![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
sayın ilksenozturk öncelikle bitkilerinizle uzun ömürlü yaşamlar diliyorum özellikler salon bitkilerini çok seven biri olarak iç mekan bitkilerinize hayran kaldım. Bu kadar iyi gelişmelerinin sebebini fotoğraflardan anladığım kadarıyla geniş bir alan, ferahlık ve sevgiye bağlıyorum... Nedense benimkiler bir türlü böyle ihtişamlı bir hale gelemediler. Sizi tebrik ediyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Sn pat(i)ilker, Teşekkür ederim güzel sözlerinize. Bence gerçekten seviliyor olmaları bir etken. Yani modern bilim bunu nasıl açıklar bilemiyorum ama çok fark var nedense. Onun dışında güneşi çok ölçüsünde alıyorlar, evim güney cephe ve bunun avantajını taşındığım aydan itibaren görmeye başladım. Güneşten yararlanmalarını artırmak için de sık sık yerlerini değiştiriyorum, bir ay biri biraz daha güneşten istifade ederken diğer ay bir başkasına geliyor sıra. Bu durum da yer değişikliğine reaksiyon veren benjamin gibi bitkilerimin de artık bu değişikliklere alışmasını sağladı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
veeee sonunda küçücük de olsa benim de bir bahçem olacak ![]() şimdiden tavsiyelerinizi bekliyorum; * evin boş duran yan duvarına yaprak dökmeyen hedera sardırmak istiyorum, batı cephesi olacak. *bahçe kenarlarında bordür bitkileri mevcut fakat malesef biraz seyrek. *balkonumda saksıda duran mercan çiçeklerimi bahçe köşesine gilmek istiyorum. eminim bahçede birkaç yıl içinde gürleşecek ve desteksiz durabilecek hale geleceklerdir. * yine duvar dibine saksıda duran sarı yaseminimi dikmek istiyorum. * elimdeki mor telgraf çiçeklerimi yükseltili alanlar için kullanmayı planlıyorum. * yerdeki çimenler biraz bakımsız kalmış, onları gürleştirmek ve daha doğal bir görünüm olması için aralarına yoncalar serpiştirmek istiyorum. * ilk yıl bitkilerim hemen keyiflenmeyecekleri için mevsimlik çiçekler de kullanacağım ama sonrasında sanırım mevsimliklere fazla girmem. * hızlı büyüdükleri için akşam ve sabah sefa tohumlarını da en kısa sürede toprakla buluşturacağım. biraz geç kaldım ama olsun) * vee geçen yıl ilk defa mis gibi çiçeğini bana göstermiş olan sellukam da bu yıl bahçeye taşınacak bu süreçte önerilerinizi ve planlarım ile ilgili önerilerinizi bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili ilksen bahçen olması gerçekten çok güzel hayırlı olsun düşüncelerin çok güzel kolay gelsin inşallah en kısa zamanda resimlerini görebiliriz sevgiyle kal |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
çok heyecanlıyım bahçe konusunda. birsürü şey yazıp çizip bozuyorum kafamda, yanlış yapmak istemiyorum en baştan. o yüzden de görüş ve fikirlerinizi bekliyorum. sn umutyolcusu ve sn burak alkan, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. salkım söğüt düşünüyorum bahçeme, ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksen salkım sögüt bana göre çok güzel olur |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
ama bulamıyorum fidesini ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
salkım söğüt arayışlarım devam ediyor, malesef Mutlu beyde de yokmuş. sanırım bu yılı kaçıracağım bu gidişle. ben de diğer planlarımdan bahsedeyim; ilk iş olarak bu h.sonu bordürler ile ilgileneceğim. çok zalimce budandığı için yaprak küçültmüşler malesef. biraz gübreleyip kendi hallerine bırakacağım toparlansınlar diye. bahçem küçük olduğu için de uzun bordur bitkilerini bırakıp iç sırasına daha kısa boylu ama herdem yeşil bitkiler ekmeyi planlıyorum. aklımda da afrika zambağı var ama onu da bulmakta zorlanıyorum mevsim itibariyle. o yüzden bu yıl bordürlerin iç sırası bordürlere yaslanıp güzel bir görünüm oluşturmasını umduğum glayöl ve onların arasında begonyalar şeklinde bir düşüncem var. orta alanı da yoncalar istila edecek. bahçede kalabalık bir görüntüden çok sadelik istiyorum. en kısa zamanda resimleyip paylaşacağım. bu yaz hemen kendini gösterebilecek hem de mevsimlik olmayan bitki önerilerinizi bekliyorum |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili ilksenozturk,dün size yazmıştım internet gitti galiba. Lojmanın bahçesinde salkım söğüt var ama yaprakları açtı çelik alıp göndersem tutarmı bilmem. Ben geçen yıl bahçeye diktim tüttu bu yılda budanmış çıbığından hoyaya destek olarak saksıya diktiğimde tutmuş. küçük demezsen sana hangisini istersen göndereyim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili yağ-mur, kendisine sordum, yok diye yanıt döndü malesef. sevgili sevim4; buradaki seralara bakınmaya devam edeyim biraz daha. bulamazsam sizden çelik rica ederim. ikinizin de ilgisine çok teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
yenilerim
uzun bir süre foruma fotoğraf yükleyemedim, sonra zaten uzun bir süre vakit de bulamadım, siz görmeyeli yeni çiçeklerim oldu filayağı şirketteki bir arkadaşımındı, bir yıl boyunca için için göz koymuştum, sonra itiraf edince bana hediye etti ![]() diğerini de dua çiçeği diye aldım, dua etmediğini görünce yanıldığımı anladım ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
görmeyeli...
eski sayfalardaki hallerine de bakın, şimdiki hallerine de ![]() kurdela çiçeğim ve benjaminim |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
görmeyeli...
