![]() |
Deve Dikeni
3 Eklenti(ler)
Deve dikenleri almış başını gitmiş :) Yaklaşık 2 metre boylanmışlar. Gövdesi nerdeyse 35 cm.
Eklenti 484264 Eklenti 484265 Eklenti 484266 |
Alıntı:
Selam ve saygılar :) |
Alıntı:
Ben gecen sene ıkı tur torf ıle denedım, torf ne kadar kalıtelı olursa aynı fabrıka uretımı gıbı fıde elde edılıyor. Telefondan yazıyorum harfler ıcın kusura bakmayın :) |
1 Eklenti(ler)
Sebzeler bodur olurda yıldızlar eksikmi kalır :) 10 cmlik fidelerde 5-6 adet yan dal var. Normalde uç alındıktan sonra bu dalların gelişmesi gerekliydi. Tekrar büyük poşetlere veya saksılara ekim yapılması gerekecek.
Eklenti 485357 |
İsmail bey bizim çiçeklerden bir haber gelmedi mi acaba merakla bekliyorum.
|
Ürününüz bol olsun...Kolay gelsin...
|
Alıntı:
Geldıgı zaman haber verırım :) |
Alıntı:
|
Havalar ısındı ekım zamana geldı. Isler cok yogun. 1200 adet marul, 200 adet kızartma kabagı ve seraya 550 kok hıyar ekıldı.
Ve fıde posetlenmeye devam edılıyor. Tahmın ettıgımızden daha ıyı satıs oluyor. Allah bereket versın. Yenı fotograflar aksama eklenecek. Harf hataları ıcın ozur dılerım.. |
2014 Hıyar Ekimi
5 Eklenti(ler)
2014 yılı ilkbahar sera hıyarı ekimi
Toplam 12 sıra ve 551 adet. Eklenti 486536 Eklenti 486537 Eklenti 486538 Eklenti 486539 Eklenti 486540 |
2 Eklenti(ler)
7-10 gün içinde gelişme evresinden sonra hemen büyüğüme evresine geçecekler.
Eklenti 486542 Eklenti 486543 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yeni aldığım incir çelikleri. 1-2 ay içinde meyveleri üstünde satılacaklar :)
Eklenti 486555 Eklenti 486556 |
2 Eklenti(ler)
Köklenen karanfil çelikleri 540 adet.
Eklenti 486560 Geçen haftalarda yapılan çelikler 470 adet. Eklenti 486561 |
2 Eklenti(ler)
Sayın Cemo'nun gönderdiği sukkulentlerin küçük olanlarını ayrı bir yere ekmiştim. Hepside tutmuş :)
Eklenti 486564 Melisa çelikleri de köklenmiş. Eklenti 486565 |
1 Eklenti(ler)
|
nar çeliği alma
Alıntı:
|
İsmail Bey foruma her girişimde sayfanıza göz gezdiriyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Hıyarları yerlerine dikmeden önce kum kullanmışsınız sanırım. Kum ne işe yarar? biz bahçemize sebze fidelerini dikmeden önce yerlerine kum koymamız gerekiyormu? aydınlatırsanız sevinirim bizim haftaya fide dikimleri başlayacak.
|
Alıntı:
Çeliği 1 karış civarında alıp (üzerinde yan dal olmasın) yarıya kadar torf perlit karışımı olan saksıya koyun. Saksıyı yarı gölge veya gölge bir alanda sıcaklığın fazla yükselmediği bir alana koyun. En önemli kısım ise torf neminin hiç kurumaması ve fazla sulu olmamasıdır. Bunu dengeleyebilirseniz tutma ihtimali çoktur. |
Alıntı:
İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim sayın Makinistt. Derekumunu koymamın amacı toprağın fideyi sıkıp kesmemesi için. (Fidelerin gövdeleri tam gelişmediği için)Ayrıntılı açıklamak gerekirse; Hıyarlar ekimini bir kerede yaptım. Daha sonra hepside bir kerede su verdim. Damlama açık iken ekim yapmadım, hepsi dengeli sulansın diye. Can suyu verdikten sonraki günde bir sulama yaptıktan sonra en az 7-10 gün hiç su vermem bitkiye. Amaç kökün daha aşağıya inmesidir. Su vermediğim bu zamanda toprak kaymaklaşma yaptığı zaman toprak bitkileri kesebiliyor. Bu şekilde şuanlık sadece 1 kök kayıp var :) Ayrıca derekumunda köklenme daha iyi olacağından fide gelişimi bu düzeyde ilerleyecektir. |
Bahçe sayfanın ilk başlarında yaşına bakıp 'Yaş çalışma zamanı' demiş idim. Ama bu kadarını da düşünmemiştim. Sevgili İsmail Kuzucu maşallah maşallah, Rabbim güç kuvvet versin, daim olsun, emeklerin boşa gitmesin. Bereketin bol olsun inşallah...
