agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni2478Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2012, 21:47   #1
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Benimkiler sıcak odada, sıcak dediysemde yani ılık Evet yarın ayrıntılı görüşürüz. Bu arada bu abutilonun biri de senin. Bir ara kavanozdan çıkaracağım ama elim değmiyor. Acaba şimdi kavanozdan çıkarıp diğer saksıya diksek ölürler mi?

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 21:50   #2
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Hiçbir fikrim yok açıkçası. İstersen biraz daha dursunlar, kökler çok tazedir şimdi kırılmasınlar.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 22:11   #3
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Ah ben nelere cesaret ettim, bilseniz. Annemde açıyordu, sonradan bana verdi, devasa boyutlarda ve çelenk şeklinde sardırılmıştı. Saksısını büyüteyim de açsın dedim, ne akla hizmetse. Bir müddet öyle durdu.

Sonra forumlarda dar saksının açmadaki önemini öğrendikten sonra, Ağustos sıcağında biraz küçük saksıya aldım, yine hangi akla hizmetse. Günden güne formu bozuldu, yaprakları yumuşadı. Ama bir yandan yeni sürgün de veriyor.

Son çare olarak bugün saksıyı su dolu kovaya oturttum, dirilir belki diye. Şimdilik pek fark etmedi. Sanırım fazla sevgimle bitkileri boğuyorum ben.

Hatta yine saksıyı büyütsem mi diye düşünmedim değil.

Enzim de veriyorum bu arada, eşim bahçeden getirince humik asit deneyeceğim. Sizin annenizin verdikleri de hiç zararlı şeyler değil. Denenebilir aslında.

Cevaplarınız için teşekkürler... Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2012, 19:05   #4
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Buzdolabının üzerinde duran bitki sanırım buz çiçeği,değil mi?Çok güzel büyümüş.
Buzdolabının üzerinde durmasını da ayrıca sevdim. Bende de buzdolabı üzeri çiçek rafı olarak kullanılıyor.

Lilyum da ne güzel açmış,ben de Asya Lale'nin soğanlarını almıştım;ama çok suladığım için çürütmüştüm.

Yılbaşı kaktüsünüz de kendini toparlar umarım.Benim çeliğim de minicik;ama o haliyle bile tomurcukları var.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 21:53   #5
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Buzdolabının üzerinde duran bitki sanırım buz çiçeği,değil mi?Çok güzel büyümüş.
Buzdolabının üzerinde durmasını da ayrıca sevdim. Bende de buzdolabı üzeri çiçek rafı olarak kullanılıyor.

Lilyum da ne güzel açmış,ben de Asya Lale'nin soğanlarını almıştım;ama çok suladığım için çürütmüştüm.

Yılbaşı kaktüsünüz de kendini toparlar umarım.Benim çeliğim de minicik;ama o haliyle bile tomurcukları var.
Evet sayın tıka, buzdolabının üzerindeki buz çiçeği. Sevgili Sakdag'ın hediyesi. Geldiginde zaten bu kadardı evde yer kalmayinca mecburen buzdolabı, vitrin , kütüphane neresini bulursam oraya bir iki saksı yerleştiriyorum. En azından soğuk görüntüleri ısınıyor. Buzdolabının ici soğuk, bari dışı ısınsın di mı ama

Eski 22-12-2012, 14:18   #6
Ağaç Dostu

Bayçalı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
sn.züleyha çiçekleriniz muhteşem ceylan gözü,yılbaşı,begonvil hele o hoya çiçeğine hasta oldum hepsine kocaman maşallah güle güle büyütün çiçeklerinizi

Bayçalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2012, 19:13   #7
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI Mesajı Göster
sn.züleyha çiçekleriniz muhteşem ceylan gözü,yılbaşı,begonvil hele o hoya çiçeğine hasta oldum hepsine kocaman maşallah güle güle büyütün çiçeklerinizi
Teşekkür ederim sayın Bayçalı beğeniniz icin...

Eski 22-12-2012, 19:19   #8
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Paskalya yılbaşımı ve kohleria ' yi içeri aldım. Salonda yer kalmadığı icin mutfakta biraz ayak altındalar ama artık idare edeceğiz. Paskalya bu sene pek keyifli değil, yazın çok sulanmaktan büyük bölümü çürüdü maalesef...

