![]() |
Alıntı:
|
ben bu sayfaya bayiliyorum.... cok yararli bilgiler ediniyorum kendi adima.. bahce konusunda cok acemi biri olarak bilgiye acim.... tesekkurler paylastiginiz bilgiler icin.
bu tunel seralar cok ilginc geldi denemek isterim. |
3 Eklenti(ler)
Az olsun öz olsun... Bu yılın fideleri viyollere aktarıldı...Geçen seneden ders çıkarttım ve artık fideleme işini abartmamaya çalışıyorum... Sonra fideleri ne yapacağımı şaşırıyorum :( Abartmamamış halim gene 100 küsür tane domates.... 100'e yakın biber fidesi :D Geçen sene bu sayı 400-500'lerdeydi şükür azalttım ^^ Eklenti 639220 Eklenti 639221 Eklenti 639222 |
Maşallah maşallah :D kaç kilo domates verirler acaba ;) :confused:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/36544-32.htm |
3 Eklenti(ler)
Artık kaçıncı posta olduğunu unuttuğum kıvırcık ve akdeniz kıvırcıkları... Bunlar son kıvırcıklar bu yıllık yeter bunlar bittikten sonra yerlerine ikinci posta salatalık ekilecek... Eklenti 639340 Eklenti 639341 Eklenti 639342 |
Dikenli kabakla ilgili detay paylaşabilir misiniz?
|
3 Eklenti(ler)
Son Durumlar Kışlık ürünler bitiyor yazlık ürünlere merhaba demeye hazırlanıyoruz. Son posta ekilen beyaz lahanalar tüketime hazırlar :cool: Aralarına ektiğim rokalar da tohuma kalkmadan çıtır çıtır tüketmeye çalışıyoruz. Eklenti 639537 Son posta ekilen karnabaharlar gülcemallerini gösterdiler... Eklenti 639538 Bu yıl ilk defa deneyeceğim dikenli kabağım yeşermeye başlamış bulunmakta... Eklenti 639539 Fidelerim de havaların güzel gitmesiyle gelişmeye başladılar üçüncü ve dördüncü yapraklarını oluşturmaya başlamışlar... pek yakında onları da koyacağım... |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/balkon-...iligi/2945.htm |
Bu sene bana da bir adet kabak hediye edildi aynı sekilde cimlenmeye basladı geldiginde üzerinde hic dikenleri yoktu ama...Sayın Dongyul bende sizin gibi ilk defa deneyecem ama hic ümidim yok cunku meyve vermesi ekime yani erken donlarin baslamasına denk geliyor.Korumak da mümkün olmaz sanırım:(
|
Alıntı:
|
Yaşadığınız yerde dongyul'unki kadar da olsa bir bahçe olmalı. Köyde 3.5 dönüm bahçemiz de olsa bu kadar verim alamıyoruz.(tabi ki büyük bölümü meyve ağacı). Ben de balkonu işgal etmiş durumdayım özellikle yaz aylarında. Annem sağ olsun sesini çıkartmıyor.:)
Bu arada tebrikler, az alanda çok bakım, merak ve emeğin sonucu ortada :) |
Yaşadığınız yerde dongyul'unki kadar da olsa bir bahçe olmalı. Köyde 3.5 dönüm bahçemiz de olsa bu kadar verim alamıyoruz.(tabi ki büyük bölümü meyve ağacı). Ben de balkonu işgal etmiş durumdayım özellikle yaz aylarında. Annem sağ olsun sesini çıkartmıyor.:)
Bu arada tebrikler, az alanda çok bakım, merak ve emeğin sonucu ortada :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çatı katı balkonu... Yazın biber dikip kilolarca biber aldığım saksılar kışın kışlık ürünler vermeye devam ediyor.. Her boş alanımızı değerlendiriyoruz... Aç gözlü olduğum söyleniyor, varsın söylesinler... Bizim toprağa, üretmeye, üreten insanlara ihtiyacımız var... Laf söyleyenlere değil :D Çatı katındaki boş balkonda ürettiğim kışlıklar bize kış boyu yetti de arttı bile... Kovalarda toprak, evsel atıklar, gübreden oluşan karışım mevcut kıvırcık yapraklarının koyu yeşil tonları ve soğanların yapraklarındaki renk anlatıyor her şeyi.. Sizde mevcut yerlerinizde sebze yetiştirebilirsiniz... 3 adet taze soğanı bir araya getirip 4-5 liraya satanlara inat kendi sağlıklı yeşil soğan gibi kolay yetişen sebzelerinizi kendiniz üretin lütfen... Eklenti 640052 |
Sağlık ve canlılık fışkırıyor adeta fotoğraflarınızdan. Nazar değmesin, veriminiz bol olsun diyelim.
