![]() |
Sevgili Adalet hanım, kışın öyle lezzetli domates nerdeeee. Benim annem de, her sene Çanakkale domatesi yapar, dondurucu için. Kışın o domatesle yapılan çorbalara doyum olur mu? Sizin de ellerinize sağlık
|
O zaman iki defa şanslıyım bu sene, Sevgili Müjgan Yılmaz bana Çanakkale domatesi tohumu göndermişti, 50 kök domates diktim, bunun 10 tanesi Pembe domates, 10 tanesi Çanakkale, 10 tanesi Erzincan, 20 side yerli yayla domatesi, Red Robinleri saymıyorum.
Bir hasat etmeye başlasam bu kadar domatesi nereye sığdıracağım bilmem, satmaya da kıyamam ki :( |
Ne güzel olur yayla domatesi. Yarı yeşilken bile tadı ve kokusu yerindedir. Namrun'da ''Paşa elması'' denilen yarı mayhoş, kütür kütür iri bir elma olurdu. Sizin orada da var mı? Ağzım sulandı resmen:)
Bu arada, kedilerden ne haber? |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Defne, yayla domatesi gerçekten güzeldir.
Paşa elmasını buralarda duymadım, belki ismi farklıdır, kediler artık uğramıyorlar, bir süredir bahçe duvarımda inşaat var, bu yüzden rahatsız oldular sanırım. Bu hafta sonu demirler takılıp inşaat bitecek, bakalım ondan sonra teşrif ederler belki. |
Kolay gelsin Adalet hanım, inşaat bahçede bile olsa büyük dert.
Paşa elması, Granny Smith elma gibi iri ve sert ama ona göre daha yayvan, basık ve mayhoş olurdu. Rengi de pembe yeşil karışık. İyi geceler:) |
Teşekkürler sevgili Bennur hanım, ustalarla uğraşmak gerçekten çok zor, o kadar rica ettim bitkilerime dikkat edin diye, hatta başlarında durmamdan rahatsız oluyorlar diye sık sık bir şeyler ikram etme bahanesi ile yanlarına gittim.
Bu gün çöpümü dökmek için konteynırın olduğu yere gittiğimde küçük bir çığlık atmışım, acem borusunu kesmiş kesmiş ben görmeyeyim diye de çöpe atmışlar. Ne diyeyim, olmuş artık, kavga etseniz bırakır giderler, iş yarım kalır, ama inanın zerrece duyarlılık yok bunlarda, bir de ben iyimserim hep güya. Böyle zamanlarda kızım bana "Depresif Pollyanna" der, ne kadar iyimser olursak olalım hepimizin bir taşma noktası var. İyi ki kolay gelsin demişsiniz, ne kadar dolmuşum :( |
Defne'ciğim, sizin tariflerinize uyan bir elma var, yakında çıkar, erkenci yani.
Ama ben mayhoş elma pek sevmiyorum, bu yüzden yılda bir defa alırım Paşa elmasından, diğer elmalar çıktığında pek yüz vermem :) Eğer aynı elmadan bahsediyorsak size göndereyim, henüz çıkmadı ama. |
Sağolun Adalet Hanım:) Ben bahçenizde var mı diye merak etmiştim, düşünmeniz yeter:) Bana o taraftan bol bol sevdiğim lezzetler geliyor. Derin dondurucumda geçen yıldan kalma taze fıstık var. Annemi tutmasam ayda bir dövme gönderecek:) Bahçeniz ve siz bana (Mersin-yayla) memleket havası yaşatıyorsunuz.
|
Sayın Tonba, kendimi yormazsam nasıl güzel bir bahçem olur?
