agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

münevver48 23-07-2014 12:57

sevgili güler ablacım, maşallah sebzeler meyveler,birisi bitmeden bir diğeri yetişiyor.nasıl bir erikmiş öyle ağzımızın suları aktı:p birde ağacının fotoğrafını görebilseydim.ne güzeldir dallarında erikler.yemesinden çok seyretmesini seviyorum.meyve ağaçlarının birde çiçeklendiği zamanı. kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum:)

Lilium 23-07-2014 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1308417)
malina'dan zılgıt yediğim gibi, samimi samimi yazdığım için de malum odaya çağrılmıştım)

Oh ohh yaşa be malina, Şu kırbacın tadına da baktırsaydın :D

Güler 24-07-2014 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1308495)
Oh ohh yaşa be malina, Şu kırbacın tadına da baktırsaydın :D

Haaa haaa, işte burada çok yanılıyorsun. :D

Hani şu çoğunuzun hücre tabir ettiğiniz, sorgu odası dediğiniz yer var ya, aslında o bölüm, insanın kendisini rahatça savunması-anlatabilmesi için verilen bir şans yeridir.
Yanlış anlamalar, yanlış anlatımlar yüzünden oraya davet edilirsiniz. Yönetimden biri size muhatap olur, yazılan mesajın içeriği ve nedeni sorulur. Siz de anlatırsınız, eğer anlatımınız kabul görülürse tekrar Foruma döner yazmaya devam edersiniz, veya yanlış yaptığınızı kabul eder, tekerrür etmeyeceğini yazar yine Foruma dönersiniz.

Oysa benim odaya çağrılış sebebim daha başkaydı, beni koruma amaçlıydı.
Dedim ya, bilgisayarla ilk tanışmamdı diye, sanal alemi de hiç mi hiç bilmediğimden samimi samimi yazmamdan dolayı başıma gelebilecek olumsuzluklardan beni koruma amaçlıydı.

Söylediklerinde-uyarmalarında da çok haklıydılar, kendilerine teşekkür ederek odadan ayrıldım ve agaclar.net Forumuna olan düşkünlüğüm daha da arttı. ;)

Güler 24-07-2014 12:08

5 Eklenti(ler)
Oğuz'un işi vardı erkenden indi Manyas'a, çim makinesi arıza yapınca baktırmaya götürdü yani bahçe hasadını yapamadı bugün. Yarına kabakları kocaman olmuş olur, komşuların hayvanları bayram ederler. Ama onlar da nasiplensin değil mi?

Sabah balkondaki lisilerim iyice coşmuşlar, ne de çabuk su istiyorlar....

Güler 24-07-2014 12:10

4 Eklenti(ler)
Gaura çalılarını iyice budamıştım ama yine yayıldılar....

Güler 24-07-2014 12:13

3 Eklenti(ler)
Zaman Crinum'ların..... kimi açtı mis kokular saçıyor, kimi açmaya yüz tuttu.

(bahçesi olan arkadaşlara tavsiye edilir, bakımı çok mu çok kolay....yani hiç birşey yapmıyorsunuz.)

güreri 24-07-2014 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1308718)
Zaman Crinum'ların..... kimi açtı mis kokular saçıyor, kimi açmaya yüz tuttu.

(bahçesi olan arkadaşlara tavsiye edilir, bakımı çok mu çok kolay....yani hiç birşey yapmıyorsunuz.)

sn güler, tüm üyeleri ve sizi büyük bir zevkle takip ediyorum. elimden geldiğince de katılım sağlamaya çalışıyorum.

Zaman Crinum, şövalye yıldızı ile aynı bitki mi? merak ettim.

h_dogan 24-07-2014 13:36

Senin beynini yıkamışlar Güler Abla. :D :D :D :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1308686)
Haaa haaa, işte burada çok yanılıyorsun. :D

Oysa benim odaya çağrılış sebebim daha başkaydı, beni koruma amaçlıydı.
Dedim ya, bilgisayarla ilk tanışmamdı diye, sanal alemi de hiç mi hiç bilmediğimden samimi samimi yazmamdan dolayı başıma gelebilecek olumsuzluklardan beni koruma amaçlıydı.

Söylediklerinde-uyarmalarında da çok haklıydılar, kendilerine teşekkür ederek odadan ayrıldım ve agaclar.net Forumuna olan düşkünlüğüm daha da arttı. ;)

Güler 25-07-2014 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güreri (Mesaj 1308742)

Zaman Crinum, şövalye yıldızı ile aynı bitki mi? merak ettim.

Sayın güreri, teşekkür ederim.

