![]() |
Alıntı:
|
O zaman bir de Edirne yapalım, olmuşken tam olsun, meşhur ciğerini de tadarız.
|
adalet hanım, güler hanım, müjgan hanım ve birde yeni gine vah garibim istanbul vah hani bir film vardı mahşerin 4 atlısı diye siz istanbulun altını üstüne getirirsiniz
|
Bize katılırsanız mahşerin atlarını katlarız :)
Bizde daha ne atlılar var, Krdz.Ereğli'de birileri var ki, bize tur attırır vallahi :) |
Sn adalet ablacım yolunuz Konya'ya düşerse bende mevlana müzesi basta olmak üzere tüm güzellikleri sizlere tanıtmak isterim
Meram,alaaddin,karatay ve ince minare müzeleri Ve açıkinca etliekmek köpüklü ayran ve fırın kebabı Saygı ve hürmetler |
Sevgili tekomusti, böyle güzel bir teklife kim hayır diyebilir ki :)
İnşallah, çok isterim, 5-6 saatlik yol şunun şurasında. Uzun yıllar önce Mevlâna'yı ziyaret etmiştim, tekrar gitmekten çok mutlu olurum. Sevgiler. |
Eh yani !!!!Adalet niye demiyorsun,Müjgan Konya ya Şeb- i Aruz törenlerine, katılmak için deli oluyor.
Sevgili tekomusti kardeşim,en kısa zaman da Konya dayız,ona göre:)))) Bu arada Edirne ye mutlaka gidelim:))) |
Sevgili Adalet ve Müjgan Hanımefendiler,
Ukalalığımı bağışlarsanız eğer, İstanbul'da müze geziniz programına Cankurtaran'daki Dede Efendi Evi'ni ve karşı çaprazındaki İstanbul'un Kıble Camii'ni eklemenizi önemle öneririm. Kıble Camii hakkında gerekli bilgiyi Dede Efendi Evindeki mihmandardan alabilirsiniz. (Evin kapısını kapalı bulacaksınız, çekinmeden vurun.) Bağışlayın; iyi geceler dilerim. |
Alıntı:
Dede Efendi Evi ni,gezmiştim,gezi sırasında da ,tam bir müzik ziyafeti çekmişlerdi,ancak Kıble Camii hakkın da hiç bir fikrim yok,hemen inceliyeceğim... |
Sayın Ben fakir, estağfurullah efendim, ne demek, önerileriniz için sağ olun.
Hemen listeye alındı, söylediğiniz yerler gezilecek. Sevgiler. |
Vaz geçtin sanıyordum Müjgan'cığım :(
Nasıl ederiz bilmiyorum ama, gerçekten güzel olurdu. |
Sn müjgan hanım herdaim buyrun gelin can baş üstüne
adalet abla gelecek :) hep birlikte buyrun Saygılar |
Eh, bahçenizi bu kadar süre sahipsiz bırakmanıza gönlüm daha fazla el vermedi, ben de bahçenize birkaç bekçi koymaya karar verdim:) Arada uyuklayabiliyorlar, ama olsun.
Red squirrel video - Sciurus vulgaris - 08c - ARKive Red squirrel video - Sciurus vulgaris - 12a - ARKive :) |
Adelet Hanım,
Merhaba. Nasılsınız? Selamlar, saygılar, sevgiler. |
Cymbelina'cığım!!!
Seni görmek ne güzel. Bekçiler çok sevimliler ama lütfen onlara söyler misin, badem ve ceviz ağacımdan uzak dursunlar :) |
Alıntı:
Vefalı dostum, benden de size selamlar, sevgiler. |
Tamam, ben tembihledim onlara:dilli: merak etmeyin ve de bu kadar devamsızlık yapmayın lütfen, sizsiz olmuyor buralar;) Ayrıca yeni resimler bekliyoruz bahçenizden veya gezdiğiniz yerlerden.
|
Cymbelina'cığım;
Şu aralar biraz telaşım var, ev taşıyoruz. Fotoğraf makinam hep çantamda ilginç bir şeyler görürsem paylaşırım. |
ablacım günaydın nasılsınız yaramazlık yoktur inşallah
saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
kolayladık zaten. |
sn adalet abla daha bitiremedinizmi taşınma işini allah kolaylık versin
esen kalın |
Bitti sevgili tekomusti, ufak tefek detaylarla uğraşıyoruz işte.
|
Alıntı:
|
Sevgi hanım, hoş geldiniz.
Daturalar soğuk iklimde tek yıllık bitkilerdir, her yıl tohumdan yeniden ekmek gerekir. Elimde datura tohumu var ama çimlenir mi bilemiyorum, 2010 yılının. Şimdi İstanbul'dayım, Mersin'e döndüğümde seve seve tohum yollarım size, yeter ki çimlensinler. Başka üyelerimizde daha taze tohum bulabilirsiniz belki. Şu başlığı bir araştırın. Sevgilerimle. |
Sevgili Adalet Hanımefendi,
Bitti mi? Geçmiş olsun diyebilir miyiz? Sohbetinizi özledik. Sevgi ve selamlar... |
Sayın Ben fakir;
Ev taşıma işi bitti şükürler olsun. Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler. 2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz. Selam ve sevgilerimle. |
Alıntı:
Saygı ve selamlarımla. |
Sevgi hanım, ben taşınmadım, İstanbul'daki kızım evini taşıdı.
