agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Dongyul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36544.htm)

dongyul 10-07-2017 20:16

5 Eklenti(ler)



Biberler vol 1.





İnce tatlı kıl biberler; kendileri tek bir kökten toplandı. Balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili ve sulamasını fotoğrafa dikkatli bakarsanız pet şişeleri görürsünüz onlara ufak delikler açıp yavaş yavaş sulanıyorlar saatlerce.


Eklenti 653555


Demre biber


Eklenti 653552


Sarı dolma biber; sayın hcorak çok teşekkür ederim.


Eklenti 653553


Emcelli biber; sayın Atilgan çok teşekkür ederim.


Eklenti 653554



Sarı top acı biber; kendileri tek bir kök, balkonda 9 litrelik yoğurt kovalarına ekili.


Eklenti 653556


:rolleyes: :eek:



dongyul 11-07-2017 21:00

3 Eklenti(ler)


Biberler vol 2.



Balık biber; sayın bahcedenn'e çok teşekkür ederim.


Eklenti 653637


Siyah cin biber; şuan siyah olgunlaşma evresinde kırmızıdan turuncuya bir çok renk tonunu yaşayacak.


Eklenti 653638


En verimli uzun cin acı biber...


Eklenti 653639



:rolleyes::cool:


dongyul 12-07-2017 21:18

3 Eklenti(ler)


Domatesler ne oldu?


Bahçedeki domatesler hastalıktan kırılıyor bunun nedeni çok uzun süreli yağmurlar ve nemli hava, ilaç filan kullanmadığımız için pas hastalığı, mantar hastalığı derken ürün kayıpları arttı gitti. En son bir kova kadar rahat 5 kilo domates tavuklara gitti.


Eklenti 653728


Neyse ki bağdaki domateslerin maşallahı var tünel seradaki salatalıklarda hastalıktan nasibini aldı yakında söküp yerine domates fidesi dikeceğim... Domates fidelerini de bağdaki sağlam domates ağaçları diyorum sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede ve fideler elde ettim onları dikeceğim...



Eklenti 653729


Eklenti 653730



:cool:


A_NOMAD 12-07-2017 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1513040)
...sürgünler aldım ve hümik asitli suda bir süre beklettim sonuç olarak köklenmiş kısa sürede...

Geçmiş olsun, kayıplara üzüldüm ama köklenen çelikler sezon bitmeden yetişir, kayıplarını rahat rahat telafi eder diye düşünüyorum.

Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence :D

Ellerine sağlık ;)

dongyul 13-07-2017 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1513041)
Geçmiş olsun, kayıplara üzüldüm ama köklenen çelikler sezon bitmeden yetişir, kayıplarını rahat rahat telafi eder diye düşünüyorum.

Bu arada o sürgünleri direkt toprağa daldırınca ya da sade suda bekletince de kısa sürede, hiç nazlanmadan kökleniyorlar. Hümik asidini boşa harcama bu arsızlara bence :D

Ellerine sağlık ;)



Sayın A_NOMAD; teşekkür ederim evet kesinlikle katılıyorum hümik asit olmasa da kolayca kökleniyorlar ancak ama hümik asit konulunca sanırım daha kısa sürede kök atıyorlar ^^

dongyul 13-07-2017 21:57

5 Eklenti(ler)


Üretmeye tüketmeye devam...



En vefalı ürünümüz bamya; ne gübre ister ne su ne de zararlısı var hastalık nedir bilmez... Arada bir karıncalar zarar veriyor ama onların da hakkı var şimdi... 3 defadır topluyoruz zaten 2 günde bir toplanıyor... Çok şükür her toplamada bir kiloya yakın çıkıyor.

