agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

İsmail Kuzucu 08-11-2014 23:01

5 Eklenti(ler)
Ve funly marullar tam anlamıyla marula döndü. Renk, görüntü ve lezzet 10 numara. Geçen hafta aşırı derece kırağı vardı ve sera içi 0 derecedeydi. O sabah yanan marul uçları kendini toparladı.

Eklenti 525672

Eklenti 525673

Eklenti 525674

Eklenti 525675

Eklenti 525676

MSaygin 09-11-2014 10:40

Bahçe ve seralarınız çok güzel, tertipli, düzenli görünüyor, çok beğendim, elinize sağlık.

İsmail Kuzucu 10-11-2014 18:40

3 Eklenti(ler)
Aynı kökte 2 renk yıldız çiçeği. Arılar güzel tozlama yapmış olsa gerek :)

Eklenti 525949

Eklenti 525950

Eklenti 525951

İsmail Kuzucu 10-11-2014 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 1332297)
Bahçe ve seralarınız çok güzel, tertipli, düzenli görünüyor, çok beğendim, elinize sağlık.

Teşekkür ederim sayın MSaygin, çalışma alanı düzenli olunca hem iş hızı çabuk oluyor hemde çalışma isteği o kadar artıyor. İşlerin yoğun olduğu zamanlarda ortalık biraz fena karışıyor. Koliler, ipler, gübreler vb şeyleri ortalıktaki yerlerde bulmak mümkün oluyor :)

İsmail Kuzucu 10-11-2014 18:55

2 Eklenti(ler)
Ekilmeyi bekleyen kırmızı pancarlar, biberler ve domatesler köklenip yerlerine ekiliyor.

Eklenti 525952

Eklenti 525954

İsmail Kuzucu 13-11-2014 18:28

3 Eklenti(ler)
Serada sonbahar ayında ekimi yapılabilecek bir üründe kabakmış, denedik ve öğrendik :)

Eklenti 526186

Eklenti 526187

Eklenti 526188

h_dogan 13-11-2014 19:17

Kabaklarınız kaç günlük?

Serada kabak tabi ki yetişir. :)

Bizim burda kıyıya yakın köylerde açıkta bile var sonbahar ekimi. Şu anda toplamaya başladılar, hava iyi giderse para kazanırlar inşallah.

İsmail Kuzucu 13-11-2014 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1333379)
Kabaklarınız kaç günlük?

Serada kabak tabi ki yetişir. :)

Bizim burda kıyıya yakın köylerde açıkta bile var sonbahar ekimi. Şu anda toplamaya başladılar, hava iyi giderse para kazanırlar inşallah.

Eylül ayının 3. haftasında ekim yapıldı. 45 günde ürün vermeye başlıyormuş. Yazın ektiğim alfa tohumun eyfel f1 çeşidi. Hava sıcaklığı gece 0-10 derece arasında değişiyor, bu duruma göre gelişmeleri iyi gibi.

Bize şu olur bu olur diyen bir ilçe tarım yetkililerimiz yok malesef :) Onlar zengin kısmın yanında. Böyle olacaklarını bilseydim küçük sera 200 kök alıyordu ekim yapardım :)

Allah bereket versin kabak yetiştiriciliği güzel para kazandırıyor. Bizim açıkta olanlar geçen haftaki donda bitti. Bu sene hiç ara vermeden yetiştirme olacak sanırım, gece çok düşük sıcaklıklar yok.

h_dogan 14-11-2014 09:28

Kabak hızlı gelişen bir tür. Zaten kabakgiller bildiğiniz gibi meyveye hemen yatıyorlar. Siz de örtü altında f1 çeşitleri ekeceksiniz ki verimden kazanasınız.

Kabak düşük sıcaklıkta hıyardan daha iyi ürün verir, daha düzgün meyve alabilirsiniz. Bir de partenokarpik çeşitler de çıktı sanırım. Eğer onları üretirseniz meyve tutumu daha iyi olur.

İsmail Kuzucu 14-11-2014 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1333496)
Kabak hızlı gelişen bir tür. Zaten kabakgiller bildiğiniz gibi meyveye hemen yatıyorlar. Siz de örtü altında f1 çeşitleri ekeceksiniz ki verimden kazanasınız.

