agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   obabilgesi / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/41910.htm)

obabilgesi 14-09-2019 18:14

Kokulu Köy Mısırı
 
1 Eklenti(ler)
Evet, nihayetinde mısırlarımızı da hasat ettik.
Nihayetinde diyorum, çünkü tohumları edindiğim satıcı pek bir övmüştü sahip olacağım mısırları. Belki de mısırın gerçek tadını bile bilmediğimizi iddia etmiş, “-pişerken evi misler gibi mısır kokusu saracak, tadına doyamayacaksınız” demişti. Hasat sonrası birinin kabuğunu sıyırdım da haklı galiba, taneleri bu şekilde dizili mısır hiç yememiştim. Ebatı da düşününce evet evet hiç yemedim!
Şimdi sabırsızlıkla pişirip tadına bakacağım anı bekliyorum...

Asoo 15-09-2019 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1574698)
Şimdi sabırsızlıkla pişirip tadına bakacağım anı bekliyorum...

Haşlama veya közleme için biraz geç kalınmış gibi geldi. Umarım daha olgunlaşmamışları vardır.

Ürünleriniz çok güzel. Hele kabaklara bayıldım. Tohum paylaşım etkinliğine katılmanızı ümit ediyorum. Fakat bu görüntüler için, tohumları elde etmek kadar fotoğraflama kabiliyetimi de geliştirmem gerek.

Selamlar.

obabilgesi 15-09-2019 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1574714)
Haşlama veya közleme için biraz geç kalınmış gibi geldi. Umarım daha olgunlaşmamışları vardır.

Ürünleriniz çok güzel. Hele kabaklara bayıldım. Tohum paylaşım etkinliğine katılmanızı ümit ediyorum. Fakat bu görüntüler için, tohumları elde etmek kadar fotoğraflama kabiliyetimi de geliştirmem gerek.

Selamlar.

Çok teşekkür ederim:) Bu sene kabaklarla bildiğiniz aşk yaşadık, tabi aşkın sonu tencerede geldi:) Mısırları ise közlemelik olarak değil de, haşlamalık olarak tüketeceğiz.
Etkinliğe elbette katılacağım. Elimden geldiğince, herkese yetecek kadar bol bol tohumluk ayırdım. Yalnız gerekli izolasyonu sağlayamadığım için, tohumlarda hibritleşme olasılığı var.
Estağfurullah, sayfanızı ve paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum.

obabilgesi 17-09-2019 06:18

Gönen Pembesi
 
1 Eklenti(ler)
Bu sene hem lezzetiyle, hem de kokusuyla bizi şenlendiren varyete “Gönen Pembesi”...
İrice domatesler vermekte ve çok bereketli, lezzetli bir tür. Seneye yerine koyabileceğimiz farklı bir pembe varyete bulamazsak bu türe devam edeceğiz (takdir edersiniz ki insanoğlu hep bir adım ilerisini arar:) ).

Portakal Rengi 17-09-2019 07:10

Afiyet olsun.
Tarladan sofraya dayanım süresi kaç gün ?

TCM 17-09-2019 08:58

Pembeler içerisinde dayanıklılık derseniz Hafize Baliç Pembesi derim, resimdekiler koparılmada fazla gecikilmediyse ince kabuklu narin domateslere benziyor.

obabilgesi 17-09-2019 12:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1574780)
Afiyet olsun.
Tarladan sofraya dayanım süresi kaç gün ?

Koparıldıktan sonra gerek biz, gerekse çevredekilerin katılımıyla bir haftada tüketildiği için tam gün veremeyeceğim :) Ama ince kabuklu ve narin çok dayanıklı olduğunu sanmıyorum...

obabilgesi 17-09-2019 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1574781)
Pembeler içerisinde dayanıklılık derseniz Hafize Baliç Pembesi derim, resimdekiler koparılmada fazla gecikilmediyse ince kabuklu narin domateslere benziyor.

Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi :) Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?

TCM 17-09-2019 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1574789)
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi :) Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?

Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda. :D

acemi25 17-09-2019 15:29

Sayın Obabilgesi;
Sayfanızı inceledim ve seneye ekeceğim bostan için heyecan duydum. Harika işler çıkarmışsınız. Fakat sizin kendinizi acemi olarak tanımlamanıza karşın benim hiç bir şey bilmeyişim dikkatimi çekti :) Acaba nerelerden okudunuz bilgilendiniz merak ettim. Seneye ekip biçecek bu acemiye tavsiyeleriniz var mıdır?

obabilgesi 17-09-2019 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1574799)
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda. :D

Ne güzel izâh etmişsiniz, çok teşekkür ederim.
Madem böyle bir ters orantı var, ben tercihimi lezzetten yana kullanacağım. Varsın dayanıklı olmasın, bu kadar lezzetli domates yemek benim için çok büyük bir lüks.
Ama bu demek değil ki farklı türler denemeyeceğim, not ettiğim birçok varyete var. Sabırsızlıkla önümüzdeki sezonu bekliyorum...

obabilgesi 17-09-2019 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 (Mesaj 1574802)
Sayın Obabilgesi;
Sayfanızı inceledim ve seneye ekeceğim bostan için heyecan duydum. Harika işler çıkarmışsınız. Fakat sizin kendinizi acemi olarak tanımlamanıza karşın benim hiç bir şey bilmeyişim dikkatimi çekti :) Acaba nerelerden okudunuz bilgilendiniz merak ettim. Seneye ekip biçecek bu acemiye tavsiyeleriniz var mıdır?

Çok çook teşekkür ediyorum, şımardım :)
Acemi olduğum bir hakikât ama her bir detayda sevgi var. Verdiğim sevgi ve ilginin karşılığını aldığımı düşünüyorum.
Asıl kaynağım buradaki yetiştirici arkadaşların tecrübeleri oldu, kezâ idrak edemediğim veya şüpheye düştüğüm tüm konularda da arama motorları devreye girdi (makâleler, yorumlar vs.) canım sıkıldıkça okudum.
Şunu öğrendim; biz vesile olup elimizden geleni yapıyoruz ama son kararı verip imzayı atan toprakana oluyor. Bu sebeple bazı durumlarda, iyi veya kötü oluruna bırakıp teslim olmayı bilmek gerekiyor.

Portakal Rengi 18-09-2019 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1574789)
Evet hasatta biraz gecikmiştik, ama dediğiniz gibi ince kabuklu ve narin bir tür. Yalnız kokusu ve hani o ağızda erime durumu varya, eyvahlar olsun! Üzerinde hafif bir zeytinyağı ve tuz, inanın lokum gibi :) Ailece çok beğendik bu varyeteyi.
Tabi dayanıklılık önemli, seneye Hafize Baliç’i denemeli...
Lezzeti nasıl?

Muğla bölgesinin pembe domatesini yetiştirdim bu yıl. İlk verimi güzeldi. Domates kokusu, lokum gibi yenmesi benzer. Bir hafta dayanması da benzer.
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim.

2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır :p

acemi25 18-09-2019 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1574820)
Çok çook teşekkür ediyorum, şımardım :)
Acemi olduğum bir hakikât ama her bir detayda sevgi var. Verdiğim sevgi ve ilginin karşılığını aldığımı düşünüyorum.
Asıl kaynağım buradaki yetiştirici arkadaşların tecrübeleri oldu, kezâ idrak edemediğim veya şüpheye düştüğüm tüm konularda da arama motorları devreye girdi (makâleler, yorumlar vs.) canım sıkıldıkça okudum.
Şunu öğrendim; biz vesile olup elimizden geleni yapıyoruz ama son kararı verip imzayı atan toprakana oluyor. Bu sebeple bazı durumlarda, iyi veya kötü oluruna bırakıp teslim olmayı bilmek gerekiyor.

Kullanıcı adınız gibi bu da bilgece bir cevap oldu. Teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi önce sevgi, sonra toprağa teslimiyet; bunu kulağıma küpe yapacağım. Buradaki yetiştirici arkadaşları ben de sıkça okuyorum, hatta bir defterim var not alıp duruyorum. Umarım seneye ben de sizin gibi hasadımı paylaşabilirim :)

obabilgesi 18-09-2019 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1574824)
Muğla bölgesinin pembe domatesini yetiştirdim bu yıl. İlk verimi güzeldi. Domates kokusu, lokum gibi yenmesi benzer. Bir hafta dayanması da benzer.
Yemek yaparken aynı etki olmadı ama. Yemekte kullanım ve konserve saklama için armut (Bursa domatesi deniyor burada) domates iyiydi. Yabancı çeşitleri henüz yetiştirmedim. Bu yıl elde edebildiklerimden denemeye başlarım artık. Hafize Baliç i merak ettim.

