![]() |
Nergisler ilkbahari müjdeliyor sevgili Kiraz. Neseli neseli siralanmislar bahceye. Biz henüz kardelen, krokus dönemindeyiz. Laleler, nergisler, sümbüller yaprak cikardi ama henüz ciceklenmesine bir iki hafta var. Neyse ki onlar bitene kadar salyangoz saldirisi baslamiyor. Havalar gec isininca salyangozlar da ancak yaz basinda ortaya cikiyorlar ama yine de yeterince bitkiye zararlari dokunuyor.
|
Nergis'lere bayıldım ....soğanlılar yoğun olduğun da daha güzel görünüyorlar .Benim nergisleri saksıya almıştım nedense açmadılar.
Pembe trompetlerin çiçeğini ben de göremedim.Beni hep şaşırtan soğanlılar dan biri de o ....bir bakıyorum son derece sağlıklı sonra ne oluyorsa birden yaprak uçları sararmaya başlıyor ...tekrar düzelip tekrar bozuluyor :))) Kendi haline bıraktım. Bahçeyi özlemişim ,daha çok fotoğraf bekliyorum :) |
Sevgili Çiçeksever70, nergisler gerçekten baharı müjdeliyor, yoksa bahçe çok renksizdi. Sizde bahar çiçekleri salyangozdan kurtuluyorlar galiba, ben geçen sene bütün bahar çiçeklerini feda etmiştim, açabilen çiçeklerin de yarısı yenmişti.
Sevgili Nurcanaybay, soğanlıların en dertsizi nergis. Yazı toprakta geçirebiliyor, çiçekleri uzun süreaçıyor, vazoya koyabiliyorsunuz ve çoğalıyor. Annem, üzerine kar yağarsa daha güzel açar derdi, belki soğuk istiyordur. Burada güzel bilgiler var. Bu arada nergislere dikeli beri hiç gübre vermedim. Soğanlılarda ben sararma ile pek karşılaşmadım ama kabuklu, kabuksuz salyangozlar toprağın üzerine çıkan her parçasını, özellikle çiçek tomucuğunu çok seviyorlar. Şimdilik başka fotoğraf pek yok, bahçede de renk yok ama bir kaç haftaya kadar tomurcuklar patlar. Seneye ocak-şubat-martta renk katacak bitkileri,şimdiden araştırmak lazım :) |
Sayın Kiraz nergisler çok güzel açmışlar.Amaryllis Belladonna yı bende sera da sakladım.Benimkide açmadı.sabırsızlıkla açmasını bekliyorum.
|
Sevgili Kiraz Mart ayının renkleri ve güzel Nergisler çok dinlendirici gözüküyorlar. Ne güzel baharı müjdeliyorlar. Ellerinize sağlık.
|
günaydınlar,
Behçenizi ilk defa gezdim, Çok güzel elinize emeğinize sağlık. Çok itinayla çalıştığınız belli. Çeşitlerde özellikle ortancalara bayılıdım, birde yasemine. Sardunya çeşitleri topluyorum. Küpe çiçeği kolleksiyonum olsun istiyorum. 4 adet gülüm var. Selluka yetiştimeye çalışıyorum. Ev kendi evim değil. Ve dikmek istediğim çiçekli ağaçlarımı erteliyorum. Erguvan kendi bahçemde muhakkak olacak. Yasemini sizce saksıda budayarak yetiştirebilirmiyim.Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Sn Fikreteren bu sene nergisler en coşkulu senesinde ve çok uzun zamandır çiçekteler. Az önce sizin bahçedeydim, ne güzel bahar gelmiş bahçenize.
Eklenti 198921 Sevgili Selenn teşekkür ederim. Sevgili Zsakear, hoş geldiniz bahçeme. Çeşitlerini arttırmanızı dilerim, sardunyalarımı geçen seneki kış oldürmeseydi çelik gönderirdim. Küpemin de dalından bir kaç çelik aldım, ana gövde kurudu, çoğaltabilirsem gönderirim. Bulunduğunuz yer çeşit için çok uygun ama ortanca ve küpe, belki orada mutsuz olabilir. Gönlünüze göre bir bahçeye kavuşmanızı dilerim. |
Teşekkür ederim sayın Kiraz.Çok naziksiniz..
|
1 Eklenti(ler)
Tarçın, talan etmeye devam ediyor, hele plastik saksı bulursa anında içini boşaltıp, kökleri parçalıyor. Bu sabah pencere önünde metal saksılığın içinden birini hemen halletti.