Eklenti 653770


Kornişon salatalık; sayın Meyveli Tepe'den edindim kendisine çok teşekkür ederim. 6 7 kök olunca sınırlı sayıda ürün alıyorsunuz... İlk ürünleri tadı güzel ve sert dokulu olduğu için yedim gayette güzeldi sonra aklıma dank etti ki tohum almalıyım... Neyse ki bir kaç tane bıkabileceğim... Bir kısmı da bir süre bekleyecekler turşu olmak için... 20 adet kadar minnak kornişonlar yolda... Turşu olacaksınız :D:D:D:D


Eklenti 653771


Meksika salatalığı; Sayın Telato'dan edindim kendisine çok teşekkür ederim. Çiğ olarak pek sevemediğim ancak turşu olarak tüketilebilir bir şeye benzeyeceğini düşünüyorum.


Eklenti 653772


Benim Japon salatalıklarım kendilerinin de maşallahı var hastalıklara dirençli ve verimli bol sulandığında daha fazla dallanıp budaklanan ve meyve tutan bir cins. Lezzetli sert dokulu ve dikenli kütür kütür yenen cinsten kendisi... Hastalık konusunda seradaki olsun dışarıdaki çeşitler olsun mildiyö gibi hastalıklardan kırılırken bu çeşitte herhangi bir hastalık belirtisi yok...


Tohum etkinliğinde bir çok kişiye kendi tohumlarımdan tırtıklayıp paylaştığım nerede o tohumu alan arkadaşlar sayfalarınızda göremiyorum Japon salatalıklarımın akibetini merak ediyorum açıkcası. :confused: :confused: :dilli:


Eklenti 653773


Artık ürün fazlalaştığı için tüketilemeyenler dilimlenip turşusu yapıldı... Dilimlere dikkatli bakarsanız kolay kolay çekirdeklenmeyen bir çeşit ve turşusu mükemmel oluyor, çünkü içerisi yumuşak dokulu değil sert dokulu ve bu yüzden turşuda erime bozulma olmuyor ^^

Eklenti 653774

Musa Gündoğan 14-07-2017 07:50

sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?

g.c. 14-07-2017 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi computerboy (Mesaj 1513124)
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?

Alıntı:

Nohut, turşu kurulurken kavanozun dibine atılan ve turşunun çabuk mayalanmasını sağlayan bir malzemedir ve kullanılması zorunlu değildir. Hem nohut, hem de şeker, suyun asitliğine de katkıda bulunurlar.
Geçen yıl yaptığım biber turşularında nohut kullandım, lezzet olarak barzi fark olmasa da biz eşimle nohutlu olanları daha çok sevdik. Bilmem Dongyul ne der.

dongyul 14-07-2017 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi computerboy (Mesaj 1513124)
sayın dongyul turşu içerisine nohut atmışsınız. bu ne işe yarıyor ve atılanlar pişmiş mi?


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1513125)
Geçen yıl yaptığım biber turşularında nohut kullandım, lezzet olarak barzi fark olmasa da biz eşimle nohutlu olanları daha çok sevdik. Bilmem Dongyul ne der.


Sayın computerboy; Turşulara bizde genel olarak sarımsak ve nohut konuluyor nedeni ise açıklayayım. Nohut tamamen çiğ olarak konuluyor.

Nohutta Saccahoramyces cerevisiae adlı mantar bulunuyor. Bu canlı ekmek mayasının da içinde de bulunuyor ve mayalanmayı sağlıyor. Ayrıca bu canlı şeker mantarı olarak ta bilinir. Eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılmasından dolayı en önemli maya/mantar türü olduğu söylenebilir.

Yani sonuç olarak biz nohut koyarak turşunun hızlı mayalanmasını olgunlaşmasını sağlıyoruz. Eğer koymazsak da turşu olur havada da çünkü bu canlı bulunuyor onlarda mayalanmayı sağlıyor.

birnefestoprak 16-07-2017 17:24

Fito'yla ilgili bir bilgi: Bu, uluslararası bir şirket ve yurtdışında GDO'lu tohum satışı da yapıyor. Perolar, GDO'lu bir tohum değil ve uzun zamandır piyasada olan bir fasulye çeşidi ama sonuç itibariyle, bu ve bunun gibi şirketlerden tohum satın aldığınız zaman şirkete bir şekilde maddi katkıda bulunmuş oluyorsunuz.