Kabak düşük sıcaklıkta hıyardan daha iyi ürün verir, daha düzgün meyve alabilirsiniz. Bir de partenokarpik çeşitler de çıktı sanırım. Eğer onları üretirseniz meyve tutumu daha iyi olur.

Şuan tohum araştıyorum, tünel seranın birisi bitince ekim yapacağım. Şuan kabağın kilosu 2,5 - 3 lira ki bu sene kilosu 2 liradan aşağıya inmedi diyebilirim.

İsmail Kuzucu 15-11-2014 14:38

4 Eklenti(ler)
14 kasım itibariyle hıyarlar..

Eklenti 526330

Eklenti 526331

Eklenti 526332

Eklenti 526333

İsmail Kuzucu 16-11-2014 17:59

1 Eklenti(ler)
Hasat zamanı geldi, haftada 2 toplama yapıyorum. Toplam 40 kg (kilo 2,5 - 3 lira) kadar hıyar çıkıyor.

Haftada 1 kg (4 lira) gübre ve 250 ml (2,5 lira) toprak düzenleyici veriyorum. Mantar hastalığı için 2-3 haftada bir çözelti veriyorum buda 4 lira civarı tutuyor. Sulamayıda dahil edersek haftalık işçilik hariç 15 lira gibi bir ücret çıkıyor.

Eklenti 526445

İsmail Kuzucu 17-11-2014 20:03

5 Eklenti(ler)
Dahliaların son çiçekleri, çiçeklenme bittiği zaman yumrularını çıkarılacak.

Eklenti 526659

Eklenti 526660

Eklenti 526661

Eklenti 526662

Eklenti 526663

aleydi 17-11-2014 21:35

Sn İsmail kuzucu fırsat buldukça bahçenizi takip ediyorum . dahliaları bu yıl ilk defa ektim ,yaklaşık bir ay önce çiçeklenmeleri bitti .bende saksıları bodruma kaldırdım .siz nasıl bir saklama yöntemi kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim .

İsmail Kuzucu 20-11-2014 01:32

2 Eklenti(ler)
Çilekler ekilmeye başlandı. Yazın elimizde hiç fide kalmamıştı, bu sene fazla ekim yapacağız.

Eklenti 526921

Eklenti 526922

TCM 20-11-2014 07:49

Ben de hafta sonu yayladakilerin yavrularını ayırıp bulabilirsem malç niyetine çam iğnesi döşemeyi düşünüyorum köklerin etrafına. Bugün iyi yağmur yağdı, hava soğudu, yukarısı bulutlardan görünmüyor, hafta sonuna iyice soğuyacak bakalım artık.

can.can76h 20-11-2014 12:19

ismail bey bu ortamı vede güzeliği görmek çok hoş bende bu sene böyle bir sera oluşturmayı istiyorum ama acemilikte var işin içinde bazı araştırmalar yaptım Antalya'da roa biokimya firmasını araştırdım vede topraksız tarım araştırmaları ile başarılı işler yapmış gibi görünüyor sıvı besin gübresi ile bu hıyarları yetiştirmek ne kadar doğal olabilir bu konu hakkında deneyimlerinizden yaralanmak isterim.

İsmail Kuzucu 20-11-2014 13:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1334277)
Sn İsmail kuzucu fırsat buldukça bahçenizi takip ediyorum . dahliaları bu yıl ilk defa ektim ,yaklaşık bir ay önce çiçeklenmeleri bitti .bende saksıları bodruma kaldırdım .siz nasıl bir saklama yöntemi kullanıyorsunuz öğrenebilirmiyim .

İlginiz için teşekkürler sayın aleydi. Kusura bakmayın mesajınızı gördüm ama, paketler işler derken anca fırsat bulabildim.

Bugün yerde ekili olan çiçekleri çıkardım ve yere serdim. Yağmurlarda toprakları çıkmaz ise bir kaba koyup topraklarını temizleyeceğim. Daha sonra serin ve fazla nem olmayan bir yerde saklayacağım. Kutu veya tahtadan yapılmış bir sandığa koyup böyle saklamasını yapıyorum.

Arada çıkartırken bazılarının soğanı kesiliyor bunları atmayın. Onları bu şekilde saklayın. Hatta ekim yaparken soğanları kesip ekerseniz bunlar bile tutmaktadır.