Zaman Crinum'ların demekle yani şimdi (bu mevsimde-bu ayda) Crinum'lar açıyor, onların açma zamanı demek istemiştim.
Bitkinin adı Crinum, şövalya yıldızı denildiğini hiç duymadım ama siz öyle yazınca Google'dan araştırdım, Şövalye Yıldızı diye Hippeastrum'ları gösteriyor. ;)

Güler 25-07-2014 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1308748)
Senin beynini yıkamışlar Güler Abla. :D :D :D :D

Hiç sanmıyorum sevgili h_dogan ama istiyorsan denemesi bedava... seni de davet edelim odaya.;)

h_dogan 25-07-2014 10:31

Geçenlerde Sn. malina çağırmıştı beni bir uyarı için, emredersiniz komutanım deyip kaçtım hemen. :D

Şaka bir yana ilk defa bu ay çağırdı beni. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1308953)
Hiç sanmıyorum sevgili h_dogan ama istiyorsan denemesi bedava... seni de davet edelim odaya.;)

Güler 14-08-2014 20:03

1 Eklenti(ler)
Bu sabah bir sürprizle karşılaştım; bir gecelik gelin önce bir tane çiçek açmıştı, şimdi de iki tane daha yolda. ;)

Güler 14-08-2014 20:08

5 Eklenti(ler)
Bahçenin bu sene pek keyfi yok, bunlar da olmasa hiç çekilmeyecek yani.

serkan_istanbul 15-08-2014 14:17

Maşallah ablacım hepsi çok güzeller ellerinize sağlık. Sevgilerimle.

alcen 15-08-2014 17:18

Vallahi bu bahçeyi çok özlemişim, ellerine kollarına sağlık Güler ablacım içim açıldı kırkbirkere maşşallah ......:)

Güler 15-08-2014 17:57

Sevgili alcen, seni yeniden aramızda görmek de beni çok mutlu etti.

intibah 17-08-2014 04:02

Eklenti 513388

Güler hanım bu çiçeğin adı nedir merak ettim.

Güler 18-08-2014 02:36

Sayın intibah, yanlış hatırlamıyorsam adı Alstroemeria, Peru zambağı olarak da biliniyor.

sezer250 18-08-2014 17:18

Güler hanım tek kelime ile şahane işler çıkarmışsınız, siz ve eşiniz.
244 sayfa nasıl okundu bilmiyorum. Sanki içimden bir ses bu konuyu okumayı bırakma diyordu. Ispartalı olmama rağmen bu kadar güzel güller görmedim. Fotoğraftan böyle görünüyorsa gerçekte nasıldır kim bilir. İçime bir heyecan attınız. git yakın yerlerden 4-5 dekar tarla al orada yapmak istediğini yap diyor. Size ve eşinize de elimden gelse satılık dediğiniz 3 dekar yeri aldırmak için elimden geleni yapardım.

Güler 19-08-2014 11:26

Teşekkür ederim.

Eğer böyle bir imkânınız varsa hiç durmayın, gönlünüz nereyi çekiyorsa orada ufak da olsa bir arazi alın ve derhal ufacık bir ev kondurup bahçe tanzimine başlayın derim.
Zaman o kadar hızla akıp gidiyor ki şaşarsınız.

Biz arazimizi çok seneler önce almıştık uzunca bir müddet hiçbir şey yapmadık ne zaman emekli olduk ondan sonra başladık ufaktan ufağa. Şimdi bakıyorum da yirmi sene olmuş ve ahhh keşke çok daha evvel yapsaymışız diyorum.

Forumda çok arkadaşımızı teşvik etmişimdir. Örneğin bu sene ziyaretimize gelen Kâzım Polat da " abla Forumda yazarken senin bahçe hazırlamalarını, uğraşlarını okudukça ben neden yapmıyorum dedim. Önce ufak bir arazi alıp yurt dışından gelen leylandy tohumlarını ektim, onları yetiştirip sattım ve kazandığım para ile taş evimi tamamladım, bahçemi tanzim ettim. Senin teşvik edici yazıların bana hep öncülük yaptı. Şimdi çok güzel bir evim ve kendime göre güzel bir bahçem var" dedi.
Çok da sevindik.

Haydi siz de kolları bir an evvel sıvayın, hiç korkmayın mutlaka başarırsınız. İçinizdeki istek ölmesin, bitki takviyelerimiz olur. Benden ne isterseniz göndermeye gayret ederim. Benim gibi daha pek çok arkadaşımız da bu konuda size yardımcı olurlar emin olun.

Büyük şehirler artık yaşanacak yer olmaktan çıktı, insanın huzura ve dinlenmeye ihtiyacı oluyor. Bahçeyle uğraşmakta çok güzel, insanın kendi yetiştirdiği meyve ve sebzeleri toplamasının, yemesinin bir keyfini almış olsanız hiç durmaz bir an evvel başlarsınız bu hazırlığa.

Haydi.... kolaylıklar dilerim.

