![]() |
3 Eklenti(ler)
Boş kalan yerlere dayanamayıp petunya diktim yine.
Eklenti 410824 Eklenti 410825 Sardunyanın bu rengi çok güzel, onlara bakım yapamadım, haftaya artık. Eklenti 410826 Geçtiğimiz haftanın fotoğrafları bu kadar. |
Alıntı:
Montana hızlı büyüyen bir türdür, yerine alışması belki biraz zaman ala bilir. Bir bakmışsınız hepsini geçivermiş. |
Adalet Hanım;
Çok elit bitkileriniz var. Hemde, büyük bölümü çok yıllık. Rengarenk bir bahçe. Hatmiler her yerde öyle. Fazla suyu sevmiyorlar. Ben geçen yıl, bir kısmını fazla sudan, bir kısmınıda tesfiye amaçlı toprakla üstlerini örttüğümden bir tanecik kaldı geriye. Gelince yeniden ektim ama geç olduğu için çıkmadı. Bu sene ekimde ekeceğim.:) Akdeniz ikliminin güzelliği. Bol güneş. Güller, hatta tüm bitkiler bol çiçekli. Tabi sizin emeğiniz ve sevginizde yadsınamaz. Sağlık ve mutlulukla keyfini sür arkadaşım. Ellerine sağlık. |
Teşekkürler Orhan bey, bahçe konusunda hiç tatmin olmuyor insan hep daha iyi daha güzel nasıl ola bilir diye çabalayıp duruyoruz.
Yavaş yavaş mevsimliklerden vaz geçiyorum, tohumlarla cebelleşmek zor iş, çalı türleri daha kolay. Bir de ne kadar istesem de sadeliği yakalayamıyorum, şundan da olsun, ay bu da çok güzelmiş, hadi şu renginden de alayım gibi aç gözlülüğüm biraz karmaşıklık yaratıyor farkındayım. Ne yapayım ki, her güzelliği görmek isitiyorum bahçede :) Hatmiler kendiliğinden çimleniyor, bir köşeye tohumları atıp bekleyin nasıl osa çimleneceklerdir. |
Ama bahçeniz, bugüne kadar gördüklerimizinde ötesinde güzel. Öyle sözettiğiniz türden bir renk karmaşası yok!
Çim alanda bir ferahlık hissi veriyor insana. Hatmileri öyle yapayım. Unutmazsam bu gidişimde, Bauhaus'tan tohum alacağım. |
Sevgili Adalet,
Her biri ayrı güzellik ve de (özellik) içeren çiçeklerini hayranlıkla izledim. Senin sayende benim bahçem de "hazeranlarla şenlendi.taşakkürler. Bu arada bir şey öğrenmek istiyorum.Hazeranlar tohum bağladılar geçen yıl topladım bu yıl çok bol çıkmadılar, Acaba üzerinde mi kalsın ?Bunu en iyi bilene sormak en doğrusudur diye düşündüm. Yeni güzellikleri bekliyorum sevgilerimle.. |
Sevgili Hozat;
Hazeranları her yıl Sonbaharda üzerindeki tohumları toprağa silkeleyerek topraktan söküyorum. Belki zamanla tohumları yenilemek gerekebilir, kaybolan renklere yeniden ulaşabiliriz böylece. Güneşi seviyorlar, fazla sudan hoşlanmıyorlar, hatta ne kadar kurak ortamda kalırlarsa o kadar yoğun çiçeklendiklerini gözlemliyorum. Tabii hiç su vermemek anlamına gelmiyor bu. Bahçeyi beğenmene sevindim, ben de senin bahçendeki starliçeyi ve pembe gazanyaları çok beğeniyorum biliyorsun. Sevgiler selamlar. |
Yüksük otları daha uzun süre bahçeye renk katacak gibi. Ne güzel br sürü tomurcukları var. :)
Çimler her zaman başta böyle seyrek çıkmaz mı? Bence zamanla sıklaşacaklardır. Olmazsa da aralara tekrar tohum atılıp ara ekim yapılır. Çok güzel olacak o bölüm, çok. ;) Aklıma ne geldi. :) Hem güllerin, hem de clematislerin kraliçesi olarak bir tarafta da sarmaşık gül + clematis ikilisini aradı gözlerim. :) |
Alıntı:
Biliyorsun bazan tohum kesesinin içi boş oluyor, özellikle hibrit ürünlerde tohum almak zor. Çim yapmaya çalıştığım alana aslında havuz düşünüyordum, etrafını yine çim yapacaktım ancak, havuzlara bol yılan geldiğini okudukça vaz geçtim. Orta bölüm şimdilik böyle, çok geniş bir leğen alıp, ferforje ayaklar üstüne oturtarak içine sakıcı bitkiler dikmeyi düşünüyorum seneye. Sakız sardunyalar ve lobelyalar meselâ. Çim bölümünün ayak taşı olan(giriş)yerine beyaz ferforje taç yapıp, clematisler ve asma gülle süslemeyi düşünmüştüm ama işte bir çok şey için geç kaldım. Belki Sonbaharda düşündüklerimi uygulaya bilirim. |
sevgili adalet hanım iyi akşamlar öncelikle bahçenizi çok beğendim. sizlerden öğrenecek çok bilgiler var. 3636 daki mesajınızda. beyaz sarmaşık gülünüzden bendede var. ben onu yayılıcı sanıyordum uzadıkça bağlamak zorunda kaldım sizde görünçe sarıcı olduğunu öğrendim. yaz boyunca açıyor.
