![]() |
Sebzelerinizin hepsi çok güzel.
Paylaştığınız tohumların onda biri dahi toprakla buluşmuş olsa gene amaca hizmet edilmiş olacaktır. Etkinlik dışında çevremde toprakla uğraşan herkese domates tohumu vermeye çalıştım kış sonunda. Pazarda domates aldığım köylüye neden tüm pazar neredeyse aynı domatesle dolu diye sordum, bu çeşit baskın çıktı bütün çeşitleri kendine döndürdü dedi. Sana yaz sonu katıksız yerli tohum vereceğim dedim, aman unutma onu uzak tarlaya ekerim tozlaşmadan korurum dedi. Meseleye tohumun yayılması dışında bakmıyorum, ticaretini yapan kişiye bile tohum verebilirim yeterki yayılsın tohumlar. Bunun yanında dağıtılan tohum hakkında yazı yazılmamasına da alınmayın. Örnek olarak ben sahife açabilecek onu yürütebilecek vakte sahip değilim. Tohum yollayanlara minnettar olduğumuz bilinen gerçek, bu kafi olmalı. |
Kapyalar fazla büyük değil mi? :eek:
|
kıl biberlerde sanırım tam kıl biber gibi değil sarı sivri biberler gibi geldi. ya da dediğiniz gibi çapraz toşlamadan kaynaklı da olabilir. bu sene kesinlikle biber senesi sanırım. özellikle kapyalarınız çok güzel.
bu arada bir şey sormak istiyorum bu kapyalar kızarınca mı toplanıyor yoksa toplandıktan sonra mı kızarıyor. geçen yanlışlıkla 2 tanesini hanım koparmış bende koparsaydın kızarsaydı dedim. sizinkileride yeşil görünce sormak istedim. |
Alıntı:
eğri oturalım doğru konuşalım şimdi her şeye iyimser bakmak biraz tuhaf... Alıntı:
Evet gayet büyükler vallahi dikim öncesi karıklara hayvan gübresi doldurdum. :eek: Alıntı:
Bende hibritlenmeden şüphe ediyorum ama hibritlenme iyidir arada güzel çeşitler çıkıyor ^^ Bu etli biberleri yeşilken kopartıp taze taze tüketmek çok güzel oluyor... Ben daha çok seviyorum... Ama kızartmadan toplamamın nedeni başkaları tarafından toplanması bir nevi çalınmasın diye erken topluyorum ürünleri :rolleyes: :D aramızda kalsın bazen ürünlerim aşırılabiliyor... |
5 Eklenti(ler)
Domates tanıtımı: Vol 1 Pembe beef; Rengi, kokusu, lezzeti, verimi anlatılmaz yaşanır cinsten bir domates... Aslında daha büyük ebatları vardı ama şuan elimde kalmamış... Bunu bulup çekebildim... Eklenti 655274 Gomera; aslında bu çeşit domates Karadeniz'in bir dağ köyünden elime geldi çok verimli iri ve dilimli tadı aroması gerçekten çok güzel... Eklenti 655275 Green zebra; işte tam anlamı ile tatlı süper lezzetli bir domates kalın kabuklu ancak tadı mükemmel... Eklenti 655276 San Marzano; etli, sussuz bir çeşit sos, salça, ketçap yapımına uygun ve çok verimli bir çeşit... Eklenti 655277 Speckled Roman; etli kalın kabuklu sos, salça, ketçap yapımına uygun bir çeşit bol bol tohumu alındı seneye bol bol dikilecekler arasında... Verimli bir kök bilmeden kayanın üzerine ekmişim ancak üzerinde 10 kadar meyve tuttu ve tohumluk bile aldım. Eklenti 655279 Elimde uzaya bile götürecek telefon var çektiğim fotoğraflara bakın bazı cetvel sayıları okunmuyor ama az çok tahmin edersiniz diye düşünüyorum :cool: :cool::D |
dongyul fotolar için teşekkürler.
