agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Güler 12-08-2008 02:01

1 Eklenti(ler)
Eklenti 44915

Güler 25-08-2008 16:42

Bahçemden resimler

1 Eklenti(ler)
Bahçemden resimler.

Eklenti 45751

Güler 25-08-2008 16:43

1 Eklenti(ler)
Eklenti 45752

Güler 25-08-2008 16:44

Mavi yaseminler

1 Eklenti(ler)
Eklenti 45753

Güler 25-08-2008 16:46

1 Eklenti(ler)
Eşimin yetiştirdiği üzümler.
Eklenti 45754

Güler 25-08-2008 16:50

1 Eklenti(ler)
Eklenti 45757

Güler 25-08-2008 16:50

1 Eklenti(ler)
Eklenti 45758

Güler 25-08-2008 16:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 45759

sakagun 25-08-2008 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 267589)
Nigella. Bir arkadaşımız resmini görmek istemiş. İki rengi var mavi ve beyaz.

Güler Hanım, bu Nigella çörekotu çiçeği olmalı. Ben de bir ara yetiştirdim. Tohumlarını çörek otu olarak yiyebilirsiniz.

Güler 25-08-2008 17:09

Nigelya, mesaj 1059 daki resim.
Bu resimler çok yıllık bir bitki. Beş altı rengi var, şuan ismi aklıma gelmiyor.

Güler 25-08-2008 17:10

1 Eklenti(ler)
Eklenti 45761

Mehmet Can 25-08-2008 17:32

güler hanım üzümleriniz çok iyi durumda.size tavsiyem birdahaki yıl asmalarınıza asla su vermeyin

Güler 25-08-2008 18:04

Önce bir neden diye sorayım? Sonra ilave edeyim ki, bizim asmalarımız dağ eteğindeki yamaçtadır. Önceleri hiç sulamadık, Temmuz ayında bir defa bol su verdik.
Alâkanıza teşekkür ederim, hiç mi vermemem gerekir?

Mehmet Can 25-08-2008 20:58

o üzümleri gereğinden fazla sulasaydınız şimdi fotoğraflarını çekip sergileyecek kadar güzel olmazlardı zaten.birde size bişey soracağım resimde görünen üzümler kozak üzümü diye bilinir ve bergama kozak yaylasında yetiştirilir daha önce başka yerde raslamamıştım.siz nerede yetiştiriyorsunuz

Mehmet Can 25-08-2008 21:08

1 Eklenti(ler)
işte bu bağda benim bağım

aliş 26-08-2008 06:10

Güler hanım beni imrendiriyorsunuz. Bu çiçeklerin hepsi birbirinden güzel sebze ve meyvelerin tadına doyum olmadığına eminim bahçe çiçekleri daha çok ben evin içinde çiçek açan bitkiler pek yetiştiremiyorum bu yüzden sizlerin bahçesindeki güzellikler içimi açıyor.

cemal.S 26-08-2008 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 271403)

Bu sepet bizim Cumalıkızıka kadar yürüyerek gelen sepet değilmi yahu. Vay vay vay ! Hani şu kimsenin başından ayrılamadığı. Bu ne güzellik tanrım. Tadıda varya bir harikaydı. Bizim evde hala konuşuluyor üzümleriniz.

Tekrar teşekkürler. Cennetinizi şöyle bir BEDAVA dolaştım. Ne kadar güzeller. Her şey yerli yerinde. Es kaza dolaşmak ücrete tabi olursa ben ne yaparım. Maaşı oraya yatırsam yetmez yahu. Anlayan anladı.

Maç bir bir sonuçlandı sonuçlanmasınada bizim balıklar boğazda denizde hala yüzüyorlar Oğuz bey. Sizi sağlıklı görmek bizleri çok mutlu etti haberiniz ola. Hep öyle genç ve fidan gibi ayakta dimdik kalın emi.

Sevgiyle.

Kiraz 26-08-2008 07:46

Güler Hanım, yine bize Aah! dedirttiniz. Böyle güzel fotoğraflar konmaz ki...
Üzümlerinize bayıldım, senelerce dalından koparıp yemiştim, şimdi buzdolabından alıp yiyemiyorum :(

bitkiseli 26-08-2008 09:01

Forumda hemen hemen her başlıkta "Güler in bahçesi" sözü var, hep merak etmişimdir bahçenizi, engüzel balkon yarışması köşesinde bahçeniz okadar metedilmişki 'bi bakalım şu Güler in bahçesine' dedim ve mest oldum 37 sayfayı sıkılmadan okudum çocuklarınız,torunlarınız ve hatta bahçenizdeki sincaplarınız çok şanslı.

Eşimin ve benim hayalimizde küçük bahçeli bir ev var,buradaki birçok arkadaş gibi bana da ilham verdiniz,hayellerimi genişlettiniz,çok büyük emekler vermişsiniz,zahmetler çekmişsiniz,sizden öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum,yaşınızı bilmiyorum ama emektar ellerinizden öpüyorum,eşinize de geçmiş olsun bu başlıkta hep güzel haberlerinizi ve resimlerinizi görelim.

habibe 26-08-2008 10:36

Bu üzümleri bana da tatmak nasip oldu.. Tek kelime ile harikaydı. Elleriniz dert görmesin.

Güler 26-08-2008 23:25

Sevgili dostlar, teşekkür ederim. Sitemizdeki ismi hernekadar Güler'in bahçesi idiyse de sık sık tekrarladığım gibi burası siz agaclar.net üyelerinin. Canınız ne zaman isterse, buyrun gelin. Meyveleri ağaçlarından kendi ellerinizle koparın, üzümleri kendiniz toplayın. Bu güzellikleri sizlerle paylaşabilmek bizlere haz veriyor. Hele hele işerin en yoğun olduğu zamanda 20-25 Mart'tan sonra gelirseniz bir kat daha fazla mutlu olurum.