|
ayrıca bir sorum olacak. yüksük otu çiçğiniz kaç yıllık bende ntten lutin le yüksükotu tohum almıştım ne zaman ekmemi önerirsiniz .çok soru sorduğum için özür dilerim..
|
Sevgili efeege, bahçeme hoş geldiniz.
Sizin de yazdığınız gibi beyaz gül tırmanıcı, yarı gölgede daha iyi tırmanıyor. Yüksükotu iki yıllık, Tohumlarını Mart gibi ekmiştim, ikinci yıl çiçekleniyorlar. Lupinler de ikinci yıl çiçeklenenlerden, onu da Mart gibi ekebilirsiniz. Sorularınızı her zaman keyifle cevaplarız, hiç çekinmeyiniz. Sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Uzunca bir süredir bahçemi ihmal ettim.
Zamanımın büyük bölümünü sıcak haberler aldığım sosyal paylaşım sitelerinde geçirdiğimi itiraf etmeliyim :) Öyle ki, geçtiğimiz hafta sonu çektiğim fotoğrafları bile yükleyemedim. Daha fazla bayatlamadan sizlerle paylaşayım. Adeniumla başlayalım, biri çiçekte, diğeri tomurcukta, 3.den ses yok henüz. Eklenti 417622 Liliumlar açmaya başladılar. Eklenti 417633 Eklenti 417632 |
4 Eklenti(ler)
Mersin toplantısında bir beyaz calibrochoam oldu, teşekkürler Hazan.Z
Eklenti 417636 Hava serin gidiyor yaylada, clematisler tomurcuklanmaya devam ediyor. Eklenti 417637 Eklenti 417638 Eklenti 417639 |
2 Eklenti(ler)
Çimin son hali, tamir çimi yapmam gerekiyor.
Eklenti 417641 Orta göbeğe diktiğim zinnialar büyüyor, teşekkürler Orhan Özbilgiç. Eklenti 417642 |
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Gerberalar, dilerim kışa dayanır.
Eklenti 417648 Tohumdan yetiştirdiğim potentillalar. Eklenti 417649 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Alaca yapraklı sardunyayı çok beğeniyordum, görünce dayanamayıp aldım, çok zarif.
Eklenti 417652 Uzun saksıdaki sardunyaları duvarın üzerine dizdim. Eklenti 417653 |
3 Eklenti(ler)
Güzel oxalisim keyifle açıyor.
Eklenti 417654 Geçen yıl kaybettiğimi sanıyordum ama yaşıyormuş, pensetamonum çiçekleniyor. Eklenti 417655 Pervane yasemin mis kokularını yayıyor. Eklenti 417656 |
3 Eklenti(ler)
Vangelyanın çiçeklerini göremedim bu sene, seneye inşallah.