Sonra bahçemi ziyarete hiç kimse gelmez :( diğer güzel bahçeleri gezerler, ben de hasetimden çat diye çatlarım :) Hayyam için teşekkürler. |
Ah Adalet hanimcigim ah. Bu yagmurlar biz mahvetti bu yaz degil mi? Ben de ilk defa domates ekmeye heveslendim bir sürü de fidem oldu ama o kadar yagmur var ki üstlerini örtmeme ragmen kizaramadan bozuluyo garipler. Dogaya karsi mücadele bir yere kadar oluyor. Bu arada güzel klematislerinizin hayraniyim haberiniz olsun. Umarim benimkiler de kisi cikarirlar. Sevgiyle kalin...
|
Adalet Hanım,
Korkarım ki çatlamaya az kaldı. Şu an plan yapıyorum. Başlık; Cumhur'un bahçesi ve balkonu. Hepsi bir arada. Sizler için güzel bir süpriz olacak. |
Adalet Hanım, bizleri özendirip, fellik fellik çiçek aratmanıza alışmıştık, ama sonunda Cumhur Bey'in de aklını çeldiniz ya, helal olsun size.:)
Cumhur Bey, heyecanla balkon ve bahçe sürprizinizi bekliyoruz, inşallah rüya değildir.;) |
Sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum Cumhur bey, bu hiç birimizin aklına gelmedi, sevgili Jineop'umuz bile bunu düşünemedi, ben de merak ediyorum şimdi.
Adını Cumhur Tonba'nın karma bahçe balkonu yapın, süper bir fikir, en zengin bahçe balkon sizin olacak :p |
Sevgili Çiçeksever70, benim domatesler güzel çiçeklendiler, yağmurlar bitti, fasulyeler de dökmeye başladı, salatalıklarda her gün birkaç tane topluyorum, darısı size inşallah.
Clematisler için hiç endişelenmeyin, acaip bir kök yapısı var kışa çok dayanıklı ve dinlenip dinlenip açıyorlar, benimkiler üçüncü partiyi açıyor. Üç tane çelik alabildim, yetiştirebilirsem her yıl alırım ve sizlere de yollarım, gönüller bir olsun :) |
Sevgili Ülker, akşam otururken merak ettim ve saydım, tam 40 çeşit özel bitkim var.
Her zaman her yerde bulunabilecek harcıalem şeyler değil, sanırım bir kaç yıl sonra bahçem cennet gibi olacak inşallah. Eh komşuda pişer de sizlere de düşmez mi? |
Adalet Hanım, burada dostluk o kadar güzel ki, her tohum ve çelik ayırışımızda biribirimizi düşünüyoruz.
Eminim cennet bahçeniz, gün geçtikçe rengarenk çiçekler ve sevgiyle dolacak. Bir kaç kez ben de bitkilerimi saymak istedim fakat, bir saksıyı üç bitki paylaşınca sayarken kafam karışıyor.:o |
Alıntı:
|
Günaydın,
Bu özel çeşitler toprakta mı? yoksa saksıda mı? Bir de adresinizi özelime yazsanız.:dilli::rolleyes: |
Adalet Hanımcım merhaba; hafta sonu daha rahat olur insanlar diyoruz ama görüşemedik. Mesajınızdan iyi olduğunuz bahçenizi neşelendirmekle meşgul olduğunuzu anladım:D
Sevgili Ülker ben kendi balkonumda saymaya kalkınca kırk saksı yüz on kök saymıştım. Sonra bunda bir yanlışlık var bu kadar kök ne zaman oldu deyip vazgeçmiştim saymaya:D. Şimdi Kök sayısı daha da arttı. |
Sevgili Jineop, özel ile kastedetmek istediğim şey; Kimi yurt dışında geldi bitki olarak, kimi de yine yurt dışından tohum olarak geldi, kendim yetiştirdim, bazıları da seralardan temin edildi, ama benim için hepsi de çok özel.
