![]() |
|
![]() |
#1291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gözünüz aydin Vildan hanim, hem oglunuz hem yeni terasiniz icin. Datura cok güzel acmis ben de bu yil ektim ama cicek vermedi sizinki kac yillikti? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım inşallah ben de benimkilerin çiçeklerini görürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever, Terasta sadece alt kata rutubet geçmesini önlemek için bir bakım yaptık, aslında gönül daha neler istiyor. Daturamı küçük bir fide olarak aldım, geçen yaz açmadı. Bu yıl ilk kez gördüm çiçeklerini. Çiçekleri saksıdan taştı adeta. Yer toprağında sizin güzelim bahçenizde daha da güzel gelişecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Ağaç Dostu
|
Darısı başına sevgili günebakan, hakikaten beklemeye değermiş. İlk tomurcukları kibrit kadar olup dökülünce bu yıl da ümidimi kesmiştim ama sevindirdi beni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım,sizinki dadura deyil sanki burukmansiyaya benziyor rengi güzelmiş. Tohumuna talibim mümkün olursa. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Ağaç Dostu
|
Bence de Brugmansia sp. (Angels Trumpet) Meleklerin Boruları. Ne çok ismi varmış ![]() Ferda Hanım'ın tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon , datura , brugsmania belli ki karıştırılıyor, söylediğiniz başlığa baktım, benim çiçeğim 1. sayfadaki ağaççıklara çok benziyor. Bakalım çiçek dökülünce meyveyi, görelim, dikenli mi dikensiz mi olacak ? Feriha Hanım da sormuş ve Mine hanım cevaplamış: Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi feriha Arkadaşlar Brugmansia Solanaceae (Angels Trumpet), Datura,Tatula, Melek borazanı hepsi aynı bitki mi? Cevap: Mine Pakaner Datura ve Brugmansia aynı değil. Sadece aynı aileden. Solanaceae. Brugmansia çalı veya ağaççık formunda olabiliyor. Datura ise çok yıllık ve otsu. Brugmansiaların meyveleri dikensiz, Daturaların dikenli. Ancak birbirlerine yakın oldukları için sinomim isimli türler var. Daturalar ülkemizde doğal yayılış gösteriyor. Tatula daturaya verilen ad. Datura stramonium var. tatula Melek borazanı da hem Datura'ya hem de Brugmansia'ya verilen ad. İkisinde de benzer alkoloitler var ve ikisi de çok toksik. Daturalar inanılmaz güzel kokar. İki tane çiçek bir gece boyu bir bahçeyi boyar. Düzenleyen Vildan Sönmez : 28-09-2010 saat 13:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Ağaç Dostu
|
Beni çok sevindiren bir çiçek oldu Adalet Hanım'cım. Misler gibi kokuyor. Tam açık kaldığı süreyi izleyeceğim. Tam açılmış hali bu gün 2. gün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili vildan hanım,pozuda çok güzel verirmiş bu hanım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Yorucu bir işle uğraşmışsınız Vildan Hanım, çiçeklerinizi yerleştirdikten sonra ohh çekip güzel güzel oturursunuz balkonunuzda bol bol çiçekli olarak inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım datura harika görünüyor gerçekten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Ayşe Hanım, bir de işi bırakıp ev hanımı olsam o zaman tadına daha çok varacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan saksıda 5 koca çiçek.. Bahçede olsa sanırım daha çok gelişir dökülen tomurcukları da açardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım'cığım İzmirdeyken bir evin bahçesindeki brugmansianın resmini çekmiştim çok net değil ama gene de güzelliği görünüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili vildan hanım bu iyi haber. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım Angels Trumpet pek de güzel açmış, bizim için de koklayın lütfen.. Belli ki çok yıllık, ağaçcık türünde, çiçekleri dayanıklı.. Ben tek yıllık otsu, çiçeği bir günlük, tohumu dikenli olan türünü yetiştirdim. Bu yıl da saksının birinde kendiliğinden çıktı ve bir günlük kokulu çiçeklerini gösterdi. Angels Trumpet tohumunu Karınca arkadaşımızdan almıştım, çimlendirdim ama gelişmeden dondurdum. Güle güle büyütün Vildan Hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım'cım sağolun, kendinizi ve terasınızı özletiyorsunuz. Saksıda bu kadar güzel açtı. Bir de bahçede düşünüyorum nasıl da güzel olur. Bahçede olsa açamadan dökülen tomurcuklar da açardı ve uzun süre çiçekli kalırdı sanırım. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Ağaç Dostu
|
Bir ara Koçtaş'ta indirimden çiçeklenmesi bitmiş bir orkide aldım. Sapını dolu boğum üzerinden kesecekken en uçta belli belirsiz tomurcuk farkettim. Çiçek açarsa rengin, de öğrenirim diye bıraktım. Bu sabah küçük bir çiçek açtı sonunda. Rengi çok güzelmiş. Seneye çok güzel olacak sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|