Teşekkürler sevgili S.Durul'cuğum. Eklenti 417659 Kokulu üzüm, Trabzondan geldi, teşekkürler sevgili Benol Hazarlıoğlu. Eklenti 417660 Pervane yasemin iyice yükseldi. Eklenti 417661 |
2 Eklenti(ler)
Napolyon kiraz kızarmaya başladı ama toplamak için çime basmam lazım, bakalım bir çare bulacağım :)
Eklenti 417663 Sarı kiraz da Temmuz ortalarına doğru toplanacak hale gelir. Eklenti 417662 |
3 Eklenti(ler)
Sebzeler yeni yeni kendine geliyor.
Domates ve çiçeği. Eklenti 417665 Eklenti 417664 Fasulyeler. Eklenti 417666 |
3 Eklenti(ler)
Hıyar.
Eklenti 417667 Kabak. Eklenti 417668 Karpuz, ekmekte geç kaldım ama Ağustosta yeriz :) Eklenti 417669 Şimdilik bu kadar. Yarın yine yayladayım, bakalım neler olmuş. |
Sevgili Adalet hanım, yine herşey çok güzel, emeklerinizi ve sevginizi yansıtıyor. Elinize, yüreğinize sağlık.
Bir şeyi merak ettim. Pervane çiçekli yasemin ne kadar zamanda bu hale geldi? Geçen yıl ben de almıştım. İki kere yer değiştirdiğim için midir nedir pek bir cılız. Sizinkileri görünce imreniyorum ve ne zaman böyle olacak diye sabırsızlanıyorum. Sağlıkla tadını çıkarın... Sevgilerimle... |
Sevgili Durul'cuğum, pervane yasemini ilk diktiğimde 30 cm. kadardı, iki yıl çok az gelişti, 3. yıl atak yaptı.
Bu 4. yılı. Biraz sabır yani :) |
Sevgili Adalet Hanım; bahçeniz her daim çok güzel, zevkle izliyorum. Ve inanın hep bahçenizi gezerken gülümseyerek gezerim o minicik hali ile nasıl yapar, neler yapar diye düşünürken minicik ama bahçeye, çiçeklere de bakılırsa gerçekten büyük güzellikler başarıyor derim.
Tebrikler, ellerinize, gönlünüze sağlık. |
Tek kelime... Harika ;)
|
2 Eklenti(ler)
Neredeyse bir ay olmuş, bahçemi ihmal ettim.
Araya hesapta olmayan bir çok iş girdi bir de Ankara seyahati, yaylaya taşındıktan sonra(bu gün sekiz gün oldu)internet sıkıntısı yaşadım. Nihayet bu gün bağlandı. Yaylaya geldiğimde çiçeklerim açmıştı ama maalesef çimlerin bir kısmı kurumuş. Temizlik vs. derken dört gün önce tamir çimi yaptım, bakalım çıkacak mı. Liliumları kaçırmışım, güzelliklerini göremedim :( Yine de iki tanesine yetiştim. Eklenti 424897 Eklenti 424898 |
3 Eklenti(ler)
Monardanın çiçekleri de geçmek üzere.
Eklenti 424900 Ortancaları bu sene budayamadım, keyifsiz ve solgunlar. Eklenti 424901 Eklenti 424902 |
4 Eklenti(ler)
Beni en çok sevindiren kışı kazasız atlatan rudbeckialar oldu.
Harika çiçeklenmişler. Eklenti 424903 Eklenti 424904 Eklenti 424905 Eklenti 424906 |
3 Eklenti(ler)
Kasımpatı çiçekli zinnialar...
Tohumları sayın Orhan Özbilgiç İstanbul toplantısında vermişti, öyle yakıştılar ki bahçeye, belki elli poz fotoğrafını çektim :) Eklenti 424909 Eklenti 424908 Eklenti 424907 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Seyrek de olsa clematisler açmaya devam ediyor.
Renkleri biraz daha koyulaşmış. Eklenti 424915 Eklenti 424916 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Lobelya geçen yıldan, kışı sorunsuz atlatanlardan.
Eklenti 424922 Sevgili Güler'den aldığım maviş bir kaç çiçekle beni sevindirdi. Eklenti 424923 Verbenanın rengi çok koyu aslında, fotoğrafta açık çıkmış. Eklenti 424924 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ekinezyalar ve böcüklü ekinezya :)
Eklenti 424925 Eklenti 424926 Böcek fotoğraflarında hep sevgili S.Durul geliyor aklıma, ne güzel de yakalıyor onları. Onca uğraşıma rağmen yine de net çekememişim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025