agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni5139Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2017, 10:51   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-11-2017
çiçeklerinizi seyrederken " bende mi çiçek yetiştiriyormuşum " diye sormadan duramadım kendime bu ne çeşit... hepside birbirinden güzel maşallah. devamını merakla bekliyorum ... kohleria dan 2 ayda bir rizozom topluyorum demişsiniz acaba çiçeğin ömrü 2 ay mı ? çok acemi olduğumdan sorum garip gelmiş olabilir kusura bakmayın sizlerin yanında hevesli bi çırak sayılırım

insirah:) Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2017, 19:42   #2
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi insirah:) Mesajı Göster
çiçeklerinizi seyrederken " bende mi çiçek yetiştiriyormuşum " diye sormadan duramadım kendime bu ne çeşit... hepside birbirinden güzel maşallah. devamını merakla bekliyorum ... kohleria dan 2 ayda bir rizozom topluyorum demişsiniz acaba çiçeğin ömrü 2 ay mı ? çok acemi olduğumdan sorum garip gelmiş olabilir kusura bakmayın sizlerin yanında hevesli bi çırak sayılırım
Beğeni ve iltifatlarınız İçin teşekkür ederim. Kohlerialar uzun ömürlü bitkiler. Kökler depo görevi gören rizomlardan oluşuyor. Rizomlarda çoğalarak sürekli yandan patlayınca bende genelde saksı rahat olsun diye ayırıyorum mecburen. Ömrü o kadar değil ama saksıda fazla rizom oldu mu pek gelişmiyor rahatlatmam gerekiyor böylelikle

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2018, 01:50   #3
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Kısa zamanda çok hızlı çiçeklenen bir diğer türüm:
Hoya cysthiantha,
Kokusu çok güzel narenciye kokusu ve çiçeklerin sayısı arttıkça koku yoğunluğu da artıyor.

Name:  cys.jpg
Views: 303
Size:  47.9 KB

Name:  cys1.jpg
Views: 310
Size:  57.8 KB

Name:  cys3.jpg
Views: 318
Size:  42.2 KB

Eski 16-04-2018, 03:48   #4
Ağaç Dostu

sudeme's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Kısa zamanda çok hızlı çiçeklenen bir diğer türüm:
Hoya cysthiantha,
Kokusu çok güzel narenciye kokusu ve çiçeklerin sayısı arttıkça koku yoğunluğu da artıyor.

Eklenti 671012

Eklenti 671013

Eklenti 671014
Masallah rengarenk sayfaniz.Hele buna bayıldım.Bir dal alsam ne güzel olurdu😊Bol cicekli günler diliyorum size.takipteyim😊

sudeme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2018, 17:23   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Fatih Bey Merhabalar

elinizin değdiği her çiçeğe sanki sihir yapıyorsunuz. Maşallah Nazar Değmesin. bakmaya doyamıyorum sosyal ağlarda paylaştığınız güzellikleri de buradan da paylaşsanız gözümüz şenlense. Bu arada dışarı çıktığımda pencereden görürde evinize (bitkilerinizden tanırım diye düşünüp kendimi avutuyorum) rastlarsam yere düşmüş ezilmek üzere olan mum çiçeği çeliklerinden ve kohleria rizomlarından peçeteme koyabilirim diye etrafı gözlüyorum.
Bol çiçekli günler dilerim.

Düzenleyen esemeral : 25-04-2018 saat 17:24 Neden: selam vermeyi unuttuğumu fark ettim
esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2010, 01:41   #6
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Evet gerçektende öyle abicim.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2011, 00:25   #7
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Hoya linearis yaz döneminde sevgili Kartolla karşılıklı paylaşımla edindim. Geldiğinde güzel bir paketleme yapıldığından gayet sağlıklıydı. Yaz falan demedim geldim dercesine canlıydı. Birkaç saat suda beklettim o sürede yerini hazırladım falan.

Daha sonra iki gün içinde kökler gözükmeye başladı diatomitte.Köklenmeden sonra sürgün uçlarına dokunmamıştım. İyiki dokunmamışım oradan uzamaya devam etti.Geldiğinde 10 cm den biraz büyük çeliklerdi.Şimdi çok güzel oldular. Sarılması için bir destek hazırladım destek katlarına tırmanmasına yardımcı olmak için bağladım. Dilek ağacı gibi gözüküyor bu nedenle. Hani bende öyle seviorum onu.Dilek ağacım benim diyorum.O bunun farkında olduğundan her bağladığımda azimle yere uzanmaya çabalıyor. Ama onun sağlığı açısından havalanması lazım

Ve benim Dİlek Ağacım

Name:  291020111252.jpg
Views: 972
Size:  56.4 KB

Name:  291020111253.jpg
Views: 775
Size:  59.2 KB

Bu güzellikte azimle büyüyor. Sıcak soğuk tanımıyor. Biliyor gidecek baharda yaylaya artık beni hazırla dercesine büyüyor.Ben biraz daha bekle demekten başka birşey demiyorum. Çünkü soğuklar geldi. Hazırlamaya çalışsam tutmazsa korkusu var. Ama bazı türlerden ilk çelikleri almak zorunda kaldım.
H. Diversifolia dan ilk çeliği aldım geçen hafta. Korka korka ama korkunun ecele faydası yok

Bahar gelsin daha güzel çeliklemeler yapacağım

Bu azimli kızım Sayın Yeşillim'e gelsin.
Name:  291020111250.jpg
Views: 1030
Size:  56.0 KB

Name:  291020111251.jpg
Views: 698
Size:  37.3 KB

Bu güzelde Sevgili Agozce'ye gelsin. Tekrardan teşekkürler.Diğer kardeşlerinin fotoğraflarını yanlışlıkla silmişim. En çok finlaysoniyi görmenizi istiyorum. Neredeyse 3 katı oldu ama yaprak yok sadece dal

Name:  291020111255.jpg
Views: 737
Size:  40.5 KB

Eski 30-01-2012, 23:37   #8
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Şöyle bir geriden geldimde kaybettiğim türleri gördükçe çok canım sıkıldı.

Hoya Ruthie ve Lacunosa benim yüzümden temizlik yaparken elimden düştüler. Lacunosadan aldığım çelikler tutmadı. Ruthiden aldığım çelik tutmuştu ama oda çürüdü. Sera ortamı yapmıştım çürümenin nedeni o olabilir diye düşünüyorum.

Şimdi curtisii bütün yaprakları dökmüş durumda dalı sağlam onuda sera ortamına aldım. Umarım düzelir.

Vitellinoides bütün yapraklarını döktü. Hiç bıkmadan sulamaya bakmaya devam ettim. Yeni iki sürgün geliyor. Yaprak yok umarım sürgünler hızlı davranır ve sürgünler çabuk gelişir.

Hoya eriostemma da kayıplarım arasın çok seviyordum o türü oda olmadı malesef(Sevgili Agozce Ablam emanetine iyi bakamadım affet.).
Birde obscuramı kaybettim. O benim hatamdı. Sınavların yoğun olduğu dönemde ihmalim sonucu kaybettim.

Baharda kaybettiklerimi telafi etmek istiyorum. Kaybettiğim iki bitkim diatomitteydi(Lacunosa, obscura).

Bunların arasında azimle fungii burdayım diyor bakın size kanıtı:

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025