çilli begonyam uzadı da uzadı, bir dalı öne doğru uzuyor, yandan yeni bir kök çıkardı o da 'sana geliyorum tavan' diye meydan okuyor, taşınırken onu nasıl koruyacağım bilemiyorum. yanında mücevher orkidem de poza girmiş, bu kış yine çiçeği ile güldürdü beni, şuan dinleniyor, keyfi gayet yerinde ikinci çilli de onun yavrusu; 1 yaşında |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
difenbahialarım
3 taneler... küçük olan bir yılda bir yaprak çıkardı miniminnacık, sizce adam olur mu? evimin en keyifsiz çiçeği de trop.snow |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah sevgili ilksen hepsi çok saglıklı görünüyor ellerine saglık |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
allah nazardan saklasın çok güzeller maşallah. Uzun zamandır yoksunuz. sayfanızda baktımda. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
sn serkan_istanbul, evimi taşıdığım için onun telaşı ile yeni resimler ekleyemedim ama çok güzel gelişmeler var. telgraç çiçeğinden isterseniz size çelik gönderebilirim. ama taşınma sonrasında encak vakit bulabilirim. bekmeyeyim derseniz Mutlu kutludan almıştım,siz de bakabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Uzun zamandır sitede yoksunuz sevgiler |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2011
|
merhaba çiçekleriniz harika maşallah, benim de evde marginata ve benjaminim var 2 yıldır. fakat 2 yıldır hep durumları kötüleşti yerlerini değiştirdim çeşitli şeyler denedim ama açıkçası ilk defa bu kadar ciddi eğildim üzerlerine. sürekli yaprak döküyolar ve çok cılızlar. foruma yeni üye oldum ve pek kullanamıyorum açıkçası konular cok karışık geliyor aradığımı bulamıyorum. bu salon bitkilerinin bakımı konusunda bana kısa ve öz bilgi verebilirmisiniz? bir de Phalaenopsis var 3 ayda tüm çiçeklerini döktü, gövdesinin en ucu (üstü) kurumaya başladı ve yaprağında çürüme gibi bi oluşum var (oldukça büyük), ve köklerinin dışındaki kabuklar çürüyüp dökülüyo kurtarabilirmiyim ne önerirsiniz? 3-4 gündür forumu talan ediyorum ama bi sonuç elde edemedim... şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
ben salon bitkilerim için çok da fazla bişey yapmıyorum açıkcası; gübreyi de çok nadiren veriyorum onlara, nedense bitki besinlerine pek rağbet etmiyorum ama bol bol konuşuyorum onlarla, bol bol seviyorum en önemlisi toprakları, onları torfa hapsetmeyin. benjamin yer değişimine tepki veren bir bitki, bir süre çevirmeyin bile derim. marginatayı da çok sulamaktan kaçının, toprağı üstten kuruyunca verirsiniz. bir de sanıldığının aksine rahat etsinler diye büyük saksı kullanmayın, saksıdan taşacak kıvama gelmedikçe saksılarını değiştirmiyorum. orkide konusunda çok bilgili değilim ama 3 ayda tüm çiçeklerini dökmesi çok doğal bir olaydır, ömürleri bitti çiçeklerinin. çiçek olan dalını 3. boğumdan keserseniz yeniden çiçeklenebilir belki. sapı kurursa da üzülmeyin, en iyisi bir süre çiçeklenmeyip kendine gelmesidir, toparlamasıdır zaten. bende ilk yıllarını geçiren orkidelerimin çiçeklenmesine izin vermemiştim, hepsi 2. senelerinde açtılar. gövde ucu kurumaso göbek kısmından su aldığını ve çürüdüğünü gösterebilir, köklerini çıkarıp kontrol edin derim ama o konuda forumu baştan sona okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler cevap için. benjamini ve marginatayı daha dün balkona çıkarmıştım biraz daha güneş alsın diye oysa, ve evet saksılarıda oldukça geniş çelimsiz bitkilerime ![]() orkideyide dediğiniz gibi kestim ama ******* göbek kısmından çürüdü... forumu çok gezdim ama açıkçası bilgiler karışık ve dağınık geliyor bana. bir yazılan şeyin üstüne aksi bi bilgi olabiliyor örneğin sulama konusunda kimisi gün aşırı diyor kimisi haftada bir. çok okudum ama bi çıkarım yapamadım forum kullanma konusunu ben beceremedim belki ... tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
torf için ne düşünüyorsunuz faydalı değil mi? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
ben torfu elimden geldiğince bahçe toprağı ile karıştırıp kullanırım, amacım da bahçe toprağının sert olan yapısını biraz yumuşatmaktır. hatta önceki yıllarda bir miktar bahçe toprağını bir kovanın içine koyar, doğradığım, soyduğum sebzelerin kabuklarını atardım içine, ertesi yıla kendi toprağımı hazırlamış olurdum. torf bir süre sonra kendini salıyor. benjamin ve marginata gibi bitkilerime iç mekanda bakıyorum, dışarıda da bakılanlara rastlamadım değil ama onlar iç mekan bitkisidir, güneş onları malesef yakabilir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
biraz tezcanlı davranıyorum sanırım sabredip rahat duramıyorum o yüzden bir de balkonu deneyeyim dedim daha öncede evin içinde çeşitli yerleri denemiştim zaten ama gözle görülür bir fark elde edemedim... ne kadar sıklıkla topraklarını değiştiriyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Bitkileriniz çok güzeller, tebrik ediyorum. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim. fırsat bulduğum ilk anda da sizler ile bahçemi paylaşacağım, gerçi şuan çok bakımsız ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Merakla bekliyor olacağız. Ben teşekkür ederim paylaşımınız için. |
|