Aynı şirketler, tohumu alınıp tekrar ekilebilen (ing. open-pollinated) zirai bitkilerin ıslahıyla da ilgileniyor. Islah sonrasında, tohumu piyasaya sürerek başka birçok şirketin katkısıyla da yaygınlaşmasını sağlıyorlar. Önemli diğer bir konu da, GDO'suz da olsa kendi ıslahı olan tohumları patent altına aldırmalarıdır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1512324)

Fasulyeler


Sevgili Gilan'dan gelen Tricolor bush beans gold, purple ve green mükemmel renk uyumu ve lezzetli... Bu çeşitler konserve ve dondurucu için ideal...


Eklenti 653101


Semillas fito markalı perolar fasulye sanırım en lezzetli en kaliteli fasulye cinsi tünel seraya salatalıkların arasına ektiğim ve dökümü süper olan bir çeşit... Eğer bu çeşit fasulyeyi yemediyseniz fasulye yememiş sayılırsınız lezzetli harika bir çeşit... Zaten bu çeşit fasulye tohumunun kg fiyatından ne kadar değerli olduğunu anlarsınız...

Salatalık ve perolar fasulye kardeşliği


Eklenti 653106


Perolar enli uzun bir çeşit lezzetli (vurguluyorum bu çeşit harika lezzetli bir çeşit). Arka fonda görüyorsunuz ikinci posta ekilen sırık barbunyalar kol atmaya başladılar... Onları da yakında erkanlar da görürsünüz ^^


Eklenti 653102


Oturak French fillet fasulye bol dökümlü bu da konserve ve dondurucu için ideal bir çeşit...


Eklenti 653103


Barbunyalar neredeyse toplanmaya başlanır hem kurusu hemde taze tüketime uygun çeşit.


Eklenti 653104

:rolleyes::cool::p



dongyul 16-07-2017 21:45

Sayın Birnefestoprak; çok teşekkür ederim güzel bilgiler için evet haklısınız aslında tohum aldıkça destek oluyoruz şirkete maalesef.

birnefestoprak 16-07-2017 21:51

Ben bildiğimi aktarıyorum, ne yapacağınıza siz karar verirsiniz. Yalnız patent ve özellikle dolaşıma yeni giren tohumların hangisinin kim tarafından ıslah edildiği konularına mümkün olduğunca dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1513301)
Sayın Birnefestoprak; çok teşekkür ederim güzel bilgiler için evet haklısınız aslında tohum aldıkça destek oluyoruz şirkete maalesef.


neşecan 18-07-2017 12:20

2 Eklenti(ler)
Sn Dongyul japon salatalıklarınız harika.Çok teşekkür ederim.İnşallah bu sene ben de bol bol turşu kuracağım.

dongyul 18-07-2017 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neşecan (Mesaj 1513440)
Sn Dongyul japon salatalıklarınız harika.Çok teşekkür ederim.İnşallah bu sene ben de bol bol turşu kuracağım.

Sayın Neşecan; afiyet olsun bol bol ürün verecektirler yeter ki suyunu eksik etmeyin... başkalarında benim tohumlarımdan yetişen ürünler görmek beni çok mutlu ediyor ^^

dongyul 19-07-2017 20:07

4 Eklenti(ler)



Barbunyalar da sona gelindi.



Yağmurlar hastalıklar derken barbunyalar kendilerinden geçtiler. Bugün hepsi söküldü temizlendi.


Eklenti 654114


Eklenti 654115


Eklenti 654116


Verim gayet iyi oldu o kadar yerden 2 kova 6 kilo kadar barbunya çıktı.


Eklenti 654117



Sökülen barbunyaların yerleri kazılmış gibi olduğu için hemen nazende oturak cinsi fasulye ektim.

:cool::rolleyes:


dongyul 21-07-2017 20:36

5 Eklenti(ler)



Domatesler olmaya başladı...



