agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 09-08-2016 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1475592)
Telat abi bahçen çok güzel olmuş domateslerinin maşallahı var bir an domatesden başka bir şey yetiştirmedin sandım ^^

- Bende bugün alaca patlıcan topladım ilk sen ve Enes aklıma geldiniz dedim onlarında yetiştimi acaba....

Bir yerlerde tohumların yetişip ürün vermesi çok güzel ^^

Çok çok teşekkür ederim Dongyul kardeşim. İnan ki bende toplarken aynı düşünceleri taşıyordum;)

Gönderilen tohumlardan, meyvelerin alınması gerçekten insana keyif veriyor. Bende istiyorum:D:D

Bir Allah'ın kulu gönderdiğim tohumların meyvesini toplayıp fotoğrafını paylaşsada bizde görsek:D

Mücevher Çalısı 09-08-2016 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1475632)
...

Bir Allah'ın kulu gönderdiğim tohumların meyvesini toplayıp fotoğrafını paylaşsada bizde görsek:D

Ben paylaştım ama meyveyi dalından koparmadan önce:cool:

Kudret Narı (Momordica charantia)

Siz farketmediniz Sayın telato:rolleyes:

telato 09-08-2016 20:57

Şimdi mahcup oldum işte:o

Nasıl olur... Ben düzenli olarak takip ediyordum sizi...

Mücevher Çalısı 09-08-2016 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1475641)
Şimdi mahcup oldum işte:o

Nasıl olur... Ben düzenli olarak takip ediyordum sizi...

Şimdi ben bu bitkiyi ilk defa yetiştiriyorum ve hiç umudum da yoktu meyvesini toplamaya. Oysa şaşırttı beni ve şaşkın ben her anını fotoğraflayarak sağda solda paylaştım. Burada, burada, burada, burada ve burada olmak üzere tam 12 fotoğrafını paylaşmışım:D

Siz sonuncu yani 12. fotoğrafı mı kaçırdınız anlamadım:D

telato 09-08-2016 22:24

:D Evet :D

Selma_321 09-08-2016 22:47

Merak ettim bu kudret narının tadı nasıl?

telato 09-08-2016 22:57

Acı bir tadı vardır. Bu yüzden zeytinyağı veya balla karıştırılarak kullanılır.

Mücevher Çalısı 09-08-2016 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1475656)
Merak ettim bu kudret narının tadı nasıl?

Ben meyveleri olgunlaştıkça topladım, doğradım, bir kavanoza koydum, üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekledim. Kavanozu da buzdolabına koydum. Mide rahatsızlıkları için şifalı diye biliyorum lakin tadına hiç bakmadım. Allah ihtiyaç duyurmasın diye dua ediyorum, ağızda kötü bir tat bırakıyormuş diye okuyorum her yerde. Bitkinin meyvesi evde bulunsun ayrıca yaprağı, çiçeği, meyvesi de dekoratif olduğu için yetiştirdim...

dongyul 09-08-2016 23:23

Hint mutfağında kudret narı çok fazla kullanılıyor. Bir kere yeme fırsatım olmuştu tadı damağımda halen...

kudret narını ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz.

1. Bir adet orta boy doğranmış soğanı ve iki, üç diş ezilmiş sarımsağı yağda pembeleşinceye kadar gezdirin.

2. kudret narı parçalarını da tavaya, soğan ve sarımsağın yanına ekleyin. Üzerine az miktarda tuz ve karabiber serpin. Bu şekilde 3 dakika pişmelerine izin verin.

3. Ayrı bir tasın içinde bir adet yumurtayı çırpın ve sonrasında tavadaki karışımın üzerine boşaltın, fakat karşımı kaşıkla falan çevirmeyin, öylece bırakın ve işte kudret narı yemeğiniz hazır!

uzak doğudada hemen hemen böyle tüketiliyor...

Mücevher Çalısı 09-08-2016 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1475659)
Hint mutfağında kudret narı çok fazla kullanılıyor...

kudret narını ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz.
...

