![]() |
Sevgili Güler, vyvan pennelimin boyu bir karışçık, ama çiçeği kocaman, tel örgünün içinde kalıyor, boynunu da aşağı eğmiş, bu yüzden fotoğrafını çekerken tutmak zorunda kalıyorum.
Ben de herkes gibi senin bahçenin hayranıyım, bir de bu gün enginarları gördüm çıldırdım, adam boyu olmuşlar maşallah. Enginar teklifin aklımda, sanırım sonbaharda dipten çıkan piçlerden yeni fide yapılıyordu, ben öyle duymuştum. Sonbaharda haberleşiriz tekrar. |
Sevgili Günebakan, teşekkür ederim, sanırım clematisler seneye daha da bir coşacaklar.
Sayın Gurbik67, daha açmadan belli oluyormu, bu görünen sadece bir ağacınki, toplam üç tane ağacım var onlar da tomurcuktalar. |
Tabî Adalet, biz yolup yolup atıyoruz. O kadar çok patlıyor ki. Ama mutlaka hatırlat.
|
adalet hanim bayildim bahcenize:) hele terasinizdaki sardunyalara sanirim seneye nisan gibi her biri cıidldirmis gbi acacak:) ve bayagida sarkacaklar insallah..
allah hepimize sizin bahceniz gibi bir bahce nasip etsin. |
Sevgili Yeşim, ben de öyle umuyorum, Güler hanımın ve Orkun beyin sardunyalarını gördükçe aşka geldim, sonuç gördüğünüz gibi.
Evet Allah bütün bitki dostlarına bahçe nasip etsin, dileyene de bahçeli ev, sizin bahçeniz varmı? |
Füsun'cuğum, fotoğrafta göründükleri kadar büyük değiller, ben özellikle yakın plan çalışıyorum :cool:daha görkemli çıksın diye.
Yine de önümüzdeki hafta içinde dışardan bir fotoğraf çekerim. |
Sevgili Kiraz, vira bismillah dedik, yolumuz oldukça uzun görünüyor, öğrenmem gereken pek çok şey var, az önce ev yapımı ilaçlar başlığında sardunyalar için önemli tavsiyelere rastladım mesela.
Bu başlığı daha önce okumuş olmama rağmen bilgileri unutmuşum, tekrarlamak iyi oldu. Sardunyaları coşturmak için çok özel formüller uyguluyorum, bir ay içinde istediğim neticeyi alabilirsem sizlerle de paylaşacağım. |
ah adalet hanim var bi bahcem ama 50 senelik toprak ne yaptiysam canlandiramadim. toprak sokuak yerde yok bahceye tek tek cuvallarla taşımak lazim ancak ona ne para yeter nede benim gucum. bir de bir agac var bahcede affiniza siginarak osuruk agacı, kokleri butun bahceyi sarmıs durumda, ektiğimi, diktigimi aninda icine cekiyor ve bozuyor curutuyor, onunla mucadelem var ama cok heybetli, cok guclu. bense doga karsısında gucsuz kaliyorum. geceleri ruyama giriyor bu agac kokleriyle yakalayip bogmaya calisiyor ben karinca kadarim o ise devasa:(((
ama elimde kazma kurek hergun bir yeri kazip koku disari cikartiyorumkesiyorum. Kendime hic yakistiramazdim bir agaci yok etmeyi ama, cok kotu kokuyor, cok sinek yapiyor, tohumlari cok arsiz dustugu yerde bitiyor, diger bitkilerin yasamasina izin vermiyor. iste boyle:(( |
Sevgili Yeşim hanım, bence toprağa ihtiyacınız yok, yapacağınız şey, önce o kötü kokulu ağaçtan tamamen kurtulmak, bizler doğaya zarar verecek en son insanlarız ama bir bahçe yaratmak istiyorsak bazı şeyleri feda edebilmeliyiz, doktorlar da bedeni kurtarmak için bir organı çıkartırlar mesela, onun gibi bir şey.