2020 de bir sayfa da ben açarım artık. Bir şeyler yetiştirebilmeye başladım sayılır :p

Çok doğru bir detaya değindiniz sevgili Portakal Rengi;
Pembe domatesi ben yalnız taze tüketim olarak deneyimledim, pişince yemek içerisinde kesinlikle eriyip yok olacaktır. Konserve ve yemek pişirmek için kuşkusuz sert etli (örn armut domates) kullanılmalı. Önceki paylaşımlarımdan görüldüğü üzere, ben de kiler hazırlığımı gene kendi yetiştirdiğim armut domateslerden yaptım.
Lütfen sayfanızı açın, eminim feyz alınacak pek çok detaylar paylaşacaksınız :)

obabilgesi 18-09-2019 15:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 (Mesaj 1574827)
Kullanıcı adınız gibi bu da bilgece bir cevap oldu. Teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi önce sevgi, sonra toprağa teslimiyet; bunu kulağıma küpe yapacağım. Buradaki yetiştirici arkadaşları ben de sıkça okuyorum, hatta bir defterim var not alıp duruyorum. Umarım seneye ben de sizin gibi hasadımı paylaşabilirim :)

O notlar ileride hayat kurtarıcı detaylar olacak, inanın bana :)
Eminim şahane bir bahçenin sahibi olacaksınız ve bizde sıkı takipçiniz!

obabilgesi 19-09-2019 12:12

Musquee De Provence Pumpkin
 
1 Eklenti(ler)
Sehpanın üzerinde ziyaretçilerini bekliyor :)
Diktiğim iki kabak varyetesinden çorbalık olarak düşündüğüm. Olgunlaştığına kâni olunca hasatını yaptık.
Fransız atalık tohum, yetiştirilmesi kolay ve duyumlarıma göre lezzetli bir varyete. Orta boy olduğu için bölündükten sonra tüketilmesi ve muhafazası kolay olacaktır.
Bahçede iki farklı varyete yetiştirdiğim ve gerekli izolasyonu sağlayamadığım için melezlenme olasılığı yüksek olsa da, paylaşım etkinliği için tohumlarından ayıracağım...

bahcedenn 19-09-2019 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1574902)
Sehpanın üzerinde ziyaretçilerini bekliyor :)
Diktiğim iki kabak varyetesinden çorbalık olarak düşündüğüm. Olgunlaştığına kâni olunca hasatını yaptık.
Fransız atalık tohum, yetiştirilmesi kolay ve duyumlarıma göre lezzetli bir varyete. Orta boy olduğu için bölündükten sonra tüketilmesi ve muhafazası kolay olacaktır.
Bahçede iki farklı varyete yetiştirdiğim ve gerekli izolasyonu sağlayamadığım için melezlenme olasılığı yüksek olsa da, paylaşım etkinliği için tohumlarından ayıracağım...

Bereketli olsun obabilgesi. Diğer varyete hangisiydi?

obabilgesi 19-09-2019 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1574911)
Bereketli olsun obabilgesi. Diğer varyete hangisiydi?

Teşekkürler, diğer varyete sugar pie pumpkin (çok sevimli ve lezzetli bişey) :)

devrann 20-09-2019 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1574799)
Bence dayanıklılık arttıkça lezzet (lezzet derken dediğiniz; ağızda erime-lokum gibi vs.) azalıyor. Tosta koymak için, Hafize güzel olur, Blue Beauty (fiziki cazibesini de düşünürsek) daha güzel olur. Her üçünün de tadı güzel, hibrit domateslerin sert, damarlı, lokum gibi erimeyen, tatsız dokularıyla kesinlikle karşılaştırılmaz. Gerisi herkesin damak tadı. Ağzına ilk kez şarap alan (veya herhangi bir alkol çeşidi) ve 'vay be ben yıllardır böyle mükemmel bir tadı nasıl kaçırmışım' diyen olur mu, veya ilk kez sigara içip te 'oha ciğerlerim bayram etti, nerelerdeymiş daha önce' diyen. Damak tadı sonuçta, ancak bizim hanım dahi blue beauty i bir numaraya koymuş durumda. :D