Tarifiniz her zamanki gibi değişik ama denenmeli. Ve iyi ki Türk mutfağından örnek vermediniz Sayın dongyul:) Kimilerinin uykusunu kaçırabilirdiniz:D

telato 10-08-2016 00:12

Dongyul kardeş;

Evdekiler acayip şeyler ekme, zehirleyeceksin bizi diyorlar:D

Bundan sonra normal şeyler ekeceğim ama sizin tarifinize göre pişireceğim:D ve evdekilere sunacağım:D

Şaka tabii ki bu... Değişikliğe açığım... Ama kudret narından da yemek mi olurmuş diyesim geliyor:D

Mücevher Çalısı 10-08-2016 00:49

Patlıcan, pırasa, bamya ve hatta kerevizden yemek oluyorsa Kudret Narından da yemek olur, neden olmasın?

Uzakdoğudan canavar marul getirip ye(dir)miş bir insansınız Sayın telato bunu hayda hay yersiniz. Hiç olmazsa bildiğimiz bir bitki, zehirli olması olası değil:D

telato 11-08-2016 11:22

2 Eklenti(ler)
Eklenti 624670

Eklenti 624671

Havada asılı pet şişedeki kıl biberler hasat edilmeye başladı.

telato 11-08-2016 21:01

2 Eklenti(ler)
Eklenti 624729

Eklenti 624730

Meksika salatalıkları turşu yapmak için toplandı.

telato 12-08-2016 14:31

1 Eklenti(ler)
Eklenti 624826

Bu domatesleri, ben yetiştirdim demek çok isterdim. Ancak yetiştirmedim. İstanbulun köylerinden geldi. Geçen senede gelmişti ama o zaman sadece tohumunu göndermişlerdi. Köydekilere domatesleri yetiştiremediğimi söyleyince nasıl yetiştiremezsin, bu domates yetiştirilmez mi deyip domates halinde gönderdiler:D Toraman isimli bu domates 500 gr üzerinde meyveler veriyor, ince kabuklu ve etli.. Sayın Muda'ya fide, Sayın BirNefesToprak'a da domatesin tohumunu göndermiştim. Onlardan bir cevap yok ama Eneskrky kardeşim azda olsa yetiştirdi.
Yetiştiren yetiştiriyor:D:D

eneskrky 13-08-2016 10:36

3 Eklenti(ler)
Bana vermiştin abicim çoğu dökmedi ama biri şahane verdi :D
Bu domatesler benden :D :D umarım sende de böyle olurlar
tartım yoktu ama eşit kollu teraziyle 600 gram dan fazla ölçtüm net kilosunu bilmiyorum :)
yanındakiler heybetli domates onlarda bayağı iri ancak toromanın yanında küçük görünüyor
Eklenti 624931

Eklenti 624932

Eklenti 624933

telato 13-08-2016 10:50

İyi yetiştirmişsin, ellerine sağlık...

eneskrky 13-08-2016 10:59

Saolasın abim senin sayende :)
Meksika salatalıkların şahane görünüyor abicim tadı nasıl bizim salatalıklara benziyor mu ?

telato 13-08-2016 11:14

Eneciğim; fotoğrafta daha büyük gibi çıkmış. Yanıltıcı olmasın daha küçük oysa... Tadı ise bizim salatalıklara göre hafif ekşimsi.

telato 17-08-2016 10:07

1 Eklenti(ler)
Eklenti 625391

Yolluk yaptım;)

birnefestoprak 20-08-2016 13:57

Henuz yetistirmedim. Toraman adini siz mi verdiniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1475932)
Eklenti 624826

Bu domatesleri, ben yetiştirdim demek çok isterdim. Ancak yetiştirmedim. İstanbulun köylerinden geldi. Geçen senede gelmişti ama o zaman sadece tohumunu göndermişlerdi. Köydekilere domatesleri yetiştiremediğimi söyleyince nasıl yetiştiremezsin, bu domates yetiştirilmez mi deyip domates halinde gönderdiler:D Toraman isimli bu domates 500 gr üzerinde meyveler veriyor, ince kabuklu ve etli.. Sayın Muda'ya fide, Sayın BirNefesToprak'a da domatesin tohumunu göndermiştim. Onlardan bir cevap yok ama Eneskrky kardeşim azda olsa yetiştirdi.
Yetiştiren yetiştiriyor:D:D