Önce o ağacınıza ot ilacı uygulayıp bahçenizden temelli olarak kaldırın, sonra girebiliyorsa bir traktörle gireemiyorsa motorlu küçük çapalar var mazotla çalışan, onlarla bir güzel sürdürün, sonra tırmıkla taşlarını temizleyip, bir traktör yanmış çiftlik gübresi atıp hemen toprağa karıştırın, ilk baharda ne istiyorsanız onu ekin dikin, neler yetişirmiş görün. Benim komşularım öyle yerlerden bahçe yaptılar ki, ben, buralarda asla bir şey yetişmez diyordum. En iyisi siz fotoğraflarını çekin bahçenizin, bu işten çok iyi anlayan arkadaşlarımız size seve seve yardım edeceklerdir. |
Adalet Hanım, astilbeleri nereye dikmeyi düşünüyordunuz? Yerleri hazır mı? Belki size yarın bulurum kimbilir? :p
|
Ay şimdi heyecanlandım işte, sevgili Eylems, nereden buldunuz astilbeyi, yerleri hazır, ben ona yer yaratırım, üç tane en büyük boy saksım toprak harcı hazır bekliyor, ixialar için hazırlamıştım.
Olmadı bahçemde hâlâ boş olan alanlar var oralara dikerim. İnşallah bir çok rengi vardır. |
Çok rengi vardı ama, fiyatı pahalı imiş vazgeçtim.:( Benim gördüğüm fiyat tekli adedi imiş:mad: bense koli fiyatı sanmıştım :(.Fiyatı daha uygun olmalı ki bol bol alabilelim.
|
1 Eklenti(ler)
Şimdi oldu sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
Astilbe
Eklenti 81762 Astilbe Japonya kökenli bir bir bitkidir ve nemli toprakları sever. Astilbe'nin yapraklarının kıvrılması toprağın çok kuru olduğunun bir göstergesidir. Bitki, her biri üç testere dişli yapraktan oluşan ikili dallara sahiptir. Bu yapraklar özellikle yaz aylarında bakır veya bronz renkli görünüme sahiptir. Çiçek, telekleri geniş veya ince uzun olabilir. Çiçekleri kırmızı, pembe, mor, beyaz veya leylak renkli olabilir. Astilbe arendsii türü uzun, dalgalı; beyaz, pembe veya kırmızı çiçekler açar ve çeşitli hibritleri gölet veya havuz kenarlarında yetişir. Ortalama boyu 60-150 cm arasıdır. En çok rastlanan Astilbe arendsii "Cattleya" türünün pembe yaprakları vardır ve ortalama boyu 1 metre civarıdır. Astilbe chinensis "Pumila" türü nispeten kuru toprağa dayanabilen bir türdür ve ortalama boyu 30 cm kadardır. Doğal ortamda Temmuz - Eylül ayları çiçeklerinin bol olduğu zamanlardır. Astilbe arendsii "Cattleya" Nemli ve besleyici topraklar en iyi yetiştiği topraklardır. Nisan ayında gübrelenmesi, kışın örtülü bir yerde korunması olumlu sonuçlar vermektedir, Olgunlaşmış çiçekli dallar kesilmelidir. Bitki baharda kökten ayrılarak üretilebilir. |
Merhabalar sevgili Eylems, Cumhur bey;
Çok üzüldüm ya, gece bahçeme gelmişsiniz, neden daha önce haber vermediniz, size çay kahve yapardım, çok ayıp olmuş valla. Üstelik bahçeme bir yığın Astilbe dikmişsiniz, elleriniz dert görmesin, ne iyi yapmışsınız. Seneye Martta Hocam100 bana Astilbe gönderecek, ama elinde sadece üç renk varmış, diğer renklerini bulursanız haberim olsun. Yine beklerim, bunu saymıyorum :p |
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz hafta sulamaya gittiğimde çektiğim fotoğrafları küçülttüm, buyrun sardunyalar.