Blue beauty’yi bende çok beğendim hatta lezzetiyle nam salmış siyah brandy wine’dan daha lezzetli bir domates bence sadece hemen koparmayınca üstlerden çatlamaya başlıyor artı olarak brandy wine bir salkımda bir bilemedin iki domates tutarken blue beauty bütün çiçekleri tutma potansiyelinde.

obabilgesi 20-09-2019 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1574945)
Blue beauty’yi bende çok beğendim hatta lezzetiyle nam salmış siyah brandy wine’dan daha lezzetli bir domates bence sadece hemen koparmayınca üstlerden çatlamaya başlıyor artı olarak brandy wine bir salkımda bir bilemedin iki domates tutarken blue beauty bütün çiçekleri tutma potansiyelinde.

E o zaman önümüzdeki sezon blue beauty dikimi şart oldu desenize :) Peki kokusu vs nasıldır, yerken pembe domates gibi ağızda erir mi?

bahcedenn 20-09-2019 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1574918)
Teşekkürler, diğer varyete sugar pie pumpkin (çok sevimli ve lezzetli bişey) :)

Musquee De Provence Kabağı C. moschata ailesine, Sugar Pie ise C. pepo ailesine ait bir kabaktır. Genelde bilinen, farklı ailedeki kabakların birbirini hibritlemediğidir. Fakat oran çok düşük olsa da bu ihtimal aslında varmış. Ben de bu bilgiyi geçen sene Sn. birnefestoprak'tan öğrenmiştim. Siz tohumlarını etkinlikte paylaşırsanız tohumlarını talep edenler bu bilgiyi bilerek ona göre talepte bulunurlar. En azından bu kabaklar aynı aileden değiller. O zaman hibritlenme şansı çok yüksek olacaktı.

obabilgesi 20-09-2019 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1574967)
Musquee De Provence Kabağı C. moschata ailesine, Sugar Pie ise C. pepo ailesine ait bir kabaktır. Genelde bilinen, farklı ailedeki kabakların birbirini hibritlemediğidir. Fakat oran çok düşük olsa da bu ihtimal aslında varmış. Ben de bu bilgiyi geçen sene Sn. birnefestoprak'tan öğrenmiştim. Siz tohumlarını etkinlikte paylaşırsanız tohumlarını talep edenler bu bilgiyi bilerek ona göre talepte bulunurlar. En azından bu kabaklar aynı aileden değiller. O zaman hibritlenme şansı çok yüksek olacaktı.

Bu değerli bilgi için çok teşekkür ederim :)
Umarım hibritlenmemişlerdir, çünkü avuçla sugar pie tohumum var, ve paylaşımımda talep edenlerin bu lezzetini değişime uğramamış haliyle tatmasını çok arzu ederim.
Henüz Musquee De Provence Kabağını kesmedim, kezâ ondan edineceğim tohumları da “açıklamanızı kopyalayarak” paylaşıma sunacağım.
Sağolun...

obabilgesi 21-09-2019 06:12

Sugar Pie Pumpkin
 
1 Eklenti(ler)
Bu kadar bahsi geçmişken bu varyetenin iç görselini de paylaşalım değil mi? Et rengi ve dokusu o kadar kavuna benziyor ki, doğrandığı zaman çok az kişi kavundan ayırabilir.
Lezzetini ise, sanırım anlatmaya gerek yok...

obabilgesi 23-09-2019 03:42

Kış Hazırlıkları (3)
 
1 Eklenti(ler)
Kokulu köy mısırlarım...
Aslında planımız koçanıyla deepfreeze atıp, canımız çektikçe haşlayıp tüketmekti. Acemilik işte hasat zamanını geçirmişiz :) Belki olur diye haşlayıp denedik ama o kadar sertleşmişti ki hem çok zor pişti, hem de lezzetsiz oldu. Nihayetinde çorbalık olarak muhafaza etmeye karar verdik.
Önce tüm mısırları taneledik, sonra yaklaşık iki saat kadar düdüklü tencerede haşladık ve birer pişirimlik olarak buzdolabı poşetlerine koyup deepfreeze kaldırdık.
İki koçanı ise iyice kurutup, önümüzdeki sezon tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmak üzere ayırdık...

