![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
su sümbülü
sevgili gultar'ın hediyesi su sümbülüm ilk saksısını doldurdu, ikinciye geçtik ![]() yaprak küçültmeye başlamıştı, sanırım böylesi daha iyi olacak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili ilksen hanım,su sümmülleriniz çok tatlılar benimkiler çürüme yaptı neden bilmiyorum. Dışarda ondanmı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
içerdeler sn sevim4, ısıtılmayan bir odalar ve batı cephesi camın önündeler. bulundukları kabı doldurunca yaprak küçültmeye başladılar, ben de ikinci bir yere aldım onları korka korka. daha önce ben de bir tanesini çürütmüştüm, çok üzülmüştüm. bir de kullandığım toprak karışım mevsimlik bir bitkiden kalan, içinde kök çürüklerininde olduğu bişey, sanırım buradan onlara biraz besin de sağlamış oldum |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çilli begonyalarımın durumu çok kötü. mantar tüm gövdesini sardı. önce tamamen yapraklarını döktü, zeytinyağlı karışımı gövdesine bildiğiniz sıvadım ama şimdi yeniden mantarlar çıktı meydana, iyileşmedi. yeni yapraklar vermeye çalışıyor ama onları da büyütemiyor. işin ilginç tarafı evde 2 ayrı odada ve 2 senedir yanyana gelmemiş olan çilli begonyalarımın ikisi de dertli ve başka bitkilerimde bu yok. aynı anda hastalandılar. hassas oldukları farklı bir cins hastalık olduğunu düşünüyorum. ağaç gibi olmuş olan çillim gidiyor, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve çok üzülüyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İçeri alsam canlanırmı bilmem çünkü toplar çürümüş üzüldüm şimdi. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk,çok teşekkür ederim bu gün aldım içeri. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk; Aslında bahçelere bile pek vakit ayıramıyorum. Ama sen benim için özel bir dostsun. Kendimi balkonunu gezmeye mecbur hissettim. İlk sayfadan başlayarak, tüm bitkilerini gördüm. Son derece sağlıklı durumdalar. Önceleri salt salon ve balkon bitkileri iken, birden bahçe bitkileri ilede karşılaşmak, benim için sürpriz oldu. Çok sevindim. Keşke yanımda tohumlar olsaydıda, sende görmediklerimden gönderseydim. Gerçi bayağı bir çeşit yapmıssın. Keyifle ve sağlıkla büyüt. Birde ilk sayfalardan itibaren, hevesle büyüttüğün çilli begonyan dikkatimi çekti. 5-6 poz fotoğrafı var ama hiç çiçekli halini görmedim. Belki ben gözden kaçırdım. ![]() Neyse, illaki açacaktır. İstanbul' la dönüşümüzde, Samsun Çarşamba Havaalanı'nda görüp fotoğrafladığım, çok güzel bir çilli Begonyanın iki kare fotoğrafı ile birlikte, selam ve sevgilerimi gönderiyorum. ![]() Seninkininde, böyle çiçekleneceği günler elbette gelecektir. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
oy, orhan bey oy... ben çilli begonyamı malesef kaybettim. aralıksız çiçek açtığı yıl omuştu benimkinin de. ağaç gibiydi, çok büyümüştü, birden gitti mantar yüzünden kaybettim, şuan iki kuru dal halinde, yaşa diyorum ona sürekli gidip gelip ama derman da olamadım ki...o kadar üzgünüm ki ona. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu sene zor bir kış oldu, benim de 3 senedir bende olan, bu yıl bahçeye kavuşturduğum kışa dayanıklı yaseminim çok bozuldu, begonyamı ise kaybettim korumaya aldığım halde. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk; Begonyanıza çok üzüldüm. ![]() ''Mantar yüzünden kaybettim.'Diyorsunuz. Mantarı baştan farkedip, ilaçlayamadınız mı? Ben, mantar gözlemlediğim tüm bitkilerimi (Bunlara saksıdakilerde dahil.) Aliyette ve Antracol denilen bir fungisitle, 15-20 gün ara ile birkaç kez ilaçlıyorum. Durumları iyileşiyor. Bunu bana, Çarşamba Havaalanı yakınındaki Açelya Çiçekçilik' ğin sahibi önermişti. Kendileri tüm iç ve dış mekan bitkilerini bu şekilde koruyorlarmış. Biraz zor ama dilerim, Sevgili Satı Uğurtan'ın söylediği gibi kökten sürer. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
ludisia discolor
çok güzel bir orkide türü, bakımı da kolay, çiçek açtırması da. şu güzelliğe bakar mısınız? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
pervane çiçeği
ismini pervane çiçeği olarak bilirim, mevsimlik çiçek gibi satılır. amaaaaa, kışın koruyabilirseniz kış boyu seyirlik çiçekler açar size. hastalıklara hassastır, küllenme olduğunda kolay yayılır onda. bu da tek kusuru |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
O resimde gördüğünüz mücevher orkide.Ben de var,çiçekleri de çok uzun ömürlü,bu yıl tohum bile verdi ama bir arkadaşıma verdim,o da kaybetmiş,bir deneyecektik.kısmet.benim iki yıllık çiçeğim,sevgili Doğayla Barış'ın hediyesi. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
bende yetiştirmek istiyorum bunca resimi gördükten sonra nerden başlayabilirim yaa ufff bende istiyorum ( |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
mevsimlerden ne mevsimindeyiz?