Eklenen Resimler

Eski 26-12-2012, 19:35   #9
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Kendime yılbaşı hediyem )

Eklenen Resimler

Eski 03-01-2013, 18:16   #10
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Yavrulamaya başlayan menekşe yapraklarim

Eklenen Resimler

Eski 03-01-2013, 19:50   #11
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Yılbaşı çiçeğiniz harika görünüyor.
Benim de iki çeliğim geldiğinden beri hiç büyümedi.Yalnızca çiçek için tomurcuklandı o kadar.Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?Benimkisi balkonda duruyor,sera içinde.Eve alamıyorum,uygun yerim yok.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2013, 15:59   #12
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Sayın Tika,

İşin doğrusu çok bir bakım uygulamıyorum. Hatta çok bakımsız diyebilirim. Yaz boyu yakıcı güneşin altınca susuz tabiri caizse aç-bitap hayat-ı idame yaptı büyük yılbaşım. Havalar serinleyince salona aldım. Şimdi aklıma geldikçe, çok sık olmamakla beraber sadece suluyorum. Ama sulaması çok değil çünkü çok sularsam mutlaka kötü oluyor. Çok su en büyük düşmanı.

Eski 11-05-2013, 10:34   #13
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Bahar geldi benim balkonumda canlanmaya başladı, birkaç fotograf yayinlama zamanı geldi de geçiyor bile

Eklenen Resimler

Eski 11-05-2013, 10:36   #14
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Sardunyalarim kışı biraz hasarlı atlattılar ama şimdilerde güzel cicekleniyorlar

Eklenen Resimler

Eski 11-05-2013, 10:39   #15
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Birkaç sardunya daha

Eklenen Resimler

Eski 11-05-2013, 12:34   #16
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Bitkileriniz çok güzel görünüyor elinize sağlık.

Balkona asamama durumu saçma geldi sadece beton mu izlemek istiyorlar apartmandakiler yoksa saksıların kafalarına düşmesinden mi korkuyorlar? Kafalarına çiçek düşecek daha ne istiyorlar taş mı düşsün?

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2013, 02:39   #17
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Uzun süredir balkon sayfamla ilgilenememiştim. Geçen bu kadar zaman sürecinde hayatımda büyük yenilikler, büyük değişimler oldu. Herşeyden önce maalesef artık böyle bir balkonum yok.
İş değişikliği nedeniyle Balıkesir'den İstanbul'a taşınmak zorunda kaldım. Yeni evimde maalesef çok büyük bir balkonum olmadığı için ve birde eşimin 'artık balkonda oturmak istiyorum lütfen ona göre düzenleme yap' isteğinden dolayı taşınma esnasında birçok çiçeğimden vazgeçmek zorunda kaldım.
Seçim yapmak çok zorda olsa, getiremeyeceğim çiçeklerimi benden daha iyi bakacaklarına can-ı gönülden inandığım arkadaşlarıma hediye ettim. Hediye ettiklerim arasında sardunyalarım ( maalesef sadece iki saksı sakız ve iki saksıda normal sardunya getirebildim) ceylanlar dahil, aloe-vera, abutilon, sedum palmeri, kohleria,bodrum papatyası, ortanca, amaryliss, zıpçıktı, begonvil, afrika menekşeleri, telgraf çiçeği ve dahası var
Ama vazgeçemediğim Japongüllerim, limon agacım, süs narım, melissa, yılbaşı, paskalya ve mum çiçeklerim benimle birlikte geldiler. Henüz adaptasyon sürecini tamamlayamadıkları için durumları pek iç açıcı değil ama durumları biraz düzeldikten sonra fotoğraflarını ve ****** yeni balkonumu yayınlayacağım. Şimdilik benden haberler bu kadar

Eski 08-09-2013, 08:26   #18
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Sn. Züleyha, siz eşinizi balkonda oturmaktan vazgeçirinde bir türlü
eski düzeneği kurun

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 22:01   #19
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Sn. Züleyha, siz eşinizi balkonda oturmaktan vazgeçirinde bir türlü
eski düzeneği kurun
Sn. Hira,

İkna işini zamana bıraktım, şimdilik biraz sefasını sürsün nasıl olsa ben yine doldururum

Eski 08-09-2013, 09:19   #20
Yeni Üye

Kartopu's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2011
Sn. Züleyha İstanbul'a hoş geldiniz.

Tebdili mekanda ferahlık vardır derler. Dilerim yeni eviniz, yeni balkonunuz (küçük de olsa hiç olmamasından iyidir) mutluluğunuzu artırır, hayatınıza yeni bir soluk olur).

Her bir saksı evlat gibi. Vazgeçmek kolay olmamıştır şüphesiz. Ama belki yeni balkonunuza çiçeklerinizi asabilir, eşinizle çiçeklerin sefasını sürecek bir köşe yaratabilirsiniz)

Sevgilerimle,

Kartopu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 16:19   #21
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kartopu Mesajı Göster
Sn. Züleyha İstanbul'a hoş geldiniz.

Tebdili mekanda ferahlık vardır derler. Dilerim yeni eviniz, yeni balkonunuz (küçük de olsa hiç olmamasından iyidir) mutluluğunuzu artırır, hayatınıza yeni bir soluk olur).