Speckled Roman; sayın Kerkenez'den geldi kendisine çok teşekkür ederim.. Bol etli, çekirdeksiz, sussuz ve verimi eh işte bir çeşit. Salça, sos ve ketçap yapımına uygun...


Eklenti 654278


San marzano; Sayın Meyvelitepe'ye çok teşekkür ederim... Kalın kabuklu bol etli, çekirdeği az, çok verimli ve susuz bir çeşit ve salça ketçap yapımına uygun... Çiçek ucu çürüklüğü görülebiliyor.


Eklenti 654280


Alakır etlisi; geçen sene Sayın Taşlıbahçeden geldi çok teşekkür ederim... Etli bol verimli bir çeşit. Salça, sos ve ketçap yapımına uygun...


Eklenti 654281


Gold renkli domates; Sayın Gilan'dan gelen tohum içinden çıktı çok teşekkür ederim kendisine... Lezzetli ve verimli çeşit.


Eklenti 654282


Sarı - Kırmızı armut cherry; Geçen sene sayın Akçabardak'tan tohumu gelmişti ve çoğaltmıştım çok teşekkür ederim kendisine... Bol verimli gösterişli bir çeşit.


Eklenti 654279


:cool::eek:

dongyul 27-07-2017 11:04

5 Eklenti(ler)



Mısırlar çıldırdı :eek:



Kendilerini hayvan gübrelerinin içine ektim sonuç harika... Kaç yıldır kendi mısır tohumumu ekiyordum, geçen sene maalesef yedikleri için tohumluk mısırlarımı kaybetmiştim.

Bu yıl hazır tohum alınarak ektim. Bazılarının boyları 2.5 - 3 metreyi buldu.


Eklenti 654543


Eklenti 654544


Eklenti 654542


Bazılarında 4 bazılarında 5 somak mevcut :rolleyes:


Eklenti 654545


Eklenti 654541


Umarım içleri güzel lezzetlidir.




dongyul 29-07-2017 22:46

3 Eklenti(ler)



Bahçelerde börülce oynar gelin görümce :D :p



Börülce salatasını çok seven biz yıllardır doğru düzgün uzun börülce edinemedik edinsekte gelecek yıllara tohumunu bir türlü saklayamadık.

Bu yıl etkinlikten edindiğim Sayın Taşlıbahçe, Lonicera, İsmail Kuzucu ve Sakagun'den edindiğim uzun sırık börülceleri maalesef fide halinde kök hastalığından kaybettim suyunumu ayarlayamadım bilmiyorum ama bir türlü gelişim olmadı ve daha sonrasında kök mantar hastalıklarına yenik düştüler.


Eminönünden bağa aldığım tohumları ektim onlarda uzun börülce çıkmadı maalesef normal içlik börülce çıktı...



Eklenti 654701


Eklenti 654699


İçleri ayıklandı, haşlanıp soslanıp sofrada yerini aldılar :p


Eklenti 654700


:rolleyes::cool:

dongyul 30-07-2017 18:40

4 Eklenti(ler)




Yaz kış üretim devam ediyor...




Yazlıklardan umudu kesince kısa süre önce kışlıklar için üretim başladı.


Çeşit çeşit brokoli, karnabahar ve beyaz lahana tohumları viyollere ikişerli olarak ekildi... Daha sonra çift çıkanlardan seyreltme işlemi yapıldı ve daha büyük viyollere aktarıldılar.


Eklenti 654730


Eklenti 654733


Eklenti 654731


Tırtıllar zarar vermesi için tülden yapılmış ortamda büyüyorlar. İki hafta içinde asıl yerlerine ekilecek kıvama gelirler...


Eklenti 654732


:cool::eek:

dongyul 01-08-2017 21:34

5 Eklenti(ler)




Domateslerin Sultanı; Pembe beef domates...



Bu çeşit domatese çok önem verdim o yüzden kendisine özel bir kısım açmak istedim.