İsmail Kuzucu 20-11-2014 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1334841)
Ben de hafta sonu yayladakilerin yavrularını ayırıp bulabilirsem malç niyetine çam iğnesi döşemeyi düşünüyorum köklerin etrafına. Bugün iyi yağmur yağdı, hava soğudu, yukarısı bulutlardan görünmüyor, hafta sonuna iyice soğuyacak bakalım artık.

150 - 200 m2lik bir alana bende ekim yapmayı düşünüyorum. Malç olmadan zor oluyor, otlar sorun değil de sulama yapınca ve yağmurlarda çürümeler oluyor.

İsmail Kuzucu 20-11-2014 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi can.can76h (Mesaj 1334895)
ismail bey bu ortamı vede güzeliği görmek çok hoş bende bu sene böyle bir sera oluşturmayı istiyorum ama acemilikte var işin içinde bazı araştırmalar yaptım Antalya'da roa biokimya firmasını araştırdım vede topraksız tarım araştırmaları ile başarılı işler yapmış gibi görünüyor sıvı besin gübresi ile bu hıyarları yetiştirmek ne kadar doğal olabilir bu konu hakkında deneyimlerinizden yaralanmak isterim.

Roa biyoteknoloji özellikle çilek üzerinde yakın zamanlarda çok gelişme gösterdi. Sanırım anahtar teslim sera yapmayada başlamışlar.

Ben roa natura mikrobiyal gübresini kullanıyorum. Önceki sayfalarda uygulamasını ve sonuçlarını görebilirsiniz. Ürün zaten doğal bitkilerden üretilmiş doğallık konusunda bir sıkıntı görmüyorum. Ayrıca sadece bu ürün yeterli değil, bitkilere düzenli olarak gübreleme ve bakım yapmak gerekli.

Deneyerek öğrenmek daha iyi tecrübe sağlayacaktır, az bir alan ile başlayıp büyümek daha iyi.

can.can76h 20-11-2014 16:49

ismail bey bu güzellikleri gördükçe tarımın nimetlerini görmemezlik çok ayıp olur kabaklarınız maşallah çok bereketli nasıl büyütüyorsunuz ben her sene deniyorum uzuyor ama meyva vermiyor çiçekler düşüyor nedeni ne olabilir iyi günler başarılarınızın devamını dilerim.

can.can76h 20-11-2014 17:22

merabalar ismail bey sizi sorularla sıkmak istemem ama roa gübreyi salatalıklarada veriyormusunuz birde dışarıdan püstürterekmi yapılıyor.iyi akşamlar.

İsmail Kuzucu 20-11-2014 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi can.can76h (Mesaj 1334975)
merabalar ismail bey sizi sorularla sıkmak istemem ama roa gübreyi salatalıklarada veriyormusunuz birde dışarıdan püstürterekmi yapılıyor.iyi akşamlar.

Buradaki sayfada roa bilgisi mevcut. Sırt motoru ile 15 dakika karıştırıp uygulama yapıyorum. Genel olarak tüm bahçede kullanıyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi can.can76h (Mesaj 1334965)
ismail bey bu güzellikleri gördükçe tarımın nimetlerini görmemezlik çok ayıp olur kabaklarınız maşallah çok bereketli nasıl büyütüyorsunuz ben her sene deniyorum uzuyor ama meyva vermiyor çiçekler düşüyor nedeni ne olabilir iyi günler başarılarınızın devamını dilerim.

http://www.agaclar.net/forum/1287114-post386.htm

Kabaklarda 20-20-20 gübre ve yosun içerikli toprak düzenleyici kullanıyorum. Candem firmasının ürünlerini kullanıyorum. Diğer gübreler ile arasında çok fark var. Cinsinden veya fosfor eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

İsmail Kuzucu 20-11-2014 18:15

4 Eklenti(ler)
Yıldız yumrularını toplama zamanı geldi. Yaz başında 150 kadar yumru ekmiştim, şuan tahmini 1000 adet kadar olacaklar. Seneye 300 m2lik alan sadece yıldız çiçekleri için kullanılacak gibi duruyor :)

Eklenti 526972

Eklenti 526973

Eklenti 526974

Eklenti 526975

İsmail Kuzucu 22-11-2014 17:38

1 Eklenti(ler)
Melisaları sera içerisine taşımıştım, sıcak havayı bulunca tekrar çiçeklenmeye başladılar.

Eklenti 527234

İsmail Kuzucu 23-11-2014 03:05

1 Eklenti(ler)
19 Kasım en son ekilen hıyarlar. 25 Kasımda hasat edilmeye başlanacak. Gönen'de tüm seralarda marul ekimi yapıldı, fiyatlar bu hafta değişiklik gösterecek gibi.

