agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   telato / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36369.htm)

telato 20-12-2015 20:47

2 Eklenti(ler)
Sayın A_NOMAD; bu fotoğraflar yapım aşamasındaki fotoğraflardan bazıları... Bu taraftan naylon kaldırılıp diğer tarafa kadar uzanılabiliniyor.

Eklenti 589667

Eklenti 589666

İsmail Kuzucu 20-12-2015 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1427666)
O kesin ''yaşasın bu insan buraya benim için kocaman tuvalet yapıyor'' olarak algılamıştır bence :D :D

Koca bahçede gider hep burayı bulur artık. :) Tecrübeyle sabittir. :D

Sn telato hayırlı olsun, böyle pratik ürünlerile seralar çok yarayışlı oluyor. Herkesin denemesi gerekli diye düşünüyorum.

dongyul 20-12-2015 20:51

Telat abi sera çok güzel olmuş bende aynı tarz mini seralar yapıyorum hem pratik hemde kısa sürede ürün sağlıyor. Ama keşke pvc boruları çiçek tartının taşına monta etseydin çünkü sera naylonu tartın içinde kalmasın olan yağmur içeri dolar ve sebzeler etkilenir. ^^

telato 20-12-2015 20:59

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Arkadaşlar...

Eklenti 589669

Bu fotoğrafta bitmiş halinin genel görünümü...

sinbas 20-12-2015 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1427674)
Teşekkür ederim Arkadaşlar...

Eklenti 589669

Bu fotoğrafta bitmiş halinin genel görünümü...

Ne güzel yapmışsınız elinize sağlık neredeyse kedi gibi içine girip yatasım geldi . :D

YeniGine 20-12-2015 23:44

:) Maşallah maşallah, çok güzel olmuş sayın telato. Ellerinize sağlık.

:( Benim böyle imkânlarım yoook...

telato 21-12-2015 21:54

Teşekkür ederim arkadaşlar, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum işte;)

Sûz-i Dilârâ 24-12-2015 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1420569)
Biz geniş bir aileyiz:D Bunlarda ailenin yeni üyeleri...

Eklenti 585542

Eklenti 585543

Eklenti 585544

Eklenti 585545

Eklenti 585546

Uuuuuiiiiiyyyy nerden geldi bunlar:D Yeni gördüm:D elimi uzatıp alasım geldi:D

telato 24-12-2015 18:58

Artık büyüdüler bir buçuk aylık oldular ablası;)

Sûz-i Dilârâ 25-12-2015 15:55

Yeni fotoğraflarını da istiyorum:) Hayvanlar başlığında Ailemizin Dört Ayaklı Üyeleri diye bir yer var orada :) Puslu, sulu, patlak patlak gözleriyle çok çok tatlıdır onlar şimdi :)

telato 27-12-2015 15:35

2 Eklenti(ler)
Dün maşallah:D dedirtten kargolar aldım, isimleri bende saklı:D iki farklı ağaçlar.net üyesi arkadaşlarımdan gelen bu kargolarda yok... yok.

Eklenti 590502

Bir tanesinden gelen kargoda çiçekler, çelikler ve sebze tohumları varken...

Eklenti 590503

Diğerinden gelen kargoda ise yetiştirmiş olduğu ürünlerin işlenmiş hali vardı, komposto, pekmez, turşu, reçel v.s. gibi...

Varmı benden mutlusu:D

Mücevher Çalısı 27-12-2015 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1429346)
Dün maşallah:D dedirtten kargolar aldım, isimleri bende saklı:D

Eklenti 590503

Diğerinden gelen kargoda ise yetiştirmiş olduğu ürünlerin işlenmiş hali vardı, komposto, pekmez, turşu, reçel v.s. gibi...

Bu ikinci kişinin bahçesinde zeytin ve ceviz ağaçları var, ipuçları bunlar:)

Sağlıkla tüketin Sn telato. Bitkileri de güle güle yetiştirin...

Şükufezar 27-12-2015 16:38

agaclar.net üyeleri nasıl bir aile olmuş böyle, kargo haberi olmayan gün yok gibi sanki :) Veren ele de alan ele de bereketli olsun demek lazım :)

akçabardak 27-12-2015 18:44

Alıntı:

Dün maşallah:D dedirtten kargolar aldım, isimleri bende saklı:D iki farklı ağaçlar.net üyesi arkadaşlarımdan gelen bu kargolarda yok... yok.

