![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembe episcianın iki farklı tonu var bende açtığı zaman karşılaştırmıştım. Bu episcia pink Panther ![]() Diğerini aradım ama malesef bulamadım fotoğrafını diğeri daha koyu bir tonu. Buda benim bu yıl ilkkez yetiştirdiğim yumrulu türlerden Sinningia. Çiçekleri o kadar güzel ki yapraklarından bahsetmiyorum bile. Yaprakları ortalama bir yemek tabağı kadar büyük bir tür. Bu bende mi böyle oldu bilmiyorum çünkü diğer yetiştiricilerde bu denli büyük yaprak görmedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve yine bu yıl ilkkez yetiştirdiğim achimenesler( kağıt çiçekleri). Rizomları küçüklüğüne aldanıp küçük saksıya dikmiştim ama hata yaptığımın farkına çok geç vardım. Önümüzdeki yıl daha bilinçli yetiştireceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve gelelim rizomlular içindeki en verimli olanlara yani kohlerialara. Kohlerialar benim için çok ama çok eğlenceli türler. Herbirinde en az 5rizom topluyorum 2ayda bir. Bereketli türler olması nedeniyle ve yoğun çiçekli türler olması nedeniyle yetiştirmekten en keyif aldığım türler. Kohleria karl lindberg ![]() Kohleria elvira ![]() Kohleria jesica ![]() Kohleria bibbii ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|