obabilgesi 25-09-2019 16:33

Hicaz-Katırbaş-Keben
 
1 Eklenti(ler)
Ahırın bahçe kısmını sebze-meyve bahçesinden ayırdıktan sonra, bahçe bitiminde 15 mt’ye 5 mt gibi şahane bir koridor oluştu. Bu koridora boydan boya toplamda üç farklı türden yedi adet nar diktik. Sıralama; (Hicaz+Katırbaş+Keben+Hicaz+Keben+Katırbaş+Hicaz)
Hafiften OKB olduğumdan bahsetmiştim sanırım, sıralama önemli :) Bu şekilde farklı türlerin birbirlerinin verimlerini olumlu etkileyeceğini düşünüyorum.
Kezâ bu yıl birkaç kilo nar hasat edeceğim gibi...

obabilgesi 29-09-2019 22:04

Topan Patlıcanı
 
1 Eklenti(ler)
Bakmayın minik minik olduklarına, farklı bir varyete felan değil. Bildiğimiz topan patlıcanını bilhassa minik minik toplayarak, içini oymak suretiyle dolmalık olarak kullanacağız.

Portakal Rengi 30-09-2019 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1575249)
Bakmayın minik minik olduklarına, farklı bir varyete felan değil. Bildiğimiz topan patlıcanını bilhassa minik minik toplayarak, içini oymak suretiyle dolmalık olarak kullanacağız.

Bunun için Adana Patlıcanı öneririm. Etkinlikte Sn h_dogan paylaşmıştı. Topladıkça ürün veriyor. Ürün verme süresi uzun. Lezzetli.

obabilgesi 02-10-2019 02:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1575251)
Bunun için Adana Patlıcanı öneririm. Etkinlikte Sn h_dogan paylaşmıştı. Topladıkça ürün veriyor. Ürün verme süresi uzun. Lezzetli.

Tavsiye için teşekkür ederim Sn Portakal Rengi, etkinlikte paylaşan olursa mutlaka deneyeceğim...

obabilgesi 02-10-2019 02:19

Granny Smith Elma
 
1 Eklenti(ler)
“Küresel ısınma nedir, veya alâmetlerine örnek gösterebilir misiniz?” diye soran olursa bu fotoğrafı iletirsiniz.
Tarih 1 Ekim, elma fidanım çiçek açtı...

obabilgesi 03-10-2019 18:21

Kış Hazırlıkları (4)
 
1 Eklenti(ler)
Artık bahçeyi bozduk diyebiliriz...
Ne yalan söyliyeyim içimde tarifsiz bir burukluk var. Oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. Şuan sadece önümüzdeki sezon yapacağım işleri ve yetiştireceğim yeni türleri düşünerek kendimi oyalıyorum. Bir de bahçeden çıkanlarla kış hazırlıkları işte...
Yeşil domatesleri toplayıp turşu yaptık, bu 1 lt kavanozlarda olanlar eşe dosta dağıtılmak üzere yapıldı. Tadımlık yani :)

obabilgesi 06-10-2019 05:02

1 Eklenti(ler)
Dağlardan gelen suyla demlenen çayın tadına doyum olmaz, lâkin önce sıranı beklemelisin...

obabilgesi 12-10-2019 17:39

Pampas Otu
 
1 Eklenti(ler)
Bahçeyi çevirdikten sonra alt yamaçta, çitlerin dışında atıl bir bölüm oluştu. Bişeyler ekeyim desen iyi bir toprağı yok, velev ki ektin koyun-keçi bol miktarda mevcut sağlam kalmaları mümkün değil, peki öylece bırakayım desem ise gönlüm hiç razı değil...
Hâl böyleyken bir sitede inanılmaz uygun fiyata pampas otu fideleri buldum. Yaklaşık 30 adet alıp, çit boyunca muntazam bir şekilde dikerek hem o atıl alanı kapattım, hem de ilerisi için şahane bir peyzaj yatırımı yaptım. Şöyle ki;
Pampasotu gerçekten su, gübre vs hiç bakım istemeyen, hastalık nedir bilmeyen, hayvanların asla zarar vermediği ve çok hızlı büyüyen inanılmaz estetik bir bitki. Daha ilk senesinde ufak da olsa çiçeklerini gösterdiler. Hem de hiç su-gübre görmeden.
Birkaç sene sonra o atıl bölgenin alacağı şekli hayâl bile edemiyorum...

