agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Emmazunz / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34768.htm)

Emmazunz 23-03-2016 13:20

2 Eklenti(ler)
İris hollandicuslar da Şubat ayında bahçemi şenlendiren güzelliklerden

Emmazunz 30-03-2016 09:33

2 Eklenti(ler)
Evini taşıyan bir arkadaşımın bahçesinden yaprağını beğenip aldığım tek kökü duvar dibine ekmiş sonra da unutmuştum.Kedilerin dallarını kırmasına, salyangozların yapraklarını kemirmesine direnmiş, kendi kendine toprağa tutunmuş, çoğalmış sonradaaaa erken baharda bu şahane çiçekleriyle beni mahcup etmiş olan bu güzelliğin adı,
İris tectorum variegata cruella imiş:eek:

Emmazunz 05-04-2016 12:50

5 Eklenti(ler)
Eski İstanbul evlerinin bahçelerinde mutlaka ona da bir yer ayrılan ağaç şakayıktan benim bahçeme de iki kök dikilmiş vakti zamanında.Benden başka kimse seyretmese de o kendi yalnızlığından memnun bir şekilde mevsimini yaşıyor.

ahmeter 05-04-2016 19:41

iyi akşamlar

En nihayet İstanbulda güzel bir bahçe gezdim çam ağaçları bahçenin eskiliğini ortaya çıkarıyor Adalarda iseniz begonvil öneririm başarılar tebrikler
,,,,,Hem kedi hem çiçek zor olmuyormu ,,

Emmazunz 06-04-2016 08:28

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1451990)
En nihayet İstanbulda güzel bir bahçe gezdim çam ağaçları bahçenin eskiliğini ortaya çıkarıyor Adalarda iseniz begonvil öneririm başarılar tebrikler
,,,,,Hem kedi hem çiçek zor olmuyormu ,,

Evim, Ada'da yerleşim yerlerinin bitip ormanın başladığ noktada. Bunun artıları olduğu kadar olumsuzlukları da var.Çam ağaçları, altında pek bitki barındırmıyor. Denemelerim sonucu pek çok kaybım oldu.İzin verilenler çok yıllık çalı tipi bitkiler; filbahri,leylak,yasemin,aspidistra,acant,şakayık,b egonvil bahçenin gediklileri diğerlerini saksıda tutuyorum. Arasıra birkaç dal kırıp saksıları devirseler de tırtıllar, çam polenleri,çok fazla haşere ve salyangozların verdiği zarar yanında kedilerim melek gibi.

Emmazunz 19-04-2016 09:25

5 Eklenti(ler)
Ön bahçede sadece hafta sonları imkan bulabildiğim bahar hazırlıklarından toprak ve saksı değişimi,soğanlıların ve fidelerin dikim işleri devam ediyor.

Emmazunz 19-04-2016 09:28

3 Eklenti(ler)
Arka bahçe ise ormanla birleşmiş gibi.Ara sıra nane ve maydanoz toplamaya indiğimde yürüme yolları ve basamaklar görünmüyor.Olduğu gibi bırakırsam kediler mutlu olacak ancak temmuz-ağustos sıcaklarını düşününce biçtirsem mi diyorum,henüz bir karara varamadım.

tarla kuşu 19-04-2016 10:09

Pardon, burası CENNET miii??? :))

abk 19-04-2016 10:47

Harika fotograflar ve harika bir bahçe. Doğanın içinde yaşıyorsunuz. Kedilerde çok güzel.

Jakin 19-04-2016 13:38

Bahçenizi gezerken bir masalın içinde buldum kendimi.. Mutlulukla yaşayın.. :)

Emmazunz 20-04-2016 08:33

5 Eklenti(ler)
Kırmızı çiçekli yer açelyası geçen yıldan,beyaz irisi sonbaharda dikmiştim ilk çiçeğini gördüm dün akşam.Kediler gündüz bahçede ama gece ormandan vahşi köpekler indiği için içeri alıyorum.Bu minik beyaz güllere benzer çiçekleri olan sarmaşık kedilere tahsis ettiğim alt katın balkonunu süslüyor.

