agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   İsmail Kuzucu / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33546.htm)

İsmail Kuzucu 03-01-2015 14:49

1 Eklenti(ler)
Sayın YeniGine saygılar sevgiler :)

Soldaki karabaş, ortadaki cony, beyaz olanda kutup.

Eklenti 531412

TCM 03-01-2015 17:53

Bunlar yeni çapalama, gübreleme ve ortalığı talan etme ekibi mi?

salihcan 03-01-2015 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1344602)
Biberiyeler tahmin ettiğimden daha güzel gelişme gösterdiler. Tohumlarınıda alacağız sanırım. :)

Eklenti 531321

Sn İsmail Kuzucu biberiyeden tohum nasıl alınıyor Benim yazlıkta dolu var ve tohumunu hiç görmedim

İsmail Kuzucu 03-01-2015 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1344856)
Bunlar yeni çapalama, gübreleme ve ortalığı talan etme ekibi mi?

Öyle gezme yok bahçede, gezinmesinide hiç sevmem. Havalar çok soğuk gittiği için odaya koymuştuk. Yemekleri için saldım, etli kemikleri bulunca otlu alandan ayrılmıyorlar bile :)

İsmail Kuzucu 03-01-2015 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi salihcan (Mesaj 1344857)
Sn İsmail Kuzucu biberiyeden tohum nasıl alınıyor Benim yazlıkta dolu var ve tohumunu hiç görmedim

Çiçekler açtıktan sonra ilerleyen zamanlarda uzun ince şekilde tohum keseleri oluşuyor. Bu keselerin içinde tohumlar oluyor. Büyük ihtimal sizin biberiye çiçeklerini döküyordur?

İsmail Kuzucu 03-01-2015 22:02

2 Eklenti(ler)
3 Ocak 2015

Geçen hafta şiddetli rüzgarda seranın arka kısmı açıldığı için kabaklar -3 derecede ve rüzgarda geceyi geçirdi. Buna rağmen gelişmede hiç sorun yok. Haftaya -7 derecelik soğuklar gelecekmiş buda serada -5 lik bir derece ediyor. Bu soğuklarıda geçersek yaza kadar üretim olur :p

Eklenti 531443

Eklenti 531444

Eron2014 03-01-2015 22:31

Sayın İmail Kuzucu. Sayfanızı keyifle takip ediyorum. Köpekleriniz çok şekerler, güle oynaya büyütün inşallah. Balıkesir'de bu mevsimde kabak, pes vallahi. İnşallah önümüzdeki soğuk hava dalgasını da minimum kayıpla atlatır ve yaza kadar bol bol mahsul alırsınız.

Seranızda köklendirdiğiniz çeliklerle ilgili paylaşımlarınızı görünce, seranıza adam dikseniz adam yeşerecek diye düşünmeden edemiyor insan gerçekten.

Eron2014 03-01-2015 22:34

Sayın İmail Kuzucu. Sayfanızı keyifle takip ediyorum. Köpekleriniz çok şekerler, güle oynaya büyütün inşallah. Balıkesir'de bu mevsimde kabak, pes vallahi. İnşallah önümüzdeki soğuk hava dalgasını da minimum kayıpla atlatır ve yaza kadar bol bol mahsul alırsınız.

Seranızda köklendirdiğiniz çeliklerle ilgili paylaşımlarınızı görünce, seranıza adam dikseniz adam yeşerecek diye düşünmeden edemiyor insan gerçekten.

YeniGine 03-01-2015 23:34

Sevgili İsmail çok teşekkür ediyorum. Gerçekten harikalar. Üçü de birbirinden güzel ama dediğin gibi Yumak çok tatlı. Üç kardeş üçü de farklı. Neyse aman soğuklarda dikkat et de hastalanmasınlar, büyüsünler inşallah.