Güler 26-08-2008 23:35

Sevgili enigma 6643, bağınız tam keyif yapılacak şekilde, hani derler ya gel keyfim gel.
Bizim bağ, yamaçta. 77 kök üzümümüz var, hepsi de aşılı. Bunları Tekirdağ bağcılık enst.aldık. Alfons, Cardinal, çavuş üzümü, kınalı yapıncak, misket vs. gibi çeşitler var. Bağ kısmına genelde eşim bakıyor, ilaçlama işi bana ait ama dal kırma ve askıya alma işini o yapıyor, tabii bir de toplama (bu ona son derece keyif veriyor, bazen onu inceliyorum, salkımları eline alırken sanki okşuyor).

Mehmet Can 27-08-2008 00:01

GÜLER hanım bayan eli değmeden olmaz benimde annem yapar.budama işinide babam çünkü hala daha bana güvenemez babam.

Güler 27-08-2008 00:12

Anneler, babalar çocuklarının büyüdüklerini görseler bile onları halâ çocuk sayarlar. Ama siz bir iki deneme ile göstermelisiniz değil mi?
Bir de kusura bakmazsanız benim sizden bir ricam olacak; sitemizin menfaatı için biz yazışmalarımızda Türkçe imlâ kurallarına çok dikkat ediyoruz, siz de bunu yapabilir misiniz?

Güler 27-08-2008 21:56

Aletlerimi koyduğum depoyu iyice bir düzeltmem gerekiyor. O kadar çok malzemem var ki. Bir an neler kullandığımı resimleyerek anlatmam gerektiğini düşündüm. En kısa zamanda bunu gerçekleştireceğim. Emin olun ki buradaki aletlerin hemen hemen hepsini ben aldım. Çim makinasından, kaynak makinasına, taş kesme makinasından matkabına, tornavidalarından tutun da aklınıza ne geliyorsa. Oğuz, bir tane çivi bile almamıştır. Sadece, elektrikli şarjlı tornavidayı oğlum ve gelinim aldı. Onun da hoş bir hikâyesi var, anlatmak istedim.
Çocuklar bana anneler günü hediyesi için şarjı tornavida almışlar. Şirketlerinde bekliyor. Hafta sonu buraya Manyas'a gelecekler ve hediyemi getirecekler. Oğlum iş icabı dışarı çıkmış ve gelinimi telefonla arayarak '' ben şirkete dönmeyeceğim, sen gelirken annemin hediyesini unutma akşama yola çıkacağız'' demiş. O sırada gelinimin yanında mal siparişi vermeye gelmiş bulunan bir müşterisi bulunuyormuş. Hımm, anneler günü doğru ya demiş, sormuş ''annenize ne aldınız?'' Esra da ''Şarjlı tornavida'' demiş. Adamcağız gözlerini açarak'' Şarjlı tornavida mı? Enteresan bir anneniz var galiba'' demiş. Esra katıla katıla gülerek anlattı.

Güler 27-08-2008 22:15

Bir hikâyem daha var onu da anlatmak istiyorum.
Bahçede işlerin çok yoğun olduğu bir gün. Zar zor bir yardımcı buldum. Genç bir kadın, adı Sümbül.

Sabah altıda iş başı yaptık, hava sıcak diye altıda geliyor, saat dörtbuçuk-beşe doğru da iş bırakıyor.

Öğle üzeri, güneş tepemizde, ''Sümbül gel, birer dondurma yiyelim biraz dinleniriz'' dedim. Dondurmalarımızı aldık, güllü kameriyeye oturduk. Hem dondurmalarımızı yiyor, hem de sohbet ediyoruz.
Bu sıcakta çalışmak çok zor dedim. Amannn abla bu da iş mi dedi. Allah ırazı olsun, sen yine öğle yemeği veriyon, akşam çayı veriyon. Biz tarlada çok daha fazla yoruluyoruz, yevmiyeli işi zor, bütün gün güneş altında çalış aldığın 18 ytl yevmiye, yemeği de kendimiz götürüyoruz dedi. Devam etti; bazen o kadar çok yoruluyorum ki eve geldiğimde ekmek yoğuracak fırına atacak halim kalmıyor-biz öyle çarşıdan ekmek alamayız, onunla doymayız ki- biraz dinleneyim diye divana kıvrılıp yatıyorum.

O zaman aklıma sen geliyorsun. Kendi kendime diyorum ki ''Karı İstanbullu, hemi de paşa torunu, bi de ihtiyar, o o kadar çalışıyor da sen yatıyor musun Sümbül, kalk ekmeğini yoğur''

Birden anlayamadım ne, ne diyorsun dedim. O tekrarlayınca, Oğuz kahkahayı bastı '' valla Sümbül, bu kavgada bile söylenmez'' dedi.
Gördünüz mü ne diyerek kendini gaza getiriyormuş?

bitkiseli 27-08-2008 22:33

Gece gece güldürdünüz çok yaşayın emi, Sümbül hanımın sizdeki son işi miydi peki?

Güler 27-08-2008 22:39

Yoo, o kadar saf ve tatlı bir kadın ki. Tarla işlerinden vakit bulursa bana gelmeye can atıyor. Ben de onu seviyorum.

kazim polat 27-08-2008 23:54

İlahi Güler hanım, isminizin hakkını verip siz hep gülün emi!

ide 28-08-2008 03:04

Sümbül hanım belli ki çok şirin birisi ama benim hayranlığım sizin içinizde barındırdığınız hoşgörünüzde sevgili Güler;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025