![]() |
Telat abi maşallah bahçene kışlıklar hazır bu sene iyi hazırlandık kışa bende bahçeyi erken söküp dikim yaptım umarım bereketli olur..
Geçen senelerden yaptığım hesaplamaya göre brüksel lahanası 160-180 günde. Brokoli ve karnabahar en az 130-150 günde. Beyaz lahana 120-130 günde olgunlaştı. Mor lahana için bu sene ilk bakalım o kaç günde olgunlaşacak kanımca diğerleri gibi uzun süre sonra olgunlaşır diye düşünüyorum. geçen sene 20 tane brokoli ekmiştim tüm kış aileye yetti çorbası salatası yapıldı ve kafalarını toplasanız bile brokoliyi sökmezseniz yan dallarından tekrar brokoli veriyor. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Dongyul kardeş; umarım hepimizin bahçeleri bol ve bereketli olur...
Alıntı:
Alıntı:
sizi pırasa ekmeye davet ediyorum:D Eklenti 574679 Ne tesadüf bende bugün bahçeme pırasları ektim:D Henüz biraz dağınıklar ama kendine gelecekler... |
Zaten pırasa ve ıspanak ekebiliyorum Sn telato çok naziksiniz teşekkür ederim:)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
O gün pazı tohumu alıp ektim, 9 günlük gelişimi bu şekilde... |
Alıntı:
|
Evet bence de uzun bir zaman dilimi, ama ben gün saymıyacağım;) ilgileneceğim ama genel anlamda serbest bırakacağım onları..
Bu zaman sürecinde bütün enerjimi soğanlı çiçeklere vereceğim... |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 577678
Dün yeni bir kargom daha geldi, Biyolojik mantar ilacı ve yararlı mikroorganizma mikoriza mantarı.. Tarımda, bitkilerin gelişiminde çok önemli bir yeri olmasına rağmen mikoriza mantarı türkiyede pek bilinmemekte.. Bu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. |
@ telato, sizin vernissageler pek black leşmemiş daha. @bahcedenn in dediği gibi vernissageler her bahçede birkaç kökte olsa bulunmalı. Erkenciliği (bizimkiler diğerlerine göre erken oldu) lezzeti, görselliği ile çektiği ilgi yetiştireni memnun ediyor.
|
Sayın TCM; dometeslerime 7. salkımdan sonra uç alarak gelişimlerini durdurdum, boya güç gitmesini engelleyerek meyveye güç gitmesini sağladım...
Sadece vernissage'den uç almadım oda 11 salkıma kadar gitti, o fotoğrafını paylaştığım 8. salkımdı, hem üst salkımlarda olması hemde (belkide) havaların biraz serinlemesiyle siyahlaşmamaya başladı, bakın 6 Ağustos'ta alt salkımlar nasıl siyahtı... |
Çatı katında kalanlar 'white vernissage' diyorsunuz.. :D
|
1 Eklenti(ler)
|
telat abim kışlıklara başlamışsın :D inşallah yaz sebzeleri gibi bereketli olur
Bende bugün emin önünde rastladım alacağım ama geç kalmadım dimi ? |
Enesciğm geç kalmış sayılmazsın, bende bazı fazla kışlık sebzelerde var, sende bir türlü bana gelemedin; gel al diyeceğim
ama sen iyisimi bütün genç arkadaşları toplayıp bana gelsenize:D (Laleci_03 ve Tilki Mete) |
Alıntı:
|
telat abim gün belirleriz ben gelmeye çalışırım :D arkadaşlarım memlekete dağılmışlar eğer gelirlerse bi düzenleme yapabiliriz :)
|
Alıntı:
Kapım ağaçlar.net üyelerine her zaman açık... |
1 Eklenti(ler)
Telat abi gönderdiğin domateslere gözüm gibi bakıyorum. Şuan ilk tomurcuklar gözüktü. Kök gelişimi çok iyi ama kışın geliyor olması açıkcası endişelendiriyor serada ısıtma yok :(
|
Evet gerçekten yapraklar çok canlı gözüküyor, iyi bakacağını biliyordum zaten:D
Pırasalar ne alemde dongyul.. |
Alıntı:
|
Dongyul kardeş;
Kök çürüklüğü dedin, beyaz kurtçuklar dedin... Onlar beyaz kurtçuklar olmayabilir mi? Bahçenin drenajı nasıl? Sana kötü bir haber verebilirim... Bir mantari hastalık olan beyaz kök çürüklüğü (Sclerotinia sclerotiorum) hastalığına yakalanmış olabilirmisin:( Bir araştır... |
Alıntı:
|
Nematodlarda 0.2-5 mm boylarında mikroskobik canlılar...
|
1 Eklenti(ler)
Abi bu resimde gördüklerin var ya mikroskobik canlılar bunlar çürütüyor kesinlikle... bunlardan vardı. Evet boyutları küçük ne kadardır bilmiyorum ama gözle görünüyor yani.
|
Nasıl mücadele etmeyi düşünüyorsun?
|
ısıya duyarlılarmış ve stralize etmek için kimyasal ilaçlar varmış... ve pahalı ilaçlar bakalım biraz daha araştırma yapıcam bununla ilgili bir çalışma okumuştum onu arıyorum
|
Organik nematod ilacı Usagro Matt kullanmanı öneririm, fiyatının pahalı olduğunu belirteyim, ben arkadaşımdan tek kullanımlık almıştım, 6 ay etkili...
Aslında dongyul kardeş senle bu konuda iş birliğine girebiliriz... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 578944
Evin çatısını yaptırdığımız için 1 haftadır ağaçlar.nete bile düzenli olarak giremedim, ev gece kondu olduğu için bir sürü ekstradan işler çıktı. Ne kadar evin çatısını ustalar yapmış olsa bile ben yapıyormuşum gibi yorulduğum çatı işi... bayram arefesinde bitti. Artık çatıya düşen her yağmur damlası belli noktalarda toplanıyor, şimdi yapılacak iş çatıda toplanan suyu, su deposuna taşımak... |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025