İsmail Kuzucu 04-01-2015 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eron2014 (Mesaj 1344918)

Teşekkür ederim sayın Eron2014. Bu kabakları denemek için ektim. Bu kadar dayanacaklarını bende tahmin etmemiştim. Seneye 130 kök ekmeyi düşünüyorum.

2 ürün daha çelikleme yaptım onlarıda ilerleyen zamanlarda paylaşacağım.

inch 04-01-2015 21:00

takip edilecek yeni bir sayfa buldum.
not: ağaçlar.net'de sayfayı/konuyu takip/beğeni butonu yok mu? yani, bu sayfayı takip etmek istiyorum. sayfaya yeni yorum gelince uyarı sistemi yok mu?
sn ismail kuzucu. seranız kaç dekar? benim de 2 dekar seram var ama evin biraz uzağında ve kışın ilgilenmek çok zor. o yüzden çiftlik evinin bahçesine 500 metrekare kadar kendi ihtiyacımı ve hobi olarak yetiştireceğim bitkilerimi karşılayacak sera yapacağım.

kiziltan 06-01-2015 14:57

Sn Inch
Istediginiz sayfa acildiginda ust yesil bantta " Konu Araclari " kismini tiklayip abone olma sikkini tuklayin boylece sayfanin abonesi olacaksiniz. ( istediginiz kadar sayfaya abone olun, bende 25 kadar var ), forum acildiginda " Hizli Ulasim`i " tiklayip abonesi konular kismina girin, abonesi oldugunuiz konularda yeni mesaj varsa parlak renkte isaret goreceksiniz, son sayfa yazisina tiklayin , okumaya devam..
Saglicakla kalin

İsmail Kuzucu 06-01-2015 17:53

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inch (Mesaj 1345092)
takip edilecek yeni bir sayfa buldum.
not: ağaçlar.net'de sayfayı/konuyu takip/beğeni butonu yok mu? yani, bu sayfayı takip etmek istiyorum. sayfaya yeni yorum gelince uyarı sistemi yok mu?
sn ismail kuzucu. seranız kaç dekar? benim de 2 dekar seram var ama evin biraz uzağında ve kışın ilgilenmek çok zor. o yüzden çiftlik evinin bahçesine 500 metrekare kadar kendi ihtiyacımı ve hobi olarak yetiştireceğim bitkilerimi karşılayacak sera yapacağım.

Toplam 500 m2 sera var. 2 tanesi tünel sera. Bu sene 500 m2 kadar yapacağız.
Kışın marul ekildiği zaman 2. çapadan sonra hiç bir bakım yapmaya gerek kalmıyor.

Herkese küçükte olsa bir sera şart. Yağmur, kar yağsa bile çalışmaya, oyalanmaya yer oluyor.

Sayın kiziltan'ın dediği gibi her forum başlığına abone olabilirsiniz. Bende fotoğrafını ekleyeyim.

Eklenti 531661

Eklenti 531662

Eklenti 531663

İsmail Kuzucu 07-01-2015 20:19

4 Eklenti(ler)
Melisalar..

Eklenti 531800

Eklenti 531801

Eklenti 531802

Eklenti 531803

İsmail Kuzucu 07-01-2015 20:20

4 Eklenti(ler)
Eklenti 531804

Eklenti 531805

Eklenti 531806

Eklenti 531807

İsmail Kuzucu 07-01-2015 20:21

4 Eklenti(ler)
Eklenti 531808

Eklenti 531809

Eklenti 531810

Eklenti 531811

İsmail Kuzucu 07-01-2015 23:57

00:30 civarı bahçeden geldim. Sera içi -4, dışarısı ise -6 dereceydi. Büyük ihtimalle yarında -7 olacak. Bu hafta sonundan sonra bitkilerin durumu belli olur. İyi ki seradaki ürünlere su vermedim.

YeniGine 07-01-2015 23:59

Sevgili İsmail, Yumaklar neredeler, ne yapıyorlar?

Seralarında ısıtma yok mu?