|
Alıntı:
Saksıları, derinliklerini vb. görebileceğimiz başka fotolar da var mıdır? |
Alıntı:
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/36544-32.htm |
Sn.dongyul günaydın,
1120 nolu mesajınızın bir bölümünde ''Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim'' demişsiniz.Üst tarafa serdiğiniz sera naylonunu alt tarafa serdiğiniz daha ucuz olan sera naylonun kenarları ile nasıl bir tutturucu ile birleştirdiğinizi merak ettim.Şimdiden teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Buzdolabından üretim alanına... Bu sene gerçekten maydanozların tadı, rengi, albenisi mükemmel düzeyde güzel ^_^ Maydanozların ilk çıkım zamanlarıdan; Eklenti 640170 Kışın soğuklardan korumak için tünel sera yapıldı ayrıca kedi girmemesi için tül çekildi çok şükür rahatları iyi... Eklenti 640166 Eklenti 640167 Eklenti 640168 Eklenti 640169 Renklerinin bu derece güzel olmasını solucan gübresine ve komposta borçluyum. |
Sayın Dongyul maydanozlar harika. Buzdolabında yetişen havuçların akıbeti ne oldu acaba?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Fidelerin Coşkusu Havaların iyi gitmesiyle birlikte fideler tam anlamıyla coştu... Çeşit çeşit domatesler, biberler ve salatalıklar da son durum. Eklenti 640325 Eklenti 640326 Eklenti 640327 Eklenti 640328 Eklenti 640329 |
Hepsi çok güzel, sayın dongyul. Bol ürünler.
Viyollerdeki fideleri üstten mi suluyorsun. su yapraklarına geliyor mu? Yoksa farklı bir uygulama mı? |
Alıntı:
Fide halindeyken asla bitkileri üstten sulamıyorum yaprakların ıslanmasını istemiyorum eğer ıslanırsa mantar hastalığına davetiye çıkartmış oluruz. Yarın fotoğraflayabilirsem sizlere gösteririm fidelerin yapraklarına su değmeyecek şekilde sulamamı sağlayan bir aparat geliştirdim... |
3 Eklenti(ler)
Fideleri Sulama Aparatı Bir adet su şişesi Bir adet cam sil fıs fıs borusu Eklenti 640460 Eklenti 640461 Eklenti 640462 |
Sayın dongyul sulama suyunuz neden renkli? Kompost çayı tarzı bir su mu kullanıyorsunuz acaba?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçede son durumlar Bu sene hem bağa hem de bahçeye patates ektim. İlk olarak bahçede bezelyelerin arasına ekmiştim onlar görünmeye başladı. Eklenti 640536 Bağdakileri de bugün ekebildik. Eklenti 640534 - Yorulduk mu? evet yorulduk... Eklenti 640535 Bezelyeleri iplere almaya başladık... Eklenti 640532 Çapası yapıldı. Eklenti 640533 |
Merhaba Dongyul bahçen her zamanki gibi yine çok güzel. Fide yetiştirmek için nasıl bir toprak karışımı uyguluyorsun? buralar soğuk olduğundan yeni yeni ekeceğim tohumları bir de domatesleri ve biberleri ekmeden ısırgan otlu su ve aspirinli suda mı bekletiyordun?
|
Alıntı:
Ben geçen seneler biber tohumlarını aspirinli suda beklettim ancak ısırganlı suda bekletme işlemi yapmadım ancak yapan arkadaşlar gördüm . |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklerden devam edelim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben toprak koymadım bu sene; geçen sene bir yıllık olan koyun gübresine daha az oranda perlit, cocopeat ve torf karıştırıyorum, hem daha hafif oluyor, hayvan gübresi iki yıllık olduğu için fazla oranda olmasının zarar vereceğini sanmıyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Bahar geliyor derken kış geri geldi... Bir kaç gündür hava kapalı ve soğuk hatta bugün bir ara bildiğiniz sulu kar bile yağdı. Bu tarz havaları hiç sevmiyorum bahçeye giremiyorsunuz yağmur çamur derken... Neyse ki seram varda yağmurdan korunarak iş yapabiliyorum... Ancak bugünün en kötü şeyi fideleri ısıtan ısıtıcının bozulması oldu :( :mad: Büyük seradaki ürünler bitti... Derinlemesine kazıldı, iki şerit halinde 50 cm derinlikte çukur açılarak içleri yaş gübre ve kompostla doldurulup kapatıldı. Damlaması çekildi... 120 litrelik yağmur suyu ve hümik asit karışımı ile sulandı... (120 litre suya 1 çay bardağı hümikasit) Bu seraya 1 Nisanda salatalık fidesi dikilecek... Salatalıkların arasına geçen sene ki gibi fasulyede ekmeyi planlıyorum... Eklenti 640992 Yabancı baharın etkisiyle domates fideleri çoştu... Umarım bir kaç gün olacak soğuk havadan etkilenmezler. Eklenti 640993 Kökleri bile viyolden çıkıp saçak şeklinde oldular... En sonunda daha büyük viyollere aktarıldılar.. Eklenti 640994 |
2 Eklenti(ler)
Tüketilmek için değil oturup seyretmek için... Bu tarz ekimler, renk uyumu çok hoşuma gidiyor... Günde herhalde bir 15 dakikam onları izlemekle geçiyor... Yemeğe kıyamadıklarım... Eklenti 641611 Eklenti 641612 |
Sayın dongyul,hakikaten tam seyretmelik olmuşlar.Bende balkondaki uzun saksılara diktim bu şekilde kıyamıyorum tamamen koparmaya dış yapraklarından koparıp devamlılık sağlıyorum.Kolay gelsin,ellerinize sağlık.
|
Sayın Zehraevin; güzel sözleriniz için teşekkür ederim ^^
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025