Tarçın'ı bahçede yatarken hiç göremiyoruz, sürekli bir yeri karıştırıyor, koşuyor, oynuyor ama kardeşiyle güreş sonunda beş dakika olsun dinleniyor. Eklenti 198933 |
Negizler harika tarçın biraz yaramaz görünüyor:)
|
Alıntı:
|
Kiraz'cğığm, nergislerin harika açmışlar, bendekiler çok yavrulamıştı, iki senedir pek keyifsiz açıyorlar, demek ki sık dikimi sevmiyorlar.
Aman sellukaya iyi bakın, geçen seneki görüntüsü muhteşemdi. |
Adalet Hanım, aslında benimkiler de bu sene oldukça sıklaşmışlar, bakalım seneye ne yapacaklar.
Sellukam şimdilik hareketsiz. Toprak üzerinde budamadan sonra 1 m kalan kalın dalda hareket yok, soğuklardan etkilenmiş gibi, çatal yeri çürümüş. Her şeye rağmen kökünden ümitliyim. |
Sevgili kiraz bahçeni zevkle gezdim nergisler harika görünüyor ellerine saglık
|
Senin maviş çiçegi ne durumda çok tatlı görüntüsü bayıldım...
|
Tarçının şımarıklığı gözlerinden belli. "Eee sırada ne var?" diyor sanki. :)
|
Sevgili Burak Alkan, teşekkür ederim. Mavişim kışı dışarıda geçirdi, şu an yaprakları çok az, bakalım baharda ne yapacak.
Sevgili Limon, sıradaki "kasımpatı saksısı" idi. Saksıyı aldı, benden kaçırıp yere döktü, inadıma içindeki kökleri parçaladı. |
2 Eklenti(ler)
Tarçın yatmıyor ama, bizim mevsimlik itoşlar geçicide olsa sığınacak bir yuva bulmanın tadını çıkarıyorlar. Birisi ile aralık ayında tam döneceğimiz günlerde tanışmıştık. Komşum onu aç bırakmamış. Bir hafta önce bir başka yavruyu bahçeme bırakmışlar. Yaza kadar komşum idare eder sanırım. Yazında biz büyütürüz. N'apalım? Biz atamıyoruz.
Tarçın onları kıskansında yatsın diye bahçenize getirdim.:D Eklenti 199239 Eklenti 199240 |
Alıntı:
|
Baharın başka renkleri
5 Eklenti(ler)
Hayırdır Sevgili Suna, eminim ki yeşerecek :)
Bahar gelip de her şey hızla değişirken, güneş tatlı tatlı ısıtırken kapalı yerlerde duramıyorum. Yoğun bir temponun ardından bugün evdeyim ve tembellikle beraber bahçeyi gözleyerek dinleniyorum. Baharda ağaçlara su yürür derler ya, işte ben de baharda öyle oluyorum, dağları yerinden değiştirmek istiyorum ama halsiz dönemimdeyim, bugün yapılacakları hayal etmekle yetineceğim, yine de baharın heyecanı yeter :) İlk nergisler, sarı renklerle bahçeyi uyandırmaya başlamıştı ama bir kaç günde o kadar çok uyanan olmuş ki; üstelik bütün kışı kendi kendilerine geçirdiler, gözucuyla bile bakmaya fırsat bulamamıştım. Önce sarılar: Geçen sene, sert kıştan talan olan, salyangozdan göz açamayan bahçe baharda pek renksizdi. Aynı baharı yaşamamak için, Mutlu Bey'den lale soğanlarından: Eklenti 199467 Bu nergis yeni açtı, cinsini bilmiyorum, alakasız bir yerede geçen sene yapraklarını görmüştüm, bu sene coşmuşlar, üstelik Tarçın'ın her fırsatta soğanları sökme eğiliminde olmasına rağmen. Eklenti 199468 Kendi gelen güzellerden,ranunculus ficaria (basurotu) çiçek açtı. Eklenti 199469 Mutlu Bey'den aldığım yeni bir nergis türü Rip Van Winkle Eklenti 199470 İlk açıp ilk solan çiğdemler. Çimin olduğu bahçeye de çiğdem dikmiştim ama çiğdem güneş seviyor, benim bahçe de yazın güneş alıyor. Güneşli yere koyduğum saksıdakiler çok daha güzel oldu. Eklenti 199471 |
5 Eklenti(ler)
Önceki sene sardunyalarım donunca boş saksılarım çoğaldı. Bu kışa girerken soğanlı bitkileri dikip bırakmıştım, güneş alan merdivenleri sevdiler. Koyu renk açacakların yanına açık renk hercai menekşe, açık renk açacakların yanına da koyu renk hercai menekşe diktim. menekşeler henüz saksıyı doldurmuyor ama soğanlı bitkilerin çiçekleri geçince meydan onlara kalacak.
