![]() |
5 Eklenti(ler)
Yeşilliklerin tam zamanı, üstelik terenin gövde yapmış ama sertleşmemiş halini çok severim.
Aralık 18, hala domates (Bilenyum, Zebra...), patlıcan, biber (dolmalık, Çarliston, Karaisalı, Buena Mulata) topluyorum. Domates ve patlıcan da hala var, biberde çiçek var ama büyümez gibi. Eklenti 727595 Eklenti 727596 Eklenti 727597 Eklenti 727598 Eklenti 727599 |
2023-2024
2 Eklenti(ler)
|
|
|
Çok küçük tohumları ekmekte kullanılan bir yöntem daha var.
Tohumları kum ile karıştırıp, serpiştirmek. İsterseniz ikisini birlikte kullanabilirsiniz. |
5 Eklenti(ler)
Hıyarlardaki bu durum mildiyö kaynaklı galiba. Farklı bir sebebi varsa bilenlerden yardım bekliyorum. Yaprakları kopardım Efdal Azbin kullandım.
Eklenti 728583 Eklenti 728584 Bu biberdeki durum ile alttaki domateslerdeki mantar kaynaklı gibi Eklenti 728585 Eklenti 728586 Bu da kokulu böcek ya da benzeri bir böceğin işi gibi Eklenti 728587 Ayrıca bolca sinek ve kelebek görünüyor. Bu sebeple %20 Acetamiprid ve Abamectin kullandım. Fikri veya önerisi olan varsa bekliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Ayvaya armut aşım tuttu.
Eklenti 728588 Armuta armut aşısı... Eklenti 728589 Kantaron çiçeği Eklenti 728590 İlk elmalarım Eklenti 728591 |
İlk sebzeler
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Domatesler çiçek burnu çürüklüğüne benziyor sanki. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
Zeytin
3 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa bana yetecek kadar zeytinim oldu. Bir kaç bidon zeytin kurdum. Bu arada bizde eski usuldür, tuzlanmış zeytin çuvala konur, üzerine ağır bir taş, günde bir kere karıştırıp ağırlık tekrar üzerine konur. 15-20 gün sonra da yenmeye başlanır. Balkonda çuvalla uğraşmak zor, suyu da ayrı bir dert. Ben de Bokaşi kovası tarzı bir şey yaptım kovayla. Altına çeşme/musluk da taktım.
Eklenti 729752 İçine de bir miktar tuzlanmış zeytin koydum. Eklenti 729753 Aynı ebatta bir kovaya da su koyup kovanın üstüne yerleştirdim. Eklenti 729754 Şimdilik iyi gidiyor gibi. Sorun yok. Yöntem işe yararsa (ki yarayacak gibi) seneye daha çok yapmayı planlıyorum. Hadi hayırlısı. Bir de bu var https://youtu.be/_9_aktStIzs?si=Okuz13th0qps71I1 |
Karıştırma işini nasıl yapıyorsunuz?
|
Alıntı:
|
|
2023-2024 Bu sene kötü bende mi var bir şey bilmiyorum ektiğim tohumların çok büyük bir kısmı çimlenmedi. 4 defa atağa kalktım her birinde püskürtüldüm. Hayırlısı. Denemeye devam. |
https://youtu.be/Wg0s8J4nXZ8?si=zlkFOau4WDv3eFXo
Bu konuda fikri olan var mı? Dayanağı var mı yoksa şahsın uydurması mı? |
Alıntı:
agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) Yumurta kabuğunu işleyip kalsiyum olarak muhafaza etmek İnternet te bitki besleme ile ilgili bir konuyla karşılaştığımda ilk düşüncem "yapılan şey suda eriyor mu" oluyor. Yumurta kabuğu ya da onunla yapılan şey suda erimiyorsa kurtarıcı olmaz diye bakıyorum. Yumurta kabuğunu toprağa karıştırınca bakteriler onu besin haline getirir. Artık ne kadar zaman gerekirse. Toprağınızda kalsiyum minerali de olabilir ama organik madde yeterli düzeyde değilse topraktaki kalsiyum bitkinize ulaşamayabilir. Videoda eklendiği söylenen elma nasıl bir kimyasal tepkimeye neden olup, kalsiyumu suda eritebilmiş ? Bilimsel olmayan her şeye aşırı kuşkuyla yaklaşıyorum. |
5 Eklenti(ler)
İki senedir çok verimsiz sezonlar geçiriyorum. O sebepten bu sen hiç paylaşımım olmadı ama bazı değişikliklerde olmadı değil.
