![]() |
Sayın Halcur bizim bahçemiz de yaklaşık aynı mesafede. Geçen sene sürekli git gel yapıyorduk sizin gibi. Baktık zor oluyor 2 göz bir ev yaptırıp bahçeye taşındık ancak işlerimden dolayı sık sık merkeze gidip gelmek durumundayım. Değişen bir şey olmadı yani :)
Sayın Cemilsisik söylediklerinize katılmamak elde değil. |
Sayın cemilsisik,
Allah hepimize yardım etsin, özellikle de hayatı/geçimi petrol ve türevlerine bağlı olanlara. Benim ağaçlar aşağı-yukarı 3 yaşında ama yine de yiyecek bir şeyler çıkıyor. Sayın fdemir, aynı durumdayız. Gözüm arkada kalıyor adeta. Ben de 1 oda yaptırmayı düşünüyorum çünkü sabahtan işe başlamazsan bitmiyor ama ustalardan gözüm korkuyor. |
Sevgili forum ahalisi, üstteki mesajlardan birisinde de yazmıştım, sırık domateslerden hızlıca oturak domatese kayıyorum ben. Bilginiz ve tecrübeniz dahilinde bir sorum var.
1-Doğru mu yapıyorum? 2-Eğer oturağa dönüşte sorun yoksa, grupta dağıtılan domateslerden oturağa uygun olan var mı? |
Alıntı:
Bunun dışında bitki oturak olduğu için destekle uğraşmıyorsunuz. 2-Şenköy domatesler oturak domates ve meyve tutumları iyi seviyede. |
Alıntı:
|
Ben de önceki sene itibarı ile tamamen sırığa geçtim. Oturak çeşitte mantarla ve bitkinin kendisiyle mücadele daha zor oluyor. Oturak çeşit ararsanız sezon sonu hatırlatın geçmiş senenin tohumlarından az da olsa gönderebilirim.
|
Alıntı:
Sayın TCM, Toprağa ve suya temas hastalık ihtimalini artırır, bize de ek iş, zahmet ve masraf açar, doğru ama 8-10 bitkilik bir deneme yapıp aradaki farkı gözümle görmek istiyorum. Aklımda kalmasın. |
Okuyan ve bilgi/tecrübesi olanlara bir sorum daha var. Mümkünse, cevap alabilirsem sevinirim.
Yarın bahçeye gidip bostanı sulamayı düşünüyorum. Sulama borusuna bidon monte ettim.(İlk fırsatta fotoğrafını çekerim.) Bu bidona eriyebilir damlama gübresi(20.20.20) veriyorum arada. Şimdi de EM.A vermek istiyorum. Yarım litre kadar var. Sorularım şunlar: 1-EM.A'yı çoğaltabilir miyim? Nasıl? 2-EM.A ile gübreyi(20.20.20) karıştırabilir miyim? Karıştıramazsam aynı gün aynı sulamada ara vererek kullanabilir miyim? 3-Bu ikisini Lactobasil serum ile karıştırabilir miyim? 4-Mümkün değilse Lactobasil serum ile EM.A'yı karıştırabilir miyim? 5-Gülleci bulamacı ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim? 6-Kaolin ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim? 7-Gülleci ile kaolin kilini karıştırabili miyim? 8-Delfin kaolin kili, gülleci bulamacı ile karışır mı? Teşekkürler |
Sayın Meyvelitepe sorularımı Etkin Mikroorganizma sayfasında cevap verdi. Teşekkürler.
Cevaptan sayfamı okuyanlar da faydalansın, benim de elimin altında olsun diye buraya da ekliyorum. Alıntı:
|
Aynı soruları, cevap almayı çok da ummayarak, emturkey.com.tr'ye de sormuştum:
Alıntı:
Alıntı:
|
12.06.2022 Bahçeden görüntüler
5 Eklenti(ler)
|
Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık. Kabağınız sırık kabağa benzettim, doğru mudur. Mor biberiniz de buena mulata cinsi biber midir?
|
Alıntı:
Bence de Buena Mulata. Sayın TCM'den gelmişti. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 725601
Bu da benim gübreleme varilim. Sağdaki borudan su giriyor, sol üstteki borudan çıkıyor. Kapağı açıp eritilmiş gübreyi(bazen buna EM bazen de kükürt/magnezyum ekliyorum)varile koyup kapağı kapatıyorum. İşlem tamam. Tüm bostana gübre akıyor. Tabii önce 15 dk suluyorum, ondan sonra gübreliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 725602
Nektarin, kayısı ve şeftaliler soframızı şenlendiriyor artık. Reçel de yaparız bu gidişle. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 725603
Biber, kabak ve hıyarlar da ürün vermeye başladı. Sayın feyzi_48, yukarıdaki mesajda sorduğunuz kabak budur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sulama süresi değişiyor. Normal şartlarda bostanı haftada 2 gün yarımşar saat. Eğer 2 defa gelemeyeceksem haftada bir 1 saat suluyorum. Ağaçları bir kere yarım saat suluyorum. Bu sene, hala, toprak derinlemesine kurumuyor. O sebepten sulama konusunda çok disiplinli değilim. . |
Hastalıklar başlıyor.