Toplantı Ocak ayında muhtemelen, yer ve tarih kesinleştiğinde sevgili Güler bizlere duyuracaktır. Sizin de katılımınzdan mutluluk duyarız. Sevgiler. |
Merhaba ablacığım, kızınız yeni evinde ağız tadıyla, güle güle otursun. Güzel torununuzu sevgiyle öpüyorum. :)
Hiç anneanne gibi görünmüyorsunuz maşallah, huzur veren, içten ve enerjik kişiliğiniz, fit görüntünüz dün gibi gözlerimin önünde, maşallah size. Son bir kaç aydır epeyce hareketliydiniz. Tadilattı, eş dost ziyaretleriydi derken yıl bitti. Bahar aylarını ve bahçenizin yenilenmiş görüntüsünü heyecanla bekliyorum, sevgiler, selamlar.. :)) |
Sevgili Sudenur;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler ederim, Allah tüm evi olmayanlara da nasip etsin, kiradan kurtuldular. Benim için yazdıklarınız çok zarif, bu kadar ince görünmekten o kadar da mutlu değilim aslında, keşke biraz kilo alabilsem. Son aylardaki koşuşturmalar bitti, mevsimi kapattık. Şubattan itibaren yeni heyecanlar başlar. Bahçenin tadilatı ilkbahara kaldı, usta bulmak çok zor köyde, ayrıca bir çok bitkinin yeri değişecek, bitkiler uykuya geçemediği için cesaret edemedim açıkçası. Baharda yeni güzelliklerle tekrar buluşmak dileği ile, öpüyorum yanaklarınızdan. |
Alıntı:
|
Sağol Maviş'im.
Küpeleri yaşatmayı başarabilirsem hepsinden fidelerim sana. |
Sn Adalet Yağcı ,Sayfanızı bir çok gezdim ve hayran kaldım.Ellerinize emeğinize sağlık.Sizler bizler için pırlanta sayılırsınız.İstanbul toplantısında da sizi tanıma fırsatı bulmuştum,resimlerden.Her daim fikir ve bizler için olumlu -olumsuz sözlerinizi bekliyoruz.Ben kendi adıma söyleyim. Bahçe sayfa ziyaretiniz beni onur e eder. Sevgi ve Saygılar.
|
Sayın gülenyüz;
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Agaclar nete üye olduktan sonra pek çok şey öğrendim. Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz hep, her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz. Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız. Bunun yanında bitki, tohum çelik paylaşımlarımız da olur. Güzel paylaşımlar dileği ile, sevgiler. |
Güzel sözleriniz için teşekkürler.Başımızda sizler olduğu sürece dediklerinizin hepsinin olacağına inanıyorum. (Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.) Emekleriniz için teşekkürler.Sevgi ve Saygılar... |
Bıcır kırlangıcım Adaletciğim:))) Nerelerdesiniz siz bakalım?;) Size sesini duyurabilene aşkolsun bu aralar:)
Merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum: Allah'ın izniyle döndüğünüzde, bahçenizde ilk neler yapacaksınız? Mesela sizinki gibi artık oturmuş bir düzeni olan bir bahçede kış sonu - bahar başı neler yapılır? Hemen adımımızı atar atmaz tohum ekimi olmaz sanıyorum. Mesela diğer bazı bahçelerde görmüştüm, bazı bitkilerin kök kısımlarını korumaya alıyorlar çeşitli şekillerde. Herhalde önce onlar kaldırılıyordur. Sizi ne gibi işler bekliyor döndüğünüzde?:))) - sorumun hiçbir aciliyeti yok bu arada, ne zaman vaktiniz olursa;) |
Alıntı:
Sevgili Cymbelina'cığım; Bu aralar şehir dışından gelen msafirler nedeni ile fazlaca aktif olamıyorum. "Yerleşmiş bahçe" diyorsun, bahçe hiç yerleşmiyor ki, her yıl farklı bir görünüm istiyor insan. Başlangıçta yaptığım hatalar beni yoruyor, hâlâ onları düzeltebilmek için çabalıyorum. Bahar gelmeden bahçelere Bordo bulamacı ve ya Göktaş tabir edilen mavi bir ilaç verilir, sonra budama yapılır. Hava ısınıp toprak kabardığında bahçenin otları temizlenip bellenir. Mart ortalarına doğru tohumları ekerim, filizlenenler uygun büyüklüğe geldiğinde viyollere şaşırtırım. Mayıs başında viyoller toprağa geçirilir. Bir kaç bitki haricinde korunmaya ihtiyacı olan bitkim yok, artık dona dayanıklı çok yıllıkları seçiyorum. Nazlananları listeden çıkartıyorum yavaş yavaş, kaybedince üzülmemek için en doğrusu bu bence. Ayrıca, bahçemde küçük değişiklikler yapmak istiyorum Mart başında. Bir kaç bitkinin yeri değişecek, küçük bir tadilat da var. Yardıma gelmek ister misin :D |
Merhaba Adalet hanım, ben de gelebilir miyim yardıma? :)) Cymbelina hanımefendi beni de alıverse geçerken.. :p ;)
Tohum ekme ayımız yaklaşmakta yavaş yavaş. Viyollerimi temizliyor, torf-toprak edinmeye çalışıyorum bolca. Yapılandırma çalışmalarınızı ben de merakla beklemekteyim.. ;) |
Sevgili Sudenur;
Ne kadar sevinirim bilseniz, öyle çok ihtiyacım var ki yardıma. Cymbelina'ya geçen yıldan beri yalvarıyorum ikna edemedim bir türlü, bir de siz deneyin bakalım. Ne güzel olurdu, on günde yapacağım işi üç günde bitiriverirdik :) Ben her yıl yeni viyol alıyorum Sudenur'cuğum, çok ucuz bir ürün, dezenfeksiyonla filan uğraşmaya değmez. Viyollerde torfu 1/3 oranında kullanmanızı tavsiye ederim. Torf çabuk kuruduğundan fideleri kaybetmek söz konusu olabiliyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025