Eklenti 590502

Eklenti 590503

Ben komposto, reçel, pekmez, turşu dan geçtim de şurada duran ceviz torbası benim olmasını isterdim :D şaka bir yana her kim gönderdiyse ellerine sağlık, size de afiyetler olsun, ağız tadıyla yemek nasip olsun, Sn. Resulgur görmesin :D

aleydi 27-12-2015 20:05

Reçelli, salçalı kargo sahibi hakkında daha fazla ipucu alabiliyor muyuz:D

sevgihoca 27-12-2015 20:10

Kargonuz hayırlı olsun Sayın Telato.Sanki biz kimin gönderdiğini anlamayacağız öyle mi?Bizden kaçmaz.Şaka bir yana çiçeklerinizi güle güle büyütün,Kışlık zahirenizi de afiyetle yiyin,mutlu kalın.

Resulgur 27-12-2015 22:36

Alıntı:

Eklenti 590502

Eklenti 590503

Aaa bizim halinin aynisi var sizde de .. [emoji3]

YeniGine 27-12-2015 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1429378)
şaka bir yana her kim gönderdiyse ellerine sağlık, size de afiyetler olsun, ağız tadıyla yemek nasip olsun, Sn. Resulgur görmesin :D

Sayın Resulgur halıyı görmüş sevgili akçabardak...

Sayın telato, kargonuz hayrlı olsun. Bitkilerinizin çiçeklendiğini, yiyeceklerinizin ağız tadı ile bittiğini görün inşallah!..

telato 28-12-2015 20:16

Arkadaşlar ne kadar güzel mesajlar bunlar, gülmekten kırıldım doğrusu:D

-Dedektif gibisiniz maşallah Sayın Mücevher Çalısı, doğru yoldasınız:D

-Size katılıyorum Sayın Melikd bizler paylaştıkça mutlu:D olan bir aileyiz.

-Sayın Akçabardak ben İstanbulun beykoz ilçesinde oturmaktayım, rivayete göre; koz kelimesi ceviz sözcüğünü nitelemekteymiş,
bu yörede çok ceviz ağaçlarının olması nedeniyle Binkos denilmiş ve daha sonraları beykoza dönüşmüş.
Ben hiç beykoz cevizi yemedim ama araştırıcağım bulursam sizede gönderirim:D

-Sayın Aleydi ve Sayın Sevgihoca biz hergün yazışan topu topuna 10-15 kişiyiz. Gerek yok ipucu vermeye:D zaten sizden kaçmaz:D

-Sayın Resulgur ben sizden beklemezdim bunu, yanlış yere odaklanıyorsunuz:D

-Sayın YeniGine iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

telato 29-12-2015 12:45

3 Eklenti(ler)
Seramın içinden ilk görüntüler...
Mini seram sayesinde Aralık ayında domates yetiştirmekten söz edebiliyorum:D

Eklenti 590620

Seramdaki marullardan bazıları; Uzaktaki marulun ismi acı marul, ilk kez yetiştiriyorum. Tadı merak konusu...

Eklenti 590621

Artık tohumları çimlendirmekte benim için daha kolay olacak.

Eklenti 590622

Yalnız bu geceden itibaren İstanbulda kar yağışı var, bakalım seram bu sınavı nasıl atlatcak.

blume13 29-12-2015 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1427441)
İyi olur:D:D

Beğenide bulunduklarından hangilerine baktığını anladım, Ama Rio Grande ve Ancon domateslerde çok güzel verimli hallerinin çekilmiş fotoğrafları var. Onlara bakmamışsın...

