![]() |
Kokulu Köy Mısırı
1 Eklenti(ler)
Evet, nihayetinde mısırlarımızı da hasat ettik.
Nihayetinde diyorum, çünkü tohumları edindiğim satıcı pek bir övmüştü sahip olacağım mısırları. Belki de mısırın gerçek tadını bile bilmediğimizi iddia etmiş, “-pişerken evi misler gibi mısır kokusu saracak, tadına doyamayacaksınız” demişti. Hasat sonrası birinin kabuğunu sıyırdım da haklı galiba, taneleri bu şekilde dizili mısır hiç yememiştim. Ebatı da düşününce evet evet hiç yemedim! Şimdi sabırsızlıkla pişirip tadına bakacağım anı bekliyorum... |
Alıntı:
Ürünleriniz çok güzel. Hele kabaklara bayıldım. Tohum paylaşım etkinliğine katılmanızı ümit ediyorum. Fakat bu görüntüler için, tohumları elde etmek kadar fotoğraflama kabiliyetimi de geliştirmem gerek. Selamlar. |
Alıntı:
Etkinliğe elbette katılacağım. Elimden geldiğince, herkese yetecek kadar bol bol tohumluk ayırdım. Yalnız gerekli izolasyonu sağlayamadığım için, tohumlarda hibritleşme olasılığı var. Estağfurullah, sayfanızı ve paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum. |
Gönen Pembesi
1 Eklenti(ler)
Bu sene hem lezzetiyle, hem de kokusuyla bizi şenlendiren varyete “Gönen Pembesi”...
İrice domatesler vermekte ve çok bereketli, lezzetli bir tür. Seneye yerine koyabileceğimiz farklı bir pembe varyete bulamazsak bu türe devam edeceğiz (takdir edersiniz ki insanoğlu hep bir adım ilerisini arar:) ). |
Afiyet olsun.
Tarladan sofraya dayanım süresi kaç gün ? |
Pembeler içerisinde dayanıklılık derseniz Hafize Baliç Pembesi derim, resimdekiler koparılmada fazla gecikilmediyse ince kabuklu narin domateslere benziyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli... Lezzeti nasıl? |
Alıntı:
|
Sayın Obabilgesi;
Sayfanızı inceledim ve seneye ekeceğim bostan için heyecan duydum. Harika işler çıkarmışsınız. Fakat sizin kendinizi acemi olarak tanımlamanıza karşın benim hiç bir şey bilmeyişim dikkatimi çekti :) Acaba nerelerden okudunuz bilgilendiniz merak ettim. Seneye ekip biçecek bu acemiye tavsiyeleriniz var mıdır? |
Alıntı:
Madem böyle bir ters orantı var, ben tercihimi lezzetten yana kullanacağım. Varsın dayanıklı olmasın, bu kadar lezzetli domates yemek benim için çok büyük bir lüks. Ama bu demek değil ki farklı türler denemeyeceğim, not ettiğim birçok varyete var. Sabırsızlıkla önümüzdeki sezonu bekliyorum... |
Alıntı:
Acemi olduğum bir hakikât ama her bir detayda sevgi var. Verdiğim sevgi ve ilginin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Asıl kaynağım buradaki yetiştirici arkadaşların tecrübeleri oldu, kezâ idrak edemediğim veya şüpheye düştüğüm tüm konularda da arama motorları devreye girdi (makâleler, yorumlar vs.) canım sıkıldıkça okudum. Şunu öğrendim; biz vesile olup elimizden geleni yapıyoruz ama son kararı verip imzayı atan toprakana oluyor. Bu sebeple bazı durumlarda, iyi veya kötü oluruna bırakıp teslim olmayı bilmek gerekiyor. |
Alıntı:
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim. 2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır :p |
Alıntı:
|
Alıntı:
