agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   TCM / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34328.htm)

TCM 26-06-2014 10:25

1 Eklenti(ler)
Kendi üretimimiz dahliya, brachycome, cüce lupin ve hercai menekşeler... Böyle giderse seneye hercaileri çoğaltırım...

TCM 26-06-2014 10:33

1 Eklenti(ler)
Kendiliğinden çıkan lupin...İki kucak oldu neredeyse, tohumlarını alıp seneye bahçeye atıvermeli...

-Esin- 26-06-2014 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1299542)
Kendi üretimimiz dahliya, brachycome, cüce lupin ve hercai menekşeler... Böyle giderse seneye hercaileri çoğaltırım...

Tohumdan çimlendirmeye başladığınız zaman amacınızın böyle diyerek misafirlerinize göstereceğiniz bir köşe oluşturmak olduğunu söylemiştiniz sanırım. Başarılı da oldunuz, tebrik ederim :) Cüce lupinler gerçekten çok cüceymiş ama, benim bildiğim lupinler nerdeyse bir metreye yakın boyda olup dev gibi, upuzun çiçek sapları çıkarıyordu :) İncecik brachycome'lar güzel papatyalara dönüşmüşler :) Hercailer de çok güzel olmuş ama biraz kaybolmuşlar diğerlerinin arasında, dilerseniz seneye onlardan bir öbek oluşturmayı deneyebilirsiniz. Çok daha güzel görünür bence.
Selamlar...

TCM 27-06-2014 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- (Mesaj 1299681)
Tohumdan çimlendirmeye başladığınız zaman amacınızın böyle diyerek misafirlerinize göstereceğiniz bir köşe oluşturmak olduğunu söylemiştiniz sanırım...

Okuyunca birden "camı kırmış çocuk" pozisyonda hissederek suçluluk duygusuna kapıldım. Eski yazılarımı araştırdım pek göremedim. Takdir edilmek tabi emek verene mutluluk ve gurur verecektir ancak öncelikli amacım "kendi beğenimi kazanmak"...

-Esin- 27-06-2014 12:16

Benim amacım sizi yapmak istediğiniz şeyi başardığınız için tebrik etmekti yalnızca, suçluluk veya mahcubiyet gibi duygulara kapılmanız için bir şey yazmak istemedim ama öyle anlaşıldıysa affola. Ben sizin öyle bir mesajınızı okuduğumu hatırlıyorum ama hangi başlıktaydı bilemiyorum şu an. Zaten bunda hiçbir kötülük yok ki, yetiştirdiğiniz bitkileri gurur duyarak çevrenize göstermeniz parayla satın alınan şeylerle gösteriş yapmakla bir tutulamaz. Bahçe oluştururken veya bir alanı çiçeklendirmeye çalışırken ne kadar çok emek veriliyor. Emek verilerek elde edilen şeylerle de gurur duymak hakkınız. Eş dost akrabaya gösterip bakın bunların hepsini ben bir bir uğraşarak yetiştirdim de diyebilirsiniz yani, ben olsam ben de derdim :)

-Esin- 27-06-2014 12:34

Şu an ben de eski mesajlarınızı aradım. Acaba yanlış bir şey mi hatırladım, söylemediğiniz bir şeyi mi uyduruyorum diye çok rahatsız oldum ama hatırladığım mesajınız şuydu:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1249402)
Nilgün Hn. işyerinde ufaktan bir seferberlik oldu ve "adamın uğraştığı şeye bak" havası da esmiyor değil :) Benim de ilk maceram olduğu için öncelikli beklentim; kendime ve çevreye mahcup olmadan hevesimin devam ederek hobi boyutuna tam anlamıyla geçebilmesi için çimlenmelerin sorunsuz olması ve ziyarete gelenlere "işte ektiğimiz çiçekler sol taraftakiler" diye gösterebilmek. Renk olayı şu an benim için işin fantezisi boyutunda ;)

Ayrıca tekrar belirteyim, böyle söylemeniz gayet doğal bir durum. Bütün hobi bahçecilerinin, bitki koleksiyonerlerinin ve sıradan, bitki yetiştirmeyi seven insanların mutluluklarının kaynağı yalnızca kendilerini beğenip başarılı hissetmeleri değildir, çevrelerine bitkilerini gösterip takdir kazanmaktan da büyük mutluluk duyarlar. Hatta çoğunlukla amaç budur ve bunda da hiç kötülük yoktur.