Bazıları, Adenium, Pulmeria, Lilium, Galla, Baston güllerim, Sardunyalarım vs. vs. saksıdalar, diğerleri de sarılıcılar daturalar, ribesler vs. topraktalar. Bu sene hepside küçük, seneye abla olacaklar :) Sevgiler. |
Sevim hanımcığım, sormayın, bahçe duvarı bitti ama ben de bittim :)
Bu gün bütün gün elektrik yoktu, yoksa arada bir kaçardım mutlaka. Akşam üzeri 20:30 gibi geldi. Ben tane olarak saymadım, mesela kök olarak saysam sadece 50 kök sardunyam vardır kesin. Ben iyice abarttım artık, bir de bunların kışı var, Mersin'e taşımam imkansız, bu kadar bitkiyi koyacak yer bile bulamam, bir çare düşüneceğiz artık. |
Duvarın bitmesine sevindim. En azından ustalarla uğraşmak gibi bir probleminiz kalmaz rahatlarsınız. Çiçeklere zarar verdiklerini okudum bir mesajınızda. Artık çiçekler de nefes alacak demektir:)
Adalet Hanımcım. Sardunyalar için üzülmeyin sardunya kışa dayanıklıdır. Ben hiç içeri almadım. Kışı da balkonda geçirdiler benim minikler. Sonra bir de sardunya delisi var karşınızda. Dört gözle sağdan soldan budamanızı bekliyor. Budamanızı yaptıktan sonra rahatlarlar yavrucaklar. Bir de gübrelersiniz kışın güçlü olsunlar diye. Yaza bir bakmışsınız bütün güzellikleriyle merhaba diyorlar yaza:) Ne dil döktüm ama değili mi:confused::p |
Sevim hanımcığım, istediğiniz sardunya olsun, ondan bol ne var :)
Sonbaharda budama yaptığımda gönderirim, yaylanın havasını pek sevdiler. Ustalar beni gerçekten çok üzdüler, çiçeklerin dışında sebzelerime de zarar verdiler, o kadar tembih etmeme rağmen yine de üzerlerine basmaktan çekinmediler :mad: |
[QUOTE=Adalet Yağcı;469247]Sevim hanımcığım, istediğiniz sardunya olsun, ondan bol ne var :)
Sonbaharda budama yaptığımda gönderirim, yaylanın havasını pek sevdiler. /QUOTE] Adalet Hanımcım teşekkürler:) Aslında kırmızı, beyaz, pembe, somon veya sakız yok Koçtaştan aldım, çiçekçiden aldım Kılıç gönderdi derken altı yedi çeşit sardunya bir o kadar da sakız sardunyam oldu. Sardunya çeliği sayfasında farklı bulduğum sardunya resimlerini eklemiştim. Sizin sardunyalarınızdan da vardı birkaç tane olursa onlardan olur Adalet Hanımcım olmazsa canınız sağolsun:). Tabi değişik çiçek tohumları isteğim baki kalmak üzere;) Usta işine hiç girmiyorum. Bizim girişe yakın beton kırılmıştı doğalgaz borusu döşenirken. Taşımız toprağımız henüz bitmedi:( |
Adalet Hn, benim domatesleri biliyorsunuz, sabırsızlıkla bekliyorum. Az önce kardeşimle konuştum, sizin domatesler nerelere gitmiş:)
Biliyorsunuz yerim yok diye sizden çok az tohum istemiştim, bunun çok azını da kardeşime vermiştim. Kardeşim, iyi toprakla balkonunda çok verimli ve hızlı bir şekilde (acemi şansı işte, her şeyi bana sordu:)) çimlendirmişti. Bir kısmını eşinin annesinin yazlığına, bir kısmını da ortağına verdi. Şimdi onlar yazlıkta, ortağı Altınoluk'ta afiyetle yiyorlar ve tohumluk ayırıyorlar, tadını ve özellikle kokusunu çok çok beğenmişler. |
Alıntı:
Sevgili Adalet Hanım, Elinize emeğinize sağlık. Gerçekten de haklısınız, çalışmak konusunda, yoksa sizin bahçeyi ziyaret etmeden gitmeyeceklerden biriyim. Hakikaten bahçe işi özenle pişirilmiş bir yemek gibi.Hem göze hem de mideye hitap eder cinsten:) |
[QUOTETabi değişik çiçek tohumları isteğim baki kalmak üzere][/QUOTE]
Hiç unuturmuyum, tohumları aldıkça biriktiriyorum :) Sevgili Kiraz, domatesimin yaygınlaşmasına çok sevindim, sabah kahvaltılarında yarı kırmızılardan tavsiye ederim, bayılacaksınız, kardeşinize, ortağına her kim yetiştiriyorsa herkese afiyet olsun. |
Sevgili Ays61, hoş geldiniz bahçeme, beğendiğinize sevindim.
