![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Pembe domateslerimden bir türlü randıman alamadım. Aynı yerde çeri domateslerde problem yokken pembe domateslerde alt dallar kuruyor. Çiçek açmasına rağmen halen domates bağlamadı. Ne problem var anlamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Salatalık ve brokoliler üzerinde bu böceklerden görmeye başladım. Bu böceğin adı nedir zararı var mıdır acaba?
|
Alıntı:
Bu konunun kahramanına benzettim ben yavrucakları:) |
Alıntı:
|
cumartesi günü ilacı kullandım. Sonrasında gözle yaptığım kontrollerde böcek göremedim. Böceklerin mesken ttutuğu yerler solmuş durumda. Bakalım Bundan sonra sebzelerden verim alabilecek miyim?
|
3 Eklenti(ler)
bahçemin son hali:)
2 aydır pazara gidip sebze almıyorum bahçeden çıkan sebzeler ihtiyacımızı gideriyor. G Geçen sene çok amatördüm bu sene biraz daha planlıyım ama daha gidecek çok yolum var. Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar... |
1 Eklenti(ler)
Maydanozlarım kestikçe daha gür çıkıyorlar salatada vazgeçilmezim...
|
1 Eklenti(ler)
En sevdiğim sebze domates ama 2 yıldır bir türlü randıman alamadım. Bahçede tek beceremediğim sebze o oldu. Bu senede böcek istilası kuruma derken birkaç tane domates aldım. Nerede yanlış yaptığımı da bulamadım. Muhtelemen aldığım tohumlar iyi değildi.
|
3 Eklenti(ler)
biberlerim şekil şekil hepsi de birbirinden lezzetli :D
Kırmızı olanları tohumluk bıraktım. Dün kopartıp güneşe bıraktım seneye onlardan yeni biberler alacağım. |
1 Eklenti(ler)
Pırasalarım 2 ay oldu hiç gelişmedi son baharın gelmesini bekliyorum belki yağmurlarla birlikte gelişmeye başlarlar.
|
1 Eklenti(ler)
fesleğenlerimi çok toparlamayamadım. Onlar da güneşi görünce hemen tohuma kaçtı fesleğen tohumu isteyen varsa bol miktarda gönderebilirim:)
|
2 Eklenti(ler)
2 farklı lavantam var. Küçük olanını çeliktne ben yetiştidim. Baharda çok güzel kokuyor ama sürekli budamak gerekiyor aksi takdirde çok büyüyor. Bu sene yeni çelikler ile çoğaltacağım.
|
2. fotoğraftaki türü Lavantalar arasında "tek geçerim", tek yetiştirdiğim de diyebilirim. Diğer çeşitlerinden bihaber olduğumdan olabilir ama çok yoğun bir kokusu var bu türün ve Lavantayı kokusu için yetiştirdiğimden iltifatta torpil geçiyorum:cool:
Bu arada fotoğraf yan çıkmış hemen düzeltilmeli, karizmamız çizilmesin:p |
Alıntı:
|
Fotoğrafı paintte düzeltiyseniz daha kolay yolu bana göre yok, elinize sağlık...
Kolay gelsin, Saygılar... |
3 Eklenti(ler)
forumdan öğrendiğim şekilde çelikten üretim çalışmalarına da başladım:rolleyes:
Cocopeat ve perlit karışımına leylandi , mazı , ardıç kartopu çalısı çeliklerini diktim. Açık alanda tutuyorum. Bakalım bu işi başarabilecek miyim? |
2 Eklenti(ler)
Dün bahçeyi kazarken fotoğraftaki böcekleri gördüm. Bunalrı ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır? Önlem almam gerekir mi acaba?
|
Alıntı:
|
Okudukça tüylerim ürperdi:) Artık gördükçe toplayıp uzaklaştırmak lazım bunları .
Bilgi için teşekkürler Sdurul. |
4 Eklenti(ler)
bu sene ektiğim fidanlar.
Yeni dünya bir bahçeden sökmüşlerdi. Çöpe atıyorları ben toprakla bulşturdum:) Cevizi Bu sene tohumdan ektim biraz daha büyüyünce aşılarım diye düşünüyorum. Kuru olan ağaç trabzon hurması. 1 ay önce diktim tüm yaprakları döküldü. Tutar diye umut ediyorum |
3 Eklenti(ler)
Bu sene deneme amaçlı brokoli diktim ama hiç verim alamadım. Uç sürgünleri ufak ufak çıkıyor ama yemek yapacak yer kadar toplayamadım daha. Seneye ekmem bir daha:)
|
1 Eklenti(ler)
bahçeye kurduğum sera. BAhçem kuzey güney istikametinde çok rüzgar alıyor Rüzgar almasın diye kaldırım üzerine kurdum. İçerisinde fidelerimi yetiştireceğim.
|
4 Eklenti(ler)
burası da seranın içi. BAharda çimlendirdiğim palmiyelerimi sera altına aldım. Bunların saksını değiştirmek için ne kadar bekleme gerekir acaba? Ayrıca besin vermek gerekir mi bilgisi olan var mıdır?
Viyollerdeki fideleri de eyülül ayında ekmiştim. Leylandilerin büyük kısmı öldü ilkbaharda bir daha deneyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
pırasalarım gelişti büyüdü. Bir posta toplayıp yemek yaptık. İkinci içinde biraz daha büyümelerini bekliyorum.
|
2 Eklenti(ler)
güllerini budayan komşumuzdan çelikler aldım. Ekeli 10 gün falan oldu ama gözlerden patlayanlar var bakalım köklenme oranı ne kadar olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Kasımpatı lar coştu. Sonbaharın güzelleri kuzey tarafta olmasına rağmen çok güzel çiçek açtılar. Bu çiçekleri çelkik alarak çoğaltabilir miyim acaba?
|
Dallarını kırıp,dikerseniz tabii ki tutar.Ama bu mevsimde olur mu bilemem.Ben dikip tuttuktan sonra herkes dikebilir yani.:p
|
1 Eklenti(ler)
bahçemin son hali. Kar yağmadığından halen yeşil domates ve patlıcanların zamanı geçti ama biber almaya devam ediyorum
|
1 Eklenti(ler)
karalahana dolmasına doyamadım:) bahçenin en verimli sebzesi
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025