![]() |
Alıntı:
|
Altin cilek..cok sanslisnz..Benimkiler daha yeni cickteler
|
Alıntı:
İlahi sevgili Lonicera siz çok yaşayın emi... o meyvelere uzun uzun baktım bunlar ne meyvesi böyle diye, dönüp yukarıda ki mesajlara baktım belki daha önce yeşil halleri var mı diye ama göremedim :D hiç bir şeye benzetememiştim. Kendi kendime şöyle mırıldandım... Lonicera bu, kim bilir hiç duymadığımız bir meyve olsa gerek, hiç böyle kahverengi sarı bir meyve görmemiştim dedim, ve sayfanızdan ayrıldım. Hiç aklımın köşesinden bile geçmedi ki yer kirazı olacağı, bittere batırıp böyle bir sunum olacağı :D |
Alıntı:
Yetiştirmesi sizin deneyimlerinize göre kolay mı sayın lonicera? İlk kez balayında tatmış idik ve ayıla bayıla sepetteki tüm altın çilekleri bitirdik :) Mümkün olursa kendi bahçemde yetiştirmeyi çok isterim. |
Alıntı:
Bendeki bitkiler bir yıl öncesinden yetiştirdiklerim. Bitkiyi saksıda yetiştirdiğim için kışın dondan korumak için içeriye alıyorum. Dışarıya çıkarma zamanı geldiğine hemen çiçeğe dönüp meyve tutuyorlar. İşin sırrını çözdüğümden beri kaç yıldır bu şekilde üretiyorum. Sayfamı takip ettiyseniz bir kaç mesaj yukarılarda yeni tohum ektiğimden bahsetmiştim. Bu yeni fidecikler kışın içeriye alınıp önümüzdeki sezon erkenci şekilde ürün verecekler. Yeriniz müsaitse bu şekilde bir deneyin derim. |
Yer musaitte.kisin iceri alsakta evevalamayacagimz icin bag evinde soguktan etkilenmezleemi.Bir tanesini iceri alirim diye saksida buyutuum.Ciceklenmis artik onu alacagim oceri..Tohumlarida seneye yilbasindan itibaren evde dikip fideleri buyutecegim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben öyle yapıyordum ilk zamanlar. Büyük saksı olunca hanımın fırçaları da büyük oluyordu. Shrek filmindeki çizmeli kedinin bakışıyla bakmaya çalıştımsa da( ne de çok benzemişimdir ya ona) bu durum değişmedi. Ben de işi çok küçük ve çok sevimli renkli saksılarla çözdüm. Hanımın zaafını keşfettim de diyebiliriz. Daha sonra bu işi defalarca tekrarlayıp sonra işi iyice arsızlığa vurup büyük saksıları da içeriye almayı başardım.:p |
Peki ufak saksilar.seneye nisana kadar ufak gelmememzmi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ilkkez bu sene diktim..Aksam resimlerini atarim size .Tohumlati evde diktim mayis sonu gibi bahceye aldim O yuzden daha yeni cicek actilar .Bir tanesi saksida
|
Sulamayi nasil yapmali
|
Yazın normal sulama( saksı için), kışın iç mekanda toprak nemi kaybolmayacak şekilde. Bitkimiz çok miktarda kılcal ve yüzeysel kök yaptığı için bu durumu dikkate alarak hareket etmemiz lazım. Aşırı su ve havasız ortam kök çürüklüğüne davetiye çıkaracaktır.
Tadını beğenirseniz kolay kolay vazgeçemezsiniz ona göre:))) |
Zaten cok hevevsle diktim.Peki simdi cicege durdugu icin daha ekim sonuna kdar 3 ay var bu surede hic meyve vermezmi acaba.
|
Alıntı:
Daha ayrıntılı bilgi ve tecrübelerden yararlanmak için buraya ve buraya bakmanızda fayda var. |
Birde sunu sorayim bir baslkta okumustum.Ilk yil gelisen bitki ertesi yil kendiliginden bahceye yayilir diye.Biyle bir durururm varsa cok daha kolay isimiz.Ben onlem icin agustos sonu gibi cimlendirrcegim
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tamam kokun nefis, rengin çok hoş olabilir ama ne kadar güzel görünmeye çalışırsan çalış, meyve tutamadığın için hiç gözümde yoksun sen rosa rogusa...:mad:
|
1 Eklenti(ler)
El ile tozladığım feijoa meyveleri sanırım kompost çayı ile beslendiğinden daha iri oldu bu yıl. Nasipse tohumunu paylaşacağım bitkilerden biri olacak. bu yıl.
|
3 Eklenti(ler)
Begonvillerimiz de renk cümbüşü oluşturdu. Kiristal cinsi soğuklarda dayanamamış, seneye yerine yenisini alıp koymalı.
|
2 Eklenti(ler)
Kumkuat hem tutan meyvelerini büyütüyor, hem de çiçeklenmeye devam ediyor. Belki resimler tekrar oluyor ama suskun bir forum olmasındansa tekrara düşmeyi tercih ediyorum ne yapayım.:)))
|
1 Eklenti(ler)
Oya ağacı çiçeği saksıda da olsa performanslı bir bitki. Kaç yıldır bende, iyice dallanıp budaklandı. Sezon sonu çok derin bir budama yapma niyetim var.
