agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Müjgan Yılmaz 15-11-2012 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1048336)
Teşekkürler canım, su gösterisini izlemek çok keyifliydi, müzik eşliğinde, rüya gibi.

Yakında görüşeceğiz inşallah.
Müzeleri gezelim seninle, yıllar önce gezmiştim, tekrar görmek isterim.

Müzelerden önce sana,Sinan ın,eserlerini gezdireceğim.Hem de ,uzun açıklamalarla:))))

Adalet Yağcı 15-11-2012 17:40

O zaman bir de Edirne yapalım, olmuşken tam olsun, meşhur ciğerini de tadarız.

Selehattin 67 15-11-2012 18:02

adalet hanım, güler hanım, müjgan hanım ve birde yeni gine vah garibim istanbul vah hani bir film vardı mahşerin 4 atlısı diye siz istanbulun altını üstüne getirirsiniz

Adalet Yağcı 15-11-2012 18:29

Bize katılırsanız mahşerin atlarını katlarız :)
Bizde daha ne atlılar var, Krdz.Ereğli'de birileri var ki, bize tur attırır vallahi :)

tekomusti 15-11-2012 19:04

Sn adalet ablacım yolunuz Konya'ya düşerse bende mevlana müzesi basta olmak üzere tüm güzellikleri sizlere tanıtmak isterim
Meram,alaaddin,karatay ve ince minare müzeleri
Ve açıkinca etliekmek köpüklü ayran ve fırın kebabı
Saygı ve hürmetler

Adalet Yağcı 15-11-2012 20:40

Sevgili tekomusti, böyle güzel bir teklife kim hayır diyebilir ki :)
İnşallah, çok isterim, 5-6 saatlik yol şunun şurasında.
Uzun yıllar önce Mevlâna'yı ziyaret etmiştim, tekrar gitmekten çok mutlu olurum.
Sevgiler.

Müjgan Yılmaz 15-11-2012 22:23

Eh yani !!!!Adalet niye demiyorsun,Müjgan Konya ya Şeb- i Aruz törenlerine, katılmak için deli oluyor.
Sevgili tekomusti kardeşim,en kısa zaman da Konya dayız,ona göre:))))
Bu arada Edirne ye mutlaka gidelim:)))

Ben fakir 15-11-2012 22:34

Sevgili Adalet ve Müjgan Hanımefendiler,

Ukalalığımı bağışlarsanız eğer, İstanbul'da müze geziniz programına Cankurtaran'daki Dede Efendi Evi'ni ve karşı çaprazındaki İstanbul'un Kıble Camii'ni eklemenizi önemle öneririm. Kıble Camii hakkında gerekli bilgiyi Dede Efendi Evindeki mihmandardan alabilirsiniz. (Evin kapısını kapalı bulacaksınız, çekinmeden vurun.)

Bağışlayın; iyi geceler dilerim.

Müjgan Yılmaz 15-11-2012 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir (Mesaj 1048867)
Sevgili Adalet ve Müjgan Hanımefendiler,

Ukalalığımı bağışlarsanız eğer, İstanbul'da müze geziniz programına Cankurtaran'daki Dede Efendi Evi'ni ve karşı çaprazındaki İstanbul'un Kıble Camii'ni eklemenizi önemle öneririm. Kıble Camii hakkında gerekli bilgiyi Dede Efendi Evindeki mihmandardan alabilirsiniz. (Evin kapısını kapalı bulacaksınız, çekinmeden vurun.)

Bağışlayın; iyi geceler dilerim.

Teşekkürler:)))
Dede Efendi Evi ni,gezmiştim,gezi sırasında da ,tam bir müzik ziyafeti çekmişlerdi,ancak Kıble Camii hakkın da hiç bir fikrim yok,hemen inceliyeceğim...

