![]() |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 623060 Eklenti 623061 Bu domatesin ismi Principe Borghese; Bir metre kadar boylandı, verimli, küçük limon şeklindeki meyvesiyle dikkat çekiyor... |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 623138 Eklenti 623139 Eklenti 623140 7. sırada ismini bilmediğim bir domates var. Bu domates biraz rio grande domatesi andırıyor. Yalnız bu domatesin meyvesi biraz daha yuvarlağımsı ve daha büyük... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 623251 Eklenti 623252 Doochova Yellow Pepper Domates, sarı dolma bibere benzer görünümüyle dikkat çekiyor. Bu domatesi yetiştirirken kalsiyum takviyesi şart, yapılmadığı taktirde çiçek burnu çürüklüğü kaçınılmaz... |
Sevgili Telato,demeseniz ben onları dolmalık biber sandıydım.:eek:Ne kadar değişik çeşitleriniz var,afiyetle tüketin,biz de böyle bakalım.:p
|
Sevgihocam ben burda arkadaşlarımın karşısına geçip ısıra ısıra yedim:D hepsi ne yapıyorsun ya.. dediler. Dolma biberi böyle yiyen ilk defa görüyorlarmış:D:D
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 623335 Eklenti 623336 Eklenti 623337 Sivas Koyulhisar domates veya diğer bir ismiyle Kara Domat... Bu domates için ne söylenebilinir ki; Büyük, Lezzetli ve Gösterişli... |
Alıntı:
|
Sayın Dutlubahçe;
-Önceki senelerde kemik unu kullanıyordum yalnız kemik ununu 3-4 ay evvelden bahçeye serpmeniz gerekiyor. -Bu sene Aptus CaMg Gübresi kullanıyorum. Bunun için tamamen organiktir deniliyor. Ben memnunun, yalnız fiyatı pahalı.. -Kalsiyum takviyesi için tarım kirecide kullanabilirsiniz. Toprağın Ph değerleri bilinerek uygulama yapılmalı. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 623501 Eklenti 623502 Eklenti 623503 Büyük domates yetiştirmeyi daha çok seviyorum. Bu Pembe domateste hatırı sayılır büyüklükte... |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 623602 Eklenti 623600 Eklenti 623601 Geleneksel tohum satan, bir internet sitesinden aldığım balkabağı tohumları yanında hediye olarak, Mini kiraz domatesin tohumları gönderildi... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 623716 Eklenti 623717 Ektiğim domateslerin tanıtımında 12. sırada bezelye büyüklüğünde bir domates var. Mikrop domates... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 623843 Eklenti 623844 İsimsiz gelen tohumlardan bir tanesi San Marzano Domates çıktı. Bu domates konserve ve salça yapımında ideal... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 623867 Eklenti 623875 Sayın Muda'ya önceki sene Afyonun Salar beldesinden domatesler geldi. Domatesler hoşuna gittiği için tohumlarını çıkarttı. Ama kendisi ekemedi, ben ekerim diye bana gönderdi. O sene bende ekemedim:D Bu seneye kısmet oldu. Ektiğim domates tohumlarını, fide haline getirip bir kısmını Afyona Sayın Muda'ya geri gönderdim. Afyonun domatesi memleketine geri döndü:D Bende kalan 2 kök domates 300-400 gr arasında domatesler veriyor... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 624274 Eklenti 624275 İsimsiz gelen tohumlardan üretilen domates... İsimsiz gelenlerden elde edilen tohumlar, etkinlikte karışık domates tohumları adı altında paylaşılacak. |
:) Maşallah hepsi birbirinden güzel Sayın telato, emeklerinize sağlık...
İsimsiz gelen tohumlardan üretilen domateslerin kabukları kalın mı acaba? Sanki benim domateslerime benziyorlar... |
Teşekkür ederim Sayın YeniGine; Bende son zamanlarda hep domates fotosu yayınlamaktan umarım sıkmamışımdır sizleri...
Sorunuza gelince, evet ne yazık ki biraz kalıncana... |
2 Eklenti(ler)
|
No: 1514 ile No: 1517 birbirine çok benziyor. Bu sonuncu da kabuğu kalın gibi, öylemi acaba?
Alıntı:
Alıntı:
|
Bu iki domatesin boyutları farklı... Diğeri kadar kalın kabuklu olmasa da kalın kabuklu...
Domateslerin ticaretini yapmadığım, kendime:D yetiştirdiğim için dayanıklılık benim için önemli değil. Ben lezzet arıyorum. Domates tüketirken kabuğunun ağza gelmesi tercih edilmeyen bir özelliktir. (benim için:D ) |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 624392 17.sırada bir saksı domatesi olan Tiny Tim domates var. Böylece domateslerde sona geldik. Ben yayınlamaktan yoruldum. Sizler sıkılmadan takip ettiğiniz için teşekkür ederim... Eklenti 624394 |
Alıntı:
E bize de size afiyet olsun demek düşüyor:rolleyes: |
Sayın telato, olur mu hiç öyle şey; sıkılmak?.. Maşallah hepsi birbirinden güzeller, açıkçası ben kendi adıma büyük bir zevkle takip ediyorum. Teşekkürler, emeklerinize sağlık...
|
Alıntı:
Tüketim fazlası domatesler (diğerlerine göre biraz daha lezzetsiz olanlar seçiliyor) Soyuluyor, doğranıyor ve suyu hafiften çekene kadar pişiriliyor. Daha sonra soğutulup, tek yemek yapmalık buz dolabı poşetlerine koyuluyor. Ve derin dondurucuya atılıp kışın tüketiliyor... |
Alıntı:
|
Ben eskiden kavanozlara koyup ters çevirdiklerini hatırlıyorum. Ama şuan buzdolabı poşetlerine koyuyorlar. Ben yapmadığım için bilmiyorum, gözden kaçırmış olabilirim.
Ablamlar gelip stok yapıyorlar;) bize de kışın tüketmek kalıyor. Ama o birkaç işlemi sizden öğrenmek isterim doğrusu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lakin geçmiş zamanlarda bir gün çok güzel bir soğanlı çiçeğin konusunu açmıştınız (Güzel Ot (Calochortus)) ve dikkatimi çekmiştiniz, o güne kadar sizi pek tanımazdım da. O günlerde hep soğanlı bitkilerinizle öne çıkıyordunuz. O eski günlerde bahçeniz daha bir renkliydi sanki, sizce de değil mi? |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 624466 Eklenti 624467 Bende değişimin farkındayım:( Temmuz ayında çekmiş olduğum fotoğrafları henüz yayınlamış olmam bunun göstergesi sanırım. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 624515 Sayın DONGYUL'dan gelen Alaca Manisa Patlıcanı Eklenti 624516 Sayın SAKAGUN'dan gelen Beyaz Patlıcan Eklenti 624517 Sayın HCORAK'tan gelen Turkish Orange Patlıcan |
Telat abi bahçen çok güzel olmuş domateslerinin maşallahı var bir an domatesden başka bir şey yetiştirmedin sandım ^^
- Bende bugün alaca patlıcan topladım ilk sen ve Enes aklıma geldiniz dedim onlarında yetiştimi acaba.... Bir yerlerde tohumların yetişip ürün vermesi çok güzel ^^ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025