![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Melih, Ziyaretiniz ve iltifatlarınız için çok teşekkürler. Hoya sevdasına gelince veremden daha beter. ![]() Sahip olduğumuz çiçekleri yaşımızla oranlamaya kalkarsak bende ihraç fazlası çok çıkar. Hani bir yerde de durmak lazım ama yok duramıyorum fren koymayı unutmuşlar benim araca. ![]() Hani bitkilerle yetinsem gene iyi. Bunun hayvan severlik yönü var, yumurtadan anneliğe kadar büyütme isteği var. Kısaca varda var. Sizide burda bu paylaşım ortmında gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum. Gün geçtikçe bir elin parmaklarını geçer vaziyete geliyoruz gençler olarak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
sn:Fatih sayfanızı gezmek epey zamanımı aldı sonunda bitirdim çiçeklerinize özenle baktığınız belli birde koleksiyonellik var özellikle hoyalarda kaktüs ve scullent lerde çok güzeller güle güle büyütün hepsini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Fatihcim yüreğine sağlık çok güzel gözüküyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Ağaç Dostu
|
Evin neşesi :)
Yılbaşı çiçeklerimi kaybettikten sonra bunlar bana çok iyi geldiler. Renklerini açınca kesin belirtmek daha iyi olacak aslında. Yılbaşı çiçekleri "Selenicereus hamatus" isimli bir tür üzerine aşılandı. Çok teşekkürler tekrardan Vehibe Abla. Hepsi gayet sağlıklı. Yeni yeni eklemeye başlıyorum hepsi atlattı ilk şokları. ![]() Yılbaşı ve Selenicereus hamatus aynı anda açsalarda çok güzel olurdu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2012
|
Hoya sevgisi
Sevgili yeşil dostum Bu ne kadar güzel bir hoya sevgisidir, bu genç yaşında hem de bu kadar tür, önünde saygıyla şapkamı çıkarıyorum. Ben de sevgili Tuya sayesinde ilk mum çiçeğime kavuşmuş bulunmaktayım, şimdilik bir bardağın içinde köklenmeyi bekliyor, diktikten sonra onunla birlikte sayfalarını tekrar gezeceğiz, görüp de bir şeyler öğrenelim diye, hem ben, hem de genç çeliğim Ellerine sağlık güzel kardeşim, çiçeklerini en kısa zamanda koklayıp mutluluğuna mutluluk katmanı dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaç Dostu
|
Hoya nummularioides; Kendisini zor şartlardan kurtardım. Zor şartlardan kastım unlu bit kırmızı örümcek. ![]() İki yapraklı bir çelik olarak uzun süre durgundu ve yeni yeni gelişmeye başladı.Aldığımız yol çok güzel. Evde yalnız bırakınca benim kaplumbağalara yem olmasından korkuyorum fırsat kolluyorlar. ![]() ![]() Hoya Imperialis Red: En hızlı ve en kolay köklenen hoyam oldu diyebilirim. Gelişimide gayet güzel gidiyor. Çekindiğim ikinci bir türdü kendisi. Ama şimdi çok kolay ve zahmetsiz bir tür olduğunu düşünüyorum. Sıradak türüm Serpens olacak. ![]() Hoya lobbii black: Bu hoyam bana sınav zamanı Sevgili Yeşillim'in hediyesiydi. Çok iyi anılarımız vardır. Geldeğinden kısa süre sonra hızlı bir gelişim gösterip çiçek sapları çıkartmaya başladı. Şuan abartısız her gözde bir çiçek sapı var. 2013'ün baharında çiçek görmeyi umudediyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaç Dostu
|
Hoya cv. 'Chouke' : Evde Hoya serpens yok ama kardeşi olan Hoya cv. 'Chouke' var. Geçen yıl edindim. Çok naz yaptı bana ama şuanda anlaşıyoruz güzel güçlü sürgünlerimiz var. Sanırım baharda bir atak yapar. ![]() ![]() Hoya Obscura: Kendisi çok değeri hocamız sayesinde dolaşıma çıkan bir tür. Bana da hocamızın paylaştığı değerli bir üyeden geldi. (Çok dolambaçlı bir cümle oldu sanırım ![]() Uzun süre uyudu ve kış geldi uyandı. Artık bu hızını korumasını bekliyorum ondan ![]() ![]() Bu günlük kısa bir değerlendirme yapmak istedim. Maşallah demeyi unutmayalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah demeden geçilmez zaten ![]() Hepsi öyle güzel ki. Sağlıklı sağlıklı seni üzmeden güzelce gelişirler umarım ![]() Unlu bit'i biliyordum da, kırmızı örümcek Hoyaları sevmiyor zannediyordum. Bu açıklama kötü oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birkez karşılaştım bende bu türde. Diğerlerine geçmeden önlem aldım hemen ayırdım. İlaçlama yaptığımı hatırlamıyorum ama bolca yıkadım, ilk aklıma gelen çelik almak oldu,iyiki almışım daha sonra kök kısmını kaybettim. İki yapraklı bir çelik olarak hayata tutundu. Dikkatli kontroller yapmak gerekiyor korkmayın Sn. Gülenmelek. Ne kadar tedbirli davranırsan o kadar iyi olacaktır emin olun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaç Dostu
|