Eklenti 199478 Sarılardan sonra pembeler de geldi bahçeye Eklenti 199476 Eklenti 199473 Güneşi görüp iki günde coşan menekşeler Eklenti 199479 Minik kırmızı laleler Eklenti 199480 |
5 Eklenti(ler)
Az güneşle geciken bahar dalı
Eklenti 199481 Kendi gelen güzeller Eklenti 199482 Eklenti 199483 Sonbahardan beri üzeri çiçek dolu mayer limon Eklenti 199484 Çime ve kenarına geçen sene dökülen çörekotu tohumları sonbaharda çimlendi, kıştan hiç etkilenmedi Eklenti 199485 |
Alıntı:
Yazdıklarınızı okuyunca demekki benim gibi düşüncelere dalanlar da varmış diye gülümsedim içimden:)Bahar gelince ben de heyecanlanıp tüm bahçeyi değiştirip yeni çiçekler dikmek istiyorum.Hatta o kadar abartıyorum ki çevrede gördüğüm yeşil alanlara şunu diksem şöyle olurdu böyle olurdu diye kendi kendime mırıldanıyorum:)Eşim bazen bana kızıyor fazla kaptırmışsın diye:)Ben de onun gönlünü alıyorum güzel kokardı çevre diye:)Umarım sellukanız sürgün verir ve hepimize bahçeye dikme cesareti aşılar. |
Sayın Kiraz emeklerinize ellerinize sağlık adeta renk cümbüşü çok teşekkürler renkli dünyanız her daim renkler le dolsun:)
|
Alıntı:
Sevgili Yılmaz, ben bu heyecandan çok memnunum, eminim siz de memnunsunuz. Bugün baharı bol bol kokladım, hafta sonuna kadar gün yüzü görmesem de bununla avunacağım. Sn. Yücel Canpolat, teşekkür ederim. Sizin ve diğer üyelerin bahçelerinden öğreneceğim çok şey var, şimdilik izliyorum, umarım bir gün sizin bahçenizi de ziyaret ederim. |
Kiraz hanım ortalık canlanmış.Işıl Işıl olmuş her yer.
|
Sevgili kiraz bahçen cıvıl cıvıl olmuş ellerine saglık
|
Bahar renkleri bambaşka. Bahçelerde şenlikde başladı tabii. Sarı renkli tüm fotolara bayıldım. Mini lalelerinize de. Emeklerinize gölge düşürmeye çalışan Tarçın' a da. ;)
Bu vesile ile size mutlu, sıhhatli ve bol çiçekli bir yaz sezonu diliyorum. Sevgiler. |
Sevgili Kiraz çok güzeller. Sümüklü böcek ve salyangozlardan kurtuldun değil mi?
|
Sevgili Zenfree onlarla savaşa henüz başlayacağım. Soğuklardan kaçtıkları için şimdilik erken çıkan çiçekler kendilerini kurtardı. Sığındıkları bir yer buldum, ilk fırsatta salyangoz başlığında fotoğraflayacağım.
Sevgili Füsunank, Burak alkan, Fikreteren teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025