obabilgesi 23-10-2019 12:14

1 Eklenti(ler)
Soğan her mutfağın demirbaş sebzelerinden olsa gerek. Bizde kışlık baş soğan kıskalarımızı aldık, kasım ortalarında toprakla buluşturmayı planlıyoruz. Tabi bakla, turp ve roka eşliğinde😉

TCM 23-10-2019 13:40

Şu çirkin in resmini kaldırırsanız sevinirim, sigarayı bırakalı 13 gün oldu, asabiyim zaten (biri çıkıp ta; "biz de bıraktık yakın zamanda, bıdı bıdı yapıp durmayın" diyene kadar yazmaya devam edecem) kanatlarını teeek tek yolmayayım şimdi.

Arkadaşın dükkanında da vardı, 'çirkin' den; parmağımı yaklaştırdım kafese, 'bi şey yapmaz' deyince az daha, az daha derken kuş hareketlendi parmağıma doğru, ucunu gagasının içine aldı hafiften basınç uygulamaya başladı. Arkadaş 'bi şey yapmaz' dedi ya, ben de kıpraşmadım...Bizimki iyice bastırdı, yetmiyormuş gibi geviş getirmeye başlamaz mı, zor çıkardım parmağımı ağzından namıssızın.. Bir ay geçmedi parmağımdaki delik...

Bir de bizim dakotalar biraz büyük gelmez mi bu çirkine, sayfaya yeni resimlerini koydum.. Çirkin mirkin ama sevimli şeyler, pilavını yemiyek sonra..

obabilgesi 23-10-2019 14:54

Çok güldüm yahu :)
Eğer ki velisi değilseniz bir jakoya asla güvenilmez:) Ucuz atlattığınızı düşünüyorum ve anılarınız canlanmasın diye fotoğrafı derhal kaldırıyorum :)
Tam olarak aradığımız çekirdek budur sevgili TCM, torpilli paket isteriz:)
(o pis şeyi 22 senenin ardından bırakalı 2 sene oldu, zoru atlatmışsınız. Ara ara vuracak ama her geçen gün şiddeti azalacaktır. Tebrik ederim!)

TCM 23-10-2019 15:05

Talep zamanı hatırlatın da araya gitmesin :D

obabilgesi 23-10-2019 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1576509)
Talep zamanı hatırlatın da araya gitmesin :D

Anlaştık😉

funku 25-10-2019 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1575941)
Bahçeyi çevirdikten sonra alt yamaçta, çitlerin dışında atıl bir bölüm oluştu. Bişeyler ekeyim desen iyi bir toprağı yok, velev ki ektin koyun-keçi bol miktarda mevcut sağlam kalmaları mümkün değil, peki öylece bırakayım desem ise gönlüm hiç razı değil...
Hâl böyleyken bir sitede inanılmaz uygun fiyata pampas otu fideleri buldum. Yaklaşık 30 adet alıp, çit boyunca muntazam bir şekilde dikerek hem o atıl alanı kapattım, hem de ilerisi için şahane bir peyzaj yatırımı yaptım. Şöyle ki;
Pampasotu gerçekten su, gübre vs hiç bakım istemeyen, hastalık nedir bilmeyen, hayvanların asla zarar vermediği ve çok hızlı büyüyen inanılmaz estetik bir bitki. Daha ilk senesinde ufak da olsa çiçeklerini gösterdiler. Hem de hiç su-gübre görmeden.
Birkaç sene sonra o atıl bölgenin alacağı şekli hayâl bile edemiyorum...

Merhaba,

Çok güzel bir fikir gerçekten. Bu sitenin adresini paylaşmanız mümkün mü? Bu pampas otlarının pembe renkli olanlarından da alıp karışık şekilde dikilirse çok daha güzel olabilir. Ben de almak isterim.

TCM 25-10-2019 13:34

Eksi bilmem kaçtan sonra dayanmıyor pampaslar ona göre alın, yoksa yaylaya da düşünmüştü önceki senelerde.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025