Bahçemde yenilikler yaptım, bir kaç yıl içinde her şey yerine oturmuş olacak, ah bir de çim ekebilmiş olsaydım :( |
Adalet Hanım neden özellikle çim ekmek istiyorsunuz?
|
Bence çim, bir bahçeyi bahçe yapan güzelliktir, ne yazık ki, suyumuz çok kısıtlı verildiğinden küçücük bir alanda dahi ekmeye korkuyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Biraz bahçemi şenlendireyim bari dedim.
Beyaz çardak gülüm sürekli açıyor.Eklenti 95469 Pembe gülüm çok dayanıklı değil, çabuk soluyor. Eklenti 95470 Hıyarlar bu sene çok iyi, her gün topluyorum, Bionem faydalı oldu sanırım. Eklenti 95471 Patlıcanlar da ürün vermeye başladı. Eklenti 95473 Bu da en son açan liliumum, kokusunu anlatmaya gerek yok değil mi, pek çok yerde yazmıştım. Eklenti 95472 |
4 Eklenti(ler)
Bir kaç kök glayölümden bir tanesi daha açtı.
Eklenti 95480 Mor katmerli daturadan sonra bu da sarısı, tam açmış halini galeriye yüklemeyi düşünüyorum. Eklenti 95481 Kara gözlü suzan sarmaşığı ile yıldız çadırı birbirinden 40 cm. kadar uzaktalar ama onlar birbirine sarılmak istiyor(GS liler sanırım) :) Eklenti 95482 Gazanyamın üzerinde kelebek yakaladım. Eklenti 95483 |
3 Eklenti(ler)
Minelerim açmaya devam ediyor, her yeri kaplasalar ne güzel olurdu.
Eklenti 95484 Eklenti 95485 Bu çiçeğin ismini yanlış yazmışım, bilen var mı? Eklenti 95486 |
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1248868705
Sağ taraftaki pembe-mor minik çiçekli güzellik nedir? |
Hâlâ inatla açmaya devam edip tohum vermeyi reddeden asî hazeranlarım sevgili Kiraz.
|
İnanmıyorum...Bu çiçeğe isteğim daha da arttı şimdi:) Ben sadece yaz başı açar sanıyordum.
|
Sevgili Adalet,
Minelerin çok güzel açmış,bir de beyazın yanına mor ekle çok güzel oluyor. sorduğun çiçeği ben rozete benzettim,yaprağını daha iyi görsem anlardım. Pembe gazanya istemiştin sana uzun bir cevap yazdım. Tohum yerine bolca çelik göndereceğim. Bana hazeran tohumu ayırmayı unutma ne olur. Sevgilerimle.. |
O çiçeği ben phlox'a benzettim.
|
Bahçeniz çok güzel.Tabi ki herkes gibi benim de içimin gittiği çiçekleriniz var.827 numaralı mesajdaki clemetisi tohumunu nereden aldığınızı, altındaki muhteşem sakız sardunyanın orjinini sorabilir miyim?
Clematis ve selluka hep sevdiğim ama yetistiremeyeceğimi düşündüğüm sarılıcılar.Ekiminden itibaren adım adım resimlerinize baktım.Aydın ve Bodrum'da yetişir mi sizce?Yaylaya göre çok daha sıcak çünkü. Yıldız çadırım hakkında fazla sulamış olabileceğimi yazmışsınız.Tamamen haklısınız.Kuruyunca suya boğmuşum.Mesajınızı okuyunca gittim toprağa parmağımı soktum.Aydın'ın sıcağında 3 gündür sulanmamasına rağmen aşırı ıslaktı.Toprağın kurumasını hızlandırmak için saksıdan çıkardım.3-4 gün içinde akıbeti belli olur.Teşekkür ederim. Sevgiler |
Adalet Ablacigim..
minelere ne yaptin, ne serbet verdin de cosmuslar boyle. Sanki dugun dernek var aralarinda:) ellerine saglik!!! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025