özellikle pembe beef domatesin iç dokusu çok güzel çok beğendim. bu domatesten melemenlik **** sos yapılması güzel olur diye düşünüyorum. hatta şuan aklıma geldi çok güzel bundan gâvurdağı salatası olur. |
5 Eklenti(ler)
Hasat devam ediyor... Mısırlar olmaya başladı 3. kez toplanıyorlar... Bu sene gerçekten mısırlar çok verimli bazılarında 5 6 somak mevcut... Tanesi küçük olanlar 1 tl büyük olanlar 1.5 tl den gidiyor... Eklenti 655388 Kudret narları da görünmeye başladı, tohumlar bir çok kişiden geldi onları karıştırarak ekmiştim tohumlar için çok teşekkür ederim... Eklenti 655384 Tohumluk kabaklar toplandı tohumları çıkarıldı, dış kısımları kabaklı börek oldu. Bir kısmı tavuklara yem oldu... Eklenti 655386 Armutlarda toplanıyor bol bol tüketiyoruz. Eklenti 655387 İki tohum etkinlik öncesi bir üyeden edinmiştim sosyete sarımsağı çiçeklendiler görünümü çok güzel tohum için teşekkür ederim ^^ Eklenti 655385 :cool: :rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Anarius; şuan komşuların talebine anca yetişiyorum... ;) |
Dongyul merhaba,
Bir haftadır sitede dolaşıyorum, bahçenizi tek tek gezdim ve hayran kaldım. Çocukluktan beri bende ailemle bahçe işleriyle uğraştım ama bu kadar küçük bir alanda bu kadar sağlıklı ve verimli üretim görmemiştim. Tecrübelerinizden istifade edeceğim. İlerde küçük de olsa bir bahçe hayalim var, sizi ve diğer tecrübelerini paylaşan arkadaşları takibe devam. |
Sevgili dongyul. Tohum paylaşım etkinliğindeki tohumların ulaşmasını beklemeden başlamıştım üretime. Sizden gelenleri dikememiştim. Tatil sonrası saksıdaki domatesi kaybedince hemen yerine sizden gelen "Mikrop"u diktim. Çok mahsul alamayacağımı biliyorum ama değer mi? Pek ala değer! Tadını görmüş oluruz, toprak boş durmamış olur, canlı kalır, size duacı oluruz. :)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...612ebabf16.jpg
|
Alıntı:
Alıntı:
Sayın Anarius; çok teşekkür ederim mutlu oldum yetiştirdiğiniz için bir umut var oralarda.... ^^ |
5 Eklenti(ler)
Sırık Barbunyalar ve Fasulye Bu sene herhalde fasulyeye çalıştık, her yer fasulye dolu olunca yemeklerin 2/3 fasulye türevi oldu... Sırık barbunyaların bu sene maşallahı var, bu çeşidi ilk defa ektim ve verim çok güzel. Eklenti 655783 Eklenti 655784 Büyüklüğünü anlamanız için bu fotoğrafı koyuyorum çoğu bu şekilde ve sadece hodan suyu ile sulandı. Eklenti 655785 Sayın Zekoş'tan tohum etkinliğinde çeşit çeşit fasulye tohumları edinmiştim kendisine çok teşekkür ederim beni çok mutlu etti... Bir kısmı bizim burada güz fasulyesi cinsindenmiş ve ben erken ekince bir kısmını sıcaklarda kaybettim ama sonra geri kalanların dökümü güzel oldu... Eklenti 655787 Bazıları mor fasulye gayet güzel çeşitler... Eklenti 655786 :cool: |
Dongyul'cuğum,şimdi pazardan geldim.Senin barbunyaları,bamyaları görünce aklıma geldi.Barbunya alayım dedim 8 tl dedi almadım.Bamya alayım dedim 10 tl,çok severim yarım kilo aldım.Buralar mı pahallı,oralar nasıl bilemiyorum.Hepsini ağız tadıyla tüketin inşallah.
