![]() |
|
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey'in baharda aşıladığı sarmaşık gülüm son derece korumalı bir kargoyla dün geldi. Saksıya aldım. Sarı ve bordo-beyaz aşılı. Sarı ile , bordo- beyaz aşılı. Sarı aşılı dal dün tomurcuklu geldi bu gün açtı. Diğer dal biraz nazlı büyüyecek gibi. Harika bir karışım olacak inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Vildan Sönmez; Bitkilerdeki güzellikleri siz bayanlar biz baylardan daha çok hissediyor ve anlıyorsunuz."İstisnalar kaideyi bozmaz" ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar Bey bu forumda görüyoruz ki, bitkilerdeki güzellikleri görmek için gönül gözüyle bakmak yeterli, kadın erkek hep aynıyız.... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın umutyolcusu, bu beni de şaşırttı, izne çıkmadan önce daha da güzel,yemyeşil ve çiçekliydi, o arada biraz kavrulmuş garibim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Sayın Vildan Sönmez gerçekten çok güzel bir terasınız var emeğinize sağlık ![]() Sizin teras başlığına bakmaya başladığımdan beri çiçek sevgim daha çok arttı doğrusu , Ben unlu bitten dolayı bir çok çiçeğimi kaybettim ve şimdi her bitkiyi didik didik aramaktan yoruldum, ama izlemesi de çok güzel oluyor. Çiceklerinizle uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Pat(i)ilker kardeşim. Yoruldum diyorsun, biz ona şimdilik dinleniyorum diyelim. Bu sevgi içinizde oldukça tekrar yeni çiçekler edineceksiniz. Hepimiz dönem dönem zararlılardan bıkıyoruz, kaybettiğimiz çiçekler için üzülüyoruz, ama yerine yanileri almadan da duramıyoruz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Terasta yeni bir çiçeklenme dönemi: İlk olarak Datça'dan Derya hanım'dan aldığım minik Japon gülü yeniden çiçeklendi. Harşka bir rengi var. İlk çiçekleri daha sarı açmıştı. Birinci fotoğraf sabah tomurcukken ve açıldıktan sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım'ın gönderdiği hazeranlar, çörekotları açtı ve bitti. Kudret narı tohumlarını bahardan beri tek tek ektim.Sonuncusu yeşerdi, yukanın gövdesine sarıldı.Şimdi üzerinde çiiçekler ve bir tane de meyvesi var.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım,merçanın rengine bayıldım japon güllerin yaseminlerin hepiside harika ellerine salık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım Kamil Bey sayesinde lisiler hepimizi sevindirdi bu yıl. Annem ve kardeşime ikişer kök vermiştim, onlarınkiler de açtı, gelecek yıl için şimdiden bizi unutma diyorlar.(yalnız geçen yıldan kalan beyaz lisimi tatil dönüşü kaybettiğim için üzüldüm, onu 3.yıla taşımayı çok istiyordum.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik
|
Evet çok güzelmiş. Benim Kamil beye sipariş ettiğim lisi fidelerim geldiği zaman sağlığım balkonda bitkilerle uğraşmaya elverişli değildi. Fideleri çok ihmal ettim bu nedenle. Doğal olarak büyütemedim. Seneye kısmet yeterki sağlık olsun ![]() Düzenleyen sevim.K : 29-08-2010 saat 02:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevim Hanım, sonbaharda Datça'ya gidersem sana mercan alırım. Yeter ki gidebileyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım çok teşekkür ederim sizlerde de görmekte beni mutlu ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Lisiler harika açmış Vildancım .Benimkilerde çok güzel açtılar şu anda hepsinde tohum var . Mavi yasemine beyaz mercana bayıldım .Senin verdiğin begonvilin boyu 2 metre oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım ben de birkaç tane tohumluk bıraktım, geri kalanı budayıp gelecek yıl için kışın koruyacağım. Bu beyazı öyle yapmıştım, bu yıl daha güçlü açmıştı. Ne yazık ki izindeyken dibine koyduğum pet şişedeki delik küçük olmuş hiç su bırakmamış, kaybettim ve çok üzüldüm. Tohumdan yetiştirmek zormuş ama bir deneme yapacağız artık. Sana ve bir arkadaşımıza daha sonbaharda gittiğimde mercan alacağım.Begovil için çok sevindim, ne kadar küçüktü değil mi?. Eski Datça'da Derya Hanım'ın fideleri hep böyle sağlıklı olşuyor. Çünkü o sadece çiçek satmıyor, onları seviyor da.Mercanları da ondan alacağım. (Bu arada özelden mesaj atacaktım, limiti aşmışsın, geri geliyor.) Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Faruk Bey bu forumda görene kadar lisileri yapma çiçek gibi görür ve pek de sevmezdim. Ama şimdi görünüşü ve renk çeşitliliğ yanında ,çiçeklerinin uzun süreli olması nedeniyle gelecek yıl ekilecekler arasında ön sıralara alındılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Evde badana yapıldı, terastan gelecek rutubeti önlemek için de önümüzdeki günlerde izolasyon işlemi yapılacak, bütün saksılar içeri alınacak. En çok sarmaşıkları ve 2 metreden uzun ihtiyar yukkayı nasıl yapacağımı düşünüyorum. Fotoğrafta sağda yukkanın gövdesinin bir kısmı görülüyor. İnşallah fire vermeden atlatırım. Bu arada saksıları da sayacağım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|