İsmail Kuzucu 08-01-2015 00:09

Onların keyifleri süper desem yeridir :) Öğlende iyide beslendiler. Bugün fena şekilde kavga ettiler, en kısa zamanda tekrar ayrı yerlere bağlayacağım. Yoksa bizim cony çok canavarlık yapacak.

Serada marul olduğu için ısıtmaya gerek olmuyor. Yani maddi yönden bir durum yok çok şükür. :) Donacak sadece melisa ve kabaklar var. Melisalar donmaz diye tahmin ediyorum.

YeniGine 08-01-2015 00:24

Aman inşallah zararın, ziyanın olmasın da. Zira sanırım benim çiçeklerin çoğu dondular. :(

Sen ara sıra fotoğraflarını paylaş bizlerle senin saz ekibinin.

İsmail Kuzucu 08-01-2015 00:41

Sizin oralarda kar durumu nasıl? Eğer bitkilerin üzeri karla kaplıysa hiç korkmayın. 2 sene önce karın altında kalan marullar bile ilkbaharda canlanmıştı.

Bende olan çiçeklerden istediğiniz olursa isimleri vermeniz yeterli olur. Çiçekte stok var :)

Lens bozulduğu için 2-3 hafta kadar yeni fotoğraf eklemesi yapamayacağım. Durum vahim yani :)

YeniGine 08-01-2015 00:49

Sorma İsmail bizim buralarda bugün -8 imiş. Ben tabi ki her çiçeğimi, saksımı saklayamadım. Garaja sakladığım sardunyalarım bile bu gece şöyle bir baktım amanın buz gibi ve kaskatılar. Sanırım çoğunluğu dondu. Gece bakabildiğim için çok da emin değilim durumlarından. Ancak güneş yüzünü gösterip, buzlar eridikten sonra belli olacaklar sanıyorum.
:) Aman stoklarına sahip çık zira çiçeksiz kalma durumlarım var. Çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık...

aysozbek 08-01-2015 11:46

İsmail Bey, sayfanızdan çok faydalanıyorum. Bilgi ve tecrübelerinizi çekinmeden paylaştığınız için teşekkürler.

Ben de bu yaz sebze yetiştirmeye hız vermeyi planlıyorum. Cocopeat, perlit ve candem ürünlerini nereden temin ediyorsunuz acaba?

prıtt 08-01-2015 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1345890)
00:30 civarı bahçeden geldim. Sera içi -4, dışarısı ise -6 dereceydi. Büyük ihtimalle yarında -7 olacak. Bu hafta sonundan sonra bitkilerin durumu belli olur. İyi ki seradaki ürünlere su vermedim.

-4 derece ve Melisalar o resimdeki gibi öylemii??? :eek: :eek:

Muda 08-01-2015 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1345893)
Onların keyifleri süper desem yeridir :) Öğlende iyide beslendiler. Bugün fena şekilde kavga ettiler, en kısa zamanda tekrar ayrı yerlere bağlayacağım. Yoksa bizim cony çok canavarlık yapacak.

Serada marul olduğu için ısıtmaya gerek olmuyor. Yani maddi yönden bir durum yok çok şükür. :) Donacak sadece melisa ve kabaklar var. Melisalar donmaz diye tahmin ediyorum.

Umarım donmazlar. Bendeki melissayı bahçeden alıncaya kadar ölmüştü. O kadar bile soğuk olduğunu zannetmiyorum donduğu zaman. Çiçekli halde soğuklar başlayınca muhtemelen daha çabuk dondu. -4 ise içlerindeki su donup hücrelerini patlatıyor.

Sabah - 12 derece idi. Öğle vakti ise -9 bir kısım bitkilerim dışarıda idiler. Hala da oradalar mecburen. Umarım dayanırlar. Geçen yıldan çoğu durduğu için problem olmazlar sanırım. Bir kısmı bu soğuklara dayanamaz. Geçtiğimiz yıl kış daha yumuşaktı. Gece çok daha fazla olacağı kesin.