Emmazunz 20-04-2016 08:39

4 Eklenti(ler)
Eski heykel ve kabartmalarda sıkça gördüğümüz antik bitki acanthus ya da ayı pençesi ile pembe çiçekli yonca Ada'nın heryerinde olduğu gibi bizim bahçede de kendiliğinden yetişen zahmetsiz güzellikler.

Emmazunz 20-04-2016 08:54

3 Eklenti(ler)
Ada evlerinin en güzel yanı mutfaktan bahçeye açılan kapılardır.Saksılı bitkilerimin çoğu kolay ulaşılabilir olması açısından daha çok bu bölümde yer alır. Rahmetli annemin yadigarı mili çiçeğim de hemen kapı girişindeki setin üzerinde her an gözümün önündedir.
Kedinin yanındaki yeşil yapraklı saksılar peru zambağı.Onlar da geçen yıldan ve kışı dışarıda geçirdiler.Saksı ve toprak değişimi yaptım sabırsızlıkla çiçekleri bekliyorum.
Az kalsın minik yeşil kurtlar yüzünden haseki küpemin çiçeğini göremeyecektim bu bahar.İlk çıkan çiçek sapındaki tomurcukları içten içe yemişler mecburen ilaç kullandım da yeni yeni toparlanıyor zavallıcık.

abk 20-04-2016 21:07

Siz bir bahceye degil, gercek bir ormana sahipsiniz. :)

Emmazunz 02-05-2016 09:17

4 Eklenti(ler)
Çiçeklerim çam ağaçları ile yarışıyor sanki,güneşe ulaşmak için uzadıkça uzadılar.Filbahri üç metreyi geçti,gülleri balkondan daha iyi görebiliyorum.

Emmazunz 02-05-2016 09:19

4 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri ilaçlanınca çiçekleri bollaştı,geçen sene aldığım tohumlardan yeni bebek hasekilerim oldu bu sene çiçeklenme uzun sürsün diye tohum keselerini koparıyorum.Yağmurdan sonra ağaç açelya da daha bir şenlendi.Ormandaki köpekler geceleri bahçeye dalıp birkaç dal kırsalar da onlara da kıyamıyor elimden geldiğince doyurmaya çalışıyorum.

günebakan 02-05-2016 12:38

Öncelikle hoşgeldiniz sayın Emmazunz bahçeniz gerçekten harika görünüyor çok dinlendirici bir bahçe herşey harika ellerinize sağlık:)

Emmazunz 02-05-2016 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1458394)
Öncelikle hoşgeldiniz sayın Emmazunz bahçeniz gerçekten harika görünüyor çok dinlendirici bir bahçe herşey harika ellerinize sağlık:)

Öyle görünse de maalesef ben dinlenemiyorum sayın Günebakan. Birtek hafta sonlarım var bahçeyle ilgilenmek için bu yüzden en uzun molam yarım saati geçmiyor.

Emmazunz 05-05-2016 09:12

5 Eklenti(ler)
Bahçede Kampanulla Şenliği,kediler de baş davetli

Emmazunz 10-05-2016 10:11

2 Eklenti(ler)
Uzun zamandır alçak bahçe demirleri yüzünden yaşadığım sorunları hallettim sonunda.Eskisini bozmadan bir sıra daha yüksek parmaklık sayesinde artık ormandaki köpekler gece bahçeye giremeyecek,kediler de iki sıra arsındaki koridorda güvenle dolaşabilecekler.

Emmazunz 10-05-2016 10:35

4 Eklenti(ler)
Bu yıl saksılar bollaşınca mutfak kapısı önündeki büyük masayı da onlara tahsis etmek zorunda kaldım şimdilik limon ağacının altındaki küçük masada idare ediyorum. Arasıra tepemdeki dev çam ağacından düşen kozalaklar ve davetsiz misafirler dikkatimi dağıtsa da limon çiçeği kokuları arasında kahve molası OLMAZSA OLMAZLARIMDAN.