Eklenti 527314

güreri 23-11-2014 20:28

sayın ismail kuzucu; bahçeni, seralarını, çiçeklerini, velhasıl her şeyi çok beğendim. sayfalarını okumaya doyamadım. tebrik ediyorum. bizim daha çoook çalışmamız lazım, çok.

İsmail Kuzucu 23-11-2014 21:16

4 Eklenti(ler)
Yıldız yumruları temizlendi, en çok yumru olanları ayırdım. Diğer yumrular 5-10 adet arasında değişiyor. Patates ekimi yapsak güzel ürün alacağız sanırım :)

Eklenti 527363

Eklenti 527364

Eklenti 527365

Eklenti 527366

akçabardak 23-11-2014 22:32

İsmail bey maşallah, bereketi daim olsun. Bunları tekrar ekerken tek tek ayırıp mı ekilecek, yoksa olduğu gibi düzünesiyle mi ekilecek?

İsmail Kuzucu 24-11-2014 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1335627)
İsmail bey maşallah, bereketi daim olsun. Bunları tekrar ekerken tek tek ayırıp mı ekilecek, yoksa olduğu gibi düzünesiyle mi ekilecek?

Teşekkür ederim sayın akçabardak. Evet tek tek ayırıp 20-40 cm aralıklarla ekilecek. Tek olanlar bir sonraki sene tekrar 3-8 arası yumru yapacaklar.

TCM 26-11-2014 14:02

1 Eklenti(ler)
Dahlia ları hafta sonu çıkardık topraktan. Ancak iki tanesinin köklerinde resimdeki beyazlıklardan vardı, ne olaki? Mantarımsı birşey mi?

Geçen sene herhalde birkaç yerde okumuş olacam ki yumruları topraktan çıkarmış üzerinde çok az toprak bırakıp biraz da meşe külü içerisinde kutularda sakladım ve sorun olmadı. Üstteki beyazımsıları da düşünürsek güzelce temizleyip birkaç dakika seyreltilmiş elma sirkesinde bekletip mi saklasam.

Bir de dediğiniz gibi küçük dahliaları ektiğimde birkaç yumru vardı, çıkarırken epey çoğalmışlar. Bunları çoğaltırken sanırım topraktan çıkan saplarından hizalayarak bölmemiz gerekecek. Yani her bölümde bir sap olacak?

İsmail Kuzucu 27-11-2014 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1336219)
Dahlia ları hafta sonu çıkardık topraktan. Ancak iki tanesinin köklerinde resimdeki beyazlıklardan vardı, ne olaki? Mantarımsı birşey mi?

Geçen sene herhalde birkaç yerde okumuş olacam ki yumruları topraktan çıkarmış üzerinde çok az toprak bırakıp biraz da meşe külü içerisinde kutularda sakladım ve sorun olmadı. Üstteki beyazımsıları da düşünürsek güzelce temizleyip birkaç dakika seyreltilmiş elma sirkesinde bekletip mi saklasam.

Bir de dediğiniz gibi küçük dahliaları ektiğimde birkaç yumru vardı, çıkarırken epey çoğalmışlar. Bunları çoğaltırken sanırım topraktan çıkan saplarından hizalayarak bölmemiz gerekecek. Yani her bölümde bir sap olacak?

Sayın TCM ne desem yalan olacak, bana şimdiye kadar hiç bir kökte denk gelmedi. Sizin köklerin renkleri çok koyu acaba nedeni nedir biliyor musunuz?

Fazla topraklı olanlar nem alınca hemen filiz çıkarmaya başlıyor birde aralarında böcekler kalıyor ben onun için temizliyorum. Odun külü mantar hastalıklarını engelliyor uygulamakta yarar var.

Her bir yumru yeni bir fide olacak, sap kısmının hemen altından bu yeni filizler yeşeriyor. Buna gre ekim yapabilirsiniz. (Çapraz ekim her zaman daha görsel oluyor.)

