![]() |
|
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, İsteseniz böyle bir poz yakalayamazsınız. Çok harika. Şahane. Olağan üstü bir güzellik. Bol bol fotoğraflamanızı bekliyoruz. Belgesel niteliğnde olur. Sevginin her türü orada. Saygı ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Kumruların kuluçka süreleri onbeş günmüş Vildan Hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Çok hoş. Saksıya nasıl da kurulmuş ![]() ![]() Geçen yaz benim hem balkonda hem de pencere dışındaki bir saksıda güvercin yavrularım vardı. Anneleri beni görünce kaçıp giderdi. Pencere önündeki yavrular annelerinin bir anlık ayrılmasını fırsat bilen kargalarca öldürüldüler. Ben koşup yetişene kadar olan oluvermişti. Günlerce üzüldüm onlara. Sonra bari balkondaki yavruların başına bir şey gelmesin diye günlerce dışarı çıkamamıştım. Neyse onlar büyüdüler de içim rahat etti. Güvercinlerin uçma süreçleri de kumrulardan bayağı bir uzun. Benim ya yavrular ya da anne-baba, balkonu kendi evleri sanıp bu yaz ben ağ gerene kadar ayrılmadılar hiç. Şimdi konacak yer yok ama hala çatıdan bakıp duruyorlar. Sizinkiler de artık evi sahiplenirler ![]() Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune, Benim de bitişik komşum terasında güvercin besliyor. Şimdiye kadar çiçeklerime bir zarar vermediler (ama tersı bayağı pisletiyorlar). Ancak kumru kuluçkaya yattıktan sonra bir gün baktığımda anne yoktu ve yerde bolca kuş tüyü vardı. Belli ki bir kavga olmuş.Eyvah dedim anne kaçtı ama neyseki tekrar geldi, yumurtalarının başında hala. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Vildan Hanım, çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah. 117. mesajda geçen ''serpervivum'' isimli bitkiden bende de var, adını bilmiyordum, bir arkadaşım hediye etti, yöresel adının peygamber sofrası olduğunu söylemişti, literatürdeki ismini bilmediğim için netten bakım bilgilerine de ulaşadım. Açık terasta 2 günde bir suluyorum, ama alt yapraklarının rengi yeşilden sarıya döndü, hatta sadece orta kısmı yeşil kaldı. Yan kısmından sarkan küçük sarkaçlarda hiç büyümüyor. Siz nasıl bakıyorsunuz bu bitkiye, güneş-gölge ve su istekleri nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Cumalıkızıktan 2-3 yıl önce almıştım bu serpervivumu.Çiçeğin uzantıları henüz top yapmamıştı satan amcaya sorduğumda sarrkaç değil çiçek olduğunu söyledi ama henüz çiçek görmedim. Hala aynı konserve kutusunda. Alt yapraklardaki kurumalar sanırım saksısı küçük geldiğinden. Nette baktım uyku dönemi Ocak-Şubat ya da yarı uyku dönemi Temmuz-Ağustos ayında değiştirin diyor. Sarkaçları kırmaktan korksam da Temmuz gibi daha büyük bir saksıya alacağım. Bol güneş istiyor. Hava soğuksa ya da güneşsizse sulamıyorum. saksının altındaki tabakta hiç su bırakmıyorum. Toprağı kurumuşsa suluyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11084 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
yer kazanma içi yapılan uygulama ve görüntü süper olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Güzel terasınızda sağlıklı, mutlu günler diliyorum.. Not: Yazımda hata yapmışım. "kalanchoe" olacakmış ![]() Düzenleyen maki01 : 08-06-2009 saat 19:39 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Çiğdem Hanım.Aslında yer sorunumdan çok aşırı güneşle ilgili sorunum var terasımın yarısının üzeri örtülü. Güneş öğleden önce geliyor, batana kadar da etkiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|