![]() |
2 Eklenti(ler)
Canım
Bu senin yaramaz, büyümekte inat ediyor ama, çiçek açmaktan da geri durmuyor. Kardeşi bunun iki katı oldu:) Çok güzel çiçek yapısı ve uzun süre çiçek üstünde duruyor. Umarım annesi kadar büyüdüğü günleri görürüz. |
Cemo'm, önemli olan köklenmiş olması.
Meraklanma, yakında bol sürgünler atar, yıl sonunda 1 m. geçer. Salkım salkım bütün yaz çiçeklenecek, solan gülleri budadığında kısa süre içinde tekrar tomurcuklanacak. |
Ablacım günaydın
clematislerin resimlerini ekledim çok teşekkür ederim sagolun Esen kalın |
Sevgili Adalet hanım, her şey çok güzel görünüyor, mavili pembelilere bayıldım. Ellerinize sağlık.:)
Obrizyalar ayrı bir güzellik, her sene dökülen tohumlardan yeniden mi yetişiyor? Cemo'nun eklediği ne ola ki, bilemedim. Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Seninle aldıklarımız daha çabuk serpildi. Boynuz kulağı geçti yani;) Üstelik hala saksıda. Sonbaharda alınan çelik daha güzel gelişiyor, gözlemlediğim kadarıyla. |
Alıntı:
Tohumlar olgunlaşmadığı için dalında selle sürüklenip kayboluyor. Bunlar bir kaç yıl önce 20 kök kadar tohumdan yetiştirdiğim obrizyalar, yerini iyi seçemediğim için iki kök kaldılar. Bu sene tekrar ektim, yenileri yolda yani :) |
Ben obrezya tohumu almıştım, dikmeyi unutmuşum. Şimdi diksem çiçeklenir mi acep.
Aklıma düştü şimdi, şeytan diyor ki; git odunluğa ek tohumu:) (dışarısı sis ve yağmur da) |
Çiçeklenir merak etme, benim çimlendirdiklerim aynı yıl sonbahara doğru çiçeklenmişlerdi.
|
Sayın Adalet Yağcı,
Şükür sizde bizlerde bahçenize kavuştuk. Özlemişiz bahçenizi. Her şey her zamanki gibi çok güzel. Bu sezon bahçenizden daha fazla güzellikler göreceğiz inşallah. Allah kolaylık versin. |
Bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeklerinize sağlık. Çok büyük emek verildiği belli oluyor.
Allah, benim gibi apartman köşelerinde yaşayan bütün doğa severlere bahçe nasip eder inşallah. Gerçi eşim bahçeli ev fikrinden soğumaya başladı. Ne okula gidersin, ne de çoluk çocuğa bakarsın, bahçeden içeriye girmezsin diyor :) İmrenerek geziyorum üyelerin bahçe sayfalarını. Size de kolaylıklar diliyorum. Sivas' tan sevgiler. |
Alıntı:
Alıntı:
Biraz emekle güzel şeyler ortaya çıkıyor işte. Dilerim sizin de içinde mutlu olacağınız bir bahçeniz olsun, günün nasıl bittiğini anlamazsınız. Sevgiler. |
Sevgili Adalet hanım,
Bahçenize hoş geldiniz. Bahçeler sahipleri olmayınca yetim kalıyorlar. Nereye gitsem bir an evvel dönmek istiyorum. Gece de gelsem hemen kontrol. Gözümüz gönlümüz şenlenecek bahçelerden biri sizinki. Her bitkinin uyanışını takip etmek heyecan verici. Bahçıvandan yana ben de çok dertliyim sormayın ayni olay bende de var ot diye canım bitkilerim yok oluyor. Bu sene saksıdan toprağa aldığım lilyumlarda da eksiklik hissediyorum eğer çıkmazlarsa yol vereceğim artık. Benim bahçeden başka bahçelere transfer huyu da var. Kolaylıklar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum. |
Merhaba sevgili Benol hanım.