Güler 31-08-2014 20:16

5 Eklenti(ler)
Dedim ya dostlar bu sene bahçe keyifsiz diye. Her ne kadar kaktüs ve sukulentlerle haşır neşir değilim desem de mıknatıs gibi beni kendilerine çeker oldular.
İşe Atlas çiçekleri başladı, sonra selenn birkaç çeşit daha ilave etti, baktım sakdag da aynı yolda. Gelirken bana bir iki tür getirdi.

Sevgili sakdag, senin getirdiğin bu iki türü duvardaki saksılara koydum. Çok enteresan tuttular yolu ilerliyorlar. Hele biri (sol taraftaki) hem etrafında döne döne gidiyor hem da sanırım çiçek açıyor. Bunlar çiçekleri değil mi?

Güler 31-08-2014 20:23

3 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin aşka geldi. Üç tane çiçek oluşumu vardı biri açtı geçti, biri bu akşam üstü açtı biri de yolda. Ammmaaa müjde de verdiler dört tane daha yola girmiş.

Anlayacağınız bu aralar bizde düğün dernek çok. Çok da seviniyoruz.
Gelin kızlar sıraya girip, bembeyaz gelinlikler içinde miss kokuları ile podyuma çıkıyorlar.
(Teşekkürler sevgili Zafer İnandıklı)

Yeni gelin

Sırasını savan

Sırada bekleyen.

Güler 31-08-2014 20:47

2 Eklenti(ler)
Bu güzeller beni şaşırttıkça şaşırtıyorlar.

Kaynana Topuzu da iki tane çiçek açtı.

sakdag 31-08-2014 21:58

Çok güzel görüntüler Güler Abla, evet çiçek açmış paraşüt çiçeği. Yanındaki hoya nummurulaoides, onun çiçek açma zamanı da sonbahar, çok başarılısınız; onu da açtırmanızı bekliyorum, benimki geçen yıl bol bol tomurcuklanmıştı ama bayramda 10 gün evde olmayınca açamadan susuzluktan dökülmüş buldum hepsini. Hoya kerriyi de ben mi getirmiştim, hatırlayamadım.;)

Bir gecelik gelinin çiçeklerini bu yıl yakalamanıza çok sevindim.

münevver48 01-09-2014 08:15

sevgili güler abla, ne güzel peş peşe evinizde gelin ağırlamak. muteşem güzel gelinlermiş. keşke bu gelinler gündüz gözüylede görünseler.

Güler 01-09-2014 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1316712)
sevgili güler abla, ne güzel peş peşe evinizde gelin ağırlamak. muteşem güzel gelinlermiş. keşke bu gelinler gündüz gözüylede görünseler.

Ne yaptım sevgili münevver48 biliyor musunuz; gece çiçek açanlardan bir tanesini kesip su dolu bir vazoya koydum, salon bütün gece mis gibi koktu ama sabah uyandığımda o da aynı bitki üzerinde açanlar gibi boynunu bükmüş, mahzun bir gelin havasına bürünmüştü.

münevver48 01-09-2014 11:11

sevgili güler abla,ne gizemli gelinlermiş bunlar. demek suya koyunca mis gibi koktu.bende bu kokulu güzel gelinlerden isterem...kokulu çiçeklerin hayranıyım.

Güler 01-09-2014 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1316760)
sevgili güler abla,ne gizemli gelinlermiş bunlar. demek suya koyunca mis gibi koktu.bende bu kokulu güzel gelinlerden isterem...kokulu çiçeklerin hayranıyım.

Bu işin üstadı arkadaşımız Zafer İnandıklı.... müracaat ona.

Güler 12-09-2014 07:42

2 Eklenti(ler)
Benim gelinin maşallahı var, hele müzik sesi duyduğunda hiç duramıyor fırlıyor sahneye, döktürüyor da döktürüyor.

Önce başlıyor dansöz gibi kıvırtıyor, gerdan kırıyor. Sonra başlıyor üstündekileri yavaş yavaş çıkartıp bütün güzelliğini ortaya dökmeye. Hele son sovda bir de bir şişe enfes kokulu parfümünü dökmüyor mu tepeden aşağı..... benim diyen damat bile dayanamaz.

Bütün bunları seyretmek için laptopu alıyorum balkona, ben yazıp okurken bir de güzel bir müzik indiriyorum. Gelin müziği dinleyip döktürüyor, ben de hem seyredip hem yazıyor, hen de fotoğraflıyorum.

Bu arada Oğuz da " Allah sana akıl fikir versin" diye mırıldanıp duruyor. Eeee olacak o kadar yaş meselesi.......

Onikinci çiçek yola girdi.... taaa uzaklardan biri daha göründü, gelen onüç olacak.

Güler 12-09-2014 10:16

3 Eklenti(ler)
Bahçedeki diğer elmalar pek iç açıcı değil ama ikiz olan hafif mayhoşlar fena sayılmaz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025