![]() |
|
![]() |
#1023 |
Ağaç Dostu
|
Değil mi Sevgili Cemo, orada yalnız kalacağına burada bizle kaldı işte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Ağaç Dostu
|
En sonunda yerim dar falan demeyip şu orkideden alacağım galiba.Sizde ve bazı üyelerde görünce özendim doğrusu.Harika çiçeğiyle zerafeti ve asaletiyle insana albeni diyor sanki değil mi? Terasınızın yeni imajıda hayırlı olsun Vildan Hanım.Gerçekten benim yazlıktaki balkonada gerekecek böyle bir gölgeleme ama eldeki imkanlarla yapmayı düşünüyorum pek estetik olmasada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, benimki de estetik değil ama maliyet çok düşük. yaz sonu katlayıp kaldırıyorum. Benim terasımın yarısı demir direkler üzerinde eternitle kaplı yine de öğlen saatlerinde en dip köşeye kadar güneş alıyor. Şimdilik bu örtü ile idare ediyorum, ileride hem duvarlar hem de gölgelik için kafamda ne tilkiler dolaşıyor bilseniz.. Düzenleyen Vildan Sönmez : 23-06-2010 saat 20:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Vildan Sönmez içten serasınıza ne kadar güzel bitkiler sığdırmışsınız, tebrik ederim. Terasınız ve bitkilerinizle dolu dolu zamanlar geçirmek çok güzel olsa gerek. Sizi kaktüs ve sukkulent sayfanızdan da takip ediyorum. Çok güzel kaktüs ve sukkulentleriniz var. Çok sevildikleri ve itina ile bakıldıkları her hallerinden belli. Kaktüs ve sukkulentleriniz benim gibi yeni başlayanlar için ilham kaynağı oluyor. Sizden öğreneceğimiz çok şey var… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Ağaç Dostu
|
Faruk Bey ben de hala forumlardan çok şey öğreniyorum. Forumdaki arkadaşlarla çiçek alış-verişleri yapıyoruz. Böylece bahçe, balkon ve teraslarımız güzelleşiyor. Bu arada kaybettiğim, ısrarla deneyip sonunda pes ettiren çiçekler de var. Güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim. Daha da güzelleri sizin olsun. seras Belki aceleyle yazdınız ama, sera teras birleşimi çok hoş olmuş ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım gözüm üzerlerinde birkaç tohum yapacak gibi. Forumda Clematis tohum bankası oluşturuluyor. Takip ediyorum şimdilik , kesinleşsin bir şekilde paylaşırız. Sizin kardeş orkide ne durumda benimki yaşıyor ama bu yıl da çiçek açmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, terasınız artık bahçeyle eşdeğer oldu. Bahçede ne dikiliyse terasınızda mevcut. ![]() Bir de Acem Borusunu gördüm ki pes dedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon geçen yıl iki saksı clematis aldım yaşatamadım. Bu yıl Bauhause dan iki tane indirimden ve bir tane de Snowman'dan aldım. Bunlar da yaşamazsa clematis defterini üzzülerek kapatacağım. Orkidem çok koyu kırmızı şarabi. Hiç açıklık koyuluk yok adeta düz renk. Koçtaş'tan indirimden geçen yıl almıştım. Acem borusunu ise kaç yıldır bonsai hevesiyle buduyordum, artık vazgeçtim bıraktım büyüsün. Terasa daha çok ağırlık vermem, doğa yürüyüşlerimizin duraklaması ile arttı. keşke ikisi aynı anda devam edebilseydi. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım, telgıraf çiçeyi çok harika görünüyor. Ortancalarda benim ortancam hala açmadı neden bilmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Vildan hanım ortancalar çok güzel hep sevmişimdir bu çiçekleri gerçi şu anda yetiştirmiyorum ama olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Kaybettik
|
Yeşil çizgili yapraklı telgraf çiçeğinden çok eskiden büyütmüştüm ben sonra kayboldu gitti. Sevgili satıya gittiğimde minicik bir çelik almıştım. Büyütemedim maalesef. Çok seviyorum onu. Bir de küçük tüylü yapraklı türü var. Bulabilirsem ondan büyüteceğim ama hiç denk gelmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım kışı hiç büyümeden, içeride atlattılar. Baharda gelişmeye başlayınca iki kez saksı büyüttüm. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Telğraf çiçeğinin, birde mor beyaz çizgilisi var. Elde edersem güzel bir üçleme olsun diye size ulaştırırım. Terasınız çok zengin,elinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Ağaç Dostu
|
Mor beyaz mı ? Görmedim bile. ![]() Şimdilik bahçeme uzak olunca sizlerin bahçelerini izleyip, terasımla oyalanıyorum, sevgili Hozat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Vildan hanimcigim ortancalar icin peynir tenekesini denemeyi düsünür müsünüz? Ben Istanbulda iken bakkaldan büyük peynir tenekeleri alip disini boyardim buradakiler gibi büyümeseler bile bol bol cicek acarlardi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Ağaç Dostu
|
Haklı olabilirsiniz Sevgili Çiçeksever. Eskiden bizim mahallede, peynir tenekesi, yağ tenekesi saksı olu ne de güzel çiçelşer yetişirdi. Marketteki çocuklara söyliyeyim bana peynir tenekesi ayırsınlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|