Aslında geliştiler biraz ama uzaktan pek belli olmuyor. Sevgili FüsunANK, hani siz bu köşeye güller sardırmıştınızya, bir yıl sonra öyle olacak :p |
5 Eklenti(ler)
İlk fotoğraftaki beyaz gülüm de çardak, yaz boyu açıyor.
Ben hepsini de çok seviyorum ama favorim somon. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo, bu gazanyalar sana tanıdık geliyormu :dilli:
|
1 Eklenti(ler)
Rouge Cardinal, açmaya devam ediyor, bir sürü de tomurcuğu var.
|
1 Eklenti(ler)
Kiwim çiçeğini açtı, gördüğünüz üzere erkek kendileri, şimdilik üç kökten ikisinin erkek kiwi olduğunu anladım, üçüncü kiwi henüz açmadı, inşallah o yüzümü güldürür.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=40 Sayın Sinaninci, aylar önce erkek ve dişi kiwi çiçeklerinin nasıl olması gerektiğini yazmış ve fotoğraflamıştı. |
4 Eklenti(ler)
Liliumlarım açmaya hazırlanıyorlar, hazeranlar rengaren açmaya devam ediyorlar, bu sene beyaz göremedim henüz.
Biz ona peygamber çiçeği derdik, geçen sene çok güzel renkleri ile süslemişti bahçemi, bu sene dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmış olanlar sadece beyaz açıyor. Solanumum havalar ısındıkça güzelleşiyor, çiçek renklerine ve formuna bayılıyorum. |
Gözümüz gönlümüz güle, clematise doydu ama yine demeden duramayacağım. Cardinal de kardinal hani, vay vay o ne azamet:) Bu clematislerden beğenmediğimiz bir cins olacak mı acaba?
Adalet hanım kiwi çiçeği ne kadar güzelmiş. İnsan bunu meyve olmasa dahi çiçeği için bile alır. Şimdi çiçeğini gördük, sonra da meyvesine gelir sıra artık. |
Çok güzel olmuş çookk. Ellerine sağlık ablacım. Sardunyalar süper olacak. Daha tam doldurmamış sanırım saksıları. Biraz daha büyüsün de bak sen manzaraya. ;) Güller muhteşem. Ben de en çok somonu beğendim.
|
1 Eklenti(ler)
Fotoyu yanlış mı yükledin yoksa ablacım :o
Eklenti 83023 |
Haklısınız sevgili Nevsune, gönlümüz doysa da gözümüz doymaz bizim, ne güllere ne de clematislere.
Çiçek büyüklüğü gerçekten şaşırtıcı, seneye daha görkemli olmasını bekliyorum. Kiwi çiçekleri bir kaç gün kalıyor dalında, bunun dışında yaprakları çok daha hoş bence. |
Sevgili Arzu, burada görüp öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum, sizin solanum benzeri çiçeğimi çok beğendiğinizi ve tohumundan istediğinizi hatırlıyorum, yanılıyormuyum?
Üzerindeki üç dört tohumu olgunlaştıramadı bir türlü, ve de kışı çıkaramadı, demek ki, kışın içeri almak gerekiyormuş. Sardunyalarımı geliştikçe fotoğraflayacağım. |
Teşekkürler...
Füsun'cuğum, ömürsünüz valla, işte böyle olacak değilmi, tam böyle, sardunyalar biraz daha sarkacak, çardak gülüm biraz daha tırmanıp yayılacak, bu arada hüsnüyusuf her yeri kaplamış, olsun varsın ben çok seviyorum.
Ne diyeyim, çok heyecanlandım, havalar da ısındı iyice, yarın yaylaya göçsemmi artık ne yapsam? |
Çiçeğinizini kaybetmenize çok üzüldüm Adalet Hanım, çok güzeldi. Sizdeki solanumdan bende de var. Büyümesi şimdilik iyi fakat internetteki resimlerde solanumun çiçekleri daha büyüktü sanki. Benimkiler çok minik açtı.
|
Sevgili Güler, sana yetişmek imkansız, bizi öyle bir maceraya sürükledin ki, içine daldıkça daha da derinlere gitmek istiyoruz.