Birde ben çiçeklerime iyi bakabilirim derseniz, sap kısmının 2-3 cm altından yumruları bıcakla kesin ve öyle ekim yapın. Bu kesilen alanın çevresinden 1 değilde 3-6 filizlenme oluyor :)

İsmail Kuzucu 03-12-2014 21:59

1 Eklenti(ler)
Büyük saksılardaki yıldız yumrularıda temizlendi. 1 kasada bunlar oldu. Daha küçük saksıdaki çiçekler var, onların kurumasını bekliyorum. Toplam 3 kasa olacaklar gibi duruyor.

Birde renk olayı gübreleme ile ilgili sanırım. Kumsal alanda olan yumrular daha açık renkli, biraz daha koyu olanlar karışık toprakta, en koyu renkliler ise hayvan gübresi çok olan toprak karışımında.

Eklenti 528502

İsmail Kuzucu 05-12-2014 22:31

2 Eklenti(ler)
Biberiye çelikleri. Dikeli 3 hafta kadar oldu.

Malzeme içeriği: Cocopeat, perlit ve toprak düzenleyici.

Eklenti 528704

Eklenti 528705

İsmail Kuzucu 06-12-2014 21:56

2 Eklenti(ler)
Yeni filiz süren çelikler dikkatimi çekti bakayım dedim ve sonuç :) Önceden dikelen mor reyhanlarda köklenmeye başlamış.

Eklenti 528806

Eklenti 528807

TCM 10-12-2014 11:05

İsmail Bey kendi dahliyalarımızı kutulayıp çuvalın içine de koyarak kaldırdım. Bu hafta akrabaların dahliyalarını çıkardık topraktan. İlgilenen eşi vefat ettiği için başka da bkan olmamış. Tek tük soğuktan etkilenenler harici sorun yoktu ancak miktar olarak bizimkilerin neredeyse üç katı. Topraktan çıkarırken, tozunu silkelerken vs. kimisinin yumruları koptu, tek tük yumruyu da kürekle kesip, doğramışız. Bu tek yumrular işe yaramaz atsak mı, yoksa diksek ne olur?

İsmail Kuzucu 10-12-2014 21:18

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1339760)
İsmail Bey kendi dahliyalarımızı kutulayıp çuvalın içine de koyarak kaldırdım. Bu hafta akrabaların dahliyalarını çıkardık topraktan. İlgilenen eşi vefat ettiği için başka da bkan olmamış. Tek tük soğuktan etkilenenler harici sorun yoktu ancak miktar olarak bizimkilerin neredeyse üç katı. Topraktan çıkarırken, tozunu silkelerken vs. kimisinin yumruları koptu, tek tük yumruyu da kürekle kesip, doğramışız. Bu tek yumrular işe yaramaz atsak mı, yoksa diksek ne olur?

Kopan yumrular orta ve büyük boyda ise sorun olmaz. Ekim zamanı gelene kadar bişey olmaz. Eğer kesilmiş iseler bunları ayrı bir yere koyup arada kontrol edin.

Küçük olanlar suyunu çekip kuruyabilir. Kapalı bir alanınız var ise bunları şimdiden ekebilirsiniz.

Ben ufak yumruları ve kesilmiş olanları ayırdım, 2-3 hafta içinde viyollere ekim yapacağım.

Eklenti 529227

İsmail Kuzucu 10-12-2014 21:52

1 Eklenti(ler)
Kış ayı için yapmayı düşündüğümüz köklendirme serasının yeri. 50 m2 bir alan ediyor. Raflı bir sistem yapmayı düşünüyorum. Binalar, ağaçlar ve seralar bu alana gelen soğuğu önlüyor.

Eklenti 529235

TCM 10-12-2014 22:17

Tek soğanlar ekildiğinde çiçeklenme olmaz herhalde. Büyüyüp çoğalıp seneye açmaları için mi ekiyoruz şimdi?

İsmail Kuzucu 10-12-2014 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1339864)
Tek soğanlar ekildiğinde çiçeklenme olmaz herhalde. Büyüyüp çoğalıp seneye açmaları için mi ekiyoruz şimdi?

Bunlarda çiçek açacak :) Büyük yumrulara göre fazla yayılmazlar o kadar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025