![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayırlı olsun. Mini serada bulunan Hoya excavata çeliğini ip veya lastikle sabitlemek için mi kullandınız. Eğer lastikse her ihtimale karşı lastik kullanmamanızı öneririm. Lastik nemden ve tabanındaki sudan etkilenebilir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Anlayamadığım bir nedenle H. excavata Diatomitte bulunduğu kısımdan çürümeye başladı.Çürüyen kısmı temizledim toprağa geçirdim.Çürüme kısmen durdu sayılır.Kısa sürede kurtarırım inşallah.Çok istediğim bir tür. Gelelim diğerlerine ![]() Hoya carnosa variegata: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya shepherdii: Köklerindeki toprağı temizleyip topraksız ortama geçirdim.Uygulamam gereken iki hafta kadar iki günde bir yıkamam gerekiyordu.Gerekenler yapıldı.İlk yaprak gelişmeye devam ediyor.Bakalım nereye kadar uzayacak yaprak.Çiçek tomurcuğunda hareketlenmeler var.Şu sıralar yerinden kıpırdatmamaya özen gösteriyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya bella: Yaz günlerinde sıkıntı yaşayacağım tek tür sanıyorum.Bu nedenle gelişen sürgünün birini-canım acısada- kesip topraksız ortama aktardım.Kısa sürede kendine geldi çelik ve gelişim kaldığı yerden devam ediyor.Sanıyorum bir kısmı daha bu yöntemle aktaracağım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Fatih'cim, maşallah çok güzel gidiyor hoya grubun. Diatomitteki başarını taktir ediyorum, bu yaz çiçek açanlar olacakmı? hoya shepherdideki çiçek sapını çok merak ediyorum durumu nasıl? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu yaz inşallah Hoya Carnosa'dan bekliyorum gelişim gayet güzel.Resimlerinide ekleyeyim bu arada ![]() ![]() ![]() ![]() Sürgün resimlerini bulamadım.Uzayan sürgün resmini çekmiştim bulamadım.O yarına kaldı artık ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün çok çok mutlu olduğum nadir günlerden biriydi.Sabah her zamanki sabahtan farklıydı bu gün nedenini okuldan gelince anladım ![]() ![]() Hele birde paketin içindekileri gördükçe çok daha bir mutlu oldum.Ancak aklımda hiçbir bilgi kalmadı hepsi uçtu gittiii... Saksılar yerleştirildi başlandı incelenmeye birde ne görülsün! Ablamın gözünden bile kaçan bir çıkıntı benim gözüme ilişti Evet bu bir tomurcuk hemde en kokulusundan bir tomurcuk.Kendileri Hoya lacunosa'nın tomurcuğu ![]() Ve karşınızda tomurcuk Lacunosa ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım Anneleri kadar çok çiçek açar. Harbi benim için büyük süpriz oldu ![]() Teşekkürler Fatih'cim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel günlerde büyüt Fatih'cim, Türlerinde sen de Türkiye'de Hoya Koleksiyonerleri arasında ilk sıralarda yer almaya başladın bence. Topraksız ortamda çok başarılısın, kutluyorum canım. Bu sene senin pıtırcıklarının da pıtladığını izleyeceğiz gibi geliyor ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah diyeyimde Nazar değmesin ![]() ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar. Hoya shepherdi ve lacunosa dan çiçek bekliyoruz sakın sulama aralığında şaşma olmasın ona göre Eski sahibin kızar diye arada bir tenbihle onlara, sürgünlerini çabuk büyütüp aralarına çiçek saplarınıda serpiştirsinler.Kutlarım seni çok iyi ilgileniyorsun, bu arada derslerini ihmal etme diye başka hoya yok sana ona göre. Karneni yine öyle 1. dönem ki gibi görmek isteriz... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
İnsan hangisine bakıp inceleyeceginii şaşırıyor ,hepsi çok güzel ,çeşitler ne kadar çok çoğalmış maşallaahh .Gelişimleriide istediğiiin doğrultuda olur ***. birde genel görüntü olarakk genişş açıdan resiim çeksenn mümkünmüdüür ?? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatice ablam ilk dönemki karnemden daha güzel bir karne alacağım.İkinci dönem daha verimli geçti ![]() Sevgili Kedicik tabi ki neden olmasın gün içinde çeker eklerim. Düzenleyen Fatih : 10-06-2011 saat 22:48 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Beş gün önce ve beşgün sonra karşılaştırma yaparsam.En hızlılar arasında isimlerini yazdıranlar şöyle: Hoya chinghungensis Hoya cumingiana Hoya cv. mathilde BE 23 Hoya cv. minibell Hoya nicholsanie Edinmek istediğiniz farklı türler varsa ilk sırayı bunlar almalı diye düşünüyorum.Çok hızlı ve güzel gelişiyorlar.Maşallah demeyide unutmaya(lım)yım ![]() Hoya chinghungensis: ![]() ![]() Düzenleyen Fatih : 11-06-2011 saat 00:30 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa tomurcuğu geldiği günden biraz daha canlandı.Tomurcukla gözükmeye başladı ama büyüteç etkisi içn bardağın altını kullanıyorum.En yakın zamanda ders dönüşü bir büyüteç almalıyım ![]() Hoya lacunosa: ![]() Hoya nummularioides ilk sürgününü verdi.Sürgünden sonrası hızlı gelişim göstermeye başladı acaba hep böyle devam eder mi? Hoya nummularioides ![]() Hoya verticillata üzerindeki sürgün yaprağını geliştirmeye başladı.Yeniler hızlı uyum sağladılar çok seviniyorum bunları gördükçe ![]() ![]() Ve çillim.İsmini Hoya carnosa silver dust olarak tanımladılar ancak tereddütteyim birkaç paylaşım sitesindede soracağım. Bazen çilli bazen normal bazen aynı dal üzerinde hem çilli hem normal yaprak veriyor.Son fotoğrafta bu açıkça belli ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|