TCM 27-06-2014 13:42

@ -Esin- , yazım yarım kalmıştı, öğleden sonra devam ederim diyerek üç nokta koymuştum. Yarıda bırakınca istemeden sizi üzmüşüm hakkınızı helal edin. Benim çiçekleri göstermek istediklerim ekim bakım aşamasında benim hafiften kafa bulan arkadaşlarım, yoksa esas benim sevmem gerek :) Menekşeler konusunda haklısınız, böyle giderse (yani çiçeklenmeleri biraz daha sürerse) seneye o bölgeyi komple menekşe doldurabilirim. Brachycomeların çiçek ebadı biraz küçük geldi. Beyaz harici olanlar (morun iki farklı rengi var) fena değil ancak beyaz papatyalardan önce de zaten orada bahçenin kendi papatyaları vardı. :) Bir türlü bahçeye geçirmeye fırsat bulamadığım alyssum lar bakalım büyüyebilirse nasıl olacak, hercailerin etrafını komple onlarla da kapatabilirim de nasip artık. Önerileriniz için teşekkürler tekrar. Yukarıda yarım kalan yazıyı dem ettirmeyeceğim alakasız yere çekmişim konuyu.

TCM 01-07-2014 11:04

5 Eklenti(ler)
Domatesler...Beş sırada, yaklaşık 150 kök. Epeydir bakmamıştım, birkaç tanesinin üzerinde çiçekler sebzeye durmuş. Bu sabah çok fazla çiğ vardı, inşallah mantara çevirmez. Oksijenli su+elma sirkesi atayım biraz salatalık ve domateslere. Geçen hafta bir tur uygulamıştım kimi domateslerin üzerinde beyaz minik bir şeyler görünce. Sırıklarını yerleştirmek için geç bile kaldım bu arada.

Eklenti 505967
Sarılan çeşitler bir arada, ilk başta kısa barbunya, evde viyolde yetiştirdiğim 45 kök; dün baktım üç kök gövdeden kırılmış, üçü de kurumalı olmuş/kurumuş. Yerlerine zamanı yavaş yavaş geçse de tohumlarını ektim. Yanında 10 kök kadar "eşek fasulyesi" ve kalan iki buçuk sırada direk ekilen ve üçte biri benim viyolden çıkarttığım düz ve kırçıllı taze fasulyeler. İlk ekilenlerden çıkanların kolları bir metreye yaklaştı. Kargılarını diktik ancak yüzeyi düz olduğu için tam sarılamıyorlar daha.
Eklenti 505968

Yeni yeni kendilerine gelen karpuz ve kavunlar. Geçen hafta sadece gövde yanındaki 'kaymak tabakalarını' kırabilmiştim, dün biraz daha çapaladım ancak bir tur daha güzelce çapalamak gerek.
Eklenti 505971
Eklenti 505970
Salatalık (hıyar) lar. Yağmur, çamur derken sanırım üçüncü kez çıkmayanların yerlerine aşılama yaptık. Bu kez işlem tamam sanki.

Eklenti 505972

TCM 01-07-2014 11:12

2 Eklenti(ler)
Darı, arkasında kabaklar. Bunlar ilk ekilenler, yağmurlardan etkilenmeyen arsızlar. Önlerinde kışın diktiğimiz kestane fidanı. Fazlalık dallarını kesmek gerek ancak olmadı, şimdi kessek olur herhalde. Sol alttan hıyar poz vermiş.

Eklenti 505973
Son kare de sarılanların sürünenleri, Yedi sıranın ilk üçü kuru fasulye, üçü beyaz barbunya ve son sıra boş. Fide olarak bulamadığım için (artık satılmaz zamanı geçti diye üretmiyorlarmış) cumartesi günü viyollere börülce ve bamya ekmiştim. Çıkanları son sıraya dikeceğim.

Eklenti 505974

TCM 02-07-2014 23:49

Cumartesi viyollere ektiğim bamya ve börülceler topraktan dün çıkmaya başladı. Yani üçüncü gününde.

Bugün ilk ektiğim hediye gelen domates, hıyar ve karpuzların geçte olsa çapalarını yapabildik.

Bir amcanın yersiniz diye verdiği kavrulmamış çekirdeklerini de bahçenin çitleri boyunca yaklaşık 10 metre boyunca ektim.