Gece nöbetini devralmışken birkaç fotoğraf eklemek istedim. Yakında yarasalar gibi gündüzleri uyuyup geceleri yaşamaya başlayacağım diye korkuyorum. ![]() Tatil çok uzun geldi. ![]() ![]() Hoya lobbii bir yaşını geçti üzerinde 6-7 tane çiçek sapı var bu ikisi en yenisi ![]() ![]() ![]() Hoya minibelle de ilk tomurcuğunu gösterdi. Hoyaların besinlerini değiştirince hem sürgünler çoğaldı hem çiçek açma istekleri arttı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Fatih, sayfanıza ilk kez baktım, ilk sayfalarınıza da vaktim oldukça bakacağım inşallah. İnsanların bize site vasıtasıyla kendi şirin dünyalarını açmaları ne hoş diye düşünüyorum. Videolarınızı da izliyorum şu an ![]() Bitkilerinizle, yetiştirdiklerinizle ve kitaplarınızla mutlu sağlıklı günler dilerim. Hepsine maaşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
|
Kardeşim eline yüreğine sağlık gece mece dememişsin resim eklemişsin hepsi birbirinden güzel maşallah ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Ağaç Dostu
|
Sn Cymbelina, sayfama hoş geldiniz. Yorumunuz da çokta haklısınız. Küçük bir sayfada büyük bir Dünya gizli aslında. Bu gün içinde iki tane balığımın yumurtalarını alacağım. Gözler oluşmaya başlamıştır imkanım olursa video eklemek isterim. Tömürcek Kardeşim, kaplumbağalar Çanakkale yolundan aldığım küçük hediyeliklerden. Bir tane almışım hangi akla hizmetse. Insan kendi parasını harcamaya kıyamıyor ondan olmalı. Buzluk uygulaması çok güzel Çünku şu vakitte çiçekli hoyam yok ama çiçek görmek istediğimde buzluğu açıyorum. ![]() Maki Ablam, besini değişireli 2 ay oldu olmadı. Vilmorini ilk etapta kök ve yaprak için kullanıyordum. Bu iki ayda orkide sayısı artınca besin ihtiyacını sağlamak için orkide besini aldım. Bütün hoyalara orkide besini veriyorum. Çokta iyi geldi sürgünler çoğaldı. Bilgi vermekte biraz geç kalmışım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel oldu işte ![]() Vilmorin'in Sardunya gübresini almasını istemiştim, kalmamış "Orkide gübresi var alayım mı?" dedi, İçeriğini okudu. K (Potasyum) ve P ( Fosfor ) oranı yüksek, üre de yok içinde ![]() Orkidem yok ama tüm çiçekli bitkilerde kullanmaya başladım ben de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Cymbelina,bu küçük bir çalışmam. ![]() Sonlara doğru müzik bitiyor(son kontrolleri yapmadan eklemişim) ama önemli olan içeriği ![]() Yumurta-Larva-Balık Bu minikler artık renklenmeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Çok hoş Sarı Prensesleriniz. Anneleri bakmıyor mu kuluçkadalar. Cichlid annelerin yavrularını ağızlarında bakmaları çok hoş oluyor. Benim de meleklerim yavruluyor, resimleri burada:http://www.agaclar.net/forum/1047155-post105.htm Ama yavrular bir türlü çıkmıyor yumurtadan sanırım anne yiyor yumurtalarını ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gökçe, Anneleri bakıyor bakmasına ama anneyide fazla yorgun bırakmak istemediğim için bir hafta ya da yumurtlamadan 4-5 gun sonra alıyorum yavruları kuluçkaya. Melekleri çok seviyorum ama biraz zahmetli geliyorlar bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Tabi baktığınız Cichlidlere göre daha zahmetli ama akvaryumun düzenini oturtunca inanın fazla efora gerek kalmıyor. Melek bakmayı düşünürseniz tecrübelerimizi paylaşıp, yardımcı oluruz. Denizli'de Çaybaşı Caminin hemen altındaki bir akvaryumcuda güzel melekler vardı yazın. Başka yerlerde fazla çeşit görmemiştim. Ama eminim birçok hobicide güzel balıklar mevcuttur. İyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Ağaç Dostu
|
Ve yeni dostum. Geleli iki hafta oldu sanırım ![]() Bulbophyllum lasiochilum(dark) ya da Bulbophyllum puditum artık çiçek açınca etiket eklenecek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi için biraz nemli bir ortam hazırladım keyfi gayet yerinde ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Ağaç Dostu
|
Kardeşim görüntü muhteşem bir değil bin kere maşallah ![]() Sanki ben bunu biyerde görmüştüm heralde internette görmüşümdür ama bukadar güzel değildi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
Bu orkidem Taylandlı ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaç Dostu
|
Bi arkadasimda taylanda gitti sana orkide sogani getiririm dedi geldi hani soganlar dedim tayland da orkide sogani bulamamis ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç haftadır birikti bir sürü fotoğraf. Yavaş yavaş eklemek lazım artık. ![]() İstanbula toplantıya gittiğimde kaç aylardır almak için planladığım siparişlerimide aldım. Gezdim gördüğüm benim, aldıklarımın görüntüsü sizin olsun. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|