|
Alıntı:
Sevgi Hocam özlettiniz kendinizi nerelerdesiniz... Bence sizin olarak daha uygun gibi.. Biz pazara gitmediğimiz için bilmiyorum pek ama komşumuza sordum bamya 14 - 16 liraymış... Barbunya 6 - 8 lira arasındaymış... Teşekkür ederim güzel sözleriniz için ^^ |
4 Eklenti(ler)
Mısırın hiç bir şeyini ziyan etmeyiz... Mısır bitkisinin her şeyi bir şekilde kullanıyoruz anlatsam sinir burhanları geçirirsiniz... İlk olarak bu sene fasulye, domates ve biber gibi her türlü sebzelerin arasına mısır ekildi amacım gölgeleme yapmasını sağlamak... Mısırlar çok verimliydi bazıları 5 bazıları hatta 6 7 somak yaptı olgunlaşmaya başlayınca posta posta toplanıp güzel olanları satıldı, biraz zarar görenler (İlaç kullanmadığımız için tırtıllar zarar verebiliyor...) ufak gibileri biz tükettik tüketemediklerimizi buzluğa koyduk, bazılarını salata makarna için haşlayıp tanelerine ayırıp konservelerini yaptık bazılarını buzluğa atıldı. Mısır daha bol olsa kaç çeşit mısır unu çıkartılırdı Allah bilir... Mısırın püskülleride atılmadı kurutulup kışın çay olarak tüketilecek... Mısırın koçanlarından çıkanlar kabuk kısımları ineklere gitti... Mısırın somak kısmı ocakta yakmak için kurutuldu... Eklenti 655972 Mısırın boyları neredeyse 3 metreyi buldu bunlarda temizlendi yaprak kısımları inekleri olan komşumuza verildi karşılığında gübre alındı... (bu tarz işleri seviyorum karşılıklı yardımlaşma politikası) Sonrasında bunlar temizlendikten sonra alt kısımları toprağa rahat girmesi için sivriltildi seneye sırık olarak kullanılacak... Temizlendikten sonra düz bir zemine yatırılıyor ve kurutuluyor kuruyunca kemik gibi sağlam oluyor. (Yaş durumdayken dik olarak bekletmiyoruz ki sırıklar eğri yamuk yumuk olmasın diye yere yatırdığımızda düz kalıyor.) Eklenti 655973 Eklenti 655974 Mısırın kökleri ne oldu derseniz merak etmeyin onlarda ziyan olmadı :D :eek: Toprakları sirkelendikten sonra soba ve ocakta yakmak için kurutuluyor ^^ Eklenti 655979 Bir sonraki konumuz kışlık ürünler ^^ :cool::rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
|
Sn Dongyul maşallahınız var bir mısırdan neler yapılabilirse yapmışsınız. Bir bahçede hiç birşeyin ziyan olmayacağının gösterisi :) dilerim herkese örnek olur
|
Çok güzel bir tüketim ve geri dönüşüm örneği. Umarım birçoğumuz bundan nasibimizi alırız.
|
dongyul bu mesajınızı 2 hafta önce paylaşmış olsaydınız şimdi mısır sırıklarım kurutulması için bekliyor olacaktı. neyse bir şey daha öğrenmiş oldum. bu sene mısırlarım çok kalın ve uzun tane yaptılar ancak biraz sinirime yenik düşerekten (gereksiz sebeplerden) hepsini söktüm yağmurdan dolayı biraz da kurt yaptıklarını görünce tohum almaktan da vazgeçtim. seneye daha düzgün bir uygulama olacak kanaatindeyim.
afiyet olsun |
Alıntı:
Sayın Akçabardak, çok teşekkür ederim aldım nazarlığı ^^ Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kışlık ürünlere Merhaba 01 Yazlık ürünler birbir sofra da yerlerini aldı artık kışlıklar için hazırlıklar başladı fideler yetiştirildi... Oturak fasulye, mısır ve kabaklar söküldü yerlerini hemen kışlıklar doldurmaya başlamadan önce kazıldı gübrelendi... Ve artık yerlerine dikim zamanı geldi... İlk olarak çeşit çeşit brokoli, karnabahar, beyaz ve mor lahana dikildi... Fideleri kendim yetiştirdim hepsinin tohumunu Sayın Bahcedenn'den edindim... Kendisine çok teşekkür ederim... Eklenti 656051 Eklenti 656050 Sonrasında hazır olarak alınan kıvırcık fidelerinin dikim işlemi yapıldı... Eklenti 656046 Eklenti 656047 Eklenti 656048 Artık damlamayı açıp seyretme zamanı geldi... Damlama açıkken damlayan suya vuran güneş ışınlarını izlemek insana nasıl huzur veriyor bilemezsiniz :rolleyes: Gelecek konumuz evin bahçesindeki kışlık ürün yetiştirme alanları ^^ |
MErhaba,
Bahçeye olan ilgili ve alakanıza hayran kaldım. O kadar alandan bu ürünleri çıkarıyorsunuz ya helal size. Ben de İzmitteyim en kısa zamanda tanışalım:) |
Alıntı:
Sayın thunderon; güzel sözleriniz için teşekkür ederim... Bir süredir rahatsızım müsait olduğumda size dönüş yaparım.. Sanırım instagram üzerinden takipleşmişiz... oradan iletişime geçebiliriz.. |
Gecmiş olsun tez zamanda iyileşirsinşz *** görüşmek dileğiyle
|
sayın dongyul, öncelikle geçmiş olsun. tez zaman içinde sağlığınıza tekrar kavuşursunuz ***. paylaşımlarınız çok çok güzel, sizi can-ı gönülden tebrik ederim. umarım yeni paylaşımlarınızdan bizi mahrum etmezsiniz...