Bahçe konusunda söylediklerinize katılıyorum, en iyisi becerebildiğimiz kadar kendimiz yapmak. Hele transfer olayı hiç kabullenemeyeceğim bir şey, benden istesin, uygunsa veririm değil mi? Kokulu üzüm asmam yerini sevdi, iki yıl onu ihmal etmeme rağmen bir dolu kollar atmış. Biraz yapraklansın onu ayrıca fotoğraflayacağım. Sevgilerimle. |
Alıntı:
SAĞLIK VE HUZUR DOLU GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE SAĞLICACLA KALIN. |
Teşekkür ederim sevgili Basbahcivan.
Bu güzelliklerde sizin katkınız büyük. Bahçem daha daha güzel olsun ama, daha büyük olmasın, bu kadarla bile baş etmekte zorlanıyorum. |
3 Eklenti(ler)
Son haftalarda yağan sürekli yağmur nedeni ile bahçeye gidememiştim.
Geçtiğimiz Cumartesi hava yaz gibi sıcaktı, ben de bahçeye kaçtım tabii :) Clematisler hareketlenmiş, bir kaç tanesi çiçeklenmeye başlamış bile. Dr.Ruppel Eklenti 396955 Bu da saksıdaki Ruppel,bunun bir derdi var ama çözemedim, çiçek ve yaprak renkleri soluk, demir eksikliği mi acaba? Eklenti 396954 Bunu Papa John Paul olarak bekliyordum, Ruppele çok benziyor. Ruppel ve J.Paulü birlikte dikmiş ola bilirim. Eklenti 396953 |
3 Eklenti(ler)
Tomurcuklar çok iri.
Eklenti 396957 Eklenti 396956 Kaybettiğimi düşünüp çok üzülmüştüm, geçen yıl tek çiçekle bana sürpriz yapan Vyvan Pennel tomurcukta. Eklenti 396958 |
4 Eklenti(ler)
Allissiumlar bir alem, kendi başlarının çaresine bakıyorlar.
Geçen yıldan kalanlar. Eklenti 397028 Eklenti 397029 Eklenti 397030 Bu da taşların arasında yer beğenmiş kendine :) Eklenti 397033 |
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıl Sonbaharda sevgili Alcen K.Ereğli'den getirmişti, 10 kök var yakında güzel çiçeklerini görebileceğim.
Eklenti 397040 Üç yıl önce sevgili Almira hediye etmişti, minicik bir fidandı, ben kırmızı çiçekli kolonya çalısı diye biliyorum, Almira doğrusunu yazacaktır. Bu sene budayıp kalıcı yerine diktim, hiç nazlanmadı ve bir yığın tomurcuk yaptı, budanmak hoşuna gitti. Cestrum Elegans.(teşekkürler almira) Eklenti 397041 |
2 Eklenti(ler)
|
Hepsi çok güzel Adalet hm. ayrıca kendi başının çaresine bakabilen bitkiler dahada güzel:o
|
4 Eklenti(ler)
Yalova gezisinden aldığım mavi çiçekli aster yerini sevdi, üzeri tomurcuklandı.
Eklenti 397066 Tohumdan yetiştirdiğim Campanula Garganica. Çok fazla çiçeklenmedi bu güne kadar, beyaz açıyor. Eklenti 397067 Bahçe bellenirken kocaman bir clematis dalını biçtiler, suyun içine ıslamıştım, 20 gündür yaşıyor üstelik tomurcuk verip çiçek açmış :) Eklenti 397068 Eklenti 397069 |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Geraniumların hepsini kaybettim.
Bunu sayın Zeki Yağlı bey fide olarak göndermişti, tomurcuklanmış, ilk kez çiçeğini göreceğim. Umarım yanlış isimlendirmiyorum. Geranium Maderense, AGM ödüllü. Eklenti 397079 Eklenti 397080 |
3 Eklenti(ler)
Güller gecikti bu bahar.