Her bir saksı evlat gibi. Vazgeçmek kolay olmamıştır şüphesiz. Ama belki yeni balkonunuza çiçeklerinizi asabilir, eşinizle çiçeklerin sefasını sürecek bir köşe yaratabilirsiniz)

Sevgilerimle,
Sn. Kartopu,
Hoşbulduk . Kesinlikle tebdili mekanda ferahlik var. Hernekadar üzülmüş de olsam, aslında biraz azaldıklarına memnun olmadım da değil. İlgilenmek çok zor oluyordu. Hem şimdi farklı çiçekleri edinme şansım da olacak

Siz İstanbul'da nerdesiniz?

Eski 09-09-2013, 16:34   #22
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Züleyhacım ben de yeni balkonunun şeklini, bitkilerin dizilişini ve son hallerini çok merak ediyorum.

Yakında güzel bir fotoğrafla geleceğim sayfana, görmen lazım. Beyaz zıpçıktılar tomurcuk vermiş, bende bugün farkettim. Merakla bekliyorum çiçeklerini.

Eski 09-09-2013, 16:42   #23
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Sevgili Züleyha, Istanbul a hoşgeldiniz. Inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur.
Umarım katmerli pembe sardunyanızıda getirmişsinizdir. gerçi hepsi çok güzeldi ama neyse bazen şartlar elverdiği gibi oluyor herşey. Sağlık olsun.

Çeşitleri tekrar çoğaltmak isterseniz bahçemden istediğiniz birşey olursa lütfen yazınız.

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2013, 22:04   #24
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Mesajı Göster
Sevgili Züleyha, Istanbul a hoşgeldiniz. Inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur.
Umarım katmerli pembe sardunyanızıda getirmişsinizdir. gerçi hepsi çok güzeldi ama neyse bazen şartlar elverdiği gibi oluyor herşey. Sağlık olsun.

Çeşitleri tekrar çoğaltmak isterseniz bahçemden istediğiniz birşey olursa lütfen yazınız.
Tesekkur ederim Sevgi Hanim, hoşbulduk. Pembe katmerli sardunyayi getirdim ama maalesef İstanbul'a adapte olamadı. Su an can çekişiyor, ben evde yokken esim biraz fazla sulamış nazik teklifiniz icin çok tesekkur ederim. Fırsatınız oldugunda balkonumda çay icmeye beklerim

Eski 09-09-2013, 22:07   #25
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Züleyhacım ben de yeni balkonunun şeklini, bitkilerin dizilişini ve son hallerini çok merak ediyorum.

Yakında güzel bir fotoğrafla geleceğim sayfana, görmen lazım. Beyaz zıpçıktılar tomurcuk vermiş, bende bugün farkettim. Merakla bekliyorum çiçeklerini.
Canım arkadasım sakdag'cigim,
Fotograf çekmek icin can atıyorum ama sonra vazgeçiyorum. Çok bakimsizlar bu arada benimde sana sürprizim var

Eski 09-09-2013, 22:10   #26
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Sakdag'cigim bil bakalım bu fotograftaki ne ))))

Eklenen Resimler

Eski 09-09-2013, 22:14   #27
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Tek ve nadide kaktüs saksım, hemen hepsi sevgili sakdag'in hediyesi

Eklenen Resimler

Eski 10-09-2013, 09:57   #28
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Maşallah kaktüsler saksıyı iyice doldurmuşlar. Hepsi tombiş tombiş, çok besili duruyorlar. Evet, bir tomurcuk var echinopsiste, çok sevindim. Çiçeğini kaçırma sakın, gece açık kalacak...

Biz de açtık geldik, geçici olarak daha büyük bir saksıya aldım. Soğan ayırma zamanı ne zaman bilemiyorum. İlgili konu başlığını okumadım henüz.

Name:  DSC03125.jpg
Views: 1000
Size:  54.4 KB

Eski 10-09-2013, 12:50   #29
Ağaç Dostu

jojoba's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Maşallah ne kadar harika çiçekleriniz var, bayıldım bayıldım

hele o balkon dizaynı bir harika..

keşke benimde öyle bir balkonum olsaydı, gece gündüz orada olurdum herhalde
eski usul döşeği sererdim yere alan darda olsa ruhum sıkılmaz bilakis için ferahlardı..

bol çiçekli günler.

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2013, 20:31   #30
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Sevgili sakdag'cigim, bu daha başlangıç bundan sonra pıtır pıtır acacak zipcikti. Bembeyaz şölen yapacak kaktüs saksısına hergüm bakıyorum ama tomurcuk yerinde sayıyormuş gibi geliyor, havalar soğudu acaba ondan mı?
Bu arada karides çiçeğini kurtardım yeni sürgün verdi dallanip budaklansin, verdigim sözü yerine getireceğim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025