Bahçemin olduğu yere gittiğimde yoldaki karları yanlara ittirdikleri için dizlerime kadar kara battım. Yaptırdığım duvarın yarısının üstüne kadar kar gelmiş. Bir kısmı gözüküyor. 1.20 m lik kısma muhtemelen kar yığılmış. 1.50 metrelik kısım da duvar olduğu görülebiliyor. Eskiden bu şekilde karlar yağıyordu. Şimdi kaç yıldır ilk defa bu kadar yağdı. Kar yağdığı zaman yavaş yavaş toprak altına suyu gönderiyor. Söylediğiniz gibi bitkiler soğuktan pek etkilenmiyorlar. Donan suyun genişlemesi ile toprak bizim yapamayacağımız şekilde gözeneklenerek tarıma elverişli hale geliyor.

İsmail Kuzucu 08-01-2015 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1345901)
Sorma İsmail bizim buralarda bugün -8 imiş. Ben tabi ki her çiçeğimi, saksımı saklayamadım. Garaja sakladığım sardunyalarım bile bu gece şöyle bir baktım amanın buz gibi ve kaskatılar. Sanırım çoğunluğu dondu. Gece bakabildiğim için çok da emin değilim durumlarından. Ancak güneş yüzünü gösterip, buzlar eridikten sonra belli olacaklar sanıyorum.
:) Aman stoklarına sahip çık zira çiçeksiz kalma durumlarım var. Çok teşekkür ediyorum, gönlüne sağlık...

Gece 1-2 gibi bizim burdada -8 olmuş sanırım. Dışarda ne var ise tamamen donmuş diyebilirim. Karanfiller hariç,:( onların üstünde çiçek bile var. Bütün yaprakları olduğu gibi duruyor.

İsmail Kuzucu 08-01-2015 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysozbek (Mesaj 1345973)
İsmail Bey, sayfanızdan çok faydalanıyorum. Bilgi ve tecrübelerinizi çekinmeden paylaştığınız için teşekkürler.

Ben de bu yaz sebze yetiştirmeye hız vermeyi planlıyorum. Cocopeat, perlit ve candem ürünlerini nereden temin ediyorsunuz acaba?

Rica ederim sayın aysozbek, yardımım oluyorsa ne mutlu bana. Torfları e-tartes sitesinden, perliti ziraidepo sitesinden, candem ürünlerini ise candem.com.tr adresinden alabilirsiniz. Tohum ve fideler için deniz yosunu ürünlerini tavsiye ederim.

Tekrar görüşmek ümidiyle..

İsmail Kuzucu 08-01-2015 16:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi prıtt (Mesaj 1345980)
-4 derece ve Melisalar o resimdeki gibi öylemii??? :eek: :eek:

O gece -3 civarında soğukluk vardı. Seranın 2 yanıda aşırı rüzgardan açıldığı için tüm rüzgarı yemişler. Kenarda olanlar devrilmişti.

Dün gece -6, -8 civarında bir hava vardı. Bugün yeni sürgünlerin yaprakları donmuştu. Sera örtüsü buz tuttuğu için güneşte çıkınca yaprakların bazıları haşlandı.

Büyük ihtimal kurtulurlar gibime geliyor.

Potasyum sadece meyve verimi için mi kullanıyormuş :) O zaman çiçeklerden kullanmaya gerek yok. Ziraatçi değilim ama yaptığım işler ortada :)

İsmail Kuzucu 08-01-2015 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1345999)
Umarım donmazlar. Bendeki melissayı bahçeden alıncaya kadar ölmüştü. O kadar bile soğuk olduğunu zannetmiyorum donduğu zaman. Çiçekli halde soğuklar başlayınca muhtemelen daha çabuk dondu. -4 ise içlerindeki su donup hücrelerini patlatıyor.