Pembe domatesi ben yalnız taze tüketim olarak deneyimledim, pişince yemek içerisinde kesinlikle eriyip yok olacaktır. Konserve ve yemek pişirmek için kuşkusuz sert etli (örn armut domates) kullanılmalı. Önceki paylaşımlarımdan görüldüğü üzere, ben de kiler hazırlığımı gene kendi yetiştirdiğim armut domateslerden yaptım. Lütfen sayfanızı açın, eminim feyz alınacak pek çok detaylar paylaşacaksınız :) |
Alıntı:
Eminim şahane bir bahçenin sahibi olacaksınız ve bizde sıkı takipçiniz! |
Musquee De Provence Pumpkin
1 Eklenti(ler)
Sehpanın üzerinde ziyaretçilerini bekliyor :)
Diktiğim iki kabak varyetesinden çorbalık olarak düşündüğüm. Olgunlaştığına kâni olunca hasatını yaptık. Fransız atalık tohum, yetiştirilmesi kolay ve duyumlarıma göre lezzetli bir varyete. Orta boy olduğu için bölündükten sonra tüketilmesi ve muhafazası kolay olacaktır. Bahçede iki farklı varyete yetiştirdiğim ve gerekli izolasyonu sağlayamadığım için melezlenme olasılığı yüksek olsa da, paylaşım etkinliği için tohumlarından ayıracağım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Umarım hibritlenmemişlerdir, çünkü avuçla sugar pie tohumum var, ve paylaşımımda talep edenlerin bu lezzetini değişime uğramamış haliyle tatmasını çok arzu ederim. Henüz Musquee De Provence Kabağını kesmedim, kezâ ondan edineceğim tohumları da “açıklamanızı kopyalayarak” paylaşıma sunacağım. Sağolun... |
Sugar Pie Pumpkin
1 Eklenti(ler)
Bu kadar bahsi geçmişken bu varyetenin iç görselini de paylaşalım değil mi? Et rengi ve dokusu o kadar kavuna benziyor ki, doğrandığı zaman çok az kişi kavundan ayırabilir.
Lezzetini ise, sanırım anlatmaya gerek yok... |
Kış Hazırlıkları (3)
1 Eklenti(ler)
Kokulu köy mısırlarım...
Aslında planımız koçanıyla deepfreeze atıp, canımız çektikçe haşlayıp tüketmekti. Acemilik işte hasat zamanını geçirmişiz :) Belki olur diye haşlayıp denedik ama o kadar sertleşmişti ki hem çok zor pişti, hem de lezzetsiz oldu. Nihayetinde çorbalık olarak muhafaza etmeye karar verdik. Önce tüm mısırları taneledik, sonra yaklaşık iki saat kadar düdüklü tencerede haşladık ve birer pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koyup deepfreeze kaldırdık. İki koçanı ise iyice kurutup, önümüzdeki sezon tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmak üzere ayırdık... |
Hicaz-Katırbaş-Keben
1 Eklenti(ler)
Ahırın bahçe kısmını sebze-meyve bahçesinden ayırdıktan sonra, bahçe bitiminde 15 mt’ye 5 mt gibi şahane bir koridor oluştu. Bu koridora boydan boya toplamda üç farklı türden yedi adet nar diktik. Sıralama; (Hicaz+Katırbaş+Keben+Hicaz+Keben+Katırbaş+Hicaz)
Hafiften OKB olduğumdan bahsetmiştim sanırım, sıralama önemli :) Bu şekilde farklı türlerin birbirlerinin verimlerini olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Kezâ bu yıl birkaç kilo nar hasat edeceğim gibi... |
Topan Patlıcanı
1 Eklenti(ler)
Bakmayın minik minik olduklarına, farklı bir varyete felan değil. Bildiğimiz topan patlıcanını bilhassa minik minik toplayarak, içini oymak suretiyle dolmalık olarak kullanacağız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Granny Smith Elma
1 Eklenti(ler)
“Küresel ısınma nedir, veya alâmetlerine örnek gösterebilir misiniz?” diye soran olursa bu fotoğrafı iletirsiniz.
Tarih 1 Ekim, elma fidanım çiçek açtı... |
Kış Hazırlıkları (4)
1 Eklenti(ler)
Artık bahçeyi bozduk diyebiliriz...
