![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
maşallah maşallah maşallah |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
sizi tebrik etmek yetmez bence...mükemmel bir teras bahçe yapmışsınız...gözümüz gönlümüz açıldı...Rabbim gücününüze güç katsın bu yıl daha güzelini yapın inşallah...elinize ve yüreğinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Bu yıl bahçenin daha derli toplu olması için farklı bir saksı yapmayı düşünüyorum. Yoğurt kovalarında zor oluyor. Kovaların zeminle temasında zeminde leke kalıyor. Ayrıca Saksıdan akan su balkonda kötü oluyor. Farklı Domates Tohumları bulamıyorum. Zaman sıkıntısı var. Gidip aramak lazım. Geçen yıl siyah üzüm dikmiştim büyük saksıya, bu yıl meyvesi var. Erik, Elma, Armut, Kiraz ağaçları hala diriliğini koruyor. Geçen yıl İri iri 7 tane armut yemiştim. Dalları kaldırmamış bir dalı kırılmıştı. Kırılan dalı yerine çamurla sardım. Kendini tedavi etti. Erik elma kiraz olmasında rağmen hasata yetişmeden döktü. su eksiliği olabilir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Balkon Bahçemin bu seneki hali Dikilen ürünler : Domates Sırık. Çeri Sırık, Çeri, Tatlı Biber, Sivri biber ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
tebrik ederim çok güzel ... emeğinize sağlık... ağaçlarınız bodur ağaçlarmı... küçük olmasına rağmen meyve vermelerini merak ettim. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
ayrıca geçen sene üzümde tutturup dikmiştim saksıya meyvesi var bu sene. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Harika ellerinize sağlık. Azmin zaferi bu olsa gerek.afiyetle yiyiniz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Artık balkon değil orası bahçe olmuş Ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Ellerinize emeğinize sağlık.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Bahçemin son halleri
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşallah ellerinize sağlık erkan bey çok güzeller. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk fotoğrafları görünce sebzeler neden küçük acaba demiştim.Devamı harrika olmuş,domatesler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Daha önce yetiştirdiğiniz sebzelerin tohumlarını mı kullanıyorsunuz? Fasulye ekmediniz mi? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Harika.Ellerinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim. Domates tohumlarını bir akrabadan aldım. Bahçe domatesi demişdi. Çeri gibi salkım yaptı ama ebatları çeriyi geçti bende merak ediyorum nasıl olucak. Fasulye Sırık olmadı geçen senelerde. 45günlük güzel olmuştu. Bu yıl dikmemiştim. Daha bu hafta benim çocuk pamukta fasulye deneyi yapmıştı. Nasıl olsa kurayacak diyip diktim bahçenin bir köşesine. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
balkonunuzu kıskandım malesef benim balkon kapalı küçük..tabi marifet balkonda da değil görsel bir shov gibiydi tebrikler ERKAN bey |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-08-2011
|
sadece maşallah diyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Tebrik ederim büyük bir emek var ve karşılığını da alıyosunuz ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
elinize sağlık çoktan beri yoksunuz nerelerdesiniz yeni resimleri bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Bayıldım... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2012
|
Merhaba, muhteşemler maşallah. tebrikler. Ayrı bir keyif bu güzelliklerle uğraşmak. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Herkese Teşekkür ederim. Uzun zamandır resim ekleyemedim. Fakat devam ediyorum bahçe işine. Öyle böyle bu balkonda 10 senedir tarımla uğraşıyorum. Yeni resimler var fakat En kolay nasıl kaliteyi bozmadan ekleyebilirim. Fikir verirseniz geçen yılki ve bu yıl ki resimleri eklemek isterim. 4- 5 mb resim dosyasını nasıl 70 kb yaparım. Bir iki deneme yaptım fakat kalite çok bozuluyor. Çirkin oluyor eklemek istemedim o yüzden. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Biraz uğraştım inşaallah olmuştur. Bunlar geçen yılın resimleridir. Bu yıl biraz daha faklı onları da en kısa sürede yüklemeye çalışacağım (umarım.) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
Geçen yıla devam. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Geçen yıldan bir kaç resim daha ekliyorum. Sol tarafta görüleceği üzere Salatalıklar solmaya başlıyor. Nedeni ; Tavsiye üzerine aldığım sıvı solucan gübresine yapraklara verdim. Sonuç ortada. Geçen yıl sıvı solucan gübresi yapraklara uygulayana kadar 5-6 tanedir. Öyle de kaldı salatalıklara onca uğraşım boşa gitti. Tavsiyem : Solucan Gübresi toprağa bitkiye çok faydalıdır. Bunu açıkca görmüş ve her türlüsünü denemiş biri olarak söylüyorum. Fakat sıvı olarak dışarıdan bu gübreyi alıyorsanız. Ambalaj tarafınıza ulaştığında Şişmiş balon gibi olmuş ambalajlı olanları, kapak kenarlarından sıvı geldiğini gördüklerinizi, Açtığınızda çok pis bir koku etrafa yayılıyorsa o gübreleri kesinlikle kullanmayınız. Emeğinize Yazık edersiniz. Bozuk olan sıvı gübre uygulanan bitkiyi 3 işgünü içinde kurutur. Boşuna uğraşmayın kurtaramazsınız. derhal söküp atınız. ![]() ![]() ![]() ![]() Faydalı gübre ; Mesela Solucan gübresini uyguladığım bu maydanozlar hiç bir zaman böyle büyük ve lezzetli olmadı. ![]() [ |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Bu yıl 3 Tane 70 litrelik saksı aldım. Birinci saksıya çeşme bağladım. İç tarafından çeşmenin alt hizasından diğer tarafa meğil vererek beton döktüm. İçine dökülen sıvı içinde beklemeden direkt çeşmenin ağzına gelsin diye. 2nci saksıyı çok ama küçük delikler deldim. solucanlar mümkün olduğunca alt kısma düşmesin diye. 3 ncü saksı ve alt tabağını büyük delikler deldim. 2 nci saksıdan canı sıkılan offfff yerim dar diyenler üst kata çıksınlar diye. ![]() ![]() ![]() 2 nci kat yoğun solucanların olduğu kat olup suyu bol veriyorum. Çıkan suyu koyuluğuna göre 1 e 10 veya 1 e 5 direkt olarak toprağı suluyorum. ![]() ![]() İstanbul da balkonda bahçe yapıyorsanız. Musluktan akan suyu direkt olarak bitkiye vermeyiniz. Suyun kireç oranı yüksekliğinden mi? Melen den mi ? bilmem Ama 4-5 senedir musluk suyu bitkiye yaramıyor. Suyu en azından 2-3 gün kenarda dinlendirip o şekilde veriyorum. Güneş görüyor, havalanıyor, uzun yoldan gelmiş teee melenden istirahat ediyor. |
|
|
|
![]() |
|
|