Adalet Yağcı 15-11-2012 23:16

Sayın Ben fakir, estağfurullah efendim, ne demek, önerileriniz için sağ olun.
Hemen listeye alındı, söylediğiniz yerler gezilecek.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 15-11-2012 23:17

Vaz geçtin sanıyordum Müjgan'cığım :(
Nasıl ederiz bilmiyorum ama, gerçekten güzel olurdu.

tekomusti 17-11-2012 19:20

Sn müjgan hanım herdaim buyrun gelin can baş üstüne
adalet abla gelecek :) hep birlikte buyrun
Saygılar

Cymbelina 29-11-2012 23:16

Eh, bahçenizi bu kadar süre sahipsiz bırakmanıza gönlüm daha fazla el vermedi, ben de bahçenize birkaç bekçi koymaya karar verdim:) Arada uyuklayabiliyorlar, ama olsun.

Red squirrel video - Sciurus vulgaris - 08c - ARKive

Red squirrel video - Sciurus vulgaris - 12a - ARKive

:)

Cumhur Tonba 29-11-2012 23:41

Adelet Hanım,
Merhaba. Nasılsınız? Selamlar, saygılar, sevgiler.

Adalet Yağcı 30-11-2012 00:01

Cymbelina'cığım!!!
Seni görmek ne güzel.
Bekçiler çok sevimliler ama lütfen onlara söyler misin, badem ve ceviz ağacımdan uzak dursunlar :)

Adalet Yağcı 30-11-2012 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1057098)
Adelet Hanım,
Merhaba. Nasılsınız? Selamlar, saygılar, sevgiler.

Teşekkürler Cumhur bey, İstanbul'dayım.
Vefalı dostum, benden de size selamlar, sevgiler.

Cymbelina 30-11-2012 00:24

Tamam, ben tembihledim onlara:dilli: merak etmeyin ve de bu kadar devamsızlık yapmayın lütfen, sizsiz olmuyor buralar;) Ayrıca yeni resimler bekliyoruz bahçenizden veya gezdiğiniz yerlerden.

Adalet Yağcı 30-11-2012 23:19

Cymbelina'cığım;
Şu aralar biraz telaşım var, ev taşıyoruz.
Fotoğraf makinam hep çantamda ilginç bir şeyler görürsem paylaşırım.

tekomusti 02-12-2012 08:31

ablacım günaydın nasılsınız yaramazlık yoktur inşallah
saygılar

Ben fakir 02-12-2012 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1057669)
Şu aralar biraz telaşım var, ev taşıyoruz.

Kolaylıklar dilerim.

Adalet Yağcı 02-12-2012 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1058472)
ablacım günaydın nasılsınız yaramazlık yoktur inşallah
saygılar

Teşekkürler tekomusti, yaramazlık yok ama iş çok :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir (Mesaj 1058544)
Kolaylıklar dilerim.

Sağolun sayın Ben fakir,
kolayladık zaten.

tekomusti 09-12-2012 07:38

sn adalet abla daha bitiremedinizmi taşınma işini allah kolaylık versin
esen kalın

Adalet Yağcı 09-12-2012 10:41

Bitti sevgili tekomusti, ufak tefek detaylarla uğraşıyoruz işte.

Sevgi 12-12-2012 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 497900)
Daturaların devamı, inşallah kışı kazasız belasız atlatırlar.

Adalet hanım bu fotoğraf 2009 da yüklenmiş ama genede soramak istedim. Daturalarınız halen yaşıyorlar mı? Eğer yaşıyorlarsa tohumu var mıdır? Affınıza sığınarak biraz daha ileriye gidip tohum isteyebilr miyim? ;)

Adalet Yağcı 12-12-2012 23:45

Sevgi hanım, hoş geldiniz.

Daturalar soğuk iklimde tek yıllık bitkilerdir, her yıl tohumdan yeniden ekmek gerekir.
Elimde datura tohumu var ama çimlenir mi bilemiyorum, 2010 yılının.

Şimdi İstanbul'dayım, Mersin'e döndüğümde seve seve tohum yollarım size, yeter ki çimlensinler.
Başka üyelerimizde daha taze tohum bulabilirsiniz belki.
Şu başlığı bir araştırın.
Sevgilerimle.