Sabah - 12 derece idi. Öğle vakti ise -9 bir kısım bitkilerim dışarıda idiler. Hala da oradalar mecburen. Umarım dayanırlar. Geçen yıldan çoğu durduğu için problem olmazlar sanırım. Bir kısmı bu soğuklara dayanamaz. Geçtiğimiz yıl kış daha yumuşaktı. Gece çok daha fazla olacağı kesin.

Bahçemin olduğu yere gittiğimde yoldaki karları yanlara ittirdikleri için dizlerime kadar kara battım. Yaptırdığım duvarın yarısının üstüne kadar kar gelmiş. Bir kısmı gözüküyor. 1.20 m lik kısma muhtemelen kar yığılmış. 1.50 metrelik kısım da duvar olduğu görülebiliyor. Eskiden bu şekilde karlar yağıyordu. Şimdi kaç yıldır ilk defa bu kadar yağdı. Kar yağdığı zaman yavaş yavaş toprak altına suyu gönderiyor. Söylediğiniz gibi bitkiler soğuktan pek etkilenmiyorlar. Donan suyun genişlemesi ile toprak bizim yapamayacağımız şekilde gözeneklenerek tarıma elverişli hale geliyor.

Yeni sürgünler etkilenir ancak ana dallar etkilenmez gibime geliyor. Çünkü her sene budama yapınca ana dal tamamen odunlaşıyor. Bu sene 3. yazlarına girecekler.

Bu seneye kadar dışarda marullar kar altında bile kalınca birşey olmuyordu. Şimdi dışarıda kereviz, pancar ve lahanadan başka ürün kalmadı. Dışarı marul ve karnabahar ekenler çok düşüncelidir şimdi.

Keşke burayada kar yağsa o zaman soğuk havayada razıyım. Kar yağmadığı zaman yazın illa bir böcek veya hastalık bahçelerde yaygınlaşıyor.

efeege 08-01-2015 16:30

Bu gün çarşıya alışverişe giderken gördüm. bir evin bahçesindeki melisalar donmuş .
melisa hiç soğuğa dayanamayanlardan.

İsmail Kuzucu 08-01-2015 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1346061)
Bu gün çarşıya alışverişe giderken gördüm. bir evin bahçesindeki melisalar donmuş .
melisa hiç soğuğa dayanamayanlardan.

Bahçede kalan ürünler tabii ki soğuk havaya dayanmaz. Birde bakım olmaz ise hava 0 derecenin altına bile düşmeden ölme gerçekleşir.

En iyi örnek kabaklar. Bu sene -1 derecede kabaklar dondu. Sera içinde ise düzenli bir bakımla -4 derecede tek bir yaprağına bile zarar gelmedi. Dün geceki -6, -8 derece arasındaki soğuklarda dondular.

İsmail Kuzucu 08-01-2015 19:54

Az önce bahçeden geldim. Sera içi 0 dereceydi. Dünkü soğuklardan eser yok. Melisalara bir örtü daha örttük. Durum şu ki sadece yapraklar ve bazı tohum keseleri donmuş :p

İsmail Kuzucu 11-01-2015 20:50

1 Eklenti(ler)
Böğürtlen çelikleri. Her bir göz yeni bir fidan. Diğer fotoğrafları yakında ekleyeceğim.

Eklenti 532288

İsmail Kuzucu 12-01-2015 15:30

5 Eklenti(ler)
Önceki fotoğraftaki gibi çelikleri 5-6 cm olacak şekilde kesiyoruz. Gözler ortada kalacak ve yanlar pürüzsüz kesilecek. Buralar mühür yapacak.

Yaklaşık 2-3 cm kalacak şekilde saksılara torf pelit karışımı koyuyoruz. Sadece torf veya perlitte kullanabilirsiniz.

Daha sonra çeliğimizi göz yukarda kalacak şekilde koyuyoruz. Eğimli koyarsak (alt kısım biraz daha derinde) göz patladığı zaman saksıdan kolayca çıkacaktır.

Çelik gözüne zarar vermeden saksımızın geri kalan kısmınıda karışım ile örtüyoruz.