Rastgelsin... |
3 Eklenti(ler)
Doğal böcek ilacı, etkisi fazla olmasada işe yarayan bir ilaç :)
Kırmızı pul biber, kekik ve zeytin yağı sabunu. Hepsinden bir ölçek alıp suyla kaynatıyoruz. Renk kırmızı olduğu zaman doğal ilacımız hazır. Posayı suyundan ayırıp temiz bir şişeye koyuyoruz. İstediğiniz ölçülerde su ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Eklenti 488000 Eklenti 488001 Eklenti 488002 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Bekleyip göreceğiz, ortamda böcek ilacı olmayınca onlarda yaşıyor :)
|
Alıntı:
|
Sevgili İsmail Kuzucu maşallah ilaç bana ne kadar güzel göründü. Ellerine sağlık. Ben de pul biber+arapsabunu+sıvı yağ yaptım şimdilik bit kalmadı güllerimde çok şükür. Ama yakındır tırtılların görünmesi, onlar için de işe yarar mı?
Yıldız çiçeğindeki tırtıla dokunma çok güzel bir kelebek olacak. Renkleri maşallah ne kadar güzel... |
nar çeliği alma
Alıntı:
|
nar çeliği alma
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha cok cesıtlerı var bu tırtılların, sera dogal olunca beslenıyorlar. Lahana tırtılı gıbı olmadıkları ıcın fazla zararlarıda olmuyor :) |
3 Eklenti(ler)
Bahçemizin yeni üyeleri :)
Yasemin Eklenti 488724 İlk meyvesini afiyetle yediğimiz kamkat Eklenti 488725 Yaprak yerine meyve olan dut Eklenti 488726 |
Alıntı:
Yarı gölge ve ısı derecesi 20-25 arası ideal bir köklenme için gerekli olan şartlardır. Umarım başarılı olursunuz :) Bilgilendirmeyi çelikle üretim sayfasından yapabilirsiniz. |
Alıntı:
İlaca gelince genellikle bitlerde çok işe yarayan bir tariftir. Başka doğal yöntemlerde var forumda. Mesela hakiki arap sabunu tek başına bile etkilidir. |
Saksılık çeri domates
3 Eklenti(ler)
Saksılık Çeri Domatesleri: Tiny tim
Yetiştirmesi en kolay ve bakım istemeyen saksılık domates türü. Eklenti 488760 Eklenti 488761 Eklenti 488762 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Yıldızlara çiçeklendirici atacakken oldumu şimdi bu :) Hepsi tomurcuk oluşturmaya başlamış :p
Eklenti 488789 Eklenti 488790 Eklenti 488791 Eklenti 488792 |
Sevgili İsmail hemen yakaladım; 'Çiçeklendirici atacakken' demişsin ne atacaktın? Diğer çiçekliler için de (Mesela sardunya) geçerli mi?
Bugün komşumla kendisi de ben gibi çiçek, sebze, meyve düşkünü (Ama o kendi bahçesine, ben site bahçesine) çeri domates alalım dedik fiyat 5 lira ama size 4 olur dediler devamlı müşteriyiz ya. Tabi almadık. :( Artık pazarlara bakarız inşallah, sen Balıkesir değil de İstanbul'da olsaydın ne olurdu sanki... :mad: |
1 Eklenti(ler)
Serada 1. ve 8. gün..
İlk gerçek sulanması ve gübrelenmesi yapılacak. http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-img_1909.jpg Eklenti 488930 |
Ve kokulu karanfiller açmaya başlar :rolleyes: Bazılarının ilk çiçekleri olduğu için daha katmerlenmediler.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_2091.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_2092.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_2095.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_2096.jpg |
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025