![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Güller
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Güler Hanımcığım, bahçedeki herşey gerçekten el emeği göz nuru. Birde iklim ve toprak verimi de buna eşlik edince bizde böyle kedinin ciğere baktığı gibi bakıp bu bölümün kaldırılmasına kadar işi götürüyoruz. Hani arkadaşlar haksızda değiller... Hemen üstteki vazodaki çiçekleri ben kurban bayramında bayram tebriği olarak kullanacağım bilginiz olsun..1323. no lu mesajdaki güllerden çelik yollamanız mümkün mü acaba geçen senekilerden hayır yok.( belki de çelik tutturmayı ben beceremedim)Teşekkürler..
|
Sevgili şükran ünal, teşekkür ederim.
Geçen sene bende kalan gül çeliklerinden bir tanesini Safranbolu toplantısına götürmek istedim. Saksısı bayağı büyük olduğu için fidanı daha küçük bir saksıya toprağı ile beraber geçirdim ve İstanbul'a getirdim. İstanbul'da kapalı balkonda 5 gün kadar ya kaldı ya kalmadı. Safranbolu'ya gideceğimizde baktım ki gülde bozulma başlamış ve götürmeye değmeyecek. Anladım ki çelikleri en az bir iki sene mutlaka yerinde bırakmalıyız ve oynatmamalıyız. Saksısında iyice dallanıp, köklensinler sonra yerlerine ekmek lâzım. Şu an saksısında bekleyen 5-6 tane gül çeliklerim var ve o kadar güzel goncaları var ki bayılırsınız. Ama ellemeye hiç niyetim yok, öylece muhafaza etmeliyiz. Veya o saksı içinde vermeliyim. |
Bu ne güzel bir vazo öyle güzeller ki içim açıldı valla Güler abla.
|
Sevgili Güler Hanım.
Güller de harika, yorumlarda. Nazar boncuğuda çok güzel. |
Aman Güler hanım; şimdi çok korktum. Ben geçen yıl komşumdan aldığım kırmızı ( hani galeriye fotoğrafını eklemiştim, kadife gibi) gül çeliğini tutturdum 3-4 kez de çiçek açtı ve ben pazar gün saksısından alarak dikmeyi düşündüğüm yere geçirdim. Çok da zor oldu, saksısından çıkarmak için epeyi uğraştık. Ya ölürse!!!!
|
Sevgili Buket, inşallah birşey olmaz.
Benim saksı değişimim pek iyi olmadı, gül bayağı hırpalandı. Saksı aktarımım toprağı ile beraber olduğu halde 4-5 gün sonra yaprakları bozulmaya başladı. Şu an tam ölmüş değil ama yaşasam mı yoksa gitsem mi diye düşünüyor. Dayansın diye uğraşıyor, vitamin de veriyorum ama ne olacak bir fikrim yok. Ama diğer çelikleri daha bir sene oynatmama kararı aldım. |
Ben de başarıp tutturduğum için çok sevinmiştim. Öyle de güzel ki! İnşallah bir şey olmaz. Sizinkide inşallah kalmaya karar verir.
|
Sn.Guler güllere hayran kaldım ama fejioa lar daha çok dikkatimi çekti maşallah çok güzel olmuşlar.Acaba kaç yılda bu kadar meyve verecek hale geldiler.
|
Feijoa'yı bir serada çiçekliyken gördüm ve çok hoşuma gitti. Satıcı bu çiçeklerin kivi gibi meyve vereceklerini söyleyince bir yaşında olanlardan iki adet aldık, ve bahçenin değişik yerlerine diktik. Biri tutmazsa diğeri tutsun hesabiyle.