Sarmaşık gülünü budamıştım, o da bol tomurcuklu. Eklenti 397086 Halfeti karası, gerçekten siyaha çok yakın bir renkte açtı, minicik bir fidan daha. Eklenti 397087 Eklenti 397088 |
5 Eklenti(ler)
İnanılmaz renkleri ile şebboylar.
Eklenti 397094 Eklenti 397095 Eklenti 397096 Eklenti 397097 Eklenti 397098 |
3 Eklenti(ler)
Alcen'den gelen haseki, mor açacak gibi.
Eklenti 397099 Heucheralar, çiçekleri mercanı andırıyor. Eklenti 397100 Eklenti 397101 |
3 Eklenti(ler)
Beyazlar yakışıyor bahçeye.
Yalovadan getirdiğim İberis. Eklenti 397108 Katır tırnağı, yerinin değişmesi gerek :( Eklenti 397109 Eklenti 397110 |
3 Eklenti(ler)
Ihlamur.
Haziranın 2. haftası çiçekleri toplanıyor. Eklenti 397114 Bu sene bol kiraz yiyeceğiz :) Eklenti 397115 Kiwi. Eklenti 397116 |
4 Eklenti(ler)
Liliumlarda tomurcuklar belirdi.
Eklenti 397121 Lobelya, geçen yıldan dökülen tohumdan çimlenmiş. Eklenti 397122 Bu da geçen yıldan kaldı, kışı sorunsuz atlatıyor. Eklenti 397123 Bu da benim küçük ormanım. Eklenti 397124 Diğerlerini daha sonra yükleyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Clematisi gölgelesin diye diktiğim ortancalar çok şımardı, her yeri kaplamış.
Eklenti 397168 Tekrarları sevmiyorum ama bu güzelliği atlayamazdım, 15 gündür bu halde. Eklenti 397169 |
3 Eklenti(ler)
Komşumun bahçe kapısında ponpon gül.
Eklenti 397170 Ve alaca yapraklı Vinca Minor. Eklenti 397171 Eklenti 397172 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Ağaç şakayık tomurcuğu, üç renk almıştım, ne renk açacak bilmiyorum.
Eklenti 397175 Yüksükotu, pembemsi bir rengi vardı, iki yıl önce sökmüştüm, sanırım dökülen tohumlarından çimlenmiş. Eklenti 397176 Pervane yasemin kiwi ile dost olmaya karar verdi. Eklenti 397177 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene üzüm olacak yine, doluya kurban gitmezse.
Eklenti 397178 Şimşirlerim 13 yaşında, ancak bu kadar büyüyebildiler. Eklenti 397179 Şimdilik bu kadar, haftaya başka güzellikleri görmeyi umuyorum. |
Zevkle gezdim bahcenizde ne kadar güzeller hepsi ellerinize sağlık.
|
Çiçekleriniz harika Adalet Hanım. O pembe çiçeğin adı nedir acaba? Çok beğendim. Clematislerinize bayıldım. Ben bu hafta sonu bir tane aldım .Justa yazıyordu üzerinde. Umarım adı yazılı tür çıkar. Üzerinde tomurcukları var. Ama bir tane yetmez. Çarşamba günü başka bir tür daha alacağım. Muhteşem bir çiçek. Arada takıldığım konularda sizden yardım isteyebilirim. :-))
|
Sevgili edelvays58;
Beğendiğinize sevindim. Tabii ki her zaman yardımcı oluruz ben ve arkadaşlarım. Yeter ki bildiğim bir soru olsun :) Bauhaus'tan aldığımız clematislerin çoğu farklı tür olarak çıkmaya başladı, bir kaç yıl önce ne alırsak oydu, yeni çıktı bu olumsuzluk. Sanırım 'pembe çiçek' diye sorduğunuz Phlox olmalı. Bu mevsimde açıyor ben de çok sevdim onu. |
Ablacım çok çok güzel her şey
Hatta bayıldım hanım iki şişe kolonya ile zor ayıltmış ;) o kadar süper ellerinize sağlık Esen kalın |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025