![]() |
2 Eklenti(ler)
İlk domateslerime kavuştuk. Bunlar russian cossak cinsi domatesler. 2 metreden uzun sııklara sardım verimi yüksek bir cins. Çekirdekleri yeşil biraz ekşi ama lezzetli bir cinsmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da margaret curtain. Elimdeki tohumlardan sadece 1 kök fide labildim . Onun da verimi yüksek görünüyor. Lezzetli bir cinsmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Karadeni salatalıklarımda çok çiçek var ama şu ana kadar 2 adet salatalık yiyebildim. Salatalık alabilmek için ne yapabilirim acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Emcelli biberi tohumluk ayırdım
|
1 Eklenti(ler)
Bahçeye ekmek için aldığım siyah ve kırmızı frenk üzümleri
|
1 Eklenti(ler)
Bunun adı da ıtırmış. Çok güzel konusu var. Çiçekte açıyormuş. Bahçede bakmak için aldım ama kışı dışarıda geçirebilir mi bilemiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim pırasalar. Bu seneki pırasalarım güzel yetişti.
|
1 Eklenti(ler)
tohumdan yetiştirdiğim gülhatmi. Bu sene çimlendiği için henüz boya gitmedi seneye çiçek açr sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim defne ağaçları.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çınarları geçen son baharda yol kenarında ufak halde bulup sökmüştüm. Bu sene canlandılar. Biaz daha büyüyünce söküp kendi yerine ekmek gerekecek. Yine son baharda çıkarıp eksem tutar sanırım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı da gazania sanırım. Geçen sene tek kök olarak bahçeden koparmıştım bu sene çok neşelendi.
|
4 Eklenti(ler)
bahçemdeki diğer çiçekler. KAdife çiçeği haricindekilerin ismini bilmiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeklere devam
|
1 Eklenti(ler)
goji berry fidesinde ufak ufak tomurcuklar var. Bu sene meyve tutmasına ümidim yoktu çıkarsa tadına bakarız artık.
|
2 Eklenti(ler)
Maniye domateslerinin Maşallahı var. Kaynatıp sosluk olarak kavanozlara doldurduk.
Diğer fotodakiler russian cossak . Şu ana kadar yediğim en lezzetli domates. |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da jalapeno biberleri. Etli acı biberler. Tohumlardan ancak 2 kök fide alabildim. Seneye daha fazla ekeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
BLUE BEAUTY DOMATES
Tadı beklediğim gibi çıkmadı. Seneye tekrar ekmeyi düşünmüyor. |
1 Eklenti(ler)
Pembe domateslerim devasa boyutlara geldi. Bu ara bahçede tırtıl ve sinek bolluğu var. Domatesleri bekletmeye gelmiyor hemen kenarın yemeye başlıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Benim değerli garnet domateslerim. Şu ana kadar yediğim en güzel çeri domatesler. Kahvaltımın vazgeçilmezi oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Tomatillo çok kese yaptı ama içleri boş. Sulamayı arttırdım bakalım büyüyecekler mi?
|
Bahçeniz hayırlı olsun . Turp tohumlarını şu günlerde atın soğuk havalarda daha iyi gelişir diye tahmin ediyorum yanlarına marulda ekleyin.
|
Alıntı:
|
Sayın thunderon; turp için şuan tam ideal zaman bu sıcaklarla birlikte yeşil aksam oluşması gerekiyor sonrasında kök oluşumu meydana geliyor... Bu mevsimde ekimi ideal ama tırtıllardan korumak gerekir.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Son bahar tüm hızıyla ilerliyor. Bahçemiz domates ve biber dolu. Domatesler bu saatten sonra artık kızarır mı bilemiyoruz. Sizce bunları yeşil toplayıp turşu mu yapalım yoksa beklesem kızarır mı?
|
Başka bir şey ekmeyi düşünmüyorsanız bence bu ay sonuna kadar bırakın. Kızaranlar kızarır kalanlarla turşu kurarsınız.
|
Alıntı:
Ekmek için boş yerlerim var. Ay sonuna kadar bırakabilirim. ama şu an çok tırtıl ve böcek var. Ay sonuna domatesleri bırakırlar mı bilemiyorum:) |
bence topraktan hepsini sökün ekmek istemiyorsanız bile torağı rahatlatmak için güzelçe bi ters düz edin en azından toprak kendine gelmiş olur. hatta mümkünse birazda organik atık **** gübreyle kışa kadar zenginleştirin.
|
Çiçek ucunda hafif pembeleşme varsa kızarır yoksa biraz daha beklemeniz lazım.
|
1 Eklenti(ler)
Sapancada bir arkadaşın bahçesinden söktüğüm muz fidanını saksıya ektim. Yaşatabilecek miyim bakalım?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025