![]() |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sn. telato bunun neresi kara :D Çok güzel görünüyorlar. Nasıl bir yemek yapılacak hani bunun tarifi ;) |
Resulgur kardeş; barbunyalı lahanalı karadeniz bölgesine ait bir yemekti;)
Biliyor olman lazım;) Ben yemeklerin yapım işiyle ilgienmiyorm;) Yeme işiyle ilgileniyorum:D:D |
1 Eklenti(ler)
|
Resulgur haklı .Barbunyalı,lahanalı yemeğin adı ne acaba?Bence bir önceki hali,bir de sonraki hali fotoğraflanmalı.:p
|
Kurtuluşun yok sn. telato bekliyoruz .. :D
|
Herkesin canı çekicek şimdi:D
|
Afiyet olsun sevgili Telato.
|
Alıntı:
|
Bu yemeği Trabzonlu arkadaşlar daha iyi bilir..
Ama madem tarif istiyorsunuz;) bir dahaki yapılışında fotoğraflayıp mutfak sayfasında yayınlarım:) |
2 Eklenti(ler)
|
:D Şimdi çorbası olsaydıııı
Geçenlerde bir kavanoz kara lahana çorbam ekşimiş çok üzüldüm. Ablama söyledim, et yemeği ekşidi deseydin hiç üzülmezdim dedi:D Sayın telato yapınca tarifini paylaşırsanız seviniriz. Bakalım aynı usulde mi yapıyoruz? |
Seneye zamanını hatırlatında bizde ekelim kışlıklardan telat bey:). Özendirdiniz bizi:).Bende ıspanak ekmiştim bakımsızlıktan, en son Can da çiğnemiş. Ispanakta hayal oldu.Pırasa ekmiştim önceki sene. Pek aramam, yinede yemeği inanılmaz lezzetli olmuştu. Siz pırasının uçlarını gövde kuvvetlensin diye mi kopardınız?.
|
Alıntı:
Biraz önce Sebze yemekleri sayfasına baktımda, ben kendi tarifimi vereceğim ama burada Kara Lahana yemeği hakkında çok güzel yazılarada rastladım, bilginize. |
Alıntı:
Ne güzel işte seneyede sizin bahçenizde kışlıkları göreceğiz;) Hatta kışlık sebzelere teşvik etmek için size fide göndermek lazım:D Pırasa yetiştirirken bilmemiz gereken inceliklerden biride, Pırasanın yapraklarının 1/3 oranında budanmasıdır, budama verim artışı sağlamaktadır. |
2 Eklenti(ler)
Kenarından köşesinden bakıyorum ama:D Kök kerevizde toprak altında nasıl bir gelişme olduğu merak konusu:D
Eklenti 589239 Eklenti 589240 |
Alıntı:
|
Sayın EAkpınar; Kara Lahanalara özel bir ilgi duyduğunuz belli;) kara lahana sayfasınada yazmışsınız:D
Yalnız ekecek yeriniz mi yok;) Tohum paylaşım etkinliğinde istekte de bulunmamışsınız... |
Maalesef sayın Telato 4,5 metrekare balkonla idare etmek zorundayım orda da ancak bir kaç çiçek oluyor. Karadenizli olunca ister istemez lahanaya düşkünlük oluyor. Senelerdir anneciğim sarmalarımı sardı, çorbalığımı haşladı gönderdi. Allah razı olsun. Bu aralar memlekete giden gelen yok ya ondan yoksun kaldık :( Sizlerin bahçelerini gördükçe gidip köye mi yerleşsek diyorum nerdeyse :p Emeğinize ellerinize sağlık.
|
Sevgili Eakpınar haklı telat bey bu görüntü hafizalardan silinmiyor:). Ablanız mı yapıyor yemeklerİ, ellerine sağlık. Tarif çok internette yinede biz sizin tariflerinizi istiyoruz:D. Selamlar.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...731_202116.jpg |
Sayın Aleydi; 2 tane ablam var, Onlar 2 haftada bir 2-3 günlüğüne geliyorlar.
Bende o zaman şu ya da bu yemeği yapalım diye tutturuyorum:D |
5 Eklenti(ler)
Son durum...
Eklenti 589405 Beyaz baş lahana Eklenti 589406 Mor lahana Eklenti 589407 Karnıbahar Eklenti 589408 Brokoli Eklenti 589409 Kara lahana |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 589496
Zahmetsiz yetiştirilen baklayı alt bahçeme ekeli 20-25 gün oldu... 16 tohumdan 14 tanesi hayata merhaba dedi;) 2 eksikle yolumuza devam ediyoruz... |
1 Eklenti(ler)
telat abi bende yeşil sahalara geri döndüm. siteye giremediğim zamanlarda boş durmadım tohum toparladım. bu defa farklı bir belçika domatesi tohumu da buldum. sana göndermek istiyorum fakat tohum mu göndersem fidemi bilemedim. bu arada benim gönderdiğim fideler çok verimli olmuş gördüğüm kadarıyla. ben sadece günlük yiyebildim benimkilerden. bu yıl biraz daha farklı şeyler düşünüyorum.
|
bu arada şubatta yine belçikaya gitme ihtimalim var biraz daha araştıracağım
|
İyi olur:D:D
Beğenide bulunduklarından hangilerine baktığını anladım, Ama Rio Grande ve Ancon domateslerde çok güzel verimli hallerinin çekilmiş fotoğrafları var. Onlara bakmamışsın... Ben birde birşey sorucaktım, Kırmızı afrika patlıcanını ne yaptın, çok çekirdeklenmişti, onun yenildiğine emin misin:D |
5 Eklenti(ler)
Geçen sene soğanlı çiçek bahçesi olarak kullandığım bahçemin bu bölümüne sera yapma girişimim...
Eklenti 589660 Eklenti 589661 Eklenti 589662 Eklenti 589663 Eklenti 589664 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025