Ne yalan söyliyeyim içimde tarifsiz bir burukluk var. Oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. Şuan sadece önümüzdeki sezon yapacağım işleri ve yetiştireceğim yeni türleri düşünerek kendimi oyalıyorum. Bir de bahçeden çıkanlarla kış hazırlıkları işte... Yeşil domatesleri toplayıp turşu yaptık, bu 1 lt kavanozlarda olanlar eşe dosta dağıtılmak üzere yapıldı. Tadımlık yani :) |
1 Eklenti(ler)
Dağlardan gelen suyla demlenen çayın tadına doyum olmaz, lâkin önce sıranı beklemelisin...
|
Pampas Otu
1 Eklenti(ler)
Bahçeyi çevirdikten sonra alt yamaçta, çitlerin dışında atıl bir bölüm oluştu. Bişeyler ekeyim desen iyi bir toprağı yok, velev ki ektin koyun-keçi bol miktarda mevcut sağlam kalmaları mümkün değil, peki öylece bırakayım desem ise gönlüm hiç razı değil...
Hâl böyleyken bir sitede inanılmaz uygun fiyata pampas otu fideleri buldum. Yaklaşık 30 adet alıp, çit boyunca muntazam bir şekilde dikerek hem o atıl alanı kapattım, hem de ilerisi için şahane bir peyzaj yatırımı yaptım. Şöyle ki; Pampasotu gerçekten su, gübre vs hiç bakım istemeyen, hastalık nedir bilmeyen, hayvanların asla zarar vermediği ve çok hızlı büyüyen inanılmaz estetik bir bitki. Daha ilk senesinde ufak da olsa çiçeklerini gösterdiler. Hem de hiç su-gübre görmeden. Birkaç sene sonra o atıl bölgenin alacağı şekli hayâl bile edemiyorum... |
1 Eklenti(ler)
Soğan her mutfağın demirbaş sebzelerinden olsa gerek. Bizde kışlık baş soğan kıskalarımızı aldık, kasım ortalarında toprakla buluşturmayı planlıyoruz. Tabi bakla, turp ve roka eşliğinde😉
|
Şu çirkin in resmini kaldırırsanız sevinirim, sigarayı bırakalı 13 gün oldu, asabiyim zaten (biri çıkıp ta; "biz de bıraktık yakın zamanda, bıdı bıdı yapıp durmayın" diyene kadar yazmaya devam edecem) kanatlarını teeek tek yolmayayım şimdi.
Arkadaşın dükkanında da vardı, 'çirkin' den; parmağımı yaklaştırdım kafese, 'bi şey yapmaz' deyince az daha, az daha derken kuş hareketlendi parmağıma doğru, ucunu gagasının içine aldı hafiften basınç uygulamaya başladı. Arkadaş 'bi şey yapmaz' dedi ya, ben de kıpraşmadım...Bizimki iyice bastırdı, yetmiyormuş gibi geviş getirmeye başlamaz mı, zor çıkardım parmağımı ağzından namıssızın.. Bir ay geçmedi parmağımdaki delik... Bir de bizim dakotalar biraz büyük gelmez mi bu çirkine, sayfaya yeni resimlerini koydum.. Çirkin mirkin ama sevimli şeyler, pilavını yemiyek sonra.. |
Çok güldüm yahu :)
Eğer ki velisi değilseniz bir jakoya asla güvenilmez:) Ucuz atlattığınızı düşünüyorum ve anılarınız canlanmasın diye fotoğrafı derhal kaldırıyorum :) Tam olarak aradığımız çekirdek budur sevgili TCM, torpilli paket isteriz:) (o pis şeyi 22 senenin ardından bırakalı 2 sene oldu, zoru atlatmışsınız. Ara ara vuracak ama her geçen gün şiddeti azalacaktır. Tebrik ederim!) |
Talep zamanı hatırlatın da araya gitmesin :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok güzel bir fikir gerçekten. Bu sitenin adresini paylaşmanız mümkün mü? Bu pampas otlarının pembe renkli olanlarından da alıp karışık şekilde dikilirse çok daha güzel olabilir. Ben de almak isterim. |
Eksi bilmem kaçtan sonra dayanmıyor pampaslar ona göre alın, yoksa yaylaya da düşünmüştü önceki senelerde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025