Güllerim fena sayılmaz, bir kaç tanesinin dışında diğerleri çok iyi cins galiba, çiçek formlarından anlıyorum bunu, bir türlü turuncu sarmaşık yetştiremedim, en iyisi hazır alıp dikmek, sarı sarmaşık gülün formu pek düzgün görünmüyor, onun yerine turuncu ve beyaz çardak mı diksem acaba, sarıyı da arka bahçeye alabilirim. Hazeran tohumlarını unutmadım, bu sene beyaz hiç açmadı nedense. |
Sevgili Arzu, biraz büyüsünler bakalım, ben solanuma ağaç formu vermek istiyorum ama nasıl yapacağımı tam olarak kestiremedim, sanırım güçlü tek bir dal bırakıp diğerlerini kesmek gerekecek, ona da kıyamıyorum şimdilik.
Nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan varmı? |
Hepsi çok güzel :)
Clematisle yanındaki mor çiçeğin (hazeran?) renk uyumu da harika :) |
Adalet Hanım, tekrar tekrar baktım güllerinize. Hepsi harika ama size katılıyorum:somon rengi olan bir başka güzel.(Hep merak ettim, avatarınızdaki güller de bahçenizden mi ?)
Benim bahçemdeki gazanialar geçen yazdan sonra Trakya soğuğuna direnmeyi başarmış. Biraz daha çoğalarak karşıladılar bizi. |
Çok teşekkürler sevgili Koyu Yeşil, hepinizin emeği var, paylaşımlarınızla(tohum çelik, fide)fikirlerinizle, yüreğinize sağlık.
Alıntı:
Avatarımdaki buket malesef benim değil, Baldur Garten isimli Alman sitesinden, sahip olmak istediğim güllerden, ilk fırsatta eflatun ve turuncu gül alacağım, bu sene geçti artık. Gazanyaları çok seviyorum, ağaç altında çok hoş bir görüntüleri var, sitede bir kaç yerde görüp ilham almıştım, fideleri sevgili Cemo göndermişti Ereğli den. |
Adalet Hanım, çok hızlı bir değişim oluyor:) Heyecanınızı paylaşıyorum ve keyifle izliyorum, kolay gelsin.
|
Sevgili Kiraz, ben hep değişimden yana oldum, tabi pozitif yönde :)
Sizin gibi ben de hep daha iyisi ve güzelini arıyorum, kaç fidanımın yerini değiştirdim, güllerimin de. İçime sininceye kadar rahat edemem, hepimize kolay gelsin. |
2 Eklenti(ler)
Bahçem tam bir curcuna olmuş, çim olmayan bahçelerin kaderi bu herhalde.
|
2 Eklenti(ler)
Güllerimin hepsi de açmış, çelikten yetiştirdiğim beyaz çardak gülümü talvara sardırmayı düşünüyorum, bu defa fotoğrafları telefonla çektiğim için çok başarılı olmadı, idare edin :p
|
2 Eklenti(ler)
Her yıl kendiliğinden bahçeme misafir olan Nigellalar(ben onlara çörekotu çiçeği diyorum)sadece mavimor rengi açmış, beyaz ve pembesi zaman içinde kayboldu.
|
Olsun Adalet hanım. Çiçekleriniz kontrolsüz büyümüş sadece. Benim bahçemi görün bir de,
iki hafta gitmesem yabani ot bürüyor. |
Canım Mormenekşe, bir gün sizin bahçeniz hepimizinkinden güzel olacak inşallah, siz gönül bahçenize bakın, bunlar gelip geçici, orada çiçekler dört mevsim curcuna yapıyor :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025