Kulübeyi sıvattırdık ki usta=kazık=vicdan ilişkisini de öğrendik. Fayans, tuvalet taşı, beton, pencere takma gibi şeyleri yaptırmak içimden gelmiyor. Güneş enerjisi ile sulama için panel ve dc dalgıç aldık. Bahçe suya doydu hatta bataklık oldu. Eklenti 730743 Kuşburnu 1 yaşında. Eklenti 730744 Gemlik zeytinlerimiz. Eklenti 730745 Ayva Eklenti 730746 Limon. Yediveren. Portakala mayer limon aşılamışım. Hiç hatırlamıyorum. Salkım salkım limon verdi. Eklenti 730747 Hambelis 1 yaşında. Birkaç meyvesi var. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 730748
Mayer limon. Eklenti 730749 Galiba adı Türkmani idi bu zeytinin. (Haşebi de olabilir) Nerdeyse pinpon topu kadar büyük ve neredeyse mercimek kadar küçük zeytinleri oluyor. Böyle ilginç. Çok verdi bu sene. Yıktı geçti ama çok döküldü. Topladıklarımın da %80'i çöpe gitti. Fotoğraflar aşağıda. DİKKAT BU BİR YARDIM ÇAĞRISIDIR Eklenti 730750 Eklenti 730751 Eklenti 730752 Bu şekilde zeytinlerim. Bu nedir? Sebebi nedir? Nasıl çözülür? Bilenlerden yardım bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bir de bu var. Gövdenin değişik yerlerinde ince delikler açılmış. Karınca yuvası toprağı gibi dışarıya da talaş birikmiş. Bundan özellikle bir ağaçta çokça var.
Eklenti 730753 Bu da videosu. Size zahmet izleyip nasıl tedavi edeceğim konusunda yardımcı olun. https://youtube.com/shorts/krT0Ea4MD...9kC0wq4h_spCAb |
Merhaba zeytinleriniz kiraz cinsi zeytine benziyor.Tavşan yüreği de denir.Edremit tipi zeytin özelliklerini taşır.
1-Zeytin ağaçlarınız için :Muhtemelen çevrenizde çalılık bir alan mevcut.Bu alanı öncelikle yok etmeniz gerekiyor.Kış periyodunda da çalılığı ilaçlamanız gerekiyor.Deltametrin grubu bir ilaçla ilaçlayın. 2-Zeytin içinTemmuz ayında zeytin sineğine karşı ilaçlamanız gerekiyor.Bir de mantar için bakırsülfat atarsınız. |
Bilgileri ziraat mühendisi olan eşimden alıp yazıyorum.Kendisi çocukluğundan bu yana zeytin işinin içindedir.Kolaylıklar diliyorum.
|
Alıntı:
Bunların kiraz cinsi ya da Tavşan yüreği ile ilgisi var mı, bilmiyorum. Sofralık olduğunu ve yer seçmediğini söyledi. (Ben aslında Sarıulak istemiştim) Çalılık alan da var orman da var fakat benim alanım değil ve yok etme şansım yok ama Deltametrin kullanarak hem ağaçlarımı hem de çalılığın bana yakın kısmını ilaçlarım. Gövdedeki deliklerin de sineklerin işi olduğunu düşünmüştüm işin doğrusu. Bilgilendirme için çok teşekkürler. |
Alıntı:
Sayın i.sunaz, yukarıdaki bilgiler hastalıklı zeytin meyveleriyle ilgili anladığım kadarıyla. Alıntıladığım bu gönderideki deliklerle ilgili değil galiba. Doğru mu anladım? Eğer öyleyse bu fotoğraftaki ve videodaki delikler neyle ilgili fikriniz var mı acaba? |
sayın Halcur 1. cevabımız zeytin ağaçlarınız içindi.Diliyorum ağaçlarınızı kurtarırsınız.Kolaylıklar diliyorum.
|
Yazıcı böceğin işi olabilir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025