Sayın Meyveli tepe'den edindiğim çok güzel bir çeşit, kendisine çok teşekkür ederim... O kadar lezzetli, verimli, ince kabuk ve içi polimerize bir yapıda... En güzel özelliği çekirdek sayısının azlığı... Tabi ki her güzelliğin bir kusuru var en önemli kusuru güneş yanıklığına duyarlılığı, depolama saklama gibi sıkıntıları mevcut toplandığı gibi tüketilmeli... Eğer depolanacak ve ya uzun yola gidecekse sap kısımları koparılıp (sapları diğer domateslere zarar vermemesi için) ve tam olgunlaşmadan toplanmalı.


Kendisi bir kök ve verimi görüyorsunuz...


Eklenti 654867


Eklenti 654871


Ayrıca bu domatese askı sistemi çok sağlam olmalı kesinlikle ipte olanlar en az 3 4 defa iplerini kopardılar ağırlıkları taşıyamıyorlar ayrıca sırıklar da iyi seçilmeli çünkü bütün pembe beef domateslerin sırıkları kırıldı ve ya devrildi.


Eklenti 654868


Büyüklüklerini elimden pay biçerek anlayabilirsiniz...


Eklenti 654869


Ağırlıkları genelde 300-500 gr olarak değişiyor...


Eklenti 654870


Seneye daha fazla ekilmek için tohumu alındı... Ayrıca bu domates çiftçiye para kazandırabilecek bir çeşit.

:cool::eek:




dongyul 07-08-2017 10:46

5 Eklenti(ler)


Çeşit çeşit domateslerde son durum...




Green Zebra domates; tadı o kadar mükemmel ki anlatılmaz yaşanır cinsten...

Eklenti 655144


Eklenti 655138


Gomero domateslerinin verimi, büyüklüğü ve lezzeti bizden on puan aldı...


Eklenti 655140


Eklenti 655143


San Marzanoların bu kadar verimli olabileceğini düşünmemiştim kaç gündür sos yapımınla uğraşıyoruz ^^


Eklenti 655139


:cool::eek:


g.c. 07-08-2017 11:22

Sevgili dongyul sen buraya keyifle fotoğraf ve açıklama yazıyorsun ya, aynı keyifle okuyup, beğeniyorum. Green Zebra ve Gomero için notumu aldım, paylaşıma açılır ise taleplerimden ikisi olacak.

Musa Gündoğan 07-08-2017 12:41

sevgili dongyul domatesleriniz mükemmel olmuş. sizden bir isteğim olacak; domateslerinizden paylaşırken ara sıra da hem domatesin hemde kesitinin olduğu fotolardan paylaşırsanız çok güzel olacak. mesela sos olarak kullandığınız domatesi sos olarak kullanma nedeniniz bildiğim kadarıyla etli bir domates olması. yanlış biliyorsam düzeltin. bunun için belki sizi takip edenlerde neden tarcih ettiğinizi de öğrenmiş olur.

bol bereketli hasatlar olsun.

dongyul 07-08-2017 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1515022)
Sevgili dongyul sen buraya keyifle fotoğraf ve açıklama yazıyorsun ya, aynı keyifle okuyup, beğeniyorum. Green Zebra ve Gomero için notumu aldım, paylaşıma açılır ise taleplerimden ikisi olacak.


Sayın G.C; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için gerçekten sizler yazınca mutlu oluyorum hoşuma gidiyor... Sanırım paylaşıma açmayı düşünmüyorum geçen sene paylaşıma açtığım tohumlardan 100 küsür paket hazırlayıp paylaştım ama doğru düzgün ne eken var ne fotoğrafını paylaşan tohumların akıbetini bilmiyorum bu biraz sinirlerimi bozmuyor değil hani...



Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1515026)
sevgili dongyul domatesleriniz mükemmel olmuş. sizden bir isteğim olacak; domateslerinizden paylaşırken ara sıra da hem domatesin hemde kesitinin olduğu fotolardan paylaşırsanız çok güzel olacak. mesela sos olarak kullandığınız domatesi sos olarak kullanma nedeniniz bildiğim kadarıyla etli bir domates olması. yanlış biliyorsam düzeltin. bunun için belki sizi takip edenlerde neden tarcih ettiğinizi de öğrenmiş olur.

bol bereketli hasatlar olsun.