telato 03-09-2016 00:20

Herkes olmasa bile, bir kısım bu ismi kullanıyor Sayın BirNefesToprak

telato 03-09-2016 00:41

1 Eklenti(ler)
Tatilimin 18-19 Ağustosunda, Ankaradaydım. Buradayken ayaş domatesini tatmadan gitmeyelim dedik, abim ve ablamlarla buraya gitmeye karar verdik.
Yakın sandığımız ayaş'a uzun bir yolculuktan sonra ulaştık. Ayaşta en çok hoşuma giden şey... Yol kenarında domates satan satıcıların
kendin topla tabelaları oldu. Ne kadar domates almak istiyorsan, tarladan toplayıp tarttırıyorsun ve alıyorsun. Demek ki bahçeden toplamaya karşı bir özlem var.
Birçok domates satan, satıcıyla güzel sohbetler ettik. Bazı satıcıların gerçek ayaş domatesinin bunlar olmadığını, 10-15 gün sonra çıkacağını söylemesi
kafamı karıştırdı. Aşağıda Ayaştan aldığım ama gerçek ayaş domatesi olup olmadığını bilemediğim domatesi görmektesiniz.

Eklenti 626824

Ayaşa gelmişken buradanda Beypazarına gidelim dedik. Beypazarınında havucu meşhurdur. Belediye ne güzel her tarafı havuç resimleriyle süslemiş.
Ama ne yazık ki. Havuç tohumu namına hiç bir şey yok. Çok yer dolaştım. Ziraatçılarla konuştum. Hibrit tohum ekildiği cevabını aldım.

Mücevher Çalısı 03-09-2016 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1478286)
... Yol kenarında domates satan satıcıların
kendin topla tabelaları oldu. Ne kadar domates almak istiyorsan, tarladan toplayıp tarttırıyorsun ve alıyorsun. Demek ki bahçeden toplamaya karşı bir özlem var...

Bu uygulama dünyada yıllardır uygulanıyormuş, özellikle Çilek Yetiştiriciliği'nde. Üreticiler "kendin topla satış yöntemini" "çilek toplatma maliyetini düşürmek için" kullanıyormuş. Tüketiciler toplarken ücretsiz çilek de yiyebiliyormuş:)

telato 06-09-2016 21:38

Şimdi düşünüyorum da; Ayaş'taki domates satıcılarından biri ben olamazmışım:D
Domates toplayacağım diye bahçeme girecekler, dalından domates koparmasını bilmeyecekler, hoyrat ca davrancaklar...
Bütün müşterileri dövermişimm:cool::D

Mücevher Çalısı 07-09-2016 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1478620)
Şimdi düşünüyorum da; Ayaş'taki domates satıcılarından biri ben olamazmışım:D
Domates toplayacağım diye bahçeme girecekler, dalından domates koparmasını bilmeyecekler, hoyrat ca davrancaklar...
Bütün müşterileri dövermişimm:cool::D

Alıntı:

Ayaşta en çok hoşuma giden şey...
demiştiniz oysa, 3 günde ne değişti:cool::confused:

Ücretsiz domates tüketme kısmını ben düşünemiyorum şimdi:D

telato 07-09-2016 19:11

Sanırım siz;) ben toplarım ama söz konusu benim bahçem olunca; toplamasını bilmeyelere toplatmam dememi bekliyorsunuz:cool::D

telato 07-09-2016 19:28

1 Eklenti(ler)
Eklenti 627062

Ben tatildeyken, hastalıkta bize gelmiş tatile:D
Artık domates falan kalmadı. Üç kök domatesim var ama onlarında üzerinde domates yok.
Havalar çok kötü gitmezse ancak ekim ayı gibi onlardan meyve alabilirim.

Yukarıdaki fotoğrafı ben yokken evdekiler çekmiş. Hastalığı tespit etmem için...

telato 07-09-2016 22:15

3 Eklenti(ler)
Artık yoluma biber ve patlıcanla devam ediyorum...

Eklenti 627069

Sayın SAKAGUN'dan gelen Little Fingers Patlıcan

Eklenti 627070

Sayın MUDA'dan gelen Çizgili Edirne Patlıcanı

Eklenti 627071

Ve ikinci senesini ektiğim Tatlı Kıl Biber

telato 09-09-2016 20:38

3 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz sezonun bence en iyi fotoğrafları..

Eklenti 627215

Kandil dolma biber ve dolma biber görünümlü Doochova Yellow Pepper Domates

Eklenti 627216

Pembe domates, Sivas koyulhisar domates ve Doochova Yellow Pepper Domates

Eklenti 627217

6 Çeşit patlıcandan yemek yapma denemeleri...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025