Şimdi her ikisi de gelişti, ama birinin meyvesi nedense daha çok. Sanıyorum üç dört sene sonra çiçek açıyor ve meyve vermeye başlıyor. Bizim bahçedekiler 8-10 senelik olmuşlardır. Görünümleri çalı şeklinde, ama belki birini temizler ağaç görünümü verebilirim. |
Güler hanım, bende zaten her ihtimale karşı Ankara topl. da getirdiğiniz çelikleri ektiğimiz büyük saksıdan çıkartmadım . dediğiniz gibi beklemedeyiz.Bahara doğru bunu anlarız. (Kışında korumaya alacağım ) teşekkürler.
|
Güler hanım size birşey sormak istiyorum belki de önceki sayfalarda bu konu geçmiştir, baktım ama göremedim, en çok kokan gül cinsi hangisidir ben yetiştirmek isterim kokan güllerden
|
Benim bahçemdekilerden soruyorsanız eğer, kameriyeye sardırdığım, koyu kırmızı kadife gül
çok güzel kokuyor, hem de yoğun bir kokusu var. Adının Monte Carlo olduğunu sanıyorum. İtalya'dan getirttiğim güllerin içinde de sıklamen renkli iri çiçekli bir gül var o da çok güzel kokulu (adını bilmiyorum) Başka da ismini tam bilemediğim ama çok güzel kokulu bir iki çeşit gül daha var. Ama size yardımcı olmak isterim. En kısa zamanda size kokulu güller hakkında bilgi verebileceğimi sanıyorum |
Güller
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Havalar o kadar güzel gidiyor ki bahar dalları bile açmaya başladı.
Eklenti 52982 |
1 Eklenti(ler)
Trabzon hurmaları oldular, hergün 3-4 tane daha ağacının altında tüketiyorum.
Eklenti 52983 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sakız sardunyaları şimdilerde çok güzeller, sağlıklılar.
Saksıları o kadar yoğun ki, nasıl temizleyeceğimi düşünmeye başladım. Eklenti 52986 |
Sevgili Güler abla,
Hediye ettiğiniz Antoryum'a birşeyler olmaya başladı. Kırmızı çiçeklerin biri önce sarardı, sonra da kuruyup koptu. Bakımı için yarı gölge bir yer seçmiştim. Haftada bir suluyorum. Yeni bir yeşil yapraklılar için bitki vitamini (çiçek coşturan) spreyi de aldım. Ne dersiniz, nerede hata yapıyorum acaba? Yardımınız için teşekkürler. |
Sevgili ormanX, yer değişiminden dolayı strese girmiş olabilir.
Siz du dolu bir kova işine bütün saksıyı daldırın, toprağı iyice kovanın içine girsin ama yapraklarına gelmesin. Biraz su içinde tutup, çıkartın, sonra yine daldırın. Toprak baloncuklar çıkartana kadar iyice suya doysun. Sonra süzüldükten sonra yerine alın. Yapraklarına su püskürtmeyin, ıslak bezle silin. Gübresini su ile toprağına verin. Çiçeklerinin kırmışılaşması için güneş alsın, bu mevsimde yakıcı güneş zaten yok. Çok da sıcak yerde bulundurmayın. Benim antoryumumum, kapalı balkonda çok da iştahlı |
1 Eklenti(ler)
|
Güler hanım,
Reçeteyi hemen bu akşam uyguluyorum. Yardımınız için çok teşekkürler. Size iyi yolculuklar. |
Bahçemde yavaş yavaş kış hazırlıkları başladı. Çiçekler limonluktaki yerlerini alıyor, saksıları yıkanıp temizlenip, yerlerine kaldırılıyor.
|
Sardunyalar
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Nandina domestica
1 Eklenti(ler)
|
Günaydın, hakikaten çalışmalarınız yoğun. Bahçe de güzelmiş.
|
Dün bahçeyi dolaşırken güllerimi seyrettim durdum. Havalar böyle devam ederse bunları nasıl budayabileceğimi düşünüyorum. Zavallıların yaprakları iyice azaldı ama üzerlerinde yığınla tomurcukları var.
Birkaç tanesini sizler için fotoğrafladım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025