Bu seneki verime göre seneye ekilenleri azaltma yapmak gerek, bir de imkan olursa çapa makinası almalı. Yoksa çok fazla zaman ve güç harcanıyor. Yarın yonca harici çimlendirdiğim çiçekleri dikmem gerek.

Sırık domateslerin ilk ekilenleri ise oldukça büyüdü. Koltuk almadığım için iki-üç sürgünde ilerliyorlar. Sanırım onları koparmadan ilerleteceğim. Bir hafta sonra ekilen ve nispeten halen tek dalda olanları ise tek dalda ilerletmeye çalışacağım. Üçgen kargı dikerek sırığa almak istiyordum ancak her köke bir kargı dikerek sardırsam daha iyi olacak gibi. Herhalde taşırlar.

TCM 05-07-2014 23:03

Ön hatta ektiğim 11 adet ayçiçeklerinden sadece iki tanesi çimlenmiş. Üzerinde "dünyanın en kolay çimlenen bitkisi" yazıyordu. :) Arka tarafa ektiklerim büyüklerinde ise çimlenme biraz daha fazla. Toprağın tavı yok, kupkuru kaldıkları için çimlenmeleri olmadı sanıyorum. Güzel çimlensin diye bir parça torfun içine ekmiştim. Torf dışarıda daha çabuk kuruyor. Biraz ıslatıp direk toprağa eksem daha iyiymiş. Ara ara sulayıp, her gün üstteki kaymak tabakasını kırsam çimlenme daha yüksek oranda olurdu diye takip ediyorum.

Üstte resimlerini koyduğum bir arada çimlendirdiğim çiçeklerden Kaliforniya alev çiçeği ile kokulu malcolmiaları bugün toprağa diktim. 100 kökün üzerinde, dikimde geç kaldığım için ne kadarı yaşamaya devam eder bilmem. Daha önce diktiğim yonca çiçeklerinin (50 kök) çoğu hayatta.

Domateslerin tamamını, sırık olanların koltuk almalarını da yaparak üçgen kargılamaya devam ettim. Tamamı bitmedi. Fasulyeleri tekli sırığa almıştım. İki gündür süren rüzgarlar bugün sulama sonrası toprağın yumuşaması ile beraber birkaçı devrilmiş. En güzel sırık şekli üçgen olacak yani. Bu arada bir sorum olacak. Fasulye ve barbunyaların kimileri gerek boylarının uzunluğu, gerekse toprakta kavrulmaları sebebiyle kuruma ve kırılmalarla sürgünlerini kaybetti. Buralardan tekrar yeni sürgünler vererek yola devam ederler mi yoksa kökleri tamamen kaybetmiş mi oldum.

Bu arada beş sıra domatesin ilk iki sırasındaki kimi köklerde meyveler görülmeye başladı. "Domateste meyveler görülmeye başlanınca sulamaya geçilir" prensibine tam uymayan domateslerin sadece meyveli köklerini dipten bardak ile suladım. Bugün soruma cevap veren @İsmail Kuzucu nun 'yüzeysel sulama yapın' önerisini geç gördüğüm için ilk iki sırada meyveleri biraz daha artan ön sıralardaki domateslerin tamamına normal su verdim. Ayrıca tüm bakliyatları, darı, kabak ve biberleri de ilk kez suladım.

Sırık domateslerin koltuklarını almadan önce resimlerini çektim ancak şu an yükleyemiyorum. Aslında tam eğitici olacak şekilde güzelce çekmiştim. (Tabi kendim doğru yaptıysam :) ) Kimi dallar iki karışa yakın uzamış, içim gitti. Birkaç kökte ise gövdelerde siyahlaşma vardı. İyice kötü olan iki kökü tamamen topraktan çıkardım. İki kökte ise o bölüm gövdeleri iyice budadım. Koltuk alma sırasında kestiğim uzun dalları olur da köklenirse çıkardığım yerlere dikerim diye suya koydum. Domateslerde ilk meyvesi görünenler zengardenden aldığım karışım yerli domatesler. İkinci sırada sırık kurutma ve salçalık olmaya müsait 'amish domatesler'. Üçüncü sırada salçalık 'rio grande' ler. Hala meyvesi gözükmeyenler ise 'kiraz domatesler' ve 'bizim yerli domatesler'.