|
Alıntı:
Sayın bahçe heveslisi; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için ^^ |
5 Eklenti(ler)
Bahçede kışlıklar yerini almaya başladı... Çoğu kışlık fideleri kendim yetiştirdim... Yazlık ürünler sökülmeye başlayınca kışlıklar hemen yerlerini doldurmaya başladı... Brokoli ve karnabaharlar bir sıra arayla dikildiler... Bu şekilde dikiyorum çünkü brokoli yaprakları yanlara yayılış gösterirken karnabahar yaprakları dikine büyüme gösterir... Aralarına tohumdan pak choi ekildi. Eklenti 656669 Aynı şekilde domatesler sökülünce karnabahar, brokoli ve aralarına kıvırcık dikildi... Buradaki temel hedef karnabahar, brokoli büyüyene kadar kıvırcıklar hasata hazır konuma gelecekler... Eklenti 656672 Salatalıklar sökülünce yerine kıvırcıklar dikildi... Kıvırcık fideleri hazır alındı ama 2 hafta kadar kendim geniş viyollere alarak biraz daha büyümelerini sağladım.. Kıvırcıkların arasına salatada kullanmak üzere tohumdan ıspanak ekildi ^^ Eklenti 656668 Fideler çok olunca bir kısmı biberlerin ara sıralarına dikildiler... Eklenti 656670 Roka, tere, mizuna sıra sıra ekimi yapıldı... Eklenti 656671 Bu kadar ürün ekimi dikimi kolayda bu mevsimde bu ürünlerin bakımı hastalığı çok zordur sürekli ortamda var olan tırtıl ve böceklere karşı aparatif gibi gelirler... Bu sene Delfin WG kullanmaya başladı... Organik ilaç şuanlık çok memnunum içerisinde Bacillus thuringiensis berliner içerir bir tür gram pozitif bakteridir suyla seyreltilerek uyguluyorum ve yaprakları tüketen tırtıllar bu bakteri sindirime uğratamadıkları için kısa sürede ölümle yüzleşiyorlar. :cool::eek: |
5 Eklenti(ler)
Son durumlar... Kudret narları sonbaharın geldiğini hissettiler sanırım son olarak depara geçtiler üzerilerinde meyveleri dolu... Kimisi kızarıyor kimisi büyüyor hemen ilaçlık olarak zeytin yağına yatırılıyor... Eklenti 656897 Kırmızı jelle kaplı tohumları ben tüketiyorum gayette tatlı hoşuma gidiyor. Eklenti 656898 Domatesleri sökünce öylesine yerlerine artık kaçıncı posta olduğunu unuttuğum sırık perolar cinsi fasulye ekmiştim şuan bol bol döküme geçtiler Havaların serinlemesiyle daha da atağa geçeceklerini düşünüyorum. Eklenti 656899 Eklenti 656900 Hasat ediyoruz da üretim için boşta durmuyoruz dışarıdaki fasulyeler ve seradaki fasulyeler sökülünce yerlerine dikilmek üzere kıvırcık fideleri daha geniş viyollere aktarıldılar... Eklenti 656901 :cool::D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025