![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2017
|
çiçeklerinizi seyrederken " bende mi çiçek yetiştiriyormuşum " diye sormadan duramadım kendime bu ne çeşit... hepside birbirinden güzel maşallah. devamını merakla bekliyorum ... kohleria dan 2 ayda bir rizozom topluyorum demişsiniz acaba çiçeğin ömrü 2 ay mı ? çok acemi olduğumdan sorum garip gelmiş olabilir kusura bakmayın sizlerin yanında hevesli bi çırak sayılırım ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Fatih Bey Merhabalar elinizin değdiği her çiçeğe sanki sihir yapıyorsunuz. Maşallah Nazar Değmesin. bakmaya doyamıyorum sosyal ağlarda paylaştığınız güzellikleri de buradan da paylaşsanız gözümüz şenlense. Bu arada dışarı çıktığımda pencereden görürde evinize (bitkilerinizden tanırım diye düşünüp kendimi avutuyorum) rastlarsam yere düşmüş ezilmek üzere olan mum çiçeği çeliklerinden ve kohleria rizomlarından peçeteme koyabilirim diye etrafı gözlüyorum. Bol çiçekli günler dilerim. Düzenleyen esemeral : 25-04-2018 saat 17:24 Neden: selam vermeyi unuttuğumu fark ettim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya linearis yaz döneminde sevgili Kartolla karşılıklı paylaşımla edindim. Geldiğinde güzel bir paketleme yapıldığından gayet sağlıklıydı. Yaz falan demedim geldim dercesine canlıydı. Birkaç saat suda beklettim o sürede yerini hazırladım falan. Daha sonra iki gün içinde kökler gözükmeye başladı diatomitte.Köklenmeden sonra sürgün uçlarına dokunmamıştım. İyiki dokunmamışım oradan uzamaya devam etti.Geldiğinde 10 cm den biraz büyük çeliklerdi.Şimdi çok güzel oldular. Sarılması için bir destek hazırladım destek katlarına tırmanmasına yardımcı olmak için bağladım. Dilek ağacı gibi gözüküyor bu nedenle. Hani bende öyle seviorum onu.Dilek ağacım benim diyorum.O bunun farkında olduğundan her bağladığımda azimle yere uzanmaya çabalıyor. Ama onun sağlığı açısından havalanması lazım ![]() Ve benim Dİlek Ağacım ![]() ![]() ![]() Bu güzellikte azimle büyüyor. Sıcak soğuk tanımıyor. Biliyor gidecek baharda yaylaya artık beni hazırla dercesine büyüyor.Ben biraz daha bekle demekten başka birşey demiyorum. Çünkü soğuklar geldi. Hazırlamaya çalışsam tutmazsa korkusu var. Ama bazı türlerden ilk çelikleri almak zorunda kaldım. H. Diversifolia dan ilk çeliği aldım geçen hafta. Korka korka ama korkunun ecele faydası yok ![]() Bahar gelsin daha güzel çeliklemeler yapacağım ![]() Bu azimli kızım Sayın Yeşillim'e gelsin. ![]() ![]() Bu güzelde Sevgili Agozce'ye gelsin. Tekrardan teşekkürler.Diğer kardeşlerinin fotoğraflarını yanlışlıkla silmişim. En çok finlaysoniyi görmenizi istiyorum. Neredeyse 3 katı oldu ama yaprak yok sadece dal ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Şöyle bir geriden geldimde kaybettiğim türleri gördükçe çok canım sıkıldı. Hoya Ruthie ve Lacunosa benim yüzümden temizlik yaparken elimden düştüler. Lacunosadan aldığım çelikler tutmadı. Ruthiden aldığım çelik tutmuştu ama oda çürüdü. Sera ortamı yapmıştım çürümenin nedeni o olabilir diye düşünüyorum. Şimdi curtisii bütün yaprakları dökmüş durumda dalı sağlam onuda sera ortamına aldım. Umarım düzelir. Vitellinoides bütün yapraklarını döktü. Hiç bıkmadan sulamaya bakmaya devam ettim. Yeni iki sürgün geliyor. Yaprak yok umarım sürgünler hızlı davranır ve sürgünler çabuk gelişir. Hoya eriostemma da kayıplarım arasın çok seviyordum o türü oda olmadı malesef(Sevgili Agozce Ablam emanetine iyi bakamadım affet.). Birde obscuramı kaybettim. O benim hatamdı. Sınavların yoğun olduğu dönemde ihmalim sonucu kaybettim. Baharda kaybettiklerimi telafi etmek istiyorum. Kaybettiğim iki bitkim diatomitteydi(Lacunosa, obscura). Bunların arasında azimle fungii burdayım diyor bakın size kanıtı: |
|
|
|
![]() |
|
|