Sayın Musa Gündoğan; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için... isteğinizi en yakın zamanda yapıp paylaşırım...


San marzano domatesi (Ayrıca san marzano adı altında bir sürü bu çeşit domates mevcut ben bunları Sayın MeyveliTepe'den edindim.) mesela çok etli susuz bir çeşit kalın kabuklu bu yüzden kolay kolay bozulmuyor ve bol etli olması ve sussuz olması onu sos yapımında kullanıma itiyor.. Dürüst olmak gerekirse zaten salataya yakışmayan bir çeşit...

Dutlubahçe 07-08-2017 19:40

Suçlu ayağa kalk!
 
Bu yıl biber yetiştirme konusunda genel bir başarısızlık yaşadım ve sizden talep ettiğim Sarı Top Acı Biber tohumlarını da maalesef zayi ettim. Üzgünüm.

dongyul 07-08-2017 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1515056)
Bu yıl biber yetiştirme konusunda genel bir başarısızlık yaşadım ve sizden talep ettiğim Sarı Top Acı Biber tohumlarını da maalesef zayi ettim. Üzgünüm.


Sayın Dutlubahçe; Canınız sağ olsun ne diyim. Dürüstsünüz en azından... :rolleyes:

Musa Gündoğan 08-08-2017 07:46

sayın dongyul açıklamanız için teşekkür ederim. sayfanız gerçekten çok güzel bilgiler ve resimlerle dolu. her açtığımda bir resim paylaşmışmıdır diyerek açıyorum. o nedenle eğer mümkün olursa bu sene paylaşacağınız tohumlara bende talibim. aynı şekilde özel olarak da ben size kendi domates tohumlarımdan göndermeye çalışacağım.

bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta.

sağolun

g.c. 08-08-2017 08:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1515080)
sayın dongyul açıklamanız için teşekkür ederim. sayfanız gerçekten çok güzel bilgiler ve resimlerle dolu. her açtığımda bir resim paylaşmışmıdır diyerek açıyorum. o nedenle eğer mümkün olursa bu sene paylaşacağınız tohumlara bende talibim. aynı şekilde özel olarak da ben size kendi domates tohumlarımdan göndermeye çalışacağım.

bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta.

sağolun

Sevgili Musa arkadaşım, tam da şu anda sevgili dongyul'a özel mesaj yolu ile benzer içerikte ileti attım. 100 kadar tohum paylaşmış, geri dönüş yeterince alamamış ki kendince üzülmüş. Ama bizleri de hesaba katması gerek değil mi? ;)

Ayrıca "bahçe-toprak işlerine bu sene ufaktan da olsa başladığımdan veya yeni başlayanlara sizin sayfalarınız çok yardımcı olmakta" demişsin, kesinlikle katılıyorum rehber niteliğinde paylaşımları var. Umarım uzun süre de devam eder.

dongyul 08-08-2017 09:42

Sayın Musa Gündoğan ve G.C; çok teşekkür ederim mutlu oldum bakalım zaman ne gösterecek bende tohum paylaşımı yapacağım ve kota koyacağım o şekilde bu işi çözmeyi düşünüyorum..

dongyul 08-08-2017 10:10

5 Eklenti(ler)





Biberler de verim tavan...




Tatlı kıl biberler verimde ön saflarda yer alıyorlar...

Eklenti 655178


Eklenti 655179


Eklenti 655182


Bu çeşit aslında demre ancak kıl biberlerle iç içe dike dike sanırım artık kıl - demre ortak yapım bir tür ortaya çıktı. Hibritlenmiş olabilir hatta hafif acılık mevcut ^^


Eklenti 655180


Kapya biberler bu sene sanırım en verimli yılı dokusu sertliği mükemmel...


Eklenti 655181


:D:p



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025