lale mevsimi ![]() bahçemdeki ve balkonumdaki lalelerim çok güzel açtılar. özellikle bu kışın soğuk geçmesi onlara yaradı, aynı soğan 5e bölünmüş ve 5 tane de tek kökten çiçek açmış ki daha önce raslamamıştım. forumu fotoğrafları ile doldurasım var o kadar güzeller ki... tut kendini yüreğim |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
telgrafımın çiçeği
kolay yetişir telgraf çiçeği, kolay köklenir, çoğalır, yayılır, genişler kolay da çiçeklenir, yeni başlayan veya sabırsız kişiler için idealdir. ama kışa gelemez bir çok türü, içeri alın veya yedekleyin. siz biraz ihtimam gösterin, o sizin kadim dostunuz olur |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Su sümmülleri covalmiş arkadaşım maşallah. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
sucullar
su sümbülleri havuzcuğuma japon şemsiyeleri ekledim. siteden arkadaşımın gönderdiği su mercimekleri malesef yolda çok hırpalanmışlar, olmadı. veee nilüferim kovada nilüfer yetiştirmeyi deniyorum ilk defa. kendisi pek beni sallamıyor gibi ama sabırla bekliyorum o dipteki minicik yaprağın yukarı çıkmasını. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
minyatür çilek
benim dağ çileğim. meyvesinin küçük olduğunu bilirdim ama bu kadar minyatür de beklemiyordum hani... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Merhaba, İç mekan bitkilerini bu kadar estetik düzenlediğiniz için tebrik ediyorum sizi, sanırım fotoğraf konusunda da bilgilisiniz (ya da hayli bilgilisiniz bunun da etkisi olsa gerek, bu arada bahçenizle ilgili mesajların tamamını okuyamadım ama bahçenizin son durumunu çok merak ettim doğrusu?Tebrikler, saygılar |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bahçem yapılanma aşamasında, yeni şeyler ekliyorum ama sizlerin karşısına geniş açılı çıkarabilmek için biraz daha zamana ihtiyacı var. o yüzden şimdilik parça parça paylaşıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her şey çok güzel.ellerine sağlık. Bu minyatür çileğin fidesini nasıl,nerde bulurum.Yardımcı olursanız .Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
yine yeni yeniden çilli begonya
küllerinden doğdu... hastalıklarla boğuşan onca kökten bir tane bebecik hayatta kaldı. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
evet, tek kökten bu hale geldiler, inşallah yakın zamanda da havuzcuklarını doldururlar ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Sevgili İlksenöztürk, Bitkilerinizi baştan itibaren inceledim ,bence çok sağlıklılar.Çok ilgilendiğiniz ve emek verdiğiniz açıkça ortada. Kolonche çok rahat büyüyen bir bitki demişsiniz ben geçen yıl aldığımı kışın içeri alınca kaybettim,kışın aldığımıda bir ay önce dışarı aldım durumu ağır.Anlayamadım bu bitkinin ne istediğini,başkalarında çiçek dallarının uzun halini görünce şaşırıyorum,benimkiler hiç böyle olamadı. Siz reytingleri boşverin önemli olan yeni tecrübeler kazanmak,yeni bilgileri deneyimlemek ve burada paylaşmak. Bu arada sizin gönderdiğiniz binlerin annesi çeliği yarım karış oldu gayet sağlıklı.Sizinkini görünce ne zaman öyle olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum,gerçekten çok hoş. Kolaylıklar diliyorum. Düzenleyen hberbul : 24-05-2012 saat 15:42 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
sn hberbul, kalanşo fotolarını paylaşırsanız sıkıntısını anlamaya çalışalım hep beraber. ben kışın da yazın da dışarda bırakmam benimkileri. hep içerdedir. dışarısını denedim ama olmadı, keyifsizleştiler hemen. bir de torf değil, toprak kullanmanızı tavsiye ederim. binlerin annesini olabildiğince güneşe koyun ki binlercesine annelik yapsın ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|