TCM 07-07-2014 09:22

Ayçiçeği
 
3 Eklenti(ler)
Topraktan ilk çıkan ayçiçeği, çoğunluk toprağın kuruluğundan dolayı çıkamayacak herhalde...

Eklenti 507298


Üstte bahsettiğim gövdede oluşan siyahlık. İlginçtir uç kısımlardaki renk değişikliği hafif kazıyınca çıkıyor. Yayılmış olanları komple söktüm, bunun gibi olanların ise dalını kestim.

Eklenti 507281


Kimi çiçekler kurumuş, sanırım sorun değil.

Eklenti 507282

TCM 07-07-2014 09:48

2 Eklenti(ler)
İki güzel görüntüden sonra koltuk almaya geçelim.

TCM 07-07-2014 10:17

1 Eklenti(ler)
Resimli soru olabilir herhalde.

Kaç tane koltuk budaması çıkar aşağıdaki resimden. Çizerek anlatınız. Bütünleme sorusudur, süre kısıtlaması yok. ( Bu arada çok bildiğimden değil, doğru mu yapmışım merak ediyorum)

TCM 07-07-2014 10:30

1 Eklenti(ler)
İkinci soru, hangisi koltuk? (Ufak olanlardan bahsetmiyorum, ortada olan büyüklerden hangisi)

TCM 07-07-2014 10:35

Bir de genel olarak susuzluk belirtileri pek yok di mi domateslerde.

TCM 11-07-2014 10:48

1 Eklenti(ler)
İlk resimde ben dört+1 alınacak koltuk buldum. Dört kırmızıdan emin olduğum için kestim ancak maviyle işaretlediğim beşincinin kökleri toprak altında olduğu için tam anlayamadığımdan kesmeye de kıyamadım.

guppy 11-07-2014 11:25

Merhaba, koltuk budamada çiçekli varsa çiçekliyi bırakıyorum. Her ikiside çiçekli ise gözüme sağlam geleni bırakıyorum. Aslında daha küçükken koltuk budama yapmak daha sağlıklı.

güreri 11-07-2014 13:07

Sn. TCM, bahçenizi gezdim. Çok beğendim. Sayfanızda hayırlı olsun.

TCM 11-07-2014 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi guppy (Mesaj 1304878)
Merhaba, koltuk budamada çiçekli varsa çiçekliyi bırakıyorum. Her ikiside çiçekli ise gözüme sağlam geleni bırakıyorum. Aslında daha küçükken koltuk budama yapmak daha sağlıklı.

@guppy; daha küçükken yapmak tabi ki daha iyi de, bizimki acemilik. Bunlar yine sonradan ekilenler. Ön tarafta daha büyükler vardı. Onların büyük koltuk budamalarını yapmadım. Bakalım hangileri daha verimli olacak.

TCM 17-07-2014 23:44

Geçen hafta ilk ürünleri (biber) yiyebildik. Bugünde kabak çiçeği dolmasını. Beş sıra domatesin son sırasındakilerde de (tohumlarını geçen sene aldığımız komşunun yerli ince kabuklu arkası mühürlü domatesleri) ilk ürünleri gördüm. Haftaya meyvesini tutanlar artarsa o sırayı da güzelce sulayayım. Hafta başında ilk dört sıradakileri sulamıştım. İlk çıkan ve büyüyenler amish salçalık ile rio grande salçalıklar. Daha sonra karışık yerli (zengarden mamülü) domatesler ve kiraz domatesler görünmüştü.

Fasulye ve barbunyaların ilk ekilip te yağmurlara rağmen çıkmayı başaranlarda tek tük çiçeklenme ve ardından ürünler göründü. Sonradan ektiklerimizin ise daha çok zamanı var. Pazarda bugün barbunya- fasulye ve börülcenin kilosu 5-6 tl. civarında. Bamyanın güzelleri ise 10 tl ye yakın.

Kavunların birkaç kökünün üzerinde de minik meyve tutumları başlamış. Karpuzlarda tık yok. Biraz incelediğimde her ikisi içinde meyveler 250 gr. a ulaştığında sulayın, mümkünse kavunu fazla sulamayın bilgisine ulaştım. Karıkların içlerine engel koymadan birkaç sulama yetecek herhalde kavun için. Karpuz için biraz daha fazla.

Viyole ektiğim bamyaların tamamını hafta başında diktim. Ürünlerini alabilecek miyiz bakalım. Viyole bamya ile birlikte ektiğim börülcelerin çoğunu geçen hafta dikmiştim. Son kalanları ise bamyadan artan yere diktim. Bol can suyu sonrasında bozulan şimdilik yok. Son durumda 100 kökten fazla börülce ile 30 yere ekilmiş 50 köke yakın bamya var.

