![]() |
|
![]() |
#1323 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam do uyarısı vardı, ne olur ne olmaz diye hiç değilse rüzgardan korumak için kuytu köşeye topladım. Japon şemsiyesinin dallarını Hüseyin Alp yukaya bağlayarak destekledim. Telgraf çiçeği biraz yıpranmış gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Terasın görüntüsü muhteşem Vildan hanım'cığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Vildan Hanim Angels Trompet`i korumaya aldiniz mi? Bizde dün gece 1 derece idi bu hafta sanirim geceleri sifirin altina düser. Ben de bodruma kaldirmayi düsünüyorum ama isitma olmadigi icin kisi atlatir mi bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da ısının düştüğü günlerde kuvvetli rüzgar vardı, iri tomurcukları o rüzgara dayanamaz dökülür, hem de çiçeklerini göreyim diye camekanlı mutfak balkonuna almıştım. Zaten çiçekleri de orada açtı. Bodrumunuz ne kadar soğuk bilmiyorum ama kapalı ortam olduğu için yine de soğuktan korunacaktır. Olmazsa çok soğuk günlerde balonlu poşetle sararsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl aldığım çok sayıda soğanlı bitkiden en güzel çiçeklenenler muscari ve nergisler olmuştu. Açmayanların çoğunun soğanlarını Enez'e bahçeye götürmüştüm. Evde bıraktıklarım uyanmaya başlamışlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Orkideniz muhteşem görünüyor Vildan hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Kaybettik
|
Cimboma biraz kızgın mı bakıyoruz yoksa ![]() ![]() Havalar dengesizleşti ben de iki gündür balkon düzenlemeyle uğraşıyorum. Ne çok işim varmış. Bir arkadaşımın serasından gaura aldım pembe çiçekli. Beyaz çiçekli de varmış Adalet hanım söyledi ama orada yoktu aklımda kaldı. Bir iki tane yeşil bitki aldık. Kırmızı ve beyaz çiçek açan oya arıyordum. Arkadaşımın fidanlığında varmış boşuna aramışım. Orman fidanlığında da varmış üstelik, getirecekler. Bir de manolya fidesi. Eşime orman işletmesinin fidanlığına gidelim dedim. Yan çizdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Ağaç Dostu
|
Beşiktaşlı bir mahallede, Beşiktaşlı bir ailede doğmuş, gençliğinde açık tribünde yağmur altında maç izlemiş, maça giderken peşine takılabilmek için amcaoğullarını bezdirmiş biri olarak, UEFA ve şampiyonlar liginde bize müthiş bir sevinç yaşatmış GS'ye kızmak ne mümkün ? Ama sevgili Sevim Hanım, bildiğiniz siyah- beyaz çiçek var mı ? ![]() Yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün, fotoğraflarını da bizlerle paylaşın. Ben bu aralar çiçek almaktan kaçınıyorum, malum kış geliyor. Hepsini içeri almak mümkün değil. Yine de dayanamayıp kalanşo aldım geçen gün. . Mutfak balkonuna koydum, gözümün önüne..... Çiçeklerim pek durgun, dört gözle tomurcuklanan kasımpatılarımı bekliyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Ağaç Dostu
|
Yazın sefası, kışın cefası hava soğumaya başlayınca hepimiz bu güzellikleri korumanın telaşına düşüyoruz. Ben bu kış şeffaf polikarbon levhalardan, portatif seralar yapmayı düşünüyorum. Hepimize kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Ağaç Dostu
|
Zafer Bey, seralarınızı yapma aşamasında paylaşırsınız sanırım. Ben geçen yıl fuardan çok hesaplı iki mini sera aldım. Naylon fermuarlı örtüleri var. Ama raf yüksekliği küçük saksılara göre. Büyük saksılardaki biraz boylanmış olanlara uygun değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Kaybettik
|
Her ne kadar ısınamamış olsam da havalar serinleyince balkon iyi ki kapandı diyorum. Gerçi kışın yine soğuk olacak ama kar ve don olmayacak bitkilerde. Doğal olarak kayıpta yaşamıyacağım gibi ![]() Vildan Hanım kasımpatılarımı sayfasına ekledim, erikaları sa. Fidanlıktan daha gelecekler. Arkadaşımın serasından aldıklarımın fotoğraflarını çektim iyi olmadı. Yeniden çekmem lazım. Kalanşolarımı öyle çiçekli almıştım. Bir bozuldular bir daha çiçek göremedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Ağaç Dostu
|
Benim de mutfak balkonum kapalı.Kışın kapı açılıp kapandıkça sıcaklık gidiyor, sera gibi çiçekler korunmuş oluyor böylece. Bu bol çiçekli aldığımız kalanşolar tekrar çiçek açmıyorlar. Benim geçen yıl aldığım da öyle oldU. Solan çiçek yapraklarını koparmıştım, bitki yemyeşil olarak duruyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bende Tekirdağ'da kapalı balkona 9 tane raf yaptırdım .Hepimiz kış telaşına düştük .Vildan'cım mini seralarının resmini merak ettim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım, geçen yıl bahçe fuarında standı olan bie firmadan internet siparişiyle almıştım. Bildiğimiz bir yapı markette daha küçük boydakilerin neredeyse yarı fiyatına satılıyordu. 2 tane aldım. Kışın fermuarlı naylon örtüsü örtülüyor. Birinde kaktüslerimin bir kısmı duruyor. http://www.amagardenstore.com/page.p...me=Sera_Cadiri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel vildan hanım benim balkonum yok bende neyapayım diye teleşlıyım. yağan yamur bitkilerin çürümesine sebep oluyor napsam bir şeyler yapacaz artık. vildan hanım köşedeki clematiste ne güzel yakışmış oraya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım kış yaklaşıyor ya yine alabildiğim kadarını içeri alacağım. (Tabii biraz güneş görünce kedi yavrusunu taşır gibi bir içeri bir dışarı taşımak da var) Bir kısmı fotoğraftaki seralar gibi balonlu naylonla sarılacak. Bir kısmı da masanın altına toplanıp masa sera haline getirilecek. Sonra baharı bekleyeceğiz, Allah sağlık versin de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Ağaç Dostu
|
Bir saksının dibinde geç çimlenen yıldız çadırı soğuklardan etkilenip büyüyemeyince küçük bir saksıyla içeri aldım. Yine de bu gün bir çiçek açtı. Bir kaç tomurcuk daha var bakalım kendini toparlayacak mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Son baharda merhaba dermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|