonyamı ise kaybettim korumaya aldığım halde. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk; Begonyanıza çok üzüldüm. ![]() ''Mantar yüzünden kaybettim.'Diyorsunuz. Mantarı baştan farkedip, ilaçlayamadınız mı? Ben, mantar gözlemlediğim tüm bitkilerimi (Bunlara saksıdakilerde dahil.) Aliyette ve Antracol denilen bir fungisitle, 15-20 gün ara ile birkaç kez ilaçlıyorum. Durumları iyileşiyor. Bunu bana, Çarşamba Havaalanı yakınındaki Açelya Çiçekçilik' ğin sahibi önermişti. Kendileri tüm iç ve dış mekan bitkilerini bu şekilde koruyorlarmış. Biraz zor ama dilerim, Sevgili Satı Uğurtan'ın söylediği gibi kökten sürer. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
ludisia discolor
çok güzel bir orkide türü, bakımı da kolay, çiçek açtırması da. şu güzelliğe bakar mısınız? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
pervane çiçeği
ismini pervane çiçeği olarak bilirim, mevsimlik çiçek gibi satılır. amaaaaa, kışın koruyabilirseniz kış boyu seyirlik çiçekler açar size. hastalıklara hassastır, küllenme olduğunda kolay yayılır onda. bu da tek kusuru |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
kasımpatı
sonbahar günlerinin rengi kasımpatı. bıraksanız boyunuza yetişir, size kafa tutar bu komşumun, bendeki bodur cinsi, kafa tuttuğu yok bana ![]() ama çiçekler geçtikten sonra yorgun düşüyor, budanmak istiyor. boyutuna göre sağlam bir dip budamasının ardından yeniden yeşil yeşil, öbek öbek. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
ilk baharı bekliyoruz
kış yordu artık, ilk bahar gelse de çiçeklerimize kavuşsak, lalegülüm kışın bile açtı |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
O resimde gördüğünüz mücevher orkide.Ben de var,çiçekleri de çok uzun ömürlü,bu yıl tohum bile verdi ama bir arkadaşıma verdim,o da kaybetmiş,bir deneyecektik.kısmet.benim iki yıllık çiçeğim,sevgili Doğayla Barış'ın hediyesi. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
katır tırnağı
raitingim yüksek değil ama yine de paylaşmak istiyorum katırtırnağı pembe ve beyaz iki renk bu yıl ilk defa deniyorum, bakalım... beyaz olan dikilir dikilmez çiçeklerini döktü, boylanmaya başladı |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
clematisler
geçen yıl bahçedeki göknarın etrafına saksıda duran sellukamı sardırmıştım ama onu kaybettim. bu yıl clematisi deniyorum. göknarı beyaz kocaman çiçekler ile donatma fikri güzel olacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
|