Dün fasulyeleri ve bir sıra kısa barbunyayı kargılama işlemi bitti. Fasulyelerin kargıları biraz kısa kaldığı için uçlarından sera ipiyle bağladım. Hem fasulyeler ipten sarılmaya devam etsin hem de rüzgarda yıkılma ihtimali biraz daha azalsın diye.

Yukarıda yazılmıştı, bakliyat grubunu direk toprağa ekmek daha iyi diye. Viyole ektiklerim daha ince ve narin çıkıp rüzgarda eğilip bükülüyor, kimisi kırıldı, kimisi kurudu. Zayiat oranı % 15 lerde. Zayi olanların yanlarına nasılsa zor çıkar sıcakta diye toprağa ektiğim özellikle barbunyaların tamamı çıkmış. İki üç kökün çıkması gereken yerde şimdi beş altı kök birden büyüyor. Bir kısmını çıkarsam dikecek yer yok, söküp atsam içim acıyacak, hepsi büyüsün desem bir arada zor olur, verim alamam herhalde.

h_dogan 18-07-2014 15:32

5-6 adet çıkanları bırakmayın en uygunu 2-3 adet olması her ocakta.

TCM 20-07-2014 00:18

Uzun süredir plastik bardaklarda toprağa dikilmeyi bekleyen alyssum ların büyük kısmını toprağa geçirdim sonunda. 300 köke yakın vardı. İlk başta tekli ve 12-15 cm. arayla başladım, sonradan baktım olacak gibi değil çoğunluğunu çiftli küçük olanları da üçerli üçerli diktim. Daracık plastik kaba sığamayan kekik ise bozulmaya başlamış, kalanları nasipse yarın hallederim. Son anda çıkabilen kekiklerle aynı yerdeki 10 kök lavantayı ise bahçede dahliaların yanına gönderdim. Bu sene zor büyüyecekler herhalde ya bakalım artık.

Evin giriş kapısının önüne minik bir yürüyüş yolu yapmaya çalıştım. Yollardan topladığım büyük beyaz taşları toprağı biraz çapalayarak yerleştirdikten sonra aralarına çakıl taşlarını serptim. Aslında ince milin üzerine koyulması gerekirdi ancak olduğu kadar artık. Görüntü fena olmadı. Fotoğrafları daha sonra eklemeye çalışırım.

TCM 21-07-2014 10:27

Dün tüm bahçeyi suladım. Kavun-karpuzların sulamam yönündeki baskıya daha fazla dayanamayarak sulamak zorunda kaldım :) Engel yapılmamış yanlarındaki karıklardan su göndererek tamamen suya doymalarını engelledim.

Bugün köylülerden bir teyzeyle konuşuyorduk. Kendince bahçesinde ufak tefek ürün yetiştirerek pazarda satıp harçlığını çıkarır. Börülcesi güzel olur, denk gelirsem alırım, malum bizimkiler büyüyesiye yazın çoğu geçiyor. "Börülce çiçekleninceye kadar su verilmez, yoksa kökü çok büyür fazla tane dökmez" dedi. Oysa ben şimdiye kadar iki kez suladım ki en büyüğü birer karış oldu. Netten araştırınca bununla ilgili bilgi de bulamadım. Ancak sulu tarım ile yetiştirilen börülcelerdeki verimin % 25 fazla olduğunu buldum.

h_dogan 21-07-2014 12:32

Börülceye fazla su verirseniz vejetatif büyüme fazla oluyor. Teyze tecrübeli ki o yüzden size öyle demiş. Meyve tutmaya başladıktan sonra düzenli aralıklarla sularsanız verim artar. Aşırı suyu sevmez, kök çürüklüğü olur.

TCM 21-07-2014 15:03

Acemi işi, bilmeden, tam öğrenmeden her yere yetişmeye çalışınca eksiklikler oluyor. Bu heves ve aşk kaybolmazsa önümüzdeki senelerde Allah ın izniyle daha ustaca çalışırız.

Karıklar uzun olunca birkaç farklı tür ekilip dikiliyor. Benim birkaç tanesi öyle oldu. Karığın her iki başında sürekli su istemeyen, meyve veya çiçeklenmeden sonra su verilecek olan kavun-karpuz ve börülce varken bu karıkların ortasında suyu seven kabak ve salatalık var. Seneye bunlara dikkat etmeli. Kavunun su ihtiyacı karpuza göre daha az olduğunu bildiğim için her ikisini ayrı sıralar ekmiştim oysa.