Emmazunz 10-05-2016 10:39

4 Eklenti(ler)
Yalın kat ceylanlar ve kırmızı calibrachoa bu yıl bahçeye katılan güzelliklerden.

Emmazunz 17-05-2016 09:35

5 Eklenti(ler)
Kim bilir kaç yaşındalar?
Eski sahipleri terk edeli yıllaar olmuş,
Ön bahçenin nazlı güzelleriyle uğraşmaktan, arasıra bir kahve içimi uğradığı arka bahçemin üzgün gülleri.

Emmazunz 06-06-2016 10:09

4 Eklenti(ler)
Güneş arada bir yüzünü gösterse de, sağnak yağışlar ve bulutlu hava özellikle saksılı bitkilerimi etkiledi ama yavaş yavaş toparlanıyoruz.
Kedilerin arasında yağlı boya işi ne kadar zor olsa da limon ağacının altındaki beyaz masa ve sandalyeleri boyamayı başardım ve kendime bir Mavi Köşe yaptım.Mavi lobelye için mavi çinili saksıyı koçtaşta,mavi beyaz çizgili porselen çay tabaklarını porland da buldum,bir tek mavi çiçekli minderler eksik. Arka bahçedeki acantın gece ve gündüz, çiçekli ve çiçeksiz her hali muhteşem.

Emmazunz 06-06-2016 10:12

5 Eklenti(ler)
Herkeste var diye sardunya fotosu paylaşmamıştım şimdiye kadar, sanki gücendiler gibi hissettim.Alaca yapraklı ve gül sardunyaları geçen sene Avrupa Çiçekçilikten almıştım,çoğalttım eşe dosta dağıtıyorum.Peru zambakları bütün kışı dışarıda geçirdiler bir şey olmadı.Bodrumda duran ve içinde çimento karılmış paslı el arabasını temizleyip boyamak bir günümü aldı ama onun da benim de yüzüm güldü.

ParlakYıldızlar 06-06-2016 21:09

Saklı cennetinizde mutluluklar dilerim Mavi köşe ışık oyunları yaratmış tekrar tekrar baktım. Güle güle oturun inşallah.

Emmazunz 13-06-2016 09:16

5 Eklenti(ler)
Mavi masadaki mavi lobelyanın nedense keyfi kaçınca yerini petunya aldı.Paskalya kaktüsüm uzun zamandır tomurcuktaydı nihayet o da açtı.Bir köşede duran bozuk mor kettle sarı horozibiğine ev sahipliği yapıyor.Tohumdan yetiştirdiğim haseki küpelerini kalıcı yerlerine aldım,saksıdakiler arkadaşlara rezerve ettiklerim.

Emmazunz 13-06-2016 09:30

4 Eklenti(ler)
Yaz aylarında sürekli mantar olan taflanın yerine diktiğim bu mavi çiçekli çalı yüzümü güldürecek,begonyalarla yaprak güzelleri aynı saksıda şimdilik gayet neşeliler,geçen yılki kışa dayanamadığı için mercansız bahçe olmaz deyip yenisini aldım. Hadi onun da hatırı kalmasın bir ortanca fotosu da benden.

Emmazunz 14-06-2016 08:51

5 Eklenti(ler)
Arka bahçede kimsenin uğramadığı duvar dibindeki gün güzellerinin bir kısmını saksıya aldım, her güzellik gibi ki onlar da görülmek,iltifat edilmek ister.

Palmiyenin gövdesi sundavillaya fon oldu,sardırabilirsem hoş olacak.

Yılların izini taşıyan yosun tutmuş taş duvarlar,yaz günleri acemborularının gölgelediği serin basamaklarında kahve içtiğim taş merdiven, sanki "fazla süse hacet yok, sadeliğimizdeki derin anlamı keşfetmeye çalış" der gibiydi.
Ben de öyle yaptım.

sevgihoca 14-06-2016 12:14

Son,merdivenli resim beni benden aldı.Bahçenizin her köşesi eski ve çok da gizemli.Değişik bir doku var.En çok ilgimi çeken bahçelerden biri.Bazen derin bir yanlızlık,bazen de sizin çalışmalarınızla sıcacık,sevimli bir ortam.

Aslında evinizi de merak etmiyor değilim.Mesela yer karoları eski mi?Mutfak dolapları nasıl?Değişmişse önemli değil,evin eski yapısını merak ediyorum sadece.Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025