4 Eklenti(ler)
Hıyarlarda ve kabaklarda sorun var. Bu hastalık mı, birşey eksikliği mi? Ne yapmam gerekir?
Eklenti 725696 Eklenti 725697 Eklenti 725698 Eklenti 725699 |
Alıntı:
Kontrole gelecek olursak, ileri derece enfekte olmuş yaprakları toplayıp alandan uzaklaştırın. Onların artık fotosentezle işi kalmadığı gibi hastalığı yaymaya devam ederler. Kontrol amaçlı dilerseniz zirai ilaçları veya su ve süt karışımlarını araştırın. Geçmiş olsun. |
Alıntı:
Aşağıda kısayolunu verdiğim sitede Gülleci Bulamacının küllemeye iyi geldiği yazıyor. https://huglero.com/gulleci-bulamaci...arsi_etkilidir Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapılanlar / Yapılacaklar
26.06.2022
GÜBRELEME= -30.06.2022 GÜBRELEME = 3x20 gübre + Kül suyu + sıvı kükürt ile sulama/ya da LAB03.07.2022 GÜBRELEME= - 07-08.07.2022 GÜBRELEME= - 15.07.2022 GÜBRELEME= - Salı - 19.07.2022 GÜBRELEME= -Perşembe- 22.07.2022 GÜBRELEME= - Pazar - 24.07.2022 GÜBRELEME= -Çarşamba - 27.07.2022 GÜBRELEME= 3x20 (%500 gr)------------------------------------------------------------------------------------------------- NOT=Bu sayfa bahçede yaptığım her ilaçlama / gübrelemede güncellenecektir. Kırmızı olanlar yapılamayanlar. |
Biz de külleme olmasın diye salatalıkların alt yapraklarını budayıp elenmiş odun külü serptik. Hatta domates ve lahanalara da kül uygulaması yaptık. Salatalıkların gelişimi çok iyi, lahanalar da kül serptikten sonra toparlanmaya başladılar. Erken dönemde uyguladığımız için hastalık oluşmadan önlemiş olduk diye düşünüyorum.
|
Alıntı:
Dediğinizi zamanında yapsaydım bunlar olmayacaktı. Neyse, her şey bir tecrübe. Bahçeyle ilgili en önemli eksiklik, ev, çardak...vb dinlenecek, temizlenecek, yemek yiyecek mekan. Böyle bir yer olmayınca 3-4 saatten daha uzun kalamıyorum. O sebepten de işleri yetiştiremiyorum. Ama bu yaz bir çardak yaptırmaya karar verdim. Hadi hayırlısı. |
Su pompalama
Derdimize deva bir çalışma. Çözebilen varsa bize de açıklasın.
Olay çözülmüştür. Sifon sistemi. Bu videoyu seyredince bir dizide kullanılan replik geldi aklıma "Şerreffsizim benim aklıma gelmişti." :) |
Hasılat
2 Eklenti(ler)
|
Fasulyeler
4 Eklenti(ler)
Dört (en az) tür fasulye var. Müsait bir zamanda türlerini tespit edebilirsem yazarım.
Eklenti 725811 Yağlı Tozaklı Fasulye- bahcedenn Eklenti 725812 Sırık zannettim, arığa ektim ama oturak çıktı. Adını unuttum ama Sarıkız (bahcedenn) olabilir. Eklenti 725813 Annemden aldığım, yeşil fasulye olarak yemelik... Eklenti 725814 Adını/adlarını unuttum. Bu arada sırık fasulye(Sn incirci idi galiba) adıyla aldığım bir fasulye gerçekten sırık gibi büyüdü gitti ama hanüz fasulye yok. Bir tür fasulye daha var, o da heüz vermedi. |
Alıntı:
|
Maşallah üretmenin değeri hiç bir sözle anlatılamaz. Sadece emek verip üretenler bilebilirler. Ürünleriniz bereketli olsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025