Menekşe ve lupinlerden tohum aldım. Hala da devam ediyor özellikle menekşeler. Brachycome lardanda almaya başlarız artık. Lupinleri özel bir yere ekmekten ziyade bahçenin kenarlarına atıvermeyi düşünüyorum. Menekşe ve brachycomelar kadar tatmin etmedi bizi.

TCM 23-07-2014 13:46

4 Eklenti(ler)
Domatesler beş sıra halinde. Daha geniş açıdan güneş ışığı olduğu için çekemedim. Fazla gözükmeyen yerli domatesleri kargıya bağlamadım. Aslında sırık domates değiller ancak toplaması kolay olsun, domatesler yere-suya değip bozulmasın diye bağlasam iyi olacak. Dün bir arkadaş altlarına viyol tabakaları koy dedi.

Eklenti 510556

Hemen yanında biberler, 10 ar kök sarı-acı-dolmalık-salçalık biber. Bu sene çift dikmemekle hata ettik.

Eklenti 510559

Yanında soldan başlayarak bir sıra kısa barbunya ve yanında üç sıra taze fasulye. Geçen seneden kalma kargı, dal ne bulduysam sağlamca diktim. Bir kısmını üçgen kargı olarak bağladım. Aralarına 'sera ipi' diye aldığım ip ile hem yıkılma ihtimalinin azalması hem de kargısı kısa gelenlerin ipten devam etmesi için bağladım.

Eklenti 510560

Son resim ise bir sıra kavun ve iki sıra karpuz. Karpuzların en büyüğü limondan irice. Kavunlar meyve dökmeye daha erken başladı ve üzerlerindekiler limon kadar olmasa da cevizden büyük.

Eklenti 510561

TCM 25-07-2014 10:05

3 Eklenti(ler)
Bugün resimler bol...

İlk olarak kavunlar, resimde de görüleceği gibi sabah yağan çiğ bölgede oldukça fazla, dolayısıyla sürekli ot ile mücadele etmek gerek.

Eklenti 510809

Kavunlarda uzak resimde de görüleceği üzere büyük yaprakların üzerinde lekelenmeler var. Muhtemelen mantar diye düşünüp bakır sülfat uygulaması yapacağım yarın.

Eklenti 510810

Yakın çekimde daha belirgin. Sabah çiğinin etkisi vardır mutlaka.

Eklenti 510811

TCM 25-07-2014 10:51

2 Eklenti(ler)
Kompost yapımı için hazırladığım iki çukur.

Derinlik ve en 0,6 m. uzunluk 1 m. civarı. Büyük olanın içine ne bulursam koydum. Köküyle sapıyla yaşıyla kurusuyla tüm bitkileri küçültmeden, yemek atıkları, yaprak, eski gübre ve son birkaç hafta önce taze inek gübresi.

Eklenti 510824

Bu da daha ufağı ve özendiğim. İçerisinde yan komşudan kesilmiş çim, marangozdan iyice rendelenmiş tahta tozları, küçültülmüş yemek artıkları, taze inek gübresi ve eski keçi gübresi.

Eklenti 510825

Her ikisinde de sineklenme sadece üst kısımda biraz var, garip bir koku yok ve elimi soktuğumda orta taraf sıcacık.

h_dogan 25-07-2014 13:09

1. fotoğraftakinin kavun olduğundan emin misiniz? Bana hıyar gibi geldi o yüzden diyorum.

Kavundaki ise yalancı mildiyö. Acil olarak ilaçlama yapmanız lazım yoksa 2-3 güne sökmek zorunda kalırsınız. Yarın bile geç eğer bugün ilaçlama yapabilirseniz yapın.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1308961)
Bugün resimler bol...

İlk olarak kavunlar, resimde de görüleceği gibi sabah yağan çiğ bölgede oldukça fazla, dolayısıyla sürekli ot ile mücadele etmek gerek.

Eklenti 510809

Kavunlarda uzak resimde de görüleceği üzere büyük yaprakların üzerinde lekelenmeler var. Muhtemelen mantar diye düşünüp bakır sülfat uygulaması yapacağım yarın.

Eklenti 510810

Yakın çekimde daha belirgin. Sabah çiğinin etkisi vardır mutlaka.

Eklenti 510811



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025