|
1 Eklenti(ler)
Etkinlikte edindiğimizden beri ( Sn sigacik paylaşmıştı) vazgeçemediğimiz biber oldu çeşme biberi. Pek çok çeşit denedik ama böylesine şimdiye kadar hiç rastlamadık. Komşulara fideleyip verdim sonuç aynı. Tam not aldı herkesten.
|
1 Eklenti(ler)
Süs narımız bu yıl 7 meyvesiyle göz doldurdu. Gerçi saksısını büyütsek daha çok meyve yapardı ama küçük saksıyla daha sevimli duruyor.
|
1 Eklenti(ler)
11 kök sakız enginarın hepsi uykuya geçti çoktan. Bir bu uyanık çıktı içlerinden:)))Nereden su aldığını arayıp bulmamız lazım. Seneye enginar yapmazsa o zaman görüşeceğiz kendisiyle.
|
1 Eklenti(ler)
Biz istediğimiz kadar tohuma bırakmayıp havalansın, daha gelişsin diye sert budayalım. O bildiğini okuyor. Kaşla göz arasında bir baklayı olgunlaştırmış bile. Pandora yasemin...
|
Alıntı:
Eee onlarında kendilerine göre özgürlükleri var, bırakın özgürlüklerini doyasıya yaşasınlar :D :D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sellukamızın ilk çiçeği enfes kokusu ile kendini nihayet gösterdi. Bu yıl tohum alabilir miyiz bilemiyorum.
Bu sezon gerek doğal gerekse zorlama ile tohum elde etme konusunda oldukça başarısız bir sezon geçiriyoruz. Aşırı sıcak havalardan olsa gerek. Sözüm ona bu yılki etkinliğe pek çok nadir bitki tohumuyla girmek istiyorduk ama bu gidişle etkinliğe bile koyacak tohum bulabilir miyiz merak ediyorum. Bu hafta İzmir için yine çok sıcak bir hafta olacakmış. Ne yapalım sağlık olsun artık. |
1 Eklenti(ler)
Aronia' nın ilk parti hasadını yaptık. Bundan sonrası için meyvelerin iyice buruşmasını bekleyeceğiz.
|
2 Eklenti(ler)
Sultaniye üzümde külleme fazla olunca tüm salkımları kesip sirke için bidona basmıştık. Bugün 13.günü doldu. İçindeki tüm taneler artık dibe çökmüş durumda. Hafta sonu içindeki tüm posayı sıkıp, suyunu da süzüp ardından bir tatlı kaşığı kaya tuzunu da ekleyip, yaklaşık 45 gün ağzı kapalı şekilde serin ve karanlık bir köşeye konacak.
|
2 Eklenti(ler)
Pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmasına geçen hafta başladık. Malum zeytin ve turşu zamanı yaklaşıyor. Nasipse bu yıl hem yeşil zeytinimizi hem de turşumuzu kurarken bu sıvıyı kullanmak istiyoruz. Bugün 5.günü, dipteki azıcık tortu su yüzeyine çıkmış. Hafif bir ekşimsi koku alıyoruz. Aslında ağız kısmında tülbent bağlıydı, resim için daha düzgün çıksın diye çıkardık:)))
Perşembe günü de sütümüzü ekleyip bir hafta daha bekleteceğiz. Geçen haftadan ph kağıtlarımızı da ısmarladık, geldi. Umarım herhangi bir sorunla karşılaşmayız |
1 Eklenti(ler)
Salı günü sütü ekledim, bugünkü hali( 2 gün). Hafif bir peynir suyu kokusu oluşmuş. Ph kontrolünden de alnımızın akıyla çıkabilirsek oldu bu iş:))))
|
1 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelmişti üçüz çiçeği tohumu. Çok ama çok sevdik görüntüsünü. İnşallah tohum elde edebiliriz, elimizde geçen yıldan hiç tohum kalmadı çünkü.
|
4 Eklenti(ler)
Madagaskar yasemini 2.kez çiçekte. Ne yaptımsa tohum vermedi...
Eklenti 656611 Şeker kamışı tohum verecek gibi ama sayısı geçen yıla göre oldukça az... Eklenti 656612 Murraya paniculata 4.kez yeniden.. Eklenti 656613 Keşke bu güzelliği yıllar önce fark edebilseydik...(üçüz çiçeği) |
3 Eklenti(ler)
Edirne patlıcanı...
Eklenti 656616 Minnesota midget kavun...Paylaşım etkinliğinden gelen kavunlardan hiçbiri meyve bağlamadı, sadece sarmaşık gibi uzayıp gittiler. Eklenti 656617 Sakata's sweet kavun Eklenti 656618 |
Alıntı:
|
Maalesef yok. Varsa bile belli belirsizdir, ben koku alamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Hava azıcık serinleyince hemen çiçeğini gösterenlerden biri...Kaç yıldır saksıda deniyorum, bir sonraki yıla kalmıyor bir türlü. Tohum versin de kendimizi garantiye alalım diye gözünün içine bakıyorum ama nafile. Kışın içeriye alıyorum yine aynı. Her yıl tohum peşinden koşmaktan bıkmadık, çünkü çok güzeller:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025