Ben fakir 12-12-2012 23:56

Sevgili Adalet Hanımefendi,

Bitti mi?

Geçmiş olsun diyebilir miyiz?

Sohbetinizi özledik.

Sevgi ve selamlar...

Adalet Yağcı 13-12-2012 08:14

Sayın Ben fakir;

Ev taşıma işi bitti şükürler olsun.
Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler.

2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz.

Selam ve sevgilerimle.

Sevgi 13-12-2012 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1066922)
Sayın Ben fakir;

Ev taşıma işi bitti şükürler olsun.
Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler.

2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz.

Selam ve sevgilerimle.

Merhabalar Adalet hn. Fazla vaktim olmadığı için önceki mesajları henüz okumadım. Istanbul a mı taşındınız? Istanbul toplantısı varsa bende katılabilirim.

Saygı ve selamlarımla.

Adalet Yağcı 13-12-2012 09:44

Sevgi hanım, ben taşınmadım, İstanbul'daki kızım evini taşıdı.

Toplantı Ocak ayında muhtemelen, yer ve tarih kesinleştiğinde sevgili Güler bizlere duyuracaktır.
Sizin de katılımınzdan mutluluk duyarız.
Sevgiler.

Sudenur 13-12-2012 15:09

Merhaba ablacığım, kızınız yeni evinde ağız tadıyla, güle güle otursun. Güzel torununuzu sevgiyle öpüyorum. :)

Hiç anneanne gibi görünmüyorsunuz maşallah, huzur veren, içten ve enerjik kişiliğiniz, fit görüntünüz dün gibi gözlerimin önünde, maşallah size.

Son bir kaç aydır epeyce hareketliydiniz. Tadilattı, eş dost ziyaretleriydi derken yıl bitti. Bahar aylarını ve bahçenizin yenilenmiş görüntüsünü heyecanla bekliyorum, sevgiler, selamlar.. :))

Adalet Yağcı 13-12-2012 18:08

Sevgili Sudenur;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler ederim, Allah tüm evi olmayanlara da nasip etsin, kiradan kurtuldular.

Benim için yazdıklarınız çok zarif, bu kadar ince görünmekten o kadar da mutlu değilim aslında, keşke biraz kilo alabilsem.

Son aylardaki koşuşturmalar bitti, mevsimi kapattık.
Şubattan itibaren yeni heyecanlar başlar.
Bahçenin tadilatı ilkbahara kaldı, usta bulmak çok zor köyde, ayrıca bir çok bitkinin yeri değişecek, bitkiler uykuya geçemediği için cesaret edemedim açıkçası.
Baharda yeni güzelliklerle tekrar buluşmak dileği ile, öpüyorum yanaklarınızdan.

Maviş 07-01-2013 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1027658)
Yaşasın, hostamda tohum oluştu.

Eklenti 336504

Allisiumların zamanı geçti ama yine de güzeller.

Eklenti 336502

Çiçekleriniz her zaman çok güzel.Küpelilernize bayıldım. :D:D:):):D:D

Adalet Yağcı 07-01-2013 21:09

Sağol Maviş'im.
Küpeleri yaşatmayı başarabilirsem hepsinden fidelerim sana.

gülenyüz 29-01-2013 17:10

Sn Adalet Yağcı ,Sayfanızı bir çok gezdim ve hayran kaldım.Ellerinize emeğinize sağlık.Sizler bizler için pırlanta sayılırsınız.İstanbul toplantısında da sizi tanıma fırsatı bulmuştum,resimlerden.Her daim fikir ve bizler için olumlu -olumsuz sözlerinizi bekliyoruz.Ben kendi adıma söyleyim. Bahçe sayfa ziyaretiniz beni onur e eder. Sevgi ve Saygılar.

Adalet Yağcı 30-01-2013 15:36

Sayın gülenyüz;
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.

Agaclar nete üye olduktan sonra pek çok şey öğrendim.
Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz hep, her gün yeni şeyler öğreniyoruz.

Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.
Bunun yanında bitki, tohum çelik paylaşımlarımız da olur.

Güzel paylaşımlar dileği ile, sevgiler.

gülenyüz 30-01-2013 15:47

Güzel sözleriniz için teşekkürler.Başımızda sizler olduğu sürece dediklerinizin hepsinin olacağına inanıyorum. (Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.) Emekleriniz için teşekkürler.Sevgi ve Saygılar...

Cymbelina 30-01-2013 16:54

Bıcır kırlangıcım Adaletciğim:))) Nerelerdesiniz siz bakalım?;) Size sesini duyurabilene aşkolsun bu aralar:)

Merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum: Allah'ın izniyle döndüğünüzde, bahçenizde ilk neler yapacaksınız? Mesela sizinki gibi artık oturmuş bir düzeni olan bir bahçede kış sonu - bahar başı neler yapılır?

Hemen adımımızı atar atmaz tohum ekimi olmaz sanıyorum. Mesela diğer bazı bahçelerde görmüştüm, bazı bitkilerin kök kısımlarını korumaya alıyorlar çeşitli şekillerde. Herhalde önce onlar kaldırılıyordur.

Sizi ne gibi işler bekliyor döndüğünüzde?:))) - sorumun hiçbir aciliyeti yok bu arada, ne zaman vaktiniz olursa;)

Adalet Yağcı 30-01-2013 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1094384)
Bıcır kız Adaletciğim:)))

Kırlangıcı sevmiştim :)

Sevgili Cymbelina'cığım;
Bu aralar şehir dışından gelen msafirler nedeni ile fazlaca aktif olamıyorum.

"Yerleşmiş bahçe" diyorsun, bahçe hiç yerleşmiyor ki, her yıl farklı bir görünüm istiyor insan.
Başlangıçta yaptığım hatalar beni yoruyor, hâlâ onları düzeltebilmek için çabalıyorum.

Bahar gelmeden bahçelere Bordo bulamacı ve ya Göktaş tabir edilen mavi bir ilaç verilir, sonra budama yapılır.
Hava ısınıp toprak kabardığında bahçenin otları temizlenip bellenir.

Mart ortalarına doğru tohumları ekerim, filizlenenler uygun büyüklüğe geldiğinde viyollere şaşırtırım.
Mayıs başında viyoller toprağa geçirilir.

Bir kaç bitki haricinde korunmaya ihtiyacı olan bitkim yok, artık dona dayanıklı çok yıllıkları seçiyorum.
Nazlananları listeden çıkartıyorum yavaş yavaş, kaybedince üzülmemek için en doğrusu bu bence.

Ayrıca, bahçemde küçük değişiklikler yapmak istiyorum Mart başında.
Bir kaç bitkinin yeri değişecek, küçük bir tadilat da var.
Yardıma gelmek ister misin :D

Sudenur 30-01-2013 17:34

Merhaba Adalet hanım, ben de gelebilir miyim yardıma? :)) Cymbelina hanımefendi beni de alıverse geçerken.. :p ;)

Tohum ekme ayımız yaklaşmakta yavaş yavaş. Viyollerimi temizliyor, torf-toprak edinmeye çalışıyorum bolca. Yapılandırma çalışmalarınızı ben de merakla beklemekteyim.. ;)

Adalet Yağcı 30-01-2013 17:41

Sevgili Sudenur;
Ne kadar sevinirim bilseniz, öyle çok ihtiyacım var ki yardıma.
Cymbelina'ya geçen yıldan beri yalvarıyorum ikna edemedim bir türlü, bir de siz deneyin bakalım.
Ne güzel olurdu, on günde yapacağım işi üç günde bitiriverirdik :)

Ben her yıl yeni viyol alıyorum Sudenur'cuğum, çok ucuz bir ürün, dezenfeksiyonla filan uğraşmaya değmez.
Viyollerde torfu 1/3 oranında kullanmanızı tavsiye ederim.
Torf çabuk kuruduğundan fideleri kaybetmek söz konusu olabiliyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025