Ben birde birşey sorucaktım, Kırmızı afrika patlıcanını ne yaptın, çok çekirdeklenmişti, onun yenildiğine emin misin:D

-yok kırmızı afrika patlıcanından turşu yapılıyormuş. ama benimkiler büyümeden sıcaktan yandı. bu yıl daha farklı teknikler uygulamayı düşünüyorum . :)

blume13 29-12-2015 14:17

bu arada birde bana gönderdiğiniz sümbülteber neredeyse 1 yıl olacak hiç çiçek açmadı. bir sürü yaprak çıkardı. alttan toprağa değen yapraklar kuruyor üstten yeni yapraklar çıkıyor fakat bir çiçek belirtisi yok.

blnturkek 29-12-2015 14:55

yeni seranızda güzel ürünleri yetişrilmesi dileğiyle

telato 30-12-2015 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blnturkek (Mesaj 1429748)
yeni seranızda güzel ürünleri yetişrilmesi dileğiyle

Hoşgeldiniz, sefa getirdiniz Sayın blnturkek; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

telato 30-12-2015 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blume13 (Mesaj 1429735)
-yok kırmızı afrika patlıcanından turşu yapılıyormuş. ama benimkiler büyümeden sıcaktan yandı. bu yıl daha farklı teknikler uygulamayı düşünüyorum . :)

Sayın blume13; kırmızı afrika patlıcanını tohum paylaşım etkinliğinde paylaştım, yenilip yenilmediğini bilmediğimden insanları yanlış yönlendirmemek açısından sordum.
O zaman sizde yetiştiremediğinize göre yenilebiliniyor diyemeyeceğiz...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blume13 (Mesaj 1429736)
bu arada birde bana gönderdiğiniz sümbülteber neredeyse 1 yıl olacak hiç çiçek açmadı. bir sürü yaprak çıkardı. alttan toprağa değen yapraklar kuruyor üstten yeni yapraklar çıkıyor fakat bir çiçek belirtisi yok.

Sümbülteber ağustos-eylül aylarında çiçek açıyor size gönderdiğimde yavru sümbülteberdi, bu sene soğanını geliştirmeye gitti. Artık kısmetse seneye:D

blume13 30-12-2015 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1429932)
Sayın blume13; kırmızı afrika patlıcanını tohum paylaşım etkinliğinde paylaştım, yenilip yenilmediğini bilmediğimden insanları yanlış yönlendirmemek açısından sordum.
O zaman sizde yetiştiremediğinize göre yenilebiliniyor diyemeyeceğiz...

Sümbülteber ağustos-eylül aylarında çiçek açıyor size gönderdiğimde yavru sümbülteberdi, bu sene soğanını geliştirmeye gitti. Artık kısmetse seneye:D

Meraktan Çatlıyorum nasıl bişey olacak acaba. pek nazlıymış :D

telato 30-12-2015 16:40

1 Eklenti(ler)
İstanbulda kar var...

Eklenti 590770

telato 30-12-2015 19:16

1 Eklenti(ler)
Biraz Nostalji...

Eklenti 590805

Geçen yaz bahçemde yetiştirdiğim en ilginç sebzelerden biride Sayın akçabardaktan aldığım siyah dolma biberdi. İlginç olmasının dışında bir o kadarda lezzetliydi.
Bu lezzeti kaybetmemem gerekirken... Bilemiyorum artık heyecanamı geldim:D ne oldum... Tohuma bırakmayı unuttum:(
Peki şimdi ne mi yaptım? İstedim:D Sayın Akçabardaktan tekrar istedim;)

sevgihoca 30-12-2015 20:21

Bence biber o kadar lezzetliymiş ki yemiş bitirmişsiniz.

akçabardak 30-12-2015 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1430076)
Biraz Nostalji...

Eklenti 590805

Geçen yaz bahçemde yetiştirdiğim en ilginç sebzelerden biride Sayın akçabardaktan aldığım siyah dolma biberdi. İlginç olmasının dışında bir o kadarda lezzetliydi.
Bu lezzeti kaybetmemem gerekirken... Bilemiyorum artık heyecanamı geldim:D ne oldum... Tohuma bırakmayı unuttum:(
Peki şimdi ne mi yaptım? İstedim:D Sayın Akçabardaktan tekrar istedim;)

Alemsiniz vallahi sn. telato hiç farkında bile değilim o biberden ne zaman gönderdim ben unutmuşum bile, ama gerçekten de lezzetine diyecek yok, benim de çok hoşuma gitti ve ekeceğim fidelerin arasında birinci sırada yerini alacaktır.

Tohum bırakmayı unuttunuz, allahtan aklınıza gelip talepte bulundunuz, çok güldüm halinize. Neyse devamı var nasılsa, hep deriz ya paylaştıkça çoğalır diye, bende olan sizde, sizde olan hepimizde demek.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025