Ve saksılarımız hazır, karışımı nemli tutuyoruz. Gözler patlamaya başlayınca bu gözlerin yanlarından köklenme gerçekleşecek. Ben 250 adet çelik yaptım. ;)

Eklenti 532360

Eklenti 532361

Eklenti 532362

Eklenti 532363

Eklenti 532364

YeniGine 12-01-2015 23:35

:) Maşallah sevgili İsmail harika görünüyorlar, inşallah yeşil yeşil filizlerini de görürüz hep beraber. Ellerine sağlık, rastgelsin.

İsmail Kuzucu 14-01-2015 19:19

1 Eklenti(ler)
Toprak Yaşamdır!

Eklenti 532851

İsmail Kuzucu 15-01-2015 21:37

Haftaya kısmetse tohum ekimine başlıyoruz. Bu sezon işler biraz daha fazla olacak gibi.

İlk olarak taban örtüsü yayacağız. 4X27 metre boyutlarında olacak. Bunun için fiyat bekliyorum tahmini 150 lira civarı.

Tünel sera içerisine 6 metrelik demirden 3X15 metre boyutlarında bir sera daha yapacağız. Bu serada örtü dahil 150 lira civarı tutuyor.

Tohumlar hafta sonu geliyor, toplam 34 paket (25grlık). Tabii kendimizde bulunan tohumlar hariç. Bu tohumlar 200 liraya geldi.

Cocopeat (15 blog) ve perlit (600 lt) 275 lira tutuyor. 5 blog cocopeat 200 litre perlit ile karışıyor.

Canden demnem ürünü tohumların çimlenme oranını arttırmak ve güçlü kök yapısı sağlıyor. Bunun fiyatı ise 30 lira.

Tohumlar çıktıktan sonra üstten sisleme yapmayı düşünüyorum. Zaman yönünden çok faydası olacak. 1 kerede tüm sera içi nemlenecek. 250 liralık bir masrafı.

Fide dönemi için gübreler Candem growspeed, deniz yosunu ve toprak düzenleyici 90 lira.

Yeni sezonun bereketligeçmesi dileğiyle..

İsmail Kuzucu 16-01-2015 21:00

2 Eklenti(ler)
Dut çelikleri..

Eklenti 533138

Eklenti 533139

aysozbek 20-01-2015 10:57

İsmail Bey, sayfanızı tam 3 kez baştan sona okudum. Özellikle tohumdan yetiştirme konusundaki başarınıza hayranım. Ben de bu sene tohumdan yetiştirme işine daha ciddi eğilmeye çalışıyorum. Size sorum, tohumdan çıkan fidelerde roa plus mı yoksa candem yosun gübresi kullanmak mı daha iyi sonuç verir? Siz her ikisini de kullandığınızı söylemişsiniz.

İsmail Kuzucu 20-01-2015 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysozbek (Mesaj 1349476)
İsmail Bey, sayfanızı tam 3 kez baştan sona okudum. Özellikle tohumdan yetiştirme konusundaki başarınıza hayranım. Ben de bu sene tohumdan yetiştirme işine daha ciddi eğilmeye çalışıyorum. Size sorum, tohumdan çıkan fidelerde roa plus mı yoksa candem yosun gübresi kullanmak mı daha iyi sonuç verir? Siz her ikisini de kullandığınızı söylemişsiniz.

Ilgınız ıcın tesekkur ederım sayın aysozbek, bu sene daha gelısmıs bır sekılde uretım hedeflıyoruz.

Roayı gubre olarak kullanmıyorum. Candem gubre konusunda ılerı derece bır fırma. Degısık fırmaların urunlerı ıle kıyaslama yapıp tercıh ettıgım fırmadır.

Bıtkının yesıl aksamı ıcın denız yosunu bır numara ıcerık. Fıdelerden bunu anlamıssınızdır. Bırde gelısme buyudukce gubre ıstegı